![]() tekrar için döneyim dedim de bu soruda KL'yi akıntının aldığını söylüyor. Ama KL'yi akıntı ve V'nin yatay bileşeni almayacak mı? yani KL = [V(akıntı)-V.sin37].t olmayacak mı? (sin37=cos53 işte fark etmez) beni bi netleştirin ya beynimi karıştırdı < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi himezp2 -- 16 Aralık 2023; 11:54:29 > |
nehirde hareket yardım

-
-
-
hocam ben hala yere göre hızın yatay bileşeni alacak KL'yi diye düşünüyorum birkaç soru bankasından sonra anlarım büyük ihtimalle. beynim böyle olsun istiyor niyeyse. konunun pekişmesi lazım. teşekkürler.
-
Ne demek hocam rica ederim biraz daha sözel olarak açıklama yapayım. Başlangıç noktasının O olduğunu unutmayın. Soruda göze çarpan kısım K ile O arasındaki kesikli çizgi olsa da yüzücünün düşey hızı onu sadece karşıya geçirirken yataydaki hızı sola doğru K noktasına götürecek. Ama biz düşey hızına daha yüzücü suya girer girmez bir akıntı vektörü ekliyoruz ve bir anda kesikli çizgi L noktasına kaymış oluyor. Çünkü artık yatayda vektör sol değil de sağ tarafta oluyor ve O noktasından L'yi hedefleyen birisi gibi yüzüyor yüzücü. Yani akıntı yokken OL arasını yüzüyormuş gibi hayal edebilirsiniz. Ben de KL yoluna bakarak hayal kurunca biraz kafam karışmıştı ama direkt O noktasındaki vektör üzerinde gösterip sonra doğrultuları bulunca bayağı kolay oldu. Biraz daha irdeleyin olmazsa dediğiniz gibi biraz daha soru çözün aradan da zaman geçsin sonra bakınca daha rahat anlarsınız eminim ki
-
evet yavaş yavaş oturuyor ama pekişmesi lazım. komple unutmuşum bu konuyu zamanında da çok önemsememiştim. birkaç emsal soru görürsem sblerde oturur.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X