Şimdi Ara

neon ve polisler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
37
Cevap
0
Favori
8.161
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

1- nedir bu neonun olayı nasıl monte ediliyor? kaç tane takmak gerek o uzun olanlardan(Tüm araç altını kaplaması için)?
    2- yasak mı?? Polislerin ilgisini çeker mi yani??

• Yapay Zekanın Yanıtı

Araç Altı LED ve Neon Kullanımı Hakkında Bilgiler

Araçların altına LED veya neon ışıklar yerleştirmek, son yıllarda popülerlik kazanan bir uygulama haline geldi. Ancak bu uygulamanın yasalara uygunluğu ve güvenliği konusunda bilinmesi gereken hususlar vardır.

Yasal Düzenlemeler:

• Araç Altı LED Yasak mı? Hayır, araç altı LED ışıklar yasak değildir. Ancak belirli koşullarda cezai işlem uygulanabilir.
    • Araç Altı Neon Yasak mı? Evet, araç altı neon ışıklar yasalara göre yasaktır. 1 Ocak 2018 tarihinden itibaren, araçların altına neon ışık takılması idari para cezasına tabi tutulmaktadır.
    • Arabanın Altına LED Döşeme Yasak mı? Hayır, aracın altına LED döşeme yasak değildir. Ancak LED ışıkların yerleştirilme şekline ve yoğunluğuna dikkat edilmelidir.

Cezai İşlemler:

• Araç Altı LED Cezası: Belirli koşullarda, araç altı LED ışıkların kullanımı cezai işleme tabi tutulabilir. Bu koşullar şunlardır:
      • LED ışıkların diğer araçların sürücülerini rahatsız etmesi
      • LED ışıkların kırmızı ışık yayması
      • LED ışıkların aracın muayene belgesinde belirtilen teknik özelliklere uygun olmaması
    • Araba Altı Neon Cezası: Araç altı neon ışık kullanımı, 1 Ocak 2018 tarihinden itibaren 160 TL idari para cezası ile cezalandırılmaktadır.

Güvenlik Hususları:

• Araç altı LED veya neon ışıkların yanlış yerleştirilmesi, görüş alanını engelleyerek trafik güvenliğini tehlikeye atabilir.
    • LED veya neon ışıkların fazla yoğun kullanımı, karşıdan gelen sürücüleri kör edebilir.
    • LED veya neon ışıkların elektrik tesisatına uygun şekilde bağlanmaması, yangın riskine yol açabilir.

Araç altı LED veya neon ışık kullanmayı düşünüyorsanız, yasal düzenlemeleri ve güvenlik hususlarını göz önünde bulundurmanız önemlidir. Yasadışı veya tehlikeli uygulamalardan kaçınarak hem kendinizin hem de diğer sürücülerin güvenliğini sağlayabilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Ben Istanbul Vatan caddesinde oturuyrum akşamları buradan baya araç geçiyor çoğunda neon görüyorum altında mavi ve sarı gördüm baya bazen pembe.. Rahat rahat geziyorlardı polis tarafından yasakmı tam emin değilim ama yasaklar ne için vardır?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Deniz

Ben Istanbul Vatan caddesinde oturuyrum akşamları buradan baya araç geçiyor çoğunda neon görüyorum altında mavi ve sarı gördüm baya bazen pembe.. Rahat rahat geziyorlardı polis tarafından yasakmı tam emin değilim ama yasaklar ne için vardır?

yasaklar insanları diğer insanlardan korumak için vardır
  • Yok ya yasak filan değil çünkü yan komşumuz da taktırmış hiç sorun olmuyor, ayrıca süper gözüküyor.
  • bende geçen seneden beri var.ön ve arkada 1'er metrelik. hiçbir sorun olmadı şimdiye kadar.birkaç sefer camlar filmli diye polis çevirdi ama neonlara hiçbişey demedi.asıl dikkat çeken neonlar aslında ama adam filmlere taktı
  • şunu söylemek istiyorum, neon işi, farlara renkli led artık kro tarzı oldu

neon yerine angel daha iyi olur
  • quote:

Orjinalden alıntı: küber_ez

şunu söylemek istiyorum, neon işi, farlara renkli led artık kro tarzı oldu

neon yerine angel daha iyi olur

angel da her makinaya gitmiyo işte.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: tipocu 16v

bende geçen seneden beri var.ön ve arkada 1'er metrelik. hiçbir sorun olmadı şimdiye kadar.birkaç sefer camlar filmli diye polis çevirdi ama neonlara hiçbişey demedi.asıl dikkat çeken neonlar aslında ama adam filmlere taktı

nereye monte ediliyor onlar? koruması falan var mı? Kumda çamurda çakılda falan?
  • tampon altlarına monte ettirdim ben.tipolar da tamponların iç kısmında korumalık gibi bişey var oraya taktırdım.dediğin gibi kumda çakılda çamurda gitmiyecen.
    yoksa zarar verebilirsin.yanlara da taktıracaktım ama yanlarda koruma yok.arabanın altı sürterse patlar yanar diye taktırmadım.
    quote:

Orjinalden alıntı: srdrmrngz

quote:

Orjinalden alıntı: tipocu 16v

bende geçen seneden beri var.ön ve arkada 1'er metrelik. hiçbir sorun olmadı şimdiye kadar.birkaç sefer camlar filmli diye polis çevirdi ama neonlara hiçbişey demedi.asıl dikkat çeken neonlar aslında ama adam filmlere taktı

nereye monte ediliyor onlar? koruması falan var mı? Kumda çamurda çakılda falan?

• eyvallah
  • bizim komşu clio'suna taktirdi 20 ytl'ye baya bir hoş gözüküyor. ylnız kasisten geçerken kirilmazmı bu ya?
  • Neon artık klasikleşti. Farklı tasarımlar geldı uzaktan kumanda ıle renklı renklı farklı efektlerde yanan neonlar müziğe duyarlı neonlar yuksek ışık verebılenler falan .. Ben hiçbirini beğenmiyorum. Çok Demode oldu kanımca.
  • koruması falan yok şerit halinde satılır zaten 60 cm 120 cm vs. diye aracın dört tarafının kaplatmanın maliyeti 200 ytl yi geçmez

yanlız su ve çamur düşmanı çok çabuk bozuluyor

bide arkadaşların dediği gibi artık led meselesine döndü hele mavi hiç olması artık kro işi oldu
  • pembe nasıl olur biraz geyik olur galiba pavyon gibi
  • Ayrıca fiyatlarına göre kendi içlerinde ayrılıyor bazıları daha sağlam ve kolay kolay patlamayan tipte oluyor,neon kullanmada uygun mantık sis farını açtığınız an neon'larında açılmasıdır,genelde bağlatanlar bu yolu seçer ama bana göre en doğrusu herhangi bir tuş şeklinde hızlıca kapatılabilecek şekilde yapmak.
  • subarunun standart spoylerine bile laf eden polislerin hoşuna gitmiyor tabiki..ön ve arkalara 30 cm lik yanlara ise 60 cm lik takarsan, yerleri ışıl ışıl yaparsın..
  • arkadaşlar bizim focus c-max da var jsv racingin ve mavi hem darbelere suya karşı dayanıklı hemde müzige duyarlı tüm takımdı ama taktırdıgımız günün ertesinde piknige gittik altı da sürtünce yanlar gitti ama önde arkada bişey yok zaten deişik bişey öle kolay kolay kırılmıyo da bizde genelde memlekete gidiyorz ve yollar biraz köötü taş falan sıcrıyo ama bişe olmadı sadece koruma gibi şeffaf birşey var o catlıyo falan ama hiç bi tehlikesi de yok resmini de koyyayım karar sizin ama

neon ve polisler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi volcano022 -- 21 Ocak 2007; 16:17:58 >
  • birde neon hırsızlarına dikkat
  • onunda mı hırsızı var ya vay anasına
    yakında kıçımızdaki donu da çalcaklar
    quote:

Orjinalden alıntı: kürsad
    birde neon hırsızlarına dikkat
  • güzel renk ama öne çok düşmüş bence. yan,i sadece altını kaplasa arabanın daha güzel olabilir.
    quote:

Orjinalden alıntı: volcano022

arkadaşlar bizim focus c-max da var jsv racingin ve mavi hem darbelere suya karşı dayanıklı hemde müzige duyarlı tüm takımdı ama taktırdıgımız günün ertesinde piknige gittik altı da sürtünce yanlar gitti ama önde arkada bişey yok zaten deişik bişey öle kolay kolay kırılmıyo da bizde genelde memlekete gidiyorz ve yollar biraz köötü taş falan sıcrıyo ama bişe olmadı sadece koruma gibi şeffaf birşey var o catlıyo falan ama hiç bi tehlikesi de yok resmini de koyyayım karar sizin ama

neon ve polisler

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.