Şimdi Ara

Neden ZF8 vs. şanzımanlar DSG kadar sorun çıkartmıyor,tartışılmıyor? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
89
Cevap
0
Favori
18.898
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ZF8 arizasi goremezsin cunku ariza yapmiyor,DSG gibi her allahin gunu bozulan bi ZF8'li Bmw goremezsiniz.Gidin bi Bmw servisine, bakim disinda kac tane teknik arizali arac vardir bi bakin,bide gidin Vw'ye bakin.Vw servislerinde bakimdan cok teknik ariza var,Bmw'de tam tersi.

Vw'nin distributoru sirf insanlari yolmak icin calisiyor,Vw alanlar hem astronomik fiyatlar oduyorlar DSG alabilmek icin.Ama Dogus adamlardan bide DSG arizasinda para aliyor.Hirsizliktan baska bisey degil.Bmw kesinlikle boyle degil,cunku musteri profili cok farkli Vw'den.Adi ustunde 'halk arabasi'.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Thomassee

Polo dediğin arabanın fiyatı şanzıman kadar

Senersongur araba fiyati yorumlarindan sonra sanzimanlara terfi etmis.
  • madmax50 kullanıcısına yanıt
    Hocam vw de hangi yillar arasinda 6 ileri otomatik şanziman kullanildi? Merakimdan soruyorum. Ben de otomatik arayişindayim. 7 ileriyi kimi tavsiye ediyor kimi etmiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi liberty_15 -- 11 Mayıs 2015; 21:12:15 >
  • Ben anladım;
    Bmw sahiplerinde b*k gibi para varmışşş...
    Şanzıman arıza verince ya arabayı yardan aşağı atarmış yada servise götürüp yaptırsa bile yediği Boruyu utanıp da diyemezmişşş......
    Bide bmw ;vw kadar çok satmadığı için mesela ayda 50-60 tane çok da göze batmazmışşşş....

• quote:

O da sorun çıkartıyor ama fakir fukara şanzımanı değil.

Bu forum köşelerinde pek duyamazsın öyle şikayetler.

Şimdi sorsam Range Rover ne sorunlar çıkartıyor kim cevap verebilir

Çok yakıyor

• quote:

Orijinalden alıntı: Hemican

quote:

Adamı durduramıyoruz efenim önüne geleni fiyatlıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: _AsDeRf_

Cunku bmw 10 satiliyorsa bu 10 alicinin 3 u sofor kullaniyor ve arac giderlerini incelemiyor.
    Geri kalan 7 alicinin 4 tanesi kiralama sirketleri ve aracin arizalarini dh gibi forumlarda sikayet etmiyorlar.
    Geri kalan 3 alicinin 2 tanesi servisteki yuksek meblaglarin arasinda sanziman fiyatlarini ayirt edecek kadar faturayi didiklemez. 1 tanesi zarzor oder kim seye de benim sanziman bozuldu borusan bana boruyu otturdu demez.

Ama vw alan adam borcla krediyle aliyor. Az yaksin diye dizel aliyor vergisi dusuk olsun diye 1.2/1.6 motor aliyor. E servise gidince sanzimanin omrunun dolmak uzere oldugu soylenince foruma gelip bagirip cagiriyor.

Bmw 10 satarken 1 sikayet geliyorsa vw 100 satarken 10 sikayet gelmesi de dogru orantiya dayaniyor hak verirsinizki..

Giderini incelemeyen adamın şöförü olmaz

• dsg iyi bi şanzıman aslında sadece seri üretimde maliyet kaygıları yüzünden kalitesiz hali ile satlıyo, aynı çatı altında üretilen bugatti veyronun şanzımanı da dsg dir mesela ama tabi jetta ile aynı şanzımanı taşımıyor, yani ne kadar ekmek o kadar köfte diyor vag...
  • quote:

Orijinalden alıntı: The Division Bell

quote:

quote:

Dehset ucuz uniteymis ZF8, bu gece siparis gecicem yarin kapiya birakiversinler iki tane. Dursun bi kosede ileride lazim olur belki.

Yurtdisinda DSG si bozulanlar serviste DSG ye para odemek yerine disardan ZF8 alip kendi garajlarinda ya da ozel serviste takiyorlarmis.

• quote:

Orijinalden alıntı: liberty_15

Hocam vw de hangi yillar arasinda 6 ileri otomatik şanziman kullanildi? Merakimdan soruyorum. Ben de otomatik arayişindayim. 7 ileriyi kimi tavsiye ediyor kimi etmiyor.

20 tdi gibi motorlarda 6dsg kullanildi ve kullaniliyor. Düşük torklu tsi 1.6 tdi motorlarda 7dsg var

• Şu Şener kadar otomobil teknik bilgi cahili görmedim poloya zf8 i koysan arabada oturacak yer kalmaz... Çünkü arkadan itiş için tasarlanmış bir şanzıman

• Bütün yorumları okudum anladığım kadarıyla ZF8 şanzımanlar da arıza yapıyor (insan elinden çıkan her şey gibi) ama VW kadar çok satılmadığı ve yapısı farklı olduğu için çok arıza çıkartmıyor. Ama BMW ile VW arasındaki fiyat-kullanıcı farkı yazanlar olmuş ona şahsen pek katılmıyorum. Sonuçta insan her türlü hakkını arar kimse enayi değil. Eğer ZF8 çok arıza yapıyor olsa BMW sahipleri sesini duyururdu diye düşünüyorum. Ama dediğiniz gibi BMW VW kadar çok satılmıyor.Bu da bir faktör olabilir. Peki Volkswagen 'in bu çift kavramalı şanzımandan vazgeçmemesinin başka bir sebebi yok mudur acaba? Konvektörlü bir şanzımanın maliyeti daha ucuza gelmez mi? Ayrıca internette araştırdığıma göre çift kavramalı şanzıman kadar hassas ve iyi sonuçlara ulaşılmış konvektörlü şanzıman ile.

Apple bile 4" en iyidir dedi bir şeyler dedi sonra 5.5" çıkarttı. VW DSG'den sırf "tükürdüğünü yalamamak" için mi vazgeçmiyor acaba?

• quote:

quote:

quote:

quote:

Dehset ucuz uniteymis ZF8, bu gece siparis gecicem yarin kapiya birakiversinler iki tane. Dursun bi kosede ileride lazim olur belki.

Yurtdisinda DSG si bozulanlar serviste DSG ye para odemek yerine disardan ZF8 alip kendi garajlarinda ya da ozel serviste takiyorlarmis.

Almışken iki tane de bana sardırıver ordan

• Zf8 in bir arızası vardi, o da range roverlerin son kasasinda kullanilip da, gevsek birakilan bir vida yuzundendi..montaj hatasi o da

Yoksa şiir gibi sanziman; bir buçuk tondan agir ve 2.0 motorlu bir araca, 900 kiloluk clio kadar yaktirabilen bir unite.. ustelik emmeye de gommeye de geliyor

• Tork konvertörlüler geleneksel yapıda, çift kavramalardan daha sağlamlar.

Ama arızalar olmuyor değil. Geçenlerde bir arkadaş anlattı yakın bir akrabasında bir önceki kasa 2011 model 3.0 dizel RR Sport var, 120binde, şanzıman arıza yapmış, yetkili servis 15binden kapı açmış, 12 13e düşmüşler. 6 ileri ZF kullanılıyor olması lazım o araçta.

Bir tane avukat dayı haber olmuştu geçenlerde Range Rover'ında şanzıman arızası diye link atıyorum aşağıya;

http://www.milliyet.com.tr/land-rover-turkiye-de-yargilanacak/ekonomi/detay/2030200/default.htm

Çin'de de Evoque'larda sorun olmuş geri çağırmışlar;

http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/28508466.asp

• Dun konusu vardı. Zf9 şanzımanlar da ciddi sorun varmış. Geri cagirmalar başlamış ancak gizli bicimde. UYanı kusursuz bir uüniteyok. Honda neden mmanüel5 ileri kkullanıyor sanırımaanlaşılmıştır.

• Adamlar niye sağlam şanzıman yapsın ki. Bizim insanımız kalitesiz dsg yi bile yere göğe sığdıramıyor, 300-500km de dahi tırtladı mı ''olur öyle şeyler'' diyip geçiştiriyor. VW ya marka arızası bile yok sayılıyor. Servislerde çatır çatır para kazanıyor. Yani alan memnun satan memnun.
  • quote:

Birisi vakko diğeri lcw.

Normal yani.

Hocaaaa, hiç değişmemişsin.

• Range Rover da çevremden olmasa da tek-tük sorun okudum. Özellikle şanzıman ile alakalı. Ama üst segment araçların problemlerini forumda okumak oldukça güç. Adam gidiyor yaptırıyor ne foruma gelip "yardımmm" diye konu açacak
  • quote:

Orijinalden alıntı: ZSARA

quote:

Birisi vakko diğeri lcw.

Normal yani.

Hocaaaa, hiç değişmemişsin.

Neden lae.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.