Şimdi Ara

Nedir bu PTT'nin durumu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
0
Favori
6.917
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bilgi alan var mı arkadaşlar. Bütün yurtdışı paketleri kayıp, 2 beklediğim paketten ne ses var ne seda. Biri Aralık başı Correos Registered Mail ile yola çıktı hala ses seda yok. Normalde en geç 3 hafta içinde ulaşır deniyordu.
     Nedir bu PTT'nin durumu

Diğeri Royal Mail ile İngiltere'den geliyor, onun bilgileri PTT'ye bile girilmemiş daha, normalde ülkeye Aralık sonunda girmiş olması lazım takip numarasından gördüğüm kadarı ile.

Nedir bu PTT'nin durumu, niye böyle oldu bir bilgisi olan var mı?

Not: Konu benim paketlerin durumunu paylaşmak için açılmadı, sadece örnek olarak eklendi. Herhangi bir bilgisi olan arkadaşın diğerlerini aydınlatması varsa ortak tepkimizi koymak adına.... PTT neden paketleri geciktirmeye ve getirmemeye başladı, bu konuyu tartışmak için açtım. Keza İngiltere'den belge bekliyorum onlar bile takıldı... Nette gördüğüm kadarı ile herkes PTT'nin bu durumundan şikayetçi.

• aliexpresten aldığım bisiklet jantı reflektoru 93 günde elime ulaştı ptt kargo dağıtımı yapan eleman zile

pasıp kapının parmaklıklarına sıkıştırıp paketi gitmiş

ne imza almış nede kargo var demiş zil çalmış evdekiler kapıyı açana kadar toz olmuş

o arada evde kimse olmasa paket gitti bizim ondan sonra kayboldu efendim takip no olduğu halde elimde hiç bir kayıt bulamadım ptt kargo takibinde

mükemmel çalışıyorlar fast service

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim bir ürün vardı bulunduğum şehre gelmiş. Dün gittim ptt'ye telefonlar çalıyor kimse bakmıyor.Düzen yok, bütün koliler etrafta. Ürünlere "GÜVENLİK GÖREVLİSİ" bakıyor. Benim ürünü bulamadık. Siz gidin illaki çıkar dediler.
  • enja kullanıcısına yanıt
    93 gün mü
    takipsizde imza yok zaten kapıya bırakıyorlar. Benim anahtarlık da öyle olmuştu, yola çıktıktan 63gün sonra geldi.
  • nike35 kullanıcısına yanıt
    Nereye gideceğimi bilsem gideyim de, paketin nerede olduğu belli bile değil, adamlar güncellemiyor ki bilgileri. Ayrıca 93 gün nedir yahu, at sırtında getirseler daha kısa sürede gelir.
  • Amacım Ptt yi savunmak değil ama kargonuz yurt içine girmeden PTT'nin yapabileceği bişey yok. Suç Ptt de değil Türkiye ye getiren firmada. Kargonuz gümrüğe ulaşmamış daha.

• quote:

Orijinalden alıntı: okanhh

Amacım Ptt yi savunmak değil ama kargonuz yurt içine girmeden PTT'nin yapabileceği bişey yok. Suç Ptt de değil Türkiye ye getiren firmada. Kargonuz gümrüğe ulaşmamış daha.

PTT ellerine ulaşmadan bir pakedi sistemlerine işlemiyorlar, öyle hatırlıyorum ben. İngiltere'den gelecek olan paket PTT'nin veritabanında çıkmıyor, gerçi o pakette polonya'da görünüyor ne alaka ise....
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ptt kargo durumu, Ne diyor bu?
    10 yıl önce açıldı
    Bu tam olarak ne oluyor
    3 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • asmodeus80 A kullanıcısına yanıt
    Ürün son olarak gönderen kargo firmasının bandına gelir ve ptt ye bildirilir.Yani ürünün yurtdışına sevki yapıldığında pttde kaydı açılır.
    Gonderi (Varis)alip verme merkezinde alindi ibaresi geldiği zaman Türkiye ye girmiş oluyor. Benim kargomun hareketlerini aşağıda paylaştım inceleyebilirsiniz.

Nedir bu PTT'nin durumu
  • quote:

Orijinalden alıntı: okanhh

Gonderi (Varis)alip verme merkezinde alindi ibaresi geldiği zaman Türkiye ye girmiş oluyor. Benim kargomun hareketlerini aşağıda paylaştım inceleyebilirsiniz.

Nedir bu PTT'nin durumu

Öyle de adamlar gördüğün üzere yurtdışına sevkini yapmışlar, bizim bu taraftan herhangi biri güncellememiş, havaya mı fırlattılar bizim pakedi, geldiği yerde birileri almıyor mu:D Adamlara mail attım biz sevki gerçekleştirdik diyorlar. E nerede bizim paket :D PTT bu konuda güncelleme yapmamış bence...

Uçak kim bilir kaç ülkeye uğrayacak :) 1,5 aydır send item abroad da kalan Kargom var :) Türkiye ye girdiğinde zaten sisteme işlerler işlememek gibi bir lüks leri yok o yönden rahat olun  Nedir bu PTT'nin durumu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi okanhh -- 18 Ocak 2017; 18:23:53 >
  • okanhh O kullanıcısına yanıt
    Yandık desene :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: enja

aliexpresten aldığım bisiklet jantı reflektoru 93 günde elime ulaştı ptt kargo dağıtımı yapan eleman zile

pasıp kapının parmaklıklarına sıkıştırıp paketi gitmiş

ne imza almış nede kargo var demiş zil çalmış evdekiler kapıyı açana kadar toz olmuş

o arada evde kimse olmasa paket gitti bizim ondan sonra kayboldu efendim takip no olduğu halde elimde hiç bir kayıt bulamadım ptt kargo takibinde

mükemmel çalışıyorlar fast service

az sallayalım. takip no var ise girmeleri zorunlu öyle bişey olamaz. takipsiz kargodur
  • Aynı sorun bende de var. Projeksiyon aldim gelmedi, adamlar bir tane daha yolladi. Simdi burda baslik gorunce "iyi genel bir sorunmus" diye rahatladim :p

• Sadece ptt değil dünyada yoğunluk var, Almanya kargoları yoğunluk nedeniyle uçak yerine karayolu ile yollanıyormuş..

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cok ses etmeyin o da gidecek elinizden. Daha mal yurticine gelmemis ptt ye laf ediliyor. Yurtdisinda gidip postaneden kendin alman gerekiyormus bizde kapiya kadar geliyor deyince millet şaşırıyor.

Cok ses cikarmayin olur olur olmaz olmaz.

• Ben salladım ayran oldu sende içersin başına gelirse anlarsın ozaman takip no varsa mecburmuş dağtımı yapan arkadaşıda tanıyorum hatta dağtım yeri ptt kargo

beylikdüzü bosb beylikdüzü organize sanayi bölgesi yani

iş yerime 5dakika yürüme mesafesi her kargo geldiğinde eleman abi kargon var gelip alabilirmisin diye sms atıyordu bana bu sefer atmadı sms direk eve götürmüş belkide

başka bir eleman dağıtım yaptı o gün sende kalkmışsın salama diyorsun bizde girdik yazıyoruz millet anlasın ne oldup bitiğini çoluk cocuğa laf anlatmak zor

• Sorun Türkiye'deki posta da ne yazık ki bilinçli olarak yavaşlatma politikası olması. Bizleri bezdirip ürünleri internetten almayın, mahallenizdeki milyonculardan alın diyorlar kısaca!!!
    Türkiye'ye giriş yağan ürünler değoda bekletiliyor fakat giriş yapılmış olarak gösterilmiyor. Uzun bir aradan sonra işleme devam ediliyor ne yazık ki. Gümürk memuru arkadaşımdan dün gece aldığım bilgiler bu yönde.
    Cümleten geçmiş olsun...
  • Bu arada info@ptt.gov.tr ye yazdığım şikayet yazısına 10 gün sonra cevap geldi. Sipariş ettiğim USB Video Capture ürünü ülkeye posta yolu ile gelmesi YASAKLI ürün kategorisinde olduğu için geri gönderilmiş: Ürün de bu:
     Nedir bu PTT'nin durumu
    Artık siz düşünün nelerle uğraşıyoruz...

• YesimCirakli Y kullanıcısına yanıt
    Merhaba inventus.com dan aldım bilgisayar kasasını ön panel usb girişleri arızalandı inventusa durumu anlatım rma açtılar adıma inventustaki bana yardımcı olan abi bu yasaklı ürün rma açtık ama bilmiyorum gümrükten geçermi dedi kablolu ürünler yasaklı listesinde dedi bana

şaşırdım usb kablo sonuçta ürün geldi gümrükte takılmış DHL aradı dedi açıklama istiyorlar gümrükten paketin içeriği hakında

bende usb kablo bağlantısı var dedim dediler açıklamalı olarak yazın ele sonra bize mail olarak yolayın ancak o şekilde elime ulaştı birde corsair 100 $ yazmış fiyatını vergi dahi istediler dedim 100$ edecek bi ürün değil satış linkini yolla bize görelim fiyatını dediler durum bu

ama şimdi birileri kalkar yine fazla sallama der

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enja -- 19 Ocak 2017; 10:37:50 >

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.