Şimdi Ara

Need for Speed Most Wanted oynarken takılıyor... (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
297
Cevap
0
Favori
23.233
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • evet buldum ve ölçtüm. sonuç maalesef kötü çıktı. 25-30 arası. Akıcı dediğim oyun 30'un altında çıktı
    quote:

Orjinalden alıntı: oNuR!

valla her oyunda çalışıo zannedersem ama ramı nasılöğrenirsin onu bilmiorum!
  • quote:

Orjinalden alıntı: scientist8

evet buldum ve ölçtüm. sonuç maalesef kötü çıktı. 25-30 arası. Akıcı dediğim oyun 30'un altında çıktı
    quote:

1024x768
    4xaa , 8xaf
    30 fps zor yani her sahnede bu değeri görmeniz zor.

6600gt ile 1600x1200 4xaa , 16xaf 10-15fps almıştım hey gidi günler hey

• Arkadaşlar ati sahibi olanlara dikkat,catalyst in 5-13 surumunu+most wanted in pack ini yukledim ve de fullscreen anti alaising i full yapınca texture filter yarıda,shadow hariç herşey full 1024-768 tamamen akıcı,takılma problemlerimin hepsinden kurtuldum.Herkese duyrulur....
  • quote:

Orjinalden alıntı: weneorn

Arkadaşlar ati sahibi olanlara dikkat,catalyst in 5-13 surumunu+most wanted in pack ini yukledim ve de fullscreen anti alaising i full yapınca texture filter yarıda,shadow hariç herşey full 1024-768 tamamen akıcı,takılma problemlerimin hepsinden kurtuldum.Herkese duyrulur....

hadi ya link atarmısın kardeş!
  • quote:

Orjinalden alıntı: BeyazBüyü

quote:

Orjinalden alıntı: scientist8

evet buldum ve ölçtüm. sonuç maalesef kötü çıktı. 25-30 arası. Akıcı dediğim oyun 30'un altında çıktı
    quote:

1024x768
    4xaa , 8xaf
    30 fps zor yani her sahnede bu değeri görmeniz zor.

6600gt ile 1600x1200 4xaa , 16xaf 10-15fps almıştım hey gidi günler hey

Abi senin o ayarda 30 değil 60fps alman lazım, Atı'lerde oyunu oynadın mı bilmiyorum fakat hakikaten oyunun nvidia'ya bir gıcığı var...

• bu oyunu 9800pro ile oynayıp takılmasından şikayetçi olanlar varsa omega 2,6,25 sürümünü denesinler bende çok işe yaradı.
  • quote:

Kullanılan belleği en basitinden oyun oynarken ctrl+alt+del tuşlarına basarak (yani görev yöneticisini çalıştırarak bakabilirsin.Görev yöneticisi programları çalıştırırken üstte kaldığı için o an kullanılan bellek miktarını görebilirsin.Çoğu oyunda bunu yapmak mümkün.Tekrar alt+tab yaptığında oyuna geri dönebilirsin.

Şunu söyleyebilirim ki Most Wanted çalışırken bende 550-700 Mb arası bir ram kullanımı söz konusu.(1024x768 tüm ayarlar full)

Bu arada vertical senkranizasyon şudur.Oyun karelerinin saniyedeki görüntülenme sayısını (fps) en fazla monitörün tazeleme hızıyla sınırlamak için kullanılıyor.Yani bu ayar kapalı iken pasific assault'u 90kare/sn. oranıyla oynarken bu ayarı açarsam monitörümün bu çözünürlükteki o anki tazeleme hızıyla sınırlı kalıyor.Yani 75-76kare/sn. oluyor.Kısacası bu ayarı kapatmak oyun performansı açısından olumlu bir etkendir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi profesorpc -- 23 Aralık 2005 15:09:30 >

• quote:

Orjinalden alıntı: profesorpc

quote:

Kullanılan belleği en basitinden oyun oynarken ctrl+alt+del tuşlarına basarak (yani görev yöneticisini çalıştırarak bakabilirsin.Görev yöneticisi programları çalıştırırken üstte kaldığı için o an kullanılan bellek miktarını görebilirsin.Çoğu oyunda bunu yapmak mümkün.Tekrar alt+tab yaptığında oyuna geri dönebilirsin.

Şunu söyleyebilirim ki Most Wanted çalışırken bende 550-700 Mb arası bir ram kullanımı söz konusu.(1024x768 tüm ayarlar full)

Bu arada vertical senkranizasyon şudur.Oyun karelerinin saniyedeki görüntülenme sayısını (fps) en fazla monitörün tazeleme hızıyla sınırlamak için kullanılıyor.Yani bu ayar kapalı iken pasific assault'u 90kare/sn. oranıyla oynarken bu ayarı açarsam monitörümün bu çözünürlükteki o anki tazeleme hızıyla sınırlı kalıyor.Yani 75-76kare/sn. oluyor.Kısacası bu ayarı kapatmak oyun performansı açısından olumlu bir etkendir

saol kardeş ellerine sağlık!

• arkadas1m senin sorunun bilgisayarinda trojen olabilir.Veya islemcin veya hardiskkin fazla 1s1n1yo olabilir.
    arast1rmani tavsiye ederim
  • teşekkür ettim
    quote:

Orjinalden alıntı: profesorpc

quote:

• evet trojen var. ne zaman antivirüs prog. ile tarama yapsam bir iki tane buluyor siliyor. sonra tekrar nerden geliyorsa geliyor. ama işlemci ısınmasından olabilir çünkü herhangi bir soğutucu kullanmıyorum sadece kendi üzerindeki fanı var. bu yeterli mi bilmiyorum. güç yetersizliğinden olabilirmi? bi defa ekran kartı güç yetersizliğinden dolayı kendini kapatmıştıda.. bi araştırayım
    quote:

Orjinalden alıntı: coolingman11

arkadas1m senin sorunun bilgisayarinda trojen olabilir.Veya islemcin veya hardiskkin fazla 1s1n1yo olabilir.
    arast1rmani tavsiye ederim
  • http://www.yamaarsivi.com/yama_detail.asp?yama_id=566&yama_adi=Need+for+Speed:+Most+Wanted+1.3+Patch

5-13 butun ati driverlarını içerir(her ati kart için uyumlu)=www.ati.com

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi weneorn -- 24 Aralık 2005 0:05:55 >
  • ben bu oyunu 256 ram onboard ekran kartıyla oynuyorum
  • En düşük ayarlarda bile takılma oluyordu.
    HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\EA Games\Need for Speed Most Wanted anahtarında g_ParticleSystemEnableyi 0 yapınca düzeldi.Burada "blur"u da kapayabilirsiniz.
  • İmzamdaki sistemle Most Wandet ın demosunu hiç takılma olmadan 800x600 olarak rahatlıkla oynayabiliyorum.
  • katılıyorum.+1

+2 bende x700 vga 3000 939 var arkada planda w3 acık netten,morpheus acık dl yapıom,msn acık,nid for sipid acık 1024 de tık demıo..
    quote:

Orjinalden alıntı: KeanuReeves

sorun ekran kartı ve işletim sisteminde olabilir.yeni bir sistem ve yeni sürücülerden sonra herşey belli olur.
  • quote:

Orjinalden alıntı: tolghi

katılıyorum.+1

+2 bende x700 vga 3000 939 var arkada planda w3 acık netten,morpheus acık dl yapıom,msn acık,nid for sipid acık 1024 de tık demıo..
    quote:

Orjinalden alıntı: KeanuReeves

sorun ekran kartı ve işletim sisteminde olabilir.yeni bir sistem ve yeni sürücülerden sonra herşey belli olur.

nid for sipid
    baba naptın yaw?

• bu most wanted hatalı bi oyun galiba en iyi pc lerde bile takılıyo
  • evt çoğu kişinin de dediği gibi eagames oyunu yaparken bazı hatalar yapmış galiba
    bende 2x512MB Kingston DDR400 RAM bende de takılmalar oluyor...
  • Alıntıdır:

Konu: NFSMW

Yapımın teknik altyapısında kaydedilen gelişmelerin sistem ihtiyaçlarına da yansıdığını görüyoruz. Minimum Sistem olarak Windows 2000/XP işletim sistemine sahip, 1.4GHz ve üzer işlemci 32MB Nvidia Geforce2 MX � Ati Radeon 7500 ve üzeri ekran kartı, 256 MB RAM, 8X CD-ROM ve 3 GB of sabit disk alanı gerektiren yapımı yüksek kalitede akıcı oynamak için çok daha iyi bir sisteme ihtiyaç duyuyor. Özellikle iyi bir ekran kartı ve yeterli düzeyde ram akıcı oyun deneyimi için oldukça önemli. Testlerimizi gerçekleştirdiğimiz sistem P4 2.8E@3.5 Ghz, 1GB RAM, 6600GT konfigürasyonuna sahipti ve yapımı 1024x768 çözünürlükte 1. seviye anti-aliasing kullanarak tam detaylarda akıcı bir performans sergiledi. Athlon 2500+, 512 MB RAM ve FX5600 den oluşan diğer sistemimizde ise 800x600 çözünürlükte ve birkaç ayardan feragat ederek akıcı bir oyun performansı elde edebildik.

Ancak geneli itibarıyla oldukça stabil olan oyunda gölgelerle ilgili bazı problemlerin yanı sıra, özellikle Nvidia ekran kartı kullanan bazı sistemlerde kare sayısında ani düşüşler ve takılmalar görülüyor. Ayrıca görünüşe bakılırsa bunun kaynağında yapımın gölgelendirme performansında bazı darboğazlar yaşanması ve Windows sanal belleğini yapımın sağlıklı kullanmada bazı sıkıntılar yaşanmasından kaynaklanıyor. Bu yüzden yapımcı oyun için en güncel donanım sürücülerinin kullanılmasını öneriyor. Ancak performans sorunlarına ve diğer küçük hatalara ilişkin yapım için çok yakın bir zaman içerisinde bir yama çıkması olası. Bu yamayı beklerken gölgelendirme özelliğini kısarak oyunu biraz daha akıcı biçimde oynamak mümkün.

Aşağıdaki adreste oyunla ilgili incelemenin tamamını bulabilirsiniz.

http://www.blogcu.com/berkeozak/150422/

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.