Şimdi Ara

Nedir Şu Kulaklıklarda 'Burn In' Meselesi ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
0
Favori
2.834
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Aralıksız olcak diye bişey yok, çoğ kullancı zaten Hiç Böyle Burn-In falan yapmıyolar sadece kullanıyolar - zamanla olacak çünkü...

Süresi ise 50-200 Saat arası değişiyo...
  • BEN AÇIKLIĞA KAVUŞTURİM EN İYİSİ.
    EVET BURN IN DENEN BIR ACILMA SURESI VAR
    EN YUKSEK SESTE KESINLIKLE DEGIL, DINLEME SESINDEN BIRAZ DAHA YUKSEK
    ARALIKSIZ OLUCAK DIYE BIR SEY YOK
    24-300 SAAT ARASI DEĞİŞİYOR AMA İSTİSNALAR OLABİLİR, VE HER KULAKLIK İÇİN GEÇERLİ DEĞİLDİR YANİ HER KULAKLIĞIN BURN İNİ OLMAZ.
    BURN IN DE FARK YARATMASINA KARSIN EN ONEMLI FARK KULAGINIZIN ALISMASINDAN GELIR, TAMAMEN PSIKOLOJIK YANİ
    SON SESTE KULAKLIKLARINIZA ZARAR DA VEREBILIRSINIZ

KABLOLARDA BURN IN OLUR AMA COK DAHA UZUN SURER ONLARIN BURNINI VE 250$IN ALTINDAKI KULAKLIKLARDA PEK KABLO BURIN BIRSEY DEISTIRMEZ, BURN IN OLAN KABLOLAR GENELDE 300$-400$ CİVARINDAKİ KULAKLIKLARA TAKILAN 100-150$ LIK KABLOLAR
  • arkadaşlar gördüğüm kadarıyla açıklamalarda pek yeni birşey yok.

bilgi edinmek isteyen arkadaşlar aramayı kullanırlarsa bu konudaki eski postlara da bakabilirler ve zamanında yeterince açıklanmıştı bu olay.

eğer arama yaptıktan sonra da açıklamalardan tatmin olmadığımızda sorumuzu buraya yazarsak daha iyi olur diye düşünüyorum.
  • çatlamasın kulaklık burn-in yaparken
  • bence burn-in methodunun ki biz buna eskiden hoparlorleri açma diyoduk asıl amacı , hoparlorun diyaframının ve damper kısımlarının belirli bir seviyede yumaşatılması ..
    bu sayede yumuşayan hoparlorun hassasiyeti artıp, kendi öz karakterisligine dönüyor..

Kaliteli kuaklıklar icin (yani ciddi anlamda ust seviyeler icin) bu tarz bişeye gerek duyulacagını sanmıyorum
  • "burn in" ne demek ben de aslında yeni öğreniyorum. ve cevap veremediğim pek çok soru bu "burn in" olayını anladıktan sonra cevaplandı..

Yıllar önce aldığım philips bir kulaklık vardı...Sesi son derece yüksek canlı..vs çıkıyordu...AYNI MARKA VE AYNI MODEL kulaklığı bir arkadaşım aldı ve hemen benimkiyle karşılaştırmıştık..3 hafta kadar önce...Büyük bir hayal kırıklığı yaşadı çünkü AYNI kulaklık benimkinden BARİZ şekilde ÇOK DAHA KÖTÜ ses veriyordu! Daha sonra yüzlerce saat(ama ARALIKLI) burn in yaptı ve sesi şimdi benimkiyle hemen hemen aynı..

Bunun teknik bir açıklamasını hala herhangi bir yerde okumuş değilim..Kablolardan mı yoksa kulaklıkta mı birşeyler değişiyor? bilmiyorum ama ses kalitesinin hayli yükseldiğinden eminim..

Ayrıca aslında burn in yapmaya da gerek yok uzun zaman kullanırsanız kulaklığı kendine geliyor zaten..
  • hım ilginçmiş
  • Valla benim kulaklıklar burn in yapmadan bozuluyo
  • Burn in diye bişey varsa eğer ister istemez bunu herkes yapmıştır.. Çünkü burn in demek illk alındığından itibaren belirli bi süre kulaklığın kullanılması ve bu sayede hoparlörün açılması demek. Nasıl araba sıfırken son hıza ulaşamıosa bu da aynı öyle bişey. yüksek devirde kullanmak arabanın performansını arttırır , aynı şey de kulaklık için geçerli.. Aynı kulaklıktan birer yıl arayla aldım ve şu anda arada bariz fark var. Geçen yıl aldığım kulaklık daha dolgun bass verio.. Acele ediyosanız ilk aldığınızda burn in yapın. Aceleniz yoksa merak etmeyin bi süre sonra zaten burn in yapılmış olacak.. geç kaldım mı acaba gibi bişey söz konusu da değil..
  • arkadaşlar prof ses sitemleri ile 1980 lerden beri iç içeyim (şahsi zevk) böyle bir şey duymadım okumadım (dünya literartürü)
    1.ses insandna insana değişir algılma olarak
    2.hiçbir kablo veya fizksel üretilmiş manyatik rezonans yaratan malzeme zorlandıkça daha iyi çalışır diye birşey fizik kanunlarına göre mümkün değildir.
    3.araba motorlarını ilk aşamada zorlayın açılsın gibi tabirler anadol ve impala dönemine ait ve yanlış kanılardır (soğru olan tarafı %5 tir ama bu konu 2 saat gibi bir sohbet konusudur)
    4.ses çıkış seviyesi anfi de yani hoparlörü veya kıulaklıı her ne derseniz bağladınız kaynaktan gelir.
    5.hiçbir hoparlörün diyaframı 5saat 20 saat falan gibi son seste yumuşamaz
    6.hoparlör diyafram veya kağıtları zmaan içinde poröz hale gelir yani sertleşir yani hiçbir şekilde ve hiçbir zaman daha yumuşamaz son halinde yırtılır.
    7. kulaklık hoparlörlerinden bu kadar da çok şey beklemeyin
    8.ses sistemi performansı ve keyfi verdiğiniz para ile artmaz frekans uyumu şartttır tanınmış markalarda ödedğiniz paranın%70i reklama %30 ürüne ödenir.
    saygılar

• bir faydali bilgi daha geldi sonunda..
  • Ben bizzat denedim çok fark ediyo dedim.. Denemeden yorum yapmamalısın. Bir ton yazı yazıldı bu konu ile ilgili. Burn in denilen bişey uydurma olsaydı bu kadar kişinin aklına sokulmak istenmezdi , istense bile kime ne faydası olabilir ki? Bu bi gerçek ve bunun tartışılması bile yersiz.. Bir çok insan bunu yapar ve işe yaradığını söyler. TAbiki her kulaklıkta olacak diye bir şart yok. Dandik kulaklıklarda 100 yıl bile burn in yapsan bi işe yaramaz.. Burn in diye bişey duymadım demek kusura bakma ama biraz cahillik.. Dünya literatürü dediğin şey ne onu anlamadım bi kere. Head-fi.org da kocaman bir topic var bununla ilgili ve insanlar ne kadar işe yaradığını yazmışlar. Yok böyle bişey demek pek mantıklı değil..

Son olarak hangi kulaklığı kullandığını da merak etmedim değil yani.. %70 ini adına veriyosunuz demişsin ya..

• burn in murn in bunlar fake. Delinin biri kuyuya taş atmış 40 akıllı çıkaramamış

Ben de neredeyse inanacaktım ilk duyduğumda
  • quote:

Orjinalden alıntı: packard

arkadaşlar prof ses sitemleri ile 1980 lerden beri iç içeyim (şahsi zevk) böyle bir şey duymadım okumadım (dünya literartürü)
    1.ses insandna insana değişir algılma olarak
    2.hiçbir kablo veya fizksel üretilmiş manyatik rezonans yaratan malzeme zorlandıkça daha iyi çalışır diye birşey fizik kanunlarına göre mümkün değildir.
    3.araba motorlarını ilk aşamada zorlayın açılsın gibi tabirler anadol ve impala dönemine ait ve yanlış kanılardır (soğru olan tarafı %5 tir ama bu konu 2 saat gibi bir sohbet konusudur)
    4.ses çıkış seviyesi anfi de yani hoparlörü veya kıulaklıı her ne derseniz bağladınız kaynaktan gelir.
    5.hiçbir hoparlörün diyaframı 5saat 20 saat falan gibi son seste yumuşamaz
    6.hoparlör diyafram veya kağıtları zmaan içinde poröz hale gelir yani sertleşir yani hiçbir şekilde ve hiçbir zaman daha yumuşamaz son halinde yırtılır.
    7. kulaklık hoparlörlerinden bu kadar da çok şey beklemeyin
    8.ses sistemi performansı ve keyfi verdiğiniz para ile artmaz frekans uyumu şartttır tanınmış markalarda ödedğiniz paranın%70i reklama %30 ürüne ödenir.
    saygılar

helallll

sonunda burn-in HURAFEsine nokta koyan kanıtlar ve karşılaştırmalar geldi.

zaten burn-in yapayım derken millet aldıkları gıcır kulaklıkları patlatıp ziyan ediyorlar

• Burda saglam ucan arkadaslar var..

Biri profmus, asmıs ama konuya manyetik rezonanstan girmis.. Ne alaka?

Burda konusulan konu elektonik cihazların icinde direnc gosteren komponentlerin enerji ve ısı ile bir sekilde deformasyona ugraması ve bunun sonucunda urettigi sesin kulaga daha hos gelmesi ile alakalı...

Ozellikle micro drive ve transducer kullanan aygıtlarda bu bircok insan tarafindan gozlenmis ki fizige tamamen uyuyor zaten..

Hem bazı anfilerde, ilk 50 saatlik kullanımda %70 gucu gecmeyin gibi uyarılar olur sence, kulaklıklarla aynı olmasa da bunlar bir alısma surecine isaret degil mi?

Ben kendim de en son aldıgım 300$ lık hi-def micro-drive li kulaklıgımda da burn in ile sesin cok az da olsa degistigini gozlemledim.

http://www6.head-fi.org/forums/showthread.php?t=58157 al burda da link var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Soultrap -- 13 Mart 2006; 21:55:57 >

• soultrap e teşekkürler verdiği link faydalı oldu benim için zira burn in hususunu ilk def aduymuştum ve kulaklık kullanan bir kulanıcı değilim anlayışlı komşularımın da sayesinde hoparlör sistemleri tercihim
    verdiği linkten okuduğuma göre
    1öncelikle burn in dene olayın bilimsel bir açıklaması henüz yok
    2son seste 20 saat değil dinlenebilir ses seviyesinde 100 veya 200 saaten bahsediliyor
    3bazı ları sesin çok arttığını bazıları az arttığını bazılarıda hiç artmadığını söylüyor
    4insanın ses karşısındaki algılayışı o gün mutlu veya hüzünlü olmasına bile bağlıdır
    5yine tekrarlıyorum (ama tabiki bence) kulaklıklara bu kadar yüklenmeyin alt tarafı 18 gr mıknatıs biraz tel bi parçada diyafram.
    saygılar
  • quote:

Orjinalden alıntı: packard

soultrap e teşekkürler verdiği link faydalı oldu benim için zira burn in hususunu ilk def aduymuştum ve kulaklık kullanan bir kulanıcı değilim anlayışlı komşularımın da sayesinde hoparlör sistemleri tercihim
    verdiği linkten okuduğuma göre
    1öncelikle burn in dene olayın bilimsel bir açıklaması henüz yok
    2son seste 20 saat değil dinlenebilir ses seviyesinde 100 veya 200 saaten bahsediliyor
    3bazı ları sesin çok arttığını bazıları az arttığını bazılarıda hiç artmadığını söylüyor
    4insanın ses karşısındaki algılayışı o gün mutlu veya hüzünlü olmasına bile bağlıdır
    5yine tekrarlıyorum (ama tabiki bence) kulaklıklara bu kadar yüklenmeyin alt tarafı 18 gr mıknatıs biraz tel bi parçada diyafram.
    saygılar

Durum o kadar basit degil malesef.. Her kulaklık diyafram kullanmıyor. Mesela IEM ler micro drive kullanıyor ve tranducer lı.. Yani bu durumda Burn-in e tepki vermeleri cok kolay oluyor..

Ve tabi yazılanlar gibi kullanılan ses aygıtına ve malzemeye kadar degisir, bazılarında cok fark yaratip bazılarında yaratmaması da gayet dogal..

Ama sonuc olarak burn-in in gercek oldugu cogu insan tarafindan gozlemlenmis ve bir sekilde fizige uyan acıklamalar getirilmis.

• cx300 kulaklık alcamda yeni yeni burn in yaptıımda kulaklık dayanamayıp patlamasın???
  • çok yüksek seste yapmassın sen de burn in i..
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.