Şimdi Ara

Nedenini bulamadığım shutdown problemi [ÇÖZÜLDÜ]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
374
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle kolay gelsin.. Başlıkta belirttiğim gibi bilgisayarım kendiliğinden kapanıyor.. İşlemci ile uzaktan yakından ilgisi yok kasanın içi tertemiz fan sağlam macun yeni sıcaklık 60 dan yukarı çıkmıyor.. Ekran kartıyla ilgili bi problem yok olsa bile on-board ile denedim yine aynı sorunu yaşadım.. Ramleri tek tek denedim onlarla da bir ilgisi yok anakartta sorun olduğunu düşünerek bilgisayarcıya götürdüm anakartın üstündeki pile benzeyen şeyler adını tam bilmiyorum kondastör sanırım onların sırtı şişmiş %99 onlar yapıyordur dedi yeni anakart alayım dedim piyasada AM2 anakart yok o yüzden kondastörleri değiştirdik hala aynı sorunu yaşıyorum ve bu sıkıntı bilgisayarın içinde işlem yaparken olmuyor.. Örneğin 1080p film var bilgisayarda mediaplayerdan sabaha kadar başa sarıp izlesem de hiç bir sıkıntı yok ama internette 1-2 saat gezince video izleyince veya 20-30 dk oyun oynayınca gümm bilgisayar kapanıyor aklımda tek bir seçenek kaldı o da yazılımsal bir sorun olabileceği... Sizce nasıl bir problem var ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sahanx -- 2 Mayıs 2015; 23:55:55 >

• Kondansatorler sismis ise yapacak birsey yok. Ya degisecek ya anakart degisecek...
  • quote:

Orijinalden alıntı: exeter

Kondansatorler sismis ise yapacak birsey yok. Ya degisecek ya anakart degisecek...

Tam okumamışsın galiba kondastörler değişti zaten

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sahanx

Öncelikle kolay gelsin.. Başlıkta belirttiğim gibi bilgisayarım kendiliğinden kapanıyor.. İşlemci ile uzaktan yakından ilgisi yok kasanın içi tertemiz fan sağlam macun yeni sıcaklık 60 dan yukarı çıkmıyor.. Ekran kartıyla ilgili bi problem yok olsa bile on-board ile denedim yine aynı sorunu yaşadım.. Ramleri tek tek denedim onlarla da bir ilgisi yok anakartta sorun olduğunu düşünerek bilgisayarcıya götürdüm anakartın üstündeki pile benzeyen şeyler adını tam bilmiyorum kondastör sanırım onların sırtı şişmiş %99 onlar yapıyordur dedi yeni anakart alayım dedim piyasada AM2 anakart yok o yüzden kondastörleri değiştirdik hala aynı sorunu yaşıyorum ve bu sıkıntı bilgisayarın içinde işlem yaparken olmuyor.. Örneğin 1080p film var bilgisayarda mediaplayerdan sabaha kadar başa sarıp izlesem de hiç bir sıkıntı yok ama internette 1-2 saat gezince video izleyince veya 20-30 dk oyun oynayınca gümm bilgisayar kapanıyor aklımda tek bir seçenek kaldı o da yazılımsal bir sorun olabileceği... Sizce nasıl bir problem var ?

Kondastor şişmesi ile anakartın kapanmasının alakası yok. Aksine power supply arızasına işaret. Power supply değiştir sorununuz düzelecektir

• quote:

Orijinalden alıntı: fatalmind

quote:

Orijinalden alıntı: sahanx

Öncelikle kolay gelsin.. Başlıkta belirttiğim gibi bilgisayarım kendiliğinden kapanıyor.. İşlemci ile uzaktan yakından ilgisi yok kasanın içi tertemiz fan sağlam macun yeni sıcaklık 60 dan yukarı çıkmıyor.. Ekran kartıyla ilgili bi problem yok olsa bile on-board ile denedim yine aynı sorunu yaşadım.. Ramleri tek tek denedim onlarla da bir ilgisi yok anakartta sorun olduğunu düşünerek bilgisayarcıya götürdüm anakartın üstündeki pile benzeyen şeyler adını tam bilmiyorum kondastör sanırım onların sırtı şişmiş %99 onlar yapıyordur dedi yeni anakart alayım dedim piyasada AM2 anakart yok o yüzden kondastörleri değiştirdik hala aynı sorunu yaşıyorum ve bu sıkıntı bilgisayarın içinde işlem yaparken olmuyor.. Örneğin 1080p film var bilgisayarda mediaplayerdan sabaha kadar başa sarıp izlesem de hiç bir sıkıntı yok ama internette 1-2 saat gezince video izleyince veya 20-30 dk oyun oynayınca gümm bilgisayar kapanıyor aklımda tek bir seçenek kaldı o da yazılımsal bir sorun olabileceği... Sizce nasıl bir problem var ?

Kondastor şişmesi ile anakartın kapanmasının alakası yok. Aksine power supply arızasına işaret. Power supply değiştir sorununuz düzelecektir

Haa yazmayı unutmuşum kasayı da değiştirdim psu ile birlikte o da yeni yani :)

• Yazılımsal görünmüyor kardeşim sorun.Başkasından ram temin ederek denese,ayrıca güç kesilmesi ya sistem risk altındayken kapanıyordur ya da güç kaynağınız güç kesiyordur güç kaynağınız yeni ve sorunsuzsa işlemci-anakart ile alakalı bir sorun olabilir.
  • sahanx S kullanıcısına yanıt
    Psu eğer değiştiyse geriye tek seçenek kalıyor o da anakart arızası. Anakartların bir çoğunda işlemci ısısını korumak için kapatma seçeneğiyle beraber chipset ısınmaları için de koruma vardır. Bilgisayar kapandığı zaman elinizle chipsetlerin ısısını bir kontrol edin
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Psu eğer değiştiyse geriye tek seçenek kalıyor o da anakart arızası. Anakartların bir çoğunda işlemci ısısını korumak için kapatma seçeneğiyle beraber chipset ısınmaları için de koruma vardır. Bilgisayar kapandığı zaman elinizle chipsetlerin ısısını bir kontrol edin

Dediğiniz gibi yaptım gerçekten işlemcide elle farkedilir derecede yüksek bir sıcaklık oluşuyor birde fanı yenilemeyi deniyicem inşallah düzelir

• CPU Fan ı değiştirdim sıcaklık 60 dereceden yukarı çıkmıyo yük altındaykende reset atıp hemen biosa giriyorum orda da 40 derece civarı gösteriyo artık sorun sıcaklıktan da değil ama bilgisayar hala kapanıyo kasaya gelen voltajda bi sorun olduğunu düşündüm priz topraksız kasayı farklı bi yere taşıdım hala sorun devam ediyor bilgisayar kapanmaya devam ediyor delirmek üzereyim aklına bişey gelen varsa lütfen söylesin :(
    Ben ilk cevapta power supply üzerine yoğunlaşmıştım ama siz değiştirdim dediğiniz için o seçeneği devre dışı bırakmıştım. Başka yerlerden geçici temin edebildiğiniz power supplyler ile bir deneme yapın
  • quote:

Ben ilk cevapta power supply üzerine yoğunlaşmıştım ama siz değiştirdim dediğiniz için o seçeneği devre dışı bırakmıştım. Başka yerlerden geçici temin edebildiğiniz power supplyler ile bir deneme yapın

Sıkıntıyı çözdüm modemden gelen LAN kablosu anakarta kısa devre yaptırıyomuş boşuna uğraşmışım kabloyu değiştirdim sorunum çözüldü :)
    lan kablosundan olduğunu nasıl anladın bizlere de söyleyebilirsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: akak93

lan kablosundan olduğunu nasıl anladın bizlere de söyleyebilirsin

Önce ethernet card dan olduğunu düşündüm değiştireyim dedim bilgisayarcı bi abimiz önce lan kablosunu dene dedi olmazsa hiç uğraşma wireless adapter al dedi bende kabloyu değiştirdim sorun halloldu 40 yıl düşünsem aklıma gelmezdi :)

çok ilginç bir hata. ucuz atlanmana sevindim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.