Şimdi Ara

Nedir bu köpek derdiniz? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
110
Cevap
0
Favori
3.487
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Köpekleri sevmem bir çok kere yolu değiştirdiğim olmuştur. Hiç zarar verdiğim bir köpek olmamıştır hoşt deyip ben uzaklaşırım genelde AMA sorun benim çoçuğum ise başına böyle bir şey gelmeden anlaman mumkun değil. Öyle boş boş konusmanında anlamı yok. O saldırıya maruz kalan bir çoçuk sonrasında nasıl duzeltilebilir bunun farkındamısınız ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ignatius -- 31 Aralık 2021; 1:12:8 >
  • Konu "hayvan sevgisi" değil, konu "başıboş sokak köpeği tehlikesi" ve "köpek terörü"

Ben de bir hayvanseverim, kedim de var, akvaryumda balıklarım da.

Ama bu başıboş çete halinde gezen sokak köpeklerinin yarattığı tehlikeyi yok saymaz.

Yazın çeşme ılıcada akşam yürüyüşü yapıyoruz, ara sokaklardan yürüyelim dedik, yan sokakta köşede bir kaç tane köpek yatıyordu, yanlarından geçince bir tanesi havladı, diğerleri de sürü psikolojisi ile hemen ayağa kalktı ve havlamaya başladı. Hep beraber. Üzerlerine bağırarak yürüdüm, afalladılar ve sustular. Yavaş yavaş yürüyerek uzaklaştık. Orada benim yerimde bir çocuk olsa ve kaçmaya kalksa durum çok kötü olabilirdi. Gazetelerde okurduk.

Dünyanın hiçbir gelişmiş ülkesinde sokaklarda kedi-köpek göremezsiniz. Çünkü vatandaş bilinçli, belediyeler bilinçli ve bunun için bütçeleri var.

Gönlüm ister ki hepsi hakkettikleri şekilde düzgün bakılacakları barınaklarda hayatlarını devam ettirsinler ve mutlaka kısırlaştırılsınlar. Ama sayıları o kadar çoğaldı ki, barınaklar yetersiz kalıyor.

Bir de vatandaş bilinçsiz, çocuğuna karne hediyesi köpek alıp sonra sokağa bırakanlar çok. Halbuki hayvan sahiplenmek büyük bir sorumluluk, yıllar sürecek bir şey.

• Nat Alianovna kullanıcısına yanıt

tek derdiniz İslam olmuş.

• evettt pittbull seviciler tek tek ortaya cıkmış yavaş yavaş. tek tek insallah yerilerini tespit edilecek.

• Battlefield Maşuku B kullanıcısına yanıt

Herkes işine geldiği gibi takılıyor. Kedileri öldüren köpeklerden kimse bahsetmez mesela.

• sniper23 kullanıcısına yanıt

Kedilerin mamalarını kapıp gidiyorlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1 çocuk milyonlarca köpekten daha değerlidir. Aksini söyleyen cahiliye dönemini yaşıyordur (yıl olmuş 2022).

• captain_turkiye kullanıcısına yanıt
    Sende mi kopektapar sin iyi öğrendim blok atayım.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • asi_mawi kullanıcısına yanıt
    Şimdi bana Avrupa da başıboş köpekler den Zarar görmüş insan haberi paylaşır mısın.

• asi_mawi kullanıcısına yanıt
    Boş yapma troll hindistan ile bizi mi kıyas ediyorsun. Hangi Avrupa ülkesinde başıboş köpek var paylaş görelim.

• Allah başlara vermesin benim çocuguma bir köpek bunu yaparsa köpegi geçtim sahibinide kazıga oturturum hayvan severlerin hepsinin canı cehenneme büyük olan bütün köpekler tolanmalı ve uyutulmalı

• Lafa gelince her konuda Avrupa'yı örnek gösterenler iş köpeklere gelince tü kaka Avrupa diyorlar ve oradaki sistemi kötülüyorlar... Dünyanın medeni hiçbir ülkesinde sokakta başıboş köpek olmaz... Kimse köpekleri topluca katletsinler demiyor ama hemen çakma hayvanseverler barınakların halini görüyor musunuz diyorlar fakat hiçbiri de barınaklar güzelleştirilsin demiyor, barınakların hali niye böyle diye de hesap sormayı düşünmüyor... Türkiye'de gerçek hayvan sever sayısı iki elin parmaklarını geçmez, Almanya'da bir köpek alıp beslemeye başladığınızda her sene devlete vergi ödersiniz, getir bu vergi olayını göreyim bakayım kaç tanesi gerçekten seviyormuş... Yıllarca Sarıyer tarafında oturdum, Zekeriyaköyün zenginleri 3 gün sonra sıkıldıkları köpekleri belgrad ormanına, bahçeköyün sokaklarına attılar, anadolu yakasında da beykoz civarı köpek bırakma noktası zaten... Bu çakma hayvan severler bir de çarpıtmanın kralını yaparlar sanki millet köpekleri gaz odalarına atın demiş gibi... Örnek olarak İstanbul'da belediye iki yakaya da büyük devasa birer barınak yapsa ve tüm sokak köpeklerini buraya toplasa, kısırlaştırsa ve orada bakımlarını yapsa, sözde hayvan severler de hafta içi veya sonları vakitleri oldukça gidip orada istedikleri köpekleri gezdirse, mama götürse, bakımlara gönüllü katılsalar ve bu barınaklar sürekli canlı olarak kameralarla izlenebilse hem insanlar hem de hayvanlar için çok daha iyi olmaz mı? petshoplarda köpek satışını yasaklarsın ve köpek sahiplenmek isteyenler gelip bu barınaklardan alırlar ama hayvanlara kimlik vereceksin ve birisi sahiplendiğinde direk onun kaydına gireceksin, 3 gün sonra sıkıldım deyip sokağa atamayacak... Medeni çözüm böyle olur ama bizim hayvan severler köpekler sokakta pislik içinde yaşasın, çöpten yemek arasın, açlıktan soğuktan ölsün ama kaliteli barınakta olmasın isterler...

• bal974 B kullanıcısına yanıt

Konu o değil, "hayvan sevgisi". Bak böyle dedim diye üstteki üye "köpektapar" ilan edip blokladı.

Forumda pek çok kişi toplu katliam gibi vahşet istiyor. Büyük bir düşmanlık ile saf öfke ve kin kusuyorlar.

Şimdi bunu isteyen mi yoksa buna karşı olan mı haklı sence?

• Albatros kullanıcısına yanıt

Filipinliler ev islerinde cok iyidir hocam cok iyide cocuk bakarlar.

• Suç burda bu zamana kadar normalde yapılması gerekeni yapmayan belediye ve kolluk kuvvetlerinin.

Belediyeler zamanında kısırlaştırmak için uğraşsaydı sokaklar bu kadar başıboş saldırgan aç köpekle dolmucaktı.Kolluk kuvvetleride satışı yasak olduğu halde nasıl satılır internet üzerinden hiç denetlemedi ee hergün polis arabasıyla gezen polislerde elinde pitbulla gezen köpek sahiplerini hiçmi görmedi.Görseydi cezasını kesseydi sorsaydı elin bekçisi gelip gece vakti kimlik sormayı biliyor gece gündüz pitbull sahiplerine neden görüpte ağızlığı nerde belgesi nerde diye hiç sormuyorlar nerde psikopatı var onun elinde bu hayvanlar. Ben bunu görüpte şikayet etmekten korkan insanlarıda anlarım çünkü bu tipler normal tipler değil ülkede etten püften sebepten o kadar çok insan ölüyorki şikayet etse hatta ülkede öyle haberler okuyoruzki adam şikayet ediyor polise şikayet edilen kişi kimin şikayet ettiğini polisten öğrenip adamı tehdit etmeye evine kadar gidiyor.Şimdi 1 pitbull ne kadar tehlikeliyse Sahibi ondan daha tehlikeli hatta aynı anda 3-4 sokak köpeğide okadar tehlikelidir.Sen yetişkinsin korkmazsın çocuklar eninde sonunda ne kadar hayvan sevgisine sahip olursa olsun gündüz gece yan yana duran 2-3 köpeği görünce korkar kaçayım derken kaçtane çocuk kaçtane insan öldü illa köpeğin saldırıp parçalamasınada gerek yok onlar yüzlerce video var bununla ilgili köpekten kaçayım derken kaç insan öldü. Gelinen noktada kimse bir canlı ölsün istemez o hayvanlarında suçu değil.Suçu belediyede kolluk kuvvetlerinde arıcaz.Çünkü insanları ikilemde bırakıyorlar.Bu zamana kadar olması gerekeni yapsalardı bu kadar çok köpek sokaklarda olmucaktı.Peki barınaklarda yer yok ee hapishanelerde de yer yok tecavüzcüsü katili içerde yatıyor.Yer olmuyor diye çoğu hapse bile girmiyor.Adam darp ediyor karısını yoldan geçeni durduk yere ceza almadan çıkıyor niye hapishaneler dolu. Napalım şimdia aynı köpek barınakları gibi bu tecavüzcüleride öldürelim bence daha mantıklı.Nasıl barınaklarda yer yok diye köpekleri belediye öldürmek zorunda kalıyorsa hapishanelerdede bu insanları öldürelim bak burda mantıklı demedi demeyin.Çünkü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dabledoree -- 4 Ocak 2022; 22:19:57 >

• Vicdanım rahat, senin vicdanın rahat değilse hepsini sahiplenip bakabilirsin. Daha öncede yazdım yine yazıyorum:

Sokaklar, doğal bir ortam, çevre değildir, insan eliyle oluşturulmuş, köpekler için yiyecek bulması kolay bir ortamdır. Sokaklarda başıboş köpeklerin baskılayıcı bir türüde yoktur, yani bu canlıların sayılarının sürekli artması anlamına geliyor. Bu denkleme kontrol unsuru eklemezsek daha çok kişiye saldırırlar, hasta ederler, öldürürler.

Biraz daha gerçekçi ve duruma hakim olun. Dünya sandığınız kadar "ponçik" bir yer değil.En azından doğa değil. Her olaya duyar kasacağım diye humanist yaklaşıyormuş gibi görünmeniz bana samimiyetsiz ve tecrübeden yoksun geliyor.

Covid-19 ilede mücadele etmeyelim ozaman.Bilmem kaç milyar tane insandan bir iki milyon götürmüş ne var ki bunda? Oda canlı değil mi, onun çoğalmaya hakkı yok mu? Hem herkesi öldürmüyor ki, ben geçirdim ölmedim bak.Her covid kötü değildir!!11bir!! (Kara mizahtır.)

-- Olaylara böylemi bakmamız lazım yani?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seto-Kaiba -- 4 Ocak 2022; 23:25:50 >

• Gelişmiş ülkelerdeki gibi sokak köpeklwrinin toplanıp itlaf edilmesi lazım.

• dabledoree kullanıcısına yanıt

"Gelinen noktada kimse bir canlı ölsün istemez"

Ne yazık ki durum böyle değil. Şu forumda, şu konuda bile toplu katliam isteyen dolu. Millete bunu dayatmaya çalışıp karşı çıkanlara "köpektapar" deyip laf ediyorlar.

Bugüne kadar hep hayvanlara işkence edenler, eziyet çektirip öldürenler, sahipli hayvanların sahiplerine saldıran kişiler nasıl bir kitle anlamaya çalışıyordum. Hala anlayamadım ama o kitle bugün bunu diyenler. Mesela hayvanlara eziyet eden de en ağır cezayı alsın dediğim zaman sesleri çıkmıyor.

İşin kötüsü bu tarz kişiler çocuklarını da bu şekilde sevgisiz ve şiddetle büyüttüğü için ileride bu sorun devam edecek.

İşin komik tarafı ise bugün bunu diyenler yarın "kadın hakları, kadına şiddet, çocuk hakları" vs. diye samimiyetsizce duyar kasacak. O sorunların da temelinde aynı kitle, aynı düşüne yattığından o sorunlar da çözülmüyor ve görünüşe göre de çözülmeyecek.

• Ilkokul çocuğuna anlatir gibi anlatayım.

İnsanlar cinayet , tecavüz vb gibi suçları işleyince ceza alır.

Diger insanlarda bu cezalardan korkup ,suç islemez.cezalar caydırıcı degilse cezalar arttirilir.yani insanlar korksun diye ceza verilir.

Ancak burayi iyi dinlesin arkadaşlar;

Bir kopek ısırınca diger ' aaa ısıran arkadaşımızı barınağa koydular ben ısırırsam beni de koyarlar diye düşünemez. '

Bu sebepten dolayı insandaki cezaevi mantığını kopekte düşünemeyiz.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.