Şimdi Ara

NEDENN HERKES CASPERR ALMA DIYOOO ACILLLL GELLLLL

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
395
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar herkes casper alma diyor o kadar kotu mu bu casper yaa cogu kisi sikayetci ama cok memnun olanlarda var.Ne caspermis be arkadass delircemm gercektenn almamali miyimmm yardimmm edinn.Bu arada CASPER NIRVANA F800 DUSUNUYORUM...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Up

• öncelikle merhaba. ben de bir laptop alacağım ve vatan bilgisayara gittim yakın bir süre içinde. oradaki bir abi bana casper c810 modelinin indirimde oldugunu ve çok iyi oldugundan bahsetti. benim de aklıma yattı aslında alüminyum havasında bir kasası vardı. özellikleri desen çok iyi zaten gtx 950m den tut 128 ssd si 16gb rami ve sadece 3.500 gibi bir fiyata satılıyordu. ben de araştırdım eş dosta sordum bir arkadasım casperi kullanıyormuş başka modellere bak seni üzer dedi teknik servis olayı çok sıkıntılıymış ve sık sık arıza çıkartıyormuş. kulağıma gelen ve benim de arkadaşlarımın bilgisayarlarından deneyimlediğim bir başka problem de şu kasaları çok sağlam gibi görünür lakin fiyaskodur. bir süre sonra dökülür. plastik zaten alt kısmı bir düşürsen kırılma ihtimali yüksektir. aslında ben de alacaktım lakin böyle yorumlar ile karşılaşımca lenovo asus gibi modellere yöneldim. iyice araştırmak lazım tabiiki gidip test etmek veya birkaç senedir bu ürünleri kullanan arkadaşlara sormak. şöyle de bir şey var her parçayı kafanıza göre her makineye oturtturamazsınız. aerodynamik olarak uymayacaktır. benim casper ile ilgili düşüncem bu yönde. asla kötüleme gibi bir şey içinde değilim. iyi modelleri de elbet vardır bkz.excalibur gaming serisi bayağı iyi gibi gözüküyor. bunu şöyle benzetiyorum. ferrari motorunu alıp bi şahine takarsanız arabanın kasası ve şasisinden tutun tekerleri gibi önemli, parçaları bununla uyum göstermeyecektir ve bir süre sonra sıkıntı çıkartacaktır. elbette yanlış düşünüyor da olabilirim böyle düşünen arkadaşarım varsa da lütfen düzeltsinler yanlış bilgi vermiş olmayayım, şunu da ekleme istiyorum dediğiniz modele bir göz attım 128 ssdli ve 940mx ekran kartlı olan versiyonununa 3300 tl bence çok. ekran kartı eğer yüksek grafiklerde oyun oynarsanız isteklerinizi kısmen karşılayacaktır eğer biraz daha bütçeniz var ise 3500-4000 arasına 950-960m veya gtx1050 laptoplar mevcut onlara da yönelebilirsiniz. tekrar belirteyim casperi kötüleme amacım asla yok sadece duyumlarımı aktardım. iyice araştırıp öyle karar verin.

• Yorumun icin cok tesekkur ederim kardesim.Bugun media marka gittim aynen dedigin gibi casper c810u onerdi ordako calisan.Ben de dedim casperlarda sorun oluyomus cok dedim o eskidendi dedi artik cok nadir dedi kesinlikle oneririm dedi.Valla kardesim cok kararsiz kaldim gene de cok saol yorumun icin.

• Çakırosman Ç kullanıcısına yanıt
    Ne demek rica ederim. yani c810 da özelliklerine göre fena değil gibi duruyor aslında da ben en az 4 sene kullanacağım için bir sorun çıktığında teknik servisle sorun yaşamak istemiyorum ve sık sık arıza çıkartmasını da.bir de bu arada eğer dikkat ettiysen kasasının uzaktan alüminyum gibi kaliteli bir his verdiğini ancak yakından inceleyince kalitesiz plastik tarzı bir alüminyum oldugunu ve alt tarafın ve ekran tarafının da plastik oldugunu görmüşsündür.gene de sen bilirsin tabiiki ama laptopu alma amacını tahmini kullanım süreni ve genel olarak pcden beklentini bir de bütceni belirtirsen başka alternatifler önerebilirim.
  • C810 metal kasa LCD ekran çerçevesi ve alt kasa plastik.Zaten çoğu cihazlarda bu paneller plastik.Metal olan kısım klavyenin olduğu c cover.

• Nazmi30 N kullanıcısına yanıt
    Bilgisayar muhendisligi ogrencisiyim 1.sinifa yeni baslicam ssd cok onemli hocam o yuzden c810 cok cazip geldi.Fiyatta en fazla 3800 falan

Anladım aslına bakılırsa böyle servis veya ariza konusu olmasaydı ben de bu casper ı alıcaktım ozellikleri iyi gelmisti bana da gercekten. Önerebileceğim laptoplar şunlar:

http://www.hepsiburada.com/hp-gaming-17-ab201nt-intel-core-i5-7300hq-8gb-1tb--128gb-ssd-gtx1050-freedos-173-fhd-tasinabilir-bilgisayar-1dn09ea-p-HBV0000044VL1?magaza=İntegra Bilgisayar

Bu pc 3800tl gaming serisi ama freedos olarak geliyor

Birde lenovo y520 legion serisi var SSD bulunmuyor fiyatı 3600 bi 128 gb ssd alip takabilirsin boş slotu olmasi lazim onu bir araştir

http://www.hepsiburada.com/lenovo-legion-y520-intel-core-i5-7300hq-8gb-1tb-gtx-1050-windows-10-home-15-6-fhd-tasinabilir-bilgisayar-80wk00qrtx-p-HBV000007HYJX

Birde monster abra a5 v9.2 modeli var. Aslında ben monster almayı düsünmuyordum lakin çevremdekiler monster al sağlamdır tarzı önerdiler bende araştırdım teknik servisi gerçekten çok iyi diyorlar makine de sağlam sen gene de bir kutu açılımı ve monster youtube kanalının incelemesine bir göz at bu attıgım modeller gtx1050 ekran kartli modeller yani gerek oyun gerekse muhendialik progranlarini calistirmakta iyi is yapar.

http://www.hepsiburada.com/monster-abra-a5-v91-intel-core-i7-7700hq-8gb-240gb-ssd-gtx1050-freedos-156-fhd-tasinabilir-bilgisayar-p-HBV000003KU8H?magaza=Monsternotebook

Son olarak benim almak istediğim laptopu önereyim. Fiyatı 4300 tl ama benim çok hoşuma gidiyor gerek tasarımı gerekse jbl subwooferli hoparlorleri bayagi kaliteli. 960m kartli vede 128 ssd mevcut

http://www.hepsiburada.com/lenovo-y700-intel-core-i7-6700hq-16gb-1tb-128gb-ssd-gtx960m-windows-10-home-15-6-fhd-tasinabilir-bilgisayar-80nv00sytx-p-HBV0000067X6B

Sunu belirteyim tabiki seçim sizin. Ben sizin işinizi görebilecek birkaç tavsiyede bulundum sadece. Alacaginiz laptop her ne olursa olsun iyice arastırip kronik bir kusuru veya bir problemi varmıdır diye forumlara bakmalı youtubeden de inceleme videolarini incelemelisiniz. Bir de mağazada gidip kendiniz incelemeniz gerekiyor almadan nasil güzel mi diye. Acele etmeyin isterseniz bi bakının bilgisayarlara piyasaya. Böyle söylüyorum çünkü ben de bu sene makine 1 e geciyorum ve bizde ilk sene ilk dönemden daha pc lazım olmuyormuş onun için. Seçim sizin hayırlı günler dilerim.

• Cok saolun hocam.Iyice bi arastirma yapip oyle karar vercem.Bu arada bise sorabilir miyim ekran karti ile ilgili. 2 gb gt 940mx ddr5 mi yoksa 4gb gtx950m ddr3 mu hangisi daha iyidir hocam aydinlatabilir misin beni?

Rica ederim. Ddr5 kart daha iyi diye biliyorum ama 2gb 940mx biraz zayıf bir kart olması lazım 950 ye göre ve 4 gb daha doğru bilgi için internette ekran karti karşılaştırma siteleri var onları yazayım ben size oradan bakın daha doğru bir seçim yapmış olursunuz. Ben olsam 950m i seçerdim4gb lık versiyonunu. Bir de ekran kartı seçiminde gddr5 öneriliyor genelde ama 950 benim işimi daha çok görur sanki araştırmak lazim.yani şimdi aslında bilgisayar mühendisliğinde ekran kartının ne kadar önemi var gerçi bilmiyorum ama genelde yazılımlarla kodlarla uğraşacağiniz için ilk onceliğiniz işlem hızı yuksek ve ssd olması olacaktır diyr dusunuyorum. Eğer çok sık vede yüksek grafiklerde oyun oynama alışkanlığın yoksa 940mx de işini orta ayarlarda görecektir bu konuda.

http://gpuboss.com

Bu site de ekran kartlarinin hız ozellijleri ve de oyunlarda fps değrlrrini belirten bir site.

https://www.notebookcheck.net/NVIDIA-GeForce-940M.138027.0.html

Hangi model karti incelemek istersen google a yaz kartı bu site çıkacaktır orada incelersin.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.