Şimdi Ara

Need for Speed: Rivals (2013) [ANA KONU] (24. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.145
Cevap
12
Favori
139.982
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: sfgsfgsfg

quote:

Orijinalden alıntı: astraldoors

Yine Criterion'dan optimizasyon özürlü bir oyun daha..ultra'sı low'u farketmiyor, 30 FPS kilidi saçmalığını geçtim, sabit 30 FPS'nin de hakkını vermiyor..tamamen konsoldan kötü port bir PC oyunu (oyunu orjinal aldım bu arada)

- oynamak için mutlaka internet bağlantısı istiyor
    - Pause tuşu yok, oyun esnasında durduramıyorsunuz oyunu.
    - Son zamanların modası olan ALLDrive (gerçek kişilerle farklı zamanlarda yarış) pek de mantıklı değil, çünkü zaten online oyuna sokuyor daha başında (ayrıca 30 fps'ye de bu yüzden kilitlemişler güya)
    - Grafikler saçma bir şekilde abartılı. Bakın güzel demiyorum, resmen abartılı. Güneş varken, havada bulut yokken, yağmur yağıyor, sırf arka camın üstünden suyun aktığını sürekli gösterebilmek için, gereksiz gereksiz her yerde yapraklar, ıvır zıvır uçuyor, bir anda güneşli havadan kar yağışı başlıyor, kısacası saçma sapan bi hava durumu ve görsellik mevcut.
    - bir kovalamacanın esnasında bir anda safe house'a girip o session'ı bitirebiliyorsunuz.
    - bir kere yakalandınız mı, ilgili session'la ilgili herşeyi kaybediyorsunuz
    - HUD inanılmaz karışık, heryerden yazılar, şekiller çıkıyor. Neredeyse arabayı göremeyeceğiz bu karman çorman ekran dizaynından.
    - Sesler başarılı, zaten galiba tek iyi yönü bu oyunun.
    - Aksiyon hissi güzel, ama dediğim gibi hem optimizasyonu kötü olduğu için, hem karmaşık bir ekran dizaynı olduğundan, hem de saçma grafiklerden dolayı keyifli bir oyun deneyimi yaşatmıyor.

İnşallah bir patch gelir de verdiğimiz 90 TL boşa gitmez

Oyun anladığım kadarıyla hud çok karışık ve grafikler acayip bir ksama mevcut.Most Wanted 2012 den bence her oyun daha iyidir.

MW 2012'den daha iyi ama kesinlikle Hot Pursuit 2010'dan daha kötü..en azından şimdilik..acil yama lazım oyuna..

• astraldoors dediklerine çok katılıyorum. Hot Pursuit 2010 ile Most Wanted 2012'nin melezi olmuş. Arada Run da var. Güzel bi harman. Hatta bazı bazı üçünün haritaları alenen alınıp buna entegre edilmiş o kadar yani. Çok üçkağıtcılar yoksa her sene nasıl bir oyun çıkarırlar. Ben Run'ın bir yol hikayesi senaryosunu sevmiştim keşke Rival'de olduğu gibi serbest dolaşım da olsa idi o haritalarda aklım kaldı hala.

Rival'e gelince, gereksiz yağmur ve kafa karışıklığı yaratan hava şartlarına aynen katılıyorum. Hangi mevsim bu yahu ve günün hangi saati anlayamıyorsun.

Pause seçeneği yok evet, hatta durdurup ayarlara girmek istiyorsun ama oyun arkada devam ediyor, dur şu sesi kısayım veya grafiği azaltayım diyorsun, arka planda araba hala gidiyor ya polis yakalıyor ya uçurumdan düşüyor:))) Fena yani.

Senaryo olsaydım adam akıllı iyi olurmuş. Bi de kafa karıştırıyor yeni arabalar öyle kolay alınmıyor. Bi sürü görevleri geçmen gerek hangisi nerede nasıl pek anlayamıyorsun. İngilizce kıt kişiler için görevleri anlamak ve yerine getirmek daha da zor tabii.

Güzel ve heyecanlı oyun şahsen Run ve Hot Pursuit 2010 kadar beğenmedim ama Most Wanted 2012'den iyi. Yeni bir yama gelir ise her şey düzelir sanıyorum.

• quote:

Yine Criterion'dan optimizasyon özürlü bir oyun daha..ultra'sı low'u farketmiyor, 30 FPS kilidi saçmalığını geçtim, sabit 30 FPS'nin de hakkını vermiyor..tamamen konsoldan kötü port bir PC oyunu (oyunu orjinal aldım bu arada)

- Son zamanların modası olan ALLDrive (gerçek kişilerle farklı zamanlarda yarış) pek de mantıklı değil, çünkü zaten online oyuna sokuyor daha başında (ayrıca 30 fps'ye de bu yüzden kilitlemişler güya)
    - Grafikler saçma bir şekilde abartılı. Bakın güzel demiyorum, resmen abartılı. Güneş varken, havada bulut yokken, yağmur yağıyor, sırf arka camın üstünden suyun aktığını sürekli gösterebilmek için, gereksiz gereksiz her yerde yapraklar, ıvır zıvır uçuyor, bir anda güneşli havadan kar yağışı başlıyor, kısacası saçma sapan bi hava durumu ve görsellik mevcut.
    - bir kovalamacanın esnasında bir anda safe house'a girip o session'ı bitirebiliyorsunuz.
    - HUD inanılmaz karışık, heryerden yazılar, şekiller çıkıyor. Neredeyse arabayı göremeyeceğiz bu karman çorman ekran dizaynından.
    - Aksiyon hissi güzel, ama dediğim gibi hem optimizasyonu kötü olduğu için, hem karmaşık bir ekran dizaynı olduğundan, hem de saçma grafiklerden dolayı keyifli bir oyun deneyimi yaşatmıyor.

Hocam sen orjinal oyun aldım imzamdaki gtx670 ile kasıyor diyorsun (imzana baktım öyle anladım), yukarıda adam 540m ile su gibi akıyor diyor. Anlamadım ki nasıl bir durum bu.

• arkadaşlar , kadın konusuor ya altyazılar gecıor fılan oyuna baslamadan seste tekrarlanmalar oluyor , karsılasan ve duzeltebılen var mı yaaa ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: 2smoke

quote:

Hocam sen orjinal oyun aldım imzamdaki gtx670 ile kasıyor diyorsun (imzana baktım öyle anladım), yukarıda adam 540m ile su gibi akıyor diyor. Anlamadım ki nasıl bir durum bu.

evet doğrudur 670 power edition kullanıyorum..demek ki herkesin "yağ gibi akıyor" hissiyatı göreceli..her oyunu ultra'da 60FPS'de sıkıntısız oynuyorum (BF4 ve AC4 hariç) ama Rivals 30fps kilitli olsa da, fps düşmese de yağ gibi akmıyor. Yani sabit 30fps'de dahi optimize olmamış, akcı bir oyun deneyimi yaşatamıyor. Bu Most Wanted 2012'de de böyleydi..Criterion bu konularda biraz özürlü, Codemasters'dan, Bugbear'dan falan optimizasyon dersleri almalılar

• 60 FPS fix i buldum guru3d den arkadaşım BeTa paylaşmış..

oyunun shortcut satırına bunu ekleyin: -GameTime.MaxSimFps 60 -GameTime.ForceSimRate 60.0

örnek olarak bende böyle.. yalnız unutmayın exe" en sonra bir boşluk sonra o satır

"C:\Program Files (x86)\Need for Speed(TM) Rivals-SG\NFS14.exe" -GameTime.MaxSimFps 60 -GameTime.ForceSimRate 60.0

oyun 60 fpsde çalışıyor şu an bende ve gpu kullanımı 45% den 75% ye çıktı. çok akıcı oldu olması gerektiğ igibi yani.

ayrıca çok daha iyi texture ve AA istiyorsanız.. şunuda ekleyin -Render.ResolutionScale 2.0 .. görüntü süper oluyor. (SLI kart istiyor yoksa aldığınız sonuç hüsran yavaşlıyor oyun)

örnek:http://www.pcgameshardware.de/commoncfm/comparison/?id=115624

bazıları SMAA da kullanmış sweetfx ile.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi X-FI -- 24 Kasım 2013; 14:27:52 >

• quote:

Orijinalden alıntı: WarriorAngel

Oyunu oynayabildim.

Artılar:

+ Frostbite 3 (Battlefield 4 oyun motoru) ile yapılmış. Grafikler harika !
    + Gece / Gündüz akışı var. Çok güzel.
    + Araçların farlarındaki LED ışıklar gerçek gibi duruyor !
    + Araç modellemeleri aşmış seviyede. Kusursuza yakın.
    Bana özel artı : Benim en sevdiğim NFS oyunu NFS: Hot Pursuit (2010) 'du.. Resmen bu oyun onun upgrade lenmiş hali olmuş. Senaryo falan aramıyorum, her türlü mekana sahip büyük bir map, kafana göre istediğini yap.
    + Polisler çok ama çok acımasız !
    + Hızı iliklerinize kadar hissettiriyor oyun..
    + BMW M3 'ün egzoz sesini sonunda yapmışlar !! Gürlüyor resmen araç.. (Video kaydettim, aşağıdan izlersiniz.)
    + Müzikler iyi
    + Ufak çaplı görsel modifiyeler ve performans geliştirmeler keyifli.

Eksiler:

- Oyunun başlangıcında bizi salak yerine koyan tutorial'lar.. "Gaza basarsan araba gider, frene basarsan durur." demedikleri kalmış bir.
    - Bazen anlamsız performans düşüşleri oluyor.
    - Düzensiz bir araç hasar sistemi var. Feci bir kaza sonucunda ufak hasar olabiliyorken, normal bir kaza da araba dağılıyor. Bi türlü şu hasar olayını yapamadılar. (Grid 2 bu konuda müthiş.)
    * Aklıma başka bir şey gelmedi..

Evet, videom da burada, iyi seyirler.. :)

Şuan oynadığın oyunlar ne hocam?

• quote:

Orijinalden alıntı: X-FI

60 FPS fix i buldum guru3d den arkadaşım BeTa paylaşmış..

oyunun shortcut satırına bunu ekleyin: -GameTime.MaxSimFps 60 -GameTime.ForceSimRate 60.0

örnek olarak bende böyle.. yalnız unutmayın exe" en sonra bir boşluk sonra o satır

"C:\Program Files (x86)\Need for Speed(TM) Rivals-SG\NFS14.exe" -GameTime.MaxSimFps 60 -GameTime.ForceSimRate 60.0

oyun 60 fpsde çalışıyor şu an bende ve gpu kullanımı 45% den 75% ye çıktı. çok akıcı oldu olması gerektiğ igibi yani.

ayrıca çok daha iyi texture ve AA istiyorsanız.. şunuda ekleyin -Render.ResolutionScale 2.0 .. görüntü süper oluyor. (SLI kart istiyor yoksa aldığınız sonuç hüsran yavaşlıyor oyun)

http://youtube.com/watch?v=qpC43CdvjyA&hl=tr&gl=TR&client=mv-google&guid=

Dostum bu seferde yukarıdaki linkte olduğu gibi oyun 2x hızında akıyormuş ve abuk bir deneyim söz konusu. Acaba orada "GameTime.ForceSimRate 60.0" switch'i mi ihmal edildiğinden böyle olmuş?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: X-FI

60 FPS fix i buldum guru3d den arkadaşım BeTa paylaşmış..

renderquality hariç diğer yazanları ekledim.fps arttı ama araba ağırlaştı :/ ilaçtanmı acaba anlamadımki bu nedir ya

edit: fps bir düşüp bir artıyor.low ve ultradada aynı fps ve iniş çıkışlar.Bu oyun düzelene kadar oynanmaz :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crazy585858 -- 24 Kasım 2013; 15:38:52 >

• Oyunun gerçekten makine ile alakası yok 1. slota turboyu ekleyin ve yarışta bi turbo kullanın bakın ne oluyor arabayı kontrol edemiyorsunuz hızdan. o abartılı dediğiniz her bir yazının bir anlamı var oynadıkça öğrenirsiniz oyun gerçekten müthiş. Bilmeyen kötüleyebilir tabi. Tek eksiği safe house polis peşindeyken de girebilmen ona engel olsalardı daha iyi olurdu ama SP açısındn iyi olmuş :D
  • crazy585858 kullanıcısına yanıt
    aynen kardeş ya. araba oldu sana dodge kamyon
  • Arkadaşlar sistemim imzade sizce parasını hakediyormu bu oyun almayı düşünüyorumda.
  • quote:

Orijinalden alıntı: onurkanik

aynen kardeş ya. araba oldu sana dodge kamyon

ayrıca ben grafikleri iyi bulmadım.. bence bi yanlışlık var bu işte.radeonpro ile aa vs. ne varsa ekledim ama oyun aliasing kaynıyor yine karttamı bi sorun var acaba dicem.. diğer oyunlarda problem yok :/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crazy585858 -- 24 Kasım 2013; 16:00:09 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ReWeLLeR

Arkadaşlar sistemim imzade sizce parasını hakediyormu bu oyun almayı düşünüyorumda.

bence hak ediyor cunku cok zevkli bir oyun. multi player daha cok kisi verseydi ayni anda daha da iyi olurdu ama bunada sukur. ben GTX 550 Ti ile oynuyorum kasmiyor grafikler muhtesem.
  • Most Wanted 2005, Carbon, Underground 2 vs. NFS'nin en iyi oyunuydu diyenlere sesleniyorum !!!

Ya siz NFS'ye ilk olarak Underground ile başladınız ya da siz eski nesillerden değilsiniz. NFS'nin asıl konsepti Arcade idi. Egzotik arabalarla polislerden kaçma ve yarışlar. Modifiye yok, otomobillerin orijinal halleri ve performansları ile. NFS I, NFS II sadece yarıştı. NFS III: Hot Pursuit'ten sonra işin içine polislerde girdi ve daha zevkli oldu. Bence NFS Hot Pursuit 2'den sonra bozmaya başladı. NFS'yi bozan asıl oyunlar Underground, Most Wanted 2005, Carbon gibi oyunlar. Hot Pursuit 2010'da Arcade tarzına geri dönüş yaptılar ve biraz daha yenilik katıp EMP, Jammer vs. eklediler. Buda oyunu gerçekten eğlenceli bir hale çevirdi. Oyunu oynarken biraz da taktik yapmanız gerekiyordu. Şu Hızlı ve Öfkeli filmi çıkmasaydı NFS serisi kendi konseptinden ayrılmayacaktı.

Sizin kişisel görüşünüz, araba oyunlarında modifiye felan istiyorsunuzdur belki ama bu beklentiyi NFS serisinden beklemeyin ! Piyasada başka oyunlar da var.

Bu oyunda FPS sorunu vs olabilir. Bunu eleştirin ama oyunun konusunu eleştirmeyin bence. NFS serisi biraz daha farklı ve eğlenceli olarak eski konseptine dönüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Core. -- 24 Kasım 2013; 16:11:25 >

• quote:

Orijinalden alıntı: gizmo_x

quote:

Arkadaşlar sistemim imzade sizce parasını hakediyormu bu oyun almayı düşünüyorumda.

bence hak ediyor cunku cok zevkli bir oyun. multi player daha cok kisi verseydi ayni anda daha da iyi olurdu ama bunada sukur. ben GTX 550 Ti ile oynuyorum kasmiyor grafikler muhtesem.

Herhangi bir patch veya komut satırı düzeltmesi yaptın mı X-FI arkadaşımızın dediği türden? Oyun orjinal mi? 460m var bende de ama yine çok sorun okuyoruz her sürümde olduğu gibi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cevaplar için teşekkürler arkadaşlar bir süre askıya alıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: programmer_onur

quote:

Orijinalden alıntı: gizmo_x

quote:

Herhangi bir patch veya komut satırı düzeltmesi yaptın mı X-FI arkadaşımızın dediği türden? Oyun orjinal mi? 460m var bende de ama yine çok sorun okuyoruz her sürümde olduğu gibi.

hic biseye dokunmadim. originden indigi gibi oyun oyle. oyun orjinal.

• Arkadaşlar oyunu kurdum kasma vs. problemi yok

İşlemci : core 2 quad q8400 @ 3.00 ghz
    ram : 3 gb
    ekran kartı : nvidia gtx 460 v2

Yalnız oyundan atma problemi yaşıyorum. Ekran kartı driverı güncel, directx güncel, vc redist güncel. Denemediğim şey kalmadı lütfen bana yardımcı olun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Consciousness

quote:

Orijinalden alıntı: WarriorAngel

Oyunu oynayabildim.

Artılar:

+ Frostbite 3 (Battlefield 4 oyun motoru) ile yapılmış. Grafikler harika !
    + Gece / Gündüz akışı var. Çok güzel.
    + Araçların farlarındaki LED ışıklar gerçek gibi duruyor !
    + Araç modellemeleri aşmış seviyede. Kusursuza yakın.
    Bana özel artı : Benim en sevdiğim NFS oyunu NFS: Hot Pursuit (2010) 'du.. Resmen bu oyun onun upgrade lenmiş hali olmuş. Senaryo falan aramıyorum, her türlü mekana sahip büyük bir map, kafana göre istediğini yap.
    + Polisler çok ama çok acımasız !
    + Hızı iliklerinize kadar hissettiriyor oyun..
    + BMW M3 'ün egzoz sesini sonunda yapmışlar !! Gürlüyor resmen araç.. (Video kaydettim, aşağıdan izlersiniz.)
    + Müzikler iyi
    + Ufak çaplı görsel modifiyeler ve performans geliştirmeler keyifli.

Eksiler:

- Oyunun başlangıcında bizi salak yerine koyan tutorial'lar.. "Gaza basarsan araba gider, frene basarsan durur." demedikleri kalmış bir.
    - Bazen anlamsız performans düşüşleri oluyor.
    - Düzensiz bir araç hasar sistemi var. Feci bir kaza sonucunda ufak hasar olabiliyorken, normal bir kaza da araba dağılıyor. Bi türlü şu hasar olayını yapamadılar. (Grid 2 bu konuda müthiş.)
    * Aklıma başka bir şey gelmedi..

Evet, videom da burada, iyi seyirler.. :)

Şuan oynadığın oyunlar ne hocam?

Need for Speed: Rivals (2013) [ANA KONU]

• 
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.