Şimdi Ara

Nedir bu köpek derdiniz? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
110
Cevap
0
Favori
3.487
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Başıboş köpekler ciddi bir sorun, bunu inkar edemezsiniz. Sadece oturduğum mahallede 1 haftada 3 tane saldırı ve ısırma olmuş. Yani hergün yüzlerce vaka vardır muhtemelen. Bizim sitenin önünde duran 3 sevimli köpeğin bile kaç tane vukuatı var, görseniz bunlardan birşey olmaz dersiniz.
    Şu an bir grubun üretmediği çözüm ile diğer grubun radikal çözümü arasında kalmış durumdayız.
    Orta bir yol bulmak zorundayız. Bana göre önce ve bir an evvel hayvanları kısırlaştırmalı sonra kısım kısım barınaklara almalıyız. Sadece batıkentte belki binlerce köpek var, istesek de hepsini barınaklara alamayız, hiçbir belediyenin buna gücü yetmez. Bir taraftan da mevcut barınakların şartlarını düzelterek kapasitelerini artırma yoluna gidebiliriz. Yapabileceğimiz fazla birşey yok.
    Bu arada pitbul ve benzerlerini besleyenlere anında kanunen ne gerekiyorsa yapılmalı. Şu an çıksak sokağa hala ağızlıksız dolaştırılan bir pitbul görebilirsiniz, bu kadar kıyamete rağmen. Devlet de bu derece aciz olmamalı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Navi kullanıcısına yanıt

+1

Petshoplar sattıkları her köpeği takip ettirmeli, salındı mı diye. Sahipli köpeklerin yavrularından da ya vergi alınmalı ya da yasaklanmalı ya da kayıtlara gecirilerek takip ettirilmeli.

• hayvanseverim fakat bıktık bu köpekler hk duyar kasmanızdan. çok seviyorsanız alın evinizde besleyin birader.

bahçemde 30 dan fazla kedi var evde 1 adet kedim var 15 yıldır bu şekilde yaşıyoruz. hayvan düşmanı değilim ki sizden çok daha seviyorumdur hayvanları. kendime alamayıp onlara yemek aldığım çok gün olmuştur.

şu köpek vahşetini bir görün artık.

• BarbarosTUGRUL kullanıcısına yanıt

Senin su soylediklerini idrak edebilecek kabiliyet olsa devlet vatandasin tepkisinden sokakta basi bos bir tane hayvan birakmaz !

• The Alim kullanıcısına yanıt

blokluyorsan da tabi ki özgür iraden fakat bu şekilde ayrıştırıcı yorum yapmaya hakkınız yok.

• köylerde kontrolsüz üreyen köpekler şehirlere atılmakta. sen istediğin kadar şehirde önlem almaya çalışsanda onların üremesini isteyen çoğaltan sonrada şehirlere atan köylerde yaşayan insanlar var.

bu sorunu çözmek hayli zor.

• Navi kullanıcısına yanıt

Hocam kimse radikal bir çözüm istemiyor. Aklını kullanabilen, duygusal yaklaşmayan herkesin söyleyeceği tek çözümü öneriyoruz. Sizin iki grup arasında kaldık dediğiniz noktada zaten gruplardan birisi başıboş hayvan sorunu yaratan, bilinçsizce sokaklara hayvan atan, sokaklarda bilinçsizce hayvan besleyerek aşırı üremeye neden olan, devlete baskı yaparak köpeklerin sokağa salınmasına dolayısıyla yaralanma ve can kayıplarına neden olan kesim. Biz sadece uygar ülkelerdeki çözümü istiyoruz. Sokaların dışkı, hayvan ve yemek artığı , kötü koku ve tehlikeli durumunun düzeltilemesini istiyoruz. Avrupa ve Amerika ne uyguluyorsa onu istiyoruz.

Kısacası Hindistanvari görüntülerin önüne geçilmesini istiyoruz. Sokakların temiz ve güvenli olmasını. İnsanların sahiplenmediği sokak hayvanlarını bilinçsizce insanların ortak yaşam alanında beslememelerini istiyoruz.3. kişilerin haklarına saygı gösterilmesini istiyoruz.

- WSPA International’a göre ABD’de 89.7 milyon köpek bulunmaktadır. Ancak bu köpekler sokaklarda değil bakımevlerinde tutulmaktadır. Bakımevlerindeki köpekler sahiplendirilememesi halinde uyutulmaktadır. ABD’de genel olarak her yıl 3-4 milyon köpek bakımevlerinde uyutulmaktadır. Sokaklarda sahipsiz köpek olmaması bir uygarlık göstergesi olarak görülmektedir (Cansen, 2017; Tekin, 2017).

- Belçika'da sokak kopekleri barınaklarda yerleştirilmekte  Belçika’da bakımevlerine yerleştirilemeyen sahipsiz köpeklere uyutma işlemi uygulanmaktadır (www.tbmm.gov.tr, 2019). 

- Fransa’da ise kentlerde sahipsiz köpek bulunmamaktadır. Fransa’da sahipsiz ya da kaybolan köpekler bir zaman geçici olarak geçici bakım evlerinde tutulmaktadır. Bu sürenin sonunda köpek hala sahiplendirilmemişse veteriner hekimler aracılığıyla uyutma işlemi uygulanmaktadır 

- İngiltere'de yerel otoriteler tarafından toplanan köpekler 7 gün boyunca bakımevlerinde tutulmaktadır. Bu süre içerisinde sahiplendirilemeyen köpekler hayvan refahı kuruluşlarına gönderilmekte ya da uyutma işlemi uygulanmaktadır.

Sahiplenilmeyen hayvanların beslenmesinin yasaklanması bu sorunun çözümü noktasında hayati öneme sahip. Beslenecek hayvanların sahiplenilmesi gerekiyor, sokaklara yiyecek atıp toplum sağlığını tehdit ederek hayvan nufusu çoğaltmak cahilce ve uygarlıktan uzak bir yöntemdir. Hayvanseverler sorumluluk alsınlar !

Hiçbir uygar ülkede böyle bir tablo yok. Çünkü orada insana değer veriliyor.

Ege Cansen: Bir Türkiye kusuru – Sözcü (sozcu.com.tr)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 29 Aralık 2021; 13:4:56 >

• asi_mawi kullanıcısına yanıt

Neresinde fransanin? Bende fransada yasiyorum normalde hic gormedim?

• Belediyeler tarafından çok kaliteli üst seviyr barınaklar yapılıp tüm başı boş köpekler toplatılmalı.
    Buna karşı çıkan hayvaseverler ise sağda solda baktığı mama verdiği köpekleri üzerine alsın (evine alsın demiyorum) köpeğin sahibi o olsun.
    Eğer ki o sahiplendiği, sokakta beslediği köpek bir insana saldırırsa adam öldürmek suçundan yargılansın. Bu kadar basit.

• erkahn kullanıcısına yanıt

Paris ve Lyon da kaldım.

• o Kadar bilinç altıma işlemişki sabah oglan ekmek almaya gitti hani biri birşey yaparmı diye dusunmuyorum ama sokakta 2 3 kopek var acaba birşey yaparmı diye aklımın bır kosesınden cıkmadı birde gec aldı Allah Allah annesi cıktı cama megerse anneme rastlamıs bakkaldan birseyler almıslar :D

• İnstagram'daki hayvan sever grupların sayfalarına bakın sokak köpeklerin'den daha saldırgan insanlar toplanmış böyle saldırgan insanların hayvan beslemesi yasaklanmalı zaten bir köpek nasıl ki sahibi gibi oluyor ise bunların köpekleri'de saldırgandır eminim. Dün mesajlarına bir göz attım utanmasalar köpekleri toplayan insanlara bıçakla saldıracaklar birisi gelmiş ben kafasına indiririm sopayı diyor bir devlet çalışanı olan bir INSANA saldırmayı bile göze alıyorlar bence hem hayvanları hemde böyle saldırgan olan insanların toplatılması lazım

lyonda yasiyorum hic gormedim dedigini, parise sayisiz kere gitmisimdir

• Daha geçen sene kız arkadaşımı bir 'sokak köpeği' ısırdı. Tek başındaydı köpek. Kız arkadaşımda evine doğru yürüyordu. Bir anda arkasından yanaştı ve bacağını ısırdı.

Yani artık o kadar saçmalama aşamasına geldiniz ki insan hayatı sizin gözünüzde bir hiç olmuş. Köpekleri severim ve saldırmayacağını anladığım zaman da sevmeye çalışırım ancak ortada da böyle kocaman bir sorun var. Çok seviyorsan al evinde besle. Ben sevdiklerim her sokağa çıktığında - zaten hali hazırda sapıklar yetiyor- bir de hayvan saldırır mı düşüncesine girmek istemiyorum. Gerekirse hepsi toplanacak ve toplatan kişiye de sonuna kadar destek veriyorum.

Paris de görmüşümdür ben büyük ihtimalle Lyon da evde çalışıyordum Paris in yanında köy gibi gelmişti bana çok dolaşmadım zaten 1 yıl kaldım Lyon da 93 de geldim Fransa dan. Nette gördüm biraz önce de köpek pisliği için ücretsiz poşet kumbaraları vardı bazı yerlere yerleştirmişler. Ki Fransızların bunu kullanacaklarını bile pek sanmıyorum açıkcası.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asi_mawi -- 29 Aralık 2021; 17:27:14 >

Trde nerde yasiosunuz bilmiyorum ama lyona koy demek izmire koy demektir, fransanin 4.sehri die gecer. Insanlar torbalarinda yaninda tasirlar kopek diskisi icin. Salliyorken destekli sallayalim bari 

kerimcem familyasından herhalde bu arkadaş da.

• Sadece Ölüler Görür kullanıcısına yanıt

Buyuk ihtimal  

• quote:

Orijinalden alıntı: erkahn

Trde nerde yasiosunuz bilmiyorum ama lyona koy demek izmire koy demektir, fransanin 4.sehri die gecer. Insanlar torbalarinda yaninda tasirlar kopek diskisi icin. Salliyorken destekli sallayalim bari 

İzmirde istisnasız tüm park ve bahçelerde sürü halinde gezen sokak köpekleri var

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Nüfusu ne ki Lyon'un Paris'e göre köy bana göre. Akşamları tek hareketli bölge bellecour du (yazımı farklı olabilir) şehir ölüydü. Denizli de yaşıyorum nüfus 1 milyon burası da ahım şahım bir yer değil ama daha idare eder bir vaziyette.

Belediyeyle alakalı bir konu Chirac döneminde tartışılmış konu halk karşı çıkmış vergi veriyoruz sokak temizleyicileri toplasın denmiş.

Senin yaşadığın yerde yok diye her bölge aynı olmuyor. Googleye gir bak Paris'te boka basmadan yürümek imkansız demişler hep.

Dakika 2.20 poşet kutusunu görebilirsiniz.

Learn french with Georgesyoutube
    Many french people have dogs and dogs mean dog poop. In Paris you have dog poop everywhere.
    https://www.youtube.com/watch?v=wfho22BBtjM&t=140s&ab_channel=LearnfrenchwithGeorges

Burda da torbalarla ilgili bir anket varmış 2015 yılına ait İngiltere Fransa kıyaslaması var.

the guardian
    Mind the merde: why can't French cities clean up after their dogs?
    https://www.theguardian.com/cities/2016/apr/12/why-cant-french-cities-clean-up-after-their-dogs-montpellier

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.