Baya salladım şekli ama eğik duran kısımların ağırlıklarının eşit olduğunu farzetsek nasıl yapılır bu?
hacı istediğin yerden as her türlü dengede kalır fırıl fırıl dönmez yani. orada olay şu , soruda verildiği şekilde dengede kalması istenir. yani gördüğümüz gibi dengede kalsın istenir. o zaman ipin hizasını ağırlık merkezine getirirsin. yalnız menteşeli sorular sakat. her zaman tork alarak gidin dengede kalır mı kalmaz mı her aşamada test edin.
quote:
Orijinalden alıntı: ShadowFiend
hacı istediğin yerden as her türlü dengede kalır fırıl fırıl dönmez yani. orada olay şu , soruda verildiği şekilde dengede kalması istenir. yani gördüğümüz gibi dengede kalsın istenir. o zaman ipin hizasını ağırlık merkezine getirirsin. yalnız menteşeli sorular sakat. her zaman tork alarak gidin dengede kalır mı kalmaz mı her aşamada test edin.
Hocam iyi de işte o ipin hizasını ağırlık merkezine getirmek sıkıntı oluyor benim için, baktığımda ağırlık merkezi M noktasının üstünde çıkıyor mesela cevaba M diyorum KL arası diyor
koordinat ekseni gibi düşün böyle soruları. hesaplama yap. sadece x için yapsan yeter zaten düşey hiza arıyoruz.
quote:
Orijinalden alıntı: ShadowFiend
koordinat ekseni gibi düşün böyle soruları. hesaplama yap. sadece x için yapsan yeter zaten düşey hiza arıyoruz.
Hocam hemen açıklayabilir misiniz?
dostum önce kafana göre parçalıyosun çubukları. kafana göre dediysem ağırlık merkezini en kolay bulabileceğin parça. ondan sonra şunu yapacaksın : burada 2li göstermiş ama istediğin kadar yapabilirsin. mesela bi sayı doğrusu çizersin. zaten şekil kareli kağıtta olacak yada direk uzunluklar verilecek. sayı doğrusunda her ağırlık merkezinin koordinatını ve o merkezde ne kadar ağırlık olduğunu çarpacaksın. bu kitaplarda falan geçer bi karıştırın göreceksiniz.