Şimdi Ara

Need for Speed Most Wanted oynarken takılıyor... (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
297
Cevap
0
Favori
23.232
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • fx 5200 ler ne işse en kısık ayarlarda gerçekten hiç takılmadan oynaya biliyorlar inanmıyacaksınız ama gerçek arkadaşa 6600 gt aldık ve ne işse takılıyo demeye başladı 800x600 le 1024x768 arasında takılma farkı hiç yok ufak ufak takılmalar yapıyo diyo ama fazla rahatsız edici degil (bunlar gt için geçerli sakın 5200 için sanmayın o biraz ayarla kıçı..ı kaldıramaz)

beyazbüyü yapma etme eyleme ne 31 fsb si ya neden bahsediyorsun yabizim açmadıgımız bir ayar var yada sen özel ayarlar ekliyorsun yada gercekten 1024x768 de ful oyun bu kadar fsb verebiliyo bendeki kart o zaman yanlış deger gösteriyo bende 21 ila 30 arasında geziyo gerçi 21 e düştügünde biraz beni rahatsız ediyo ama olsun bu arada kartım 6200 td orjinal bios id mod 450/700 kulanıyorum senin beni ona katlayım geçmen lazım yada yukarıda dedigim birşey var

• Bunu daha evvel yazmıştım fakat tınlayan olmadı, İsteyen denesin farkı görsün.
    Sistem özelliklerim;
    AMD Barton 2500+, EPoX 8RDA3+, 512MB VDATA DUAL 400MHZ,ATI Radeon 9800Pro@9800XT 128MB, 120 GB HDD, Audigy 2 ZS,
    Benim sistem özelliklerim böyle Win.media Center 2005 edition kullanıyorum.

Ben Most wanted ı 1280*1024 bütün ayarları ful gayet akıcı bir şekilde oynuyorum. Eskiden bu mümkün değil 25 fps altında geziniyordu bende texture filtre, yansımaları düşürürekten bir akıcılık sağlıyordum. Şu an 30 fps den aşağı düşmüyor. Ati driver sürücüm 5.11 idi şimdi çıkan 5.13 ilede denedim sonuç yine aynı.

Şimdi gwlwlim asıl olaya Ati control centerdan yada diğer arayüzden 3D ayarlarına gelin ve mutlaka Anti-aliasing i 4X ve anisotropic i8X olarak verticle off (merak etmeyin Anti-aliasing i 4X ve anisotropic i8X yaptığınız için kesilmeleri hissetmiyeceksiniz bile) ayarlayıp oyuna girin bakalım.

Normal halinden çokdaha iyibir görüntü ve akıcılık

sistemi kasmış olmama rağmen normalden daha iyi performans vermesi çok şaşırttı beni. Ben genelde 3D ayarlarını defaul olarak girer oynarım. Şayet kasmayan bir oyunsa ondan sonra Anti-aliasing i ve anisotropic i denerim. ama bu oyunda tam tersi oldu.

anisotropic açmış olmam belki oyun algoritmalarına avantaj sağlamış olabilir diye düşünüyorum fakat net cevabı olan varsa yazsın. Deneyim gözlemlerinizi paylaşın.

Takılmalar arasıra olmakta fakat word detaydan ve texture filtreden taviz verince yok oluyor. Grafik kartı belleğim 256MB olsa daha iyi olurduya neyse..

Gölgeler tırtıklı olduğu için kapattım (nVidia da böyle mi gösteriyor gölgeleri?) Registry den motion blur sevmediğimden kapattım. Sonuç min 35 ort.60 fps

Hardiskin defrag edilmesi ve windowsun yenikurulu olması çok farkediyor arkadaşlar (Ghost sağolsun).Herşey RAM değil ,RAM ede bilgiler diskten geliyor, unutmayalım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rezes -- 4 Ocak 2006 3:58:08 >

• Bios a gir msi in auto overclock ayarlarını kapat 2-3 saat onamayı dene
  • arkadaşlar full dediğiniz ayarda oyunda grafik ayarlarının advanced bölümüne giriyormusunuz yani grafik ayarları kısmında 2 tuşuna basıp gelişmiş ayarlara girin herşeyi fulleyin gene akıcı oynayacaksanız ozaman full akıcı oynuyorum dersiniz ayrıca oyuda sadece gölgeleri kapatırsanızda bayağ bir performans farkediyor demek istediğimn tüm ayarları açıp 1280 de oyuna girin bakalım ne oluyor
  • arkadaşlar oyun benim makinamda da çoğunuzda olduğu gibi takılarak çalıoşıo ama bende farklı bir sorun da mevcut o da: anti-aliasing seçeneğini açtığım zmn ekranda titremeler ve kaymalar oluo ve bu seçeneği etkin hale getiremiyorum sizce bunun sebebi ev çözümü nedir?

sistemi:amd 2.5+ 256*2 twinmoss + msi fx 5700 256 mb + 80 gb samsung
  • quote:

Orjinalden alıntı: SELBAL

quote:

Orjinalden alıntı: BeyazBüyü

quote:

Orjinalden alıntı: cenk_fb

quote:

Orjinalden alıntı: running_wild

bende de oyun acayip takılıyo 1.3 patch ini de yükledim ama hiç bişey değişmedi. fear da hepsi açıkken hiç takılmıyo ama most wanted da çok takılma oluyo. büyük ihtimalle oyunda bi sorun var.

Ben imzamdaki sistemle full ayarlarda çok az takılmalarla 30-60fps arası oynuyorum bence sendeki o kasmalar normal değil bi format at bence kendine gelecektir en son driver'ları kurmayıda ihmal etme

7800GT 45fps görüyor 800x600 mü oynuyorsunuz

hakket 6800gs nasıl 30 60 fps oluyor anlat bizde yapalım bu ayarları gerçekten oyundaki bu sorun hala halledilmedi çok gıcık, bir yarış oyununu donarak oynamak

eğer inanmıyorsan akşam sana yaptığım ayarları ve oyundan screenshot alıp gönderirim
    bi önceki mesajımdada belirttiğim gibi arada bi takılmalar oluyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cenk_fb -- 4 Ocak 2006 17:48:06 >

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: SELBAL

quote:

quote:

quote:

Orjinalden alıntı: running_wild

bende de oyun acayip takılıyo 1.3 patch ini de yükledim ama hiç bişey değişmedi. fear da hepsi açıkken hiç takılmıyo ama most wanted da çok takılma oluyo. büyük ihtimalle oyunda bi sorun var.

Ben imzamdaki sistemle full ayarlarda çok az takılmalarla 30-60fps arası oynuyorum bence sendeki o kasmalar normal değil bi format at bence kendine gelecektir en son driver'ları kurmayıda ihmal etme

7800GT 45fps görüyor 800x600 mü oynuyorsunuz

hakket 6800gs nasıl 30 60 fps oluyor anlat bizde yapalım bu ayarları gerçekten oyundaki bu sorun hala halledilmedi çok gıcık, bir yarış oyununu donarak oynamak

eğer inanmıyorsan akşam sana yaptığım ayarları ve oyundan screenshot alıp gönderirim
    bi önceki mesajımdada belirttiğim gibi arada bi takılmalar oluyor

DÜZENLEME: AŞAĞIDA ANLATILAN TEST BİR BENCHMARK UYGULAMASI DEĞİLDİR. SADECE İLGİLİ OYUNUN, YENİ MODEL EKRAN KARTLARINA VE ORTALAMA BİR SİSTEME BİNDİRDİĞİ YÜKÜ İFADE ETMEK AMACIYLA, OYUNDA MEYDANA GELEN ZORLANMALARIN NEDENİNİ İLGİLİ ŞAHSIN BİLGİSİ DAHİLİNDE ÖZET OLARAK AÇIKLAR BİR ŞEKİLDE, SADECE BİLGİ MAHİYETİNDE VERİLMİŞTİR.

Ayarlarım ve sistemim aşağıda.Direkt olarak safe house'dan çıktıktan sonra çektim.En alttaki görüntüde ise sadece çözünürlük 1024x768 den 800x600'e düşürüldü fps oranı 30'dan 34'e.Bunun dışında test barton 2500+ ve soket 754 Athlon64 3000+ ile yapıldı.Diğer sistem bileşenleri (anakart hariç aynı).Resimler barton ile yapılan testin resimleri.Diğer makine de ise fps farkı sadece 4'tü.Yani 34 kare/sn.Oyunda harekete başlayınca fps yer yer 20'lere kadar düşüyor bu arada.Takılmalarda genellikle bu bölümlerde meydana geliyor.Kararı siz verin.

Not: Testlerdeki işlemciler normal hızlarında çalışıyorlar (Barton 2500+ 1833 ve Athlon 64 3000+ S 754 2000 Mhz.)

Barton 2500+ 30kare/sn. 754 3000+ 34 kare/sn. 1024x768 Full (Vsync kapalı.Zira bu ayar fps oranının monitörün tazeleme hızının üzerine çıkmasını engelliyor)

Need for Speed Most Wanted oynarken takılıyor...

O anki ayarlar (Çekimler Barton 2500+'e ait)

Barton 2500+ ile 800x600 Full (Bu arada anlık takılmalar gözle görülür bir şekilde azaldı.Hatta bazen çok keyifli bir oyun sunuyor bu çözünürlük)

Kısacası tecrübelerim bu oyunun 1024x768 ile bir sorunu var diyor.Zira fps oranı 800x600'de 23'e kadar düştü ama takılmaları hissetmedim desem yeridir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi profesorpc -- 4 Ocak 2006 22:14:19 >

• İlk 4 resmin resim çözünürlükleri sayfada görünebilmeleri için düşürülmüştür.
  • bendede takılıyor yaww deli olcamm
  • Oyun adına konuşurken full sözcüğünü hangi anlamda kullandığınızda açıklarsanız eğer
    hangi çözünürülük ve ayarlarda oyunun kullandığınız ekran kartında kaç fps aldığını
    full olup olmadığını daha net anlarız.

@profesorpc

ufak bir hatırlatma ss alırken sabit bir şekilde duran araç görüntüsü çok bir şey ifade etmez
    çarpışma sahnelerinde bir araca yada polis aracına çarparken ss alın lütfen ne anlatmak
    istediğimi o zaman daha net anlayacaksınız.

donuk bir görüntü de 34 fps çok normal bir değerdir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BeyazBüyü -- 4 Ocak 2006 22:05:46 >
  • @beyazbüyü katılıyorum arkadaşa fps yerine göre değişiyor
  • arkdaşlar fps kesinlikle yere durumu ortama göre değişiyor bende full +full ayarlarda lcd den olsa gerek hala anlayabilmiş değilim 1024 te geri kalan herşey fullde 60 fps görüyorum 1280 de 30 ta kalıyor anlamadım gitti bütün ayarlar açık masaüstüde dengede neden oluyor acaba bilen varmı aynı kartı olan arkadaşım 1024 te 35 45 arası görüyor bende ise 35 60 arası
  • Lcd olabilirmi
  • Buyrun arkadaşlar bana inanmayan bazı arkadaşlarımız vardı inşallah bu sslerden sonra biraz olsun inanırlar
    çarpışma sahneleride istemişsiniz onları artık yarın akşama hazırlayabilirim uykusuzluktan ölmek üzereyim...

• ...

• Bu da ekran kartımdaki ayarlar
    o/c yapmadım karta

• quote:

Oyun adına konuşurken full sözcüğünü hangi anlamda kullandığınızda açıklarsanız eğer
    hangi çözünürülük ve ayarlarda oyunun kullandığınız ekran kartında kaç fps aldığını
    full olup olmadığını daha net anlarız.

@profesorpc

ufak bir hatırlatma ss alırken sabit bir şekilde duran araç görüntüsü çok bir şey ifade etmez
    çarpışma sahnelerinde bir araca yada polis aracına çarparken ss alın lütfen ne anlatmak
    istediğimi o zaman daha net anlayacaksınız.

donuk bir görüntü de 34 fps çok normal bir değerdir.

Ne demek istediğini anladım BeyazBüyü, açıklayayım;

"Çözünürlük ya da görüntü ayarları" adına konuşurken "full" ne anlama gelir, yukarıdaki resimlerde ve metinde hangi ayarın ne olduğunu ve hangilerini değiştirdiğimi açık bir şekilde ifade ettim.Açıkçası bunu senin yazmana şaşırdım desen yalan olmaz.(Yorumlarını beğenirim)

SS alırken görüntünün hareketli olması sadece fps ortalaması alırken önem taşımaktadır.Zira senin ve diğer arkadaşların'da (SELBAL ve Endoplazmikredikulum) ifade ettiği gibi fps oranı tabiiki yere ve ortama göre değişir.Fakat dikkat ettiysen verdiğim değerleri ortalama bir değer olarak göstermedim iyi oku.Açık bir şekilde anlaşılması için de belirttim ve dedim ki "Direkt olarak safe house'dan çıktıktan sonra çektim".Kısacası senin yakaladığın görüntü karesini benim yakalamam ve sağlıklı bir karşılaştırma yapmam zordu.Bu yüzden de herkesin yapabileceği bir şeyi yaptım.Evden çık ve bu orana bak nedir ? Sonuçta 30kare/fps oranına sahip bir kartın 5 kare/sn oranına düşmesi zor değil mi? Bunu profesyonel anlamda da yapmadım ayrıca.Benim yaptığım benchmark değil zaten.Bu şekilde sedece fikir vermesi ve sorunun yüksek çözünürlüklerdeki bir anlık zorlanmalardan kaynaklandığını belirtmek istedim.İkincisi zaten görüntü alıken bunu fraps yada print screen artık hangisiyle yaparsan yap.Çekim yaptığı anda zaten az bir miktar kasılma olur.Oyun oynarken zaten düşecek bu oran.Buna birde çekim anını katmak istemedim.Sonuçta bu 34 oranı sabit bir görüntüye ait olsa bile en azından fikir veriyor.Aynısını sen de yap karşılaştıralım mesela.

Bir de zaten oyunun hareketli ortalaması 29 kare/saniye çıkıyor yukarıda belirttiğim "full" ayarlardaGerçek bir ölçü olmasa da bu oranı rastlantısal bir şekilde yakalamışım.Hani ilham kaynağı oldu bana

Seni canı gönülden seviyorum değerli arkadaşım

"Eğer içinizden birisi bir kardeşini seviyorsa ona onu sevdiğini söylesin" (S.A.V)

• quote:

Buyrun arkadaşlar bana inanmayan bazı arkadaşlarımız vardı inşallah bu sslerden sonra biraz olsun inanırlar
    çarpışma sahneleride istemişsiniz onları artık yarın akşama hazırlayabilirim uykusuzluktan ölmek üzereyim...

Boşver uyu arkadaşım uyu yorma kendini.Şu oyunun bize çok bir faydası dokunmaz ki.Zaten ne yaparsan yap bu işin ispatı zor.Şimdi de çözünürlüğü göster şunu yap bunu yap.Kısacası bitmez bu davaResimleri göndererek zaten gerçek bir oran tutturmak zor bir kez.Bende de bazen oluyor 60'a çıkıyor, bazen 20.Demo ortalaması alınmadıkça bu iş zor anlaşılan.Neyden bileceksin ki çarpışma anında sahnenin 35kare/saniye yapmayacağını.Bir şekilde çeker gönderirim yani.Konu uzar gider.Belli ki hem oyun üreticileri hem de grafik işlemcisi üreten firmalar bu işten daha çooooooook para yiyecekler.İnsanlar çıtayı yükseltsin uğraşı içindeler.Bize ise gelip burda memnuniyetsizliğimizi ifade edip sonra da çatır çatır para ödemek düşüyor.

İnanın felsefe ya da edebiyat değil bu, birbirimizi üzmemize değmez

• quote:

Orjinalden alıntı: profesorpc

quote:

Buyrun arkadaşlar bana inanmayan bazı arkadaşlarımız vardı inşallah bu sslerden sonra biraz olsun inanırlar

Boşver uyu arkadaşım uyu yorma kendini.Şu oyunun bize çok bir faydası dokunmaz ki.Zaten ne yaparsan yap bu işin ispatı zor.Şimdi de çözünürlüğü göster şunu yap bunu yap.Kısacası bitmez bu davaResimleri göndererek zaten gerçek bir oran tutturmak zor bir kez.Bende de bazen oluyor 60'a çıkıyor, bazen 20.Demo ortalaması alınmadıkça bu iş zor anlaşılan.Neyden bileceksin ki çarpışma anında sahnenin 35kare/saniye yapmayacağını.Bir şekilde çeker gönderirim yani.Konu uzar gider.Belli ki hem oyun üreticileri hem de grafik işlemcisi üreten firmalar bu işten daha çooooooook para yiyecekler.İnsanlar çıtayı yükseltsin uğraşı içindeler.Bize ise gelip burda memnuniyetsizliğimizi ifade edip sonra da çatır çatır para ödemek düşüyor.

İnanın felsefe ya da edebiyat değil bu, birbirimizi üzmemize değmez

Doğru diyorsun arkadaşım zaten ben burda kimseye birşey ispat etmeyede çalışmıyyorum bi arkadaşımız Msi 7800GT ile acaip takılmalar olduğunu söylediğinden bende format atmasını kesin birşeylerin hatalı olduğundan dedim ve ortalama kaç fps aldığımı söyledim ve ortalık karıştı bi anda keşke hepimiz çok rahat oynayabilsekte kimse birbirine laf atmasa...Neyse herkezin görüşüne saygım var sevgiler...

• Ben dün ilk defa Most Wanted oynadım. Antialiasing ve Vsync kapalı, diğer tüm ayarlar full'da, 1280x1024 çözünürlükte hiç takılmadan gayet rahat oynadım.
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.