beyler bunu bazı yerlerde duydum.kulaklıkları ilk alınca 24 saat boyunca son seste çalınması gerekiyormuş.böylece ses kalitesi artıyor , baslar dolgunlaşıyor ve tizler net oluyormuş.işte bunada burn in deniyormuş.bunu bilen , yapan arkadaşlar açıklarsa herkes açısından iyi olur diye düşündüm.umarım ilgi gösterirsiniz...
aynen dediğin gibi oluyor , 24 saat şeklinde bir zaman dilimi tam yok ama uzunca bir süre yapılması faydalı , bu sadece kulaklıklarda değil her tür ses çıkış araçları için (hoparlörler de) tavsiye edilen kullanma biçimidir , esas olayı sesi ileten kabloları kullanışlı hale getirmek
peki bu işlemi yaparken bu zaman dilimi aralıksızmı olmalı ? yani 5 saat boyunca hiç kapatmıcazmı yoka her açtığımızdamı böle yapıcaz ?
kafana göre ama mümkün olduğunca yüksek seste olmalı. zaten son ses yap en iyisi zaten alınca ilk kullnımda yapman iyi olur. ilk zamanlar yap sonra kafana göre takıl
quote:
Orjinalden alıntı: ICEBOY
peki bu işlemi yaparken bu zaman dilimi aralıksızmı olmalı ? yani 5 saat boyunca hiç kapatmıcazmı yoka her açtığımızdamı böle yapıcaz ?
Bunu bende duymuştum dahada bilgilendim konuyu açana ve konuya açıklık getirenlere teşekkürler
aralıksız olmalı ama 5 saat biraz az şöyle en az 20 saat falan durmalı
quote:
Orjinalden alıntı: ICEBOY
pil yetmezki ona ! ama zaten şarjlı pil alıcam ya nese.yapıcaz bişiler artık...
Daha öncede okumuştum şimdi yine okuyunca sormak istiyorum bunun bilimsel açıklaması nedir?
ilk defa duyuyorum valla.. deniycem ama..
tam olarak bilimsel açıklamayı ben veremem de benim bildiğim kabloları efektif hale getirmek , aralıksız olarak yapılmalı demiştim ama sanırım ona çok da gerek yokmuş sadece ilk kullanımlarda mümkün olduğunca uzun süre maksimum seste dinleyince , kullanmadığınız zamanlarda , ya da şarja takılı durduğu süre boyunca bu şekilde kullanmak faydalı birşey
İYİDE BUNU ARALIKSIZ MI YAPCAZ ? YANİ BOYUNA ÇALIP DURACAK MI ?
kardeş bu olayın zaten kesin bir şeyi yok ama ben sana kendi düşüncemi söyleyeyim, aralıksız olmasına gerek yok bence. yani sen bunu aldın, ister aralıksız açık bırak git aleti, istersen hiç yapma dinleyeceğin zaman yüksek seste dinle, değişen pek birşey olacağını düşünmüyorum.
sadece kulaklığın kendine gelmesi, yani asıl performansını birinde kısa süre sonra alırsın, birinde de dinledikçe yaptığın için biraz daha geç alırsın. olay bu yani.
YA ŞİMDİYE KADAR ALETİ ALDIĞIMDAN BERİ ORJİNAL KULAKLIĞIYLA YAKLAŞIK 25-30 SAAT ANCA DİNLEDİM DAHA.ASLINDA MX200 ALICAM AMA ORJİNAL KULAKLIĞIDA BURN-İN YAPICAM.ŞİMDİ BEN BU 25-30 SAATE KULAKLIĞI SADECE MP3PLAYER DA KULLANDIM.YAKLAŞIK 16-20 SAAT DE SON SESTE DİNLEDİM.GERİ KALAN ZAMANDA ÇEŞİTLİ ORTAMLARDA KISIK DİNLEDİM.BU BURN-İN SADECE İLK AÇILDIĞINDAN İTİBAREN Mİ YAPMAK GEREKİYO ? YOKSA ARTIK YAPSAMDA BİŞİ FARK ETMEZ Mİ ?
DEMİN BİLGİSAYARA BAĞLADIM KULAKLIĞI HAYVAN GİBİ SES GELİO.ÖTEKİ ODADAN DAHİ DUYULUYO.STEREO HOPARLÖR MÜBAREK ! ZATEN SES KALİTELİ DEĞİL TİZ ÖYLE Bİ KULAK YIRTIYOKİ ANLATAMAM.BASLARI KAYBEDİYO ZATEN.BASLARDA DAĞILIP GİDİO.MP3 PLAYER DA BUNDAN ÇOK DAHA AZ SES.YANİ KULAKLIĞI BURN-İN YAPARKEN BİLGİSAYARDAN YAPIN MUHAKKAK.DAHA İYİ OLACAKTIR.BEN MX200 Ü ALINCA ÖLE YAPICAM ŞAHSEN.
arkadaşlar bişi dicem sadece kulak verin bana doğru veya yanlış
şimdi ben creative 5200 5 artı 1 i ilk aldıımda bu neya ne dedim ses kalitesi için.. sonra mx200 için de aynışeyi söledim.. yani işlk aşamada ses beni etkilemedi fakat zamanla sesleri daha çok hoşuma itmeye başladı.ç yani bence aralıksız bırakma diye bişi yok.. bunu kendi deneyimme dayanarak sölüyorum.. ne zaman dinliceksem o zaman açtım dinledimm siz de ne zaman ihtiyacınız olursa o zaman dinleyin..
ses eninde sonunda oturacaktır.. (benim deneyimime göre)
belli bi süresi var mı acaba 8 saattir son ses çalıyor.
Artık dinlemek istiyorum.
hocam kendini öyle kasmana gerek yoktu be , sen dinle rahat rahat bir anda olmaz zaten o , yavaş yavaş olacak zamanla
quote:
Orjinalden alıntı: by_ram
quote:
Orjinalden alıntı: civilcivil
hocam kendini öyle kasmana gerek yoktu be , sen dinle rahat rahat bir anda olmaz zaten o , yavaş yavaş olacak zamanla
quote:
saol yaw.Kafama taktım ben de.İçimde kaldı, deli olcam... Neyse artık dinleyebilirim.
sen dinle hocam artık. zamanla daha da açılır zaten.
quote:
quote:
Orjinalden alıntı: civilcivil
quote:
saol yaw.Kafama taktım ben de.İçimde kaldı, deli olcam... Neyse artık dinleyebilirim.