< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
Nedir bu köpek derdiniz? (2. sayfa)
-
-
Arap kültüründen ya da başka sebeplerden olabilir ama bu tarz insanların içlerinde büyük bir nefret ve kin var. Bu söylemlerine de yansıyor zaten.
Mesela çevre diyen oluyor ama her taraf insan çöpleriyle dolu. Onlara karşı bu kadar büyük bir öfkenin yanına bile yaklaşıldığını görmedim. Demek ki mesela aslında çevre değil. Diğer sunulan bahaneler için de bu geçerli.
Böyle bir katliam, vahşet, soykırım istemenin sebebi olmalı.
Bu forumda bile nasıl şeyler isteyenler var hayret ettim. Konu sahibi @karagece25 gene iyi cesaret göstermiş.
-
Sokaktan kediyi, köpeği çekerseniz başka hayvanlar onların yerini doldurur bu defa onlarla uğraşırsınız. Dünyanın en önemli metropolleri hamamböceği, fare gibi birçok hayvanlar ile başı dertte. Tabi bizim insanımız gidip görmeyince ne bilsin bunları. Sokak köpeklerinin tehlikelisi elbette olabilir, onların toplatılması yeterli.
-
Buldukları terim de beni benden alıyor. "köpektapar"
Canlıların zarar görmemesini istemek, onları sevmek "tapar" mı yapar birisini?
Çocukları sevenlere "çocuktapar", doğayı sevene "doğatapar", müziği sevenlere "müziktapar" demek ne kadar saçmaysa, hayvan severlere "köpektapar" demek de o kadar saçmadır.
Hayvanların itlaf edilmesini çözüm olarak sunan bu vahşilere bir şey anlatmak da boşuna...
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Avrupa Avrupa diyorsunuz da Fransa'da sadece köpeklerin boklarını toplayan görevliler var. Yaptıkları tek iş bu sadece köpek boklarını toplamak. Sırtlarında çanta ellerinde hortum her zaman da görürdüm üstelik 30 yıl öncesinden bahsediyorum. Belediyeler maalesef yetersiz kalıyor Türkiye'de başta kanunlar olmak üzere.
-
Arılara da çare bulsunlar çok vızıldıyorlar hemde insanları sokuyorlar
Balıklar da kötü kokuyor asın gitsin cünabetleri
Kediler zaten en büyük düşmanlarımız hepsi nankör
Koyunlar hele misket misket bırakıyor daha kıçlarından haberleri yok vurun kellerini
Bir de o kuşlar yok mu kuşlar arabaların üstüne zıçıp zıçıp duruyorlar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2019daDHyekatilmak -- 29 Aralık 2021; 15:15:26 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Bi arkadaş benim hakkimda köpektapar ifadesini kullanmış.Önyargını seveyim.
Bi gün işim düştü,Eskişehir e gittim.Bi caddeye girdim.Caddenin yani nda çimenlik olan bi alan var.
İnsanlar oraya kedi evleri koymuş.Heryere yem koymuş.Kediler oraya doluşmuş.Kimin ne yaptiği belli değil.
Manzara,etraftaki koku tiksinçti ve bi kediye gosterdigi normalden fazla olan sevgiyi bi cocuga gostermeyen insanlardan iğreniyorum.
Bunlar galiba bahsettiğiniz hayvantapar insanlar.Kedieri bıraksan zaten sağda solda,çöpte bi yerde rızkını buluyo.
Neyse,konuya dönelim.Köpeklerin aşilari yapilir,köpeklerin nüfusunun yoğun olduğu bölgelerde hayvanlar kısırlaştırılabilir.
Eğer saldırgan bi hayvansa bakim evine ya da son çare uyutulması gerekebilir.
Buna veterinerler karar verebilir.
Uzun lafin kisası bi köpeğin bacaklarını ,sırf zevk için kesen bacaklarını kesen bi insan basit suç olduğundan ceza almıyosa,o kanunları kim yazdiysa elleri kırılsın.
Bu bahsettiklerim hayvan haklarını koruma meselesi bu ülkede olur mu,bırak hayvanlari,insanların haklarını korumada dahi başarısız bi devlet var yıllardır.
Çocuklar köpeği görünce mutlu oluyolar.Ama aileleri pis o yaklaşma,ısırır,bit bulaşir diyip çocukları korkutursa hayvn sevgisi yerine hayvan nefreti oluşur insanlarımızda.
Ben hayvanarı çok seviyorum.Evet,ama ölçülü bi şekilde.
Herkes hayvan hakları olduğunu bilsin.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Analoji hatası yaptığınızı tahminen kaç yıla anlarsınız acaba?
Çok istiyorsanız alın evinizde tapın pardon bakın köpeklere.
Insan ile kopek bir degil.
-
Burada da başı boş kopek çok her gün erken saatte evden cikiyorum tedirgin oluyorum. Devletin biran önce busorunu çözmesi lazım. Köpekleri şehir dışına taşıyıp koydekileride toplayıp bir hayvanat bahçesi yaparak hayvan severlerin de hayvanlara bakabilecegi toplu barınaklar yapmalı
Bu hayvanseverler domuzların öldürülmelerine sineklerin duvarda dümdüz edilmelerine tek bir oturuşta yüzlerce balık gömmelerine ne demeli ?
İnsanoğlu neden ikiyüzlü olmak zorundasın bit söyle
hayvanseverler yuzunden bu hayvanların sokakta yaşamasını ıstemıyorum sıze inat yok edecegız onları sokaklardan devletımız ile birlikte gerekli barınaklara götürülecek.
colugu cocugu ailesı olmayan sevgı nıyetıne o hayvanları kullanıyor çıkarcılar
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Çakma hayvanseverler köpeklerin sürü psikolojisini anlamıyor. 1 tanesi havladımı diğerleri de saldırıyor. Bu nedenle sokaktaki sayıları azaltılmalı.
1 insanın hayatı 1 milyon kopeginkinden degerlidir. Ayrıca Bugun kopek veya insan canlıların hakları oldugu sanrısını yaratana İnsan uygarlıgıdır. Yoksa doganın kendisi vahset içerir. Biz insanlar olarak dogaya karsı çıkarak bu noktaya ilerledik.
Sorunun kaynagı basınos hayvanların beskenmesidir. Siz besledijçe nufusları kontrolden çıkıyor. Pislik, agır bir koku, insan hayvan teması nedeniyle bir suru acı olay yasanıyor. Halbuki bu hayvanları besleyip asalaklastıracagımıza kendi haline bıraksak hem nufusları dusuk hemde sehirlere belki bir faydaları bile olurdu.
Sorun hayvanseverlerin sokaklarda kontrolsüz hayvan cogaltmaları. Sorun cıgrından çıkıyor ve artık insanlar cozum bekliyor. Lutfen basıboş hayvan beslemeyin, onların sayılarını arttırmanın hem insan hemde hayvanlar için sadece kotu sonuclar doguracaktır.
Ayrıca sokak hayvanları ısrarı nedeniyle dogada pek ok yaban hayvanını soyu kurudu. 200un sütünde turun soyu bu hayvanlar nedeniyle tehlikede.
Ornegin Avustralya sokak kedileri dogaya cıkıp vahsı kusların yavrularını yemeden binlercesi i oldurup oldurup yuvalarına bırakıyorlar. Bu nedenle pek çok kus turu yokolma ın esiğine gelmiş durumda.
Lutfen biraz olsun duygularınıza değil aklınızla hareket edin.
Sokaklar pis, kokuyor, insanlar gece dısarı cıkamıyor, bisiklet suremiyor. Her tarafta Hindistan ivari ilkel görüntüler. Bu durum surdurulebilir değil. Ayrıca lutfen İnsanı kopekler esdeger tutup hem kendinizi hemde bizi asagılamayın.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 29 Aralık 2021; 8:35:53 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Küçükken köpek görünce yolumu değiştirirdim, 3 4 kere de kovalanmışımdır köpekler tarafından. Sokak köpekleri çok tehlikeli hele sürü halinde gezince. Pitbull vb. cinslerin tamamen yasaklanması gerek ülkede. Bunlarda çok tehlikeli cinsler. Sokak köpeklerinin toplanıp barınaklara gönderilmesi orada da kısırlaştırılması lazım, insanlar güvende olsunlar. Birde gece sürü halinde havlayıp insanları rahatsız da ediyorlar.
-
pitbul vb. salgırgan hale getirilmiş hayvan cinsleri kesinlikle başıboş ve ehli haricinde bırakılmaması,herkese bu köpekler emanet edilmemesi gerekir. Köpek de bir can.Ama insanın canının değerinin önüne nasıl geçer bu can o farkı anlamak mı istemiyoruz? Bu tür köpekleri besliyorsan heryerde daha da çok topluma açık yerlerde gelişigüzel başıboş bırakmayacaksın bırakma cesaretine girersen de maddi manevi her cezaya razı olacaksın. Bağın bahçen varsa orada tut köpeğini. Parkda site içi gibi insanların yürüyüş alanlarında çoğu gösteriş anlamında köpekleri dolaştırma derdinde. Senin evladının yakınının başına gelse yıkarsın değil mi ortalığı. Tabi herkes maddi ,sosyal konum gibi yerlere ulaşınca gücün kuvvetin kendinde olduğunu düşünüyor. Kimsenin ahı kimsede kalmaz...
Adamın bağı vardır koruma amaçlı oraya köpek bırakabilir evin güvenliği için elbet. Çoğu insan köpek besleme merakıyla veya gösteriş amacıyla sahipleniyor sonra hevesi geçiyor bakmak zor geliyor sonra bırakıyor sokağa,bir yere. İnsana değer vermeyen insanlar köpek vb. hayvanlara ne kadar değer verebilir ki. Merhametsiz,gösteriş meraklısı,bencil,sadece kendini düşünmeye başlayan insanlar haline geliyoruz. Sorsan kimse rahatından feragat etmez.Şu yapılsın bu yapılsın diyoruz ama kendimiz ne kadar bu yapılması gerekene katkı sağlamada devamlılık gösterebiliyoruz.Yapsak da zaten onu da reklama döker bir yerden sonra onu da bırakırız.
-
TTGL izlesin adam olur büyüyünce.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X