Şimdi Ara

Nedir bu rehavete kapılma??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.444
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • yenmediğim büyük takım, yenilmediğim küçük takım kalmadı. futbolcular rehavete kapılıyomuş. mahallenin esnaflarıyla maç yaptım inönüde onlara bile yenildim. şarapçı hayri attı bütün golleri. bu rehavete kapılmayı nasıl engelleyebilirim

• Yapay Zekanın Yanıtı

Rehavete Kapılmak: Anlamı ve Sonuçları

Rehavete Kapılmak Ne Demektir?

Rehavete kapılmak, bir işe veya göreve karşı gevşemeyi, tembelliği ve gafleti ifade eder. Kişiler, başarıya ulaştıklarında veya belirli bir konuda yetkinleştiklerinde rehavete kapılabilirler.

Rehavete Kapılmanın Sonuçları

Rehavete kapılmanın aşağıdakiler de dahil olmak üzere ciddi sonuçları olabilir:

• Verimlilikte Azalma: Rehavete kapılma, motivasyon kaybına ve üretkenlikte düşüşe yol açabilir.
    • Kalitede Bozulma: Rehavete kapılan kişiler, işlerini daha az özenle yapma eğilimindedirler, bu da ürün veya hizmet kalitesinde bozulmaya neden olabilir.
    • Kaçırılan Fırsatlar: Rehavete kapılma, yeni fırsatların değerlendirilmesini engelleyebilir ve rekabette geri kalmaya yol açabilir.
    • Saygınlığın Yitirilmesi: Sürekli olarak rehavete kapılan kişiler, zamanla meslektaşları ve üstleri tarafından güvenilirliklerini kaybedebilirler.

Rehavete Kapılmaktan Kaçınma İpuçları

Rehavete kapılmaktan kaçınmak için aşağıdaki ipuçlarını izleyebilirsin:

• Hedefler Belirle: Kendine zorlayıcı ancak ulaşılabilir hedefler belirle. Bu, motivasyonunu yüksek tutmana ve ilerlemeni izlemene yardımcı olacaktır.
    • Geri Bildirim Al: Performansın hakkında düzenli olarak geri bildirim al. Bu, güçlü yönlerini ve geliştirmen gereken alanları belirlemene yardımcı olacaktır.
    • Kendine Meydan Oku: Sürekli olarak kendini zorla ve yeni zorluklar üstlen. Bu, rehavete kapılmanı engelleyecek ve büyümeye devam etmeni sağlayacaktır.
    • Pozitif Bir Tutum Bak: İşine veya göreve karşı olumlu bir tutum benimse. Tutkulu olduğunda, rehavete kapılma olasılığın daha az olur.

Rehavete kapılma, başarıya ve kişisel gelişime zarar verebilecek ciddi bir sorundur. Yukarıdaki ipuçlarını izleyerek, rehavete kapılmaktan kaçınabilir ve hedeflerine ulaşmada başarılı olabilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • quote:

Orijinalden alıntı: ITauroSI

yenmediğim büyük takım, yenilmediğim küçük takım kalmadı. futbolcular rehavete kapılıyomuş. mahallenin esnaflarıyla maç yaptım inönüde onlara bile yenildim. şarapçı hayri attı bütün golleri. bu rehavete kapılmayı nasıl engelleyebilirim

hahaha
  • bu tür maçlarda yedek ve ana kadroyu dengeli çıkar 5-6 yedek adam koy ilk11'e. gidişata göre 55-60tan sonra al 1-2 as adamını götürürsün maçı. bu benim kendi çapımda uyguladığım ama işe yaradığını düşündüğüm bir yöntem. denemekte fayda var.
  • bazen as takımla zorlandığın bir takımı tamamen yedek kadroyla farka boğabiliyorsun. rotasyon hocam kısacası.
  • rakibin rehavete kapılması gerekirken ben kapılıyorum ne ayaksa.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    bu piskoloji nedir ?
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.