Şimdi Ara

Nereden Nereye geldiniz? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
0
Favori
2.021
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ipod touch vardı bende belki dealextr... den bir tripod bulursam çekmeye çalışırım. iphonda videolar çok yer tutuyor. touchın kamera çözünürlüğü düşük. burada yeni bir moda başlatmak lazım belki de.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kuros

ipod touch vardı bende belki dealextr... den bir tripod bulursam çekmeye çalışırım. iphonda videolar çok yer tutuyor. touchın kamera çözünürlüğü düşük. burada yeni bir moda başlatmak lazım belki de.

ben nisan ayında baslıcam D:
    aslında senin yerin b-o-d-y foru-m-tr hocam
    ama cogu eskiler banlandı..

incele istersen
  • ben çok amatör kalıyorum ya...
  • quote:

Orijinalden alıntı: DamonSalvatore

quote:

Orijinalden alıntı: ScreamEagles

quote:

Orijinalden alıntı: sserkaan

Güç Standartları ile ilgili bir konu açılmıştı,benzer bir konuda ben açayım dedim ;

V.G. ye başladığınız zaman kaldırabildiğiniz ağırlık ve şimdi kaldırabildiğiniz ağırlık nedir?

Ne kadar zamanda nereden nereye geldiniz?

Ben ;

Bence e : 25 Kg ile başladım (belki fazlasını kadırabilirdim ama başlangıç buydu ) şimdi 80 Kg dayım,ortalama 13 ay.

Squat a : 20 Kg ile başladım,şimdi 60 kg . Ortalama 10 ayda.

Deadlift : 20 Kg ile başladım ,şimdi 50 kg. Ortalama 10 ayda.

Sizin durumunuz nedir?

10 ayda totalde 60 kg ile mi squat a girebiliyorsun ya bacaklar cok kuvvetsiz yada yeni başladın bacak diye düşünüyorum.

neyse

3,5 ay oldu

benchpress 20 iken 80
    squat 15 iken 70
    dumble press) genelde 25 iken 50

3,5 ayda 80 kilo bench mi Hocam işiniz amelelik falan mı neredeyse kimse öyle bir şey yapamaz ya da spor geçmişiniz vardır ?

Benim 10 ay oldu
    dumbell chest press yapıyorum ben 26 kilolarla çalışıyorum ama 30'a çıkabiliyorum fakat birinin ilk kaldırışta yardım etmesi lazım (bench press yapmıyorum acı veriyor)
    squat rack'te 120 kilodayım
    hack squatta 170 kilo
    leg press'te yardım ile(ilk kendimi geriye ittirerek) 130 kilo
    deadliftte 70 kilo basabiliyorum fazlasına geçemiyorum çünkü belim kitleniyor

quote:

Orijinalden alıntı: etzelious

millet yine başlamış 3 ayda benchte 80 basıyorum diye lastiğe hava mı basıyorsun arkadaşım ?

1 sene oldu bar ile flat benh presste bar hariç 60 kg zor kaldırıyorum.yardımsız

dumbell da ise 30+ 30 yine yardımlı 6 tekrar yapabiliyorum son sette.

ne cevherler varmış forumda.

dediğin doğru tabii ama belki adamın önceden spor geçmişi vardır o zaman basar. Senin de 1 senede 60kg kaldırman azmış be dostum ama normaldir önceden çok zayıfsan ve bilekler güçsüzse. Her şey zamanla gelişir.

spor geçmişim tabiki var.inanmayan buyursun gelsin.yalandan tiriviri sallayacak yaşı çoktan geçtik.herkesin genetigi farklı 10 ayda 25 kg dumble press yardımla basabilirsin bisi diyemem sadece bana hafif gelir yada ağır gelir diyebilirim.mesleğimin amelelikle alakası yok ben size sunu söyleyim şu sporu hakkıyla yapıyorsanız eğer 3 ayda 100 kgnin altına girebilirsiniz tabi bunu önceki hayatında spor yapanlar için konuşuyorum.yoksa ben 15 aydır hala 60 kgdeyim diyen insanlar yapmasın bu sporu ha yapiyosada millete dil uzatmasinlar...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

quote:

Güç Standartları ile ilgili bir konu açılmıştı,benzer bir konuda ben açayım dedim ;

V.G. ye başladığınız zaman kaldırabildiğiniz ağırlık ve şimdi kaldırabildiğiniz ağırlık nedir?

Ben ;

Bence e : 25 Kg ile başladım (belki fazlasını kadırabilirdim ama başlangıç buydu ) şimdi 80 Kg dayım,ortalama 13 ay.

Sizin durumunuz nedir?

10 ayda totalde 60 kg ile mi squat a girebiliyorsun ya bacaklar cok kuvvetsiz yada yeni başladın bacak diye düşünüyorum.

neyse

3,5 ay oldu

benchpress 20 iken 80
    squat 15 iken 70

3,5 ayda 80 kilo bench mi Hocam işiniz amelelik falan mı neredeyse kimse öyle bir şey yapamaz ya da spor geçmişiniz vardır ?

Benim 10 ay oldu
    dumbell chest press yapıyorum ben 26 kilolarla çalışıyorum ama 30'a çıkabiliyorum fakat birinin ilk kaldırışta yardım etmesi lazım (bench press yapmıyorum acı veriyor)
    hack squatta 170 kilo

quote:

millet yine başlamış 3 ayda benchte 80 basıyorum diye lastiğe hava mı basıyorsun arkadaşım ?

1 sene oldu bar ile flat benh presste bar hariç 60 kg zor kaldırıyorum.yardımsız

dediğin doğru tabii ama belki adamın önceden spor geçmişi vardır o zaman basar. Senin de 1 senede 60kg kaldırman azmış be dostum ama normaldir önceden çok zayıfsan ve bilekler güçsüzse. Her şey zamanla gelişir.

spor geçmişim tabiki var.inanmayan buyursun gelsin.yalandan tiriviri sallayacak yaşı çoktan geçtik.herkesin genetigi farklı 10 ayda 25 kg dumble press yardımla basabilirsin bisi diyemem sadece bana hafif gelir yada ağır gelir diyebilirim.mesleğimin amelelikle alakası yok ben size sunu söyleyim şu sporu hakkıyla yapıyorsanız eğer 3 ayda 100 kgnin altına girebilirsiniz tabi bunu önceki hayatında spor yapanlar için konuşuyorum.yoksa ben 15 aydır hala 60 kgdeyim diyen insanlar yapmasın bu sporu ha yapiyosada millete dil uzatmasinlar...

yok ondan değil spora yeni başlamış biri (önceden spor yapmamış) olarak herkes hesaba katıyor. Mesela örnek Kris Gethin diye biri 12 week tranformation videosunda geçirdiği ameliyat sonucu adam feci kilo almış ama adam önceden o kadar spor yapmış ki 3 ayda 150 poundluk(yaklaşık 60 kilo) dumbellar ile chest press yapıyor . O amelelik de şakaydı hani

• quote:

quote:

http://forum.donanimhaber.com/m_72910498/mpage_1/f_/key_//tm.htm#72910498

niye üstüne alındın ki ben sserkana laf atmıştım .ayrıca alt yapıyı iyi oturtmuşsun kardiyoya başla nisan gibi bence

bu da benim vücudum 6-7 ay önce cekilmiştim

Nereden Nereye geldiniz?

• quote:

quote:

quote:

niye üstüne alındın ki ben sserkana laf atmıştım .ayrıca alt yapıyı iyi oturtmuşsun kardiyoya başla nisan gibi bence

Nereden Nereye geldiniz?

Hocam bana mı söylediniz?
    Ben 3 ayda 80 kg dan bahsetmedim eğer bana ise lafınız,15 aydır düzenli olarak yapıyorum ben 2.aydan sonra bench e başladım 25 kg idi sanırım yanlış hatırlamıyorsam.
    Topu topu 1 yılda 25 den 80 e geldim,kilo da 82 den 90 şu an .

• quote:

quote:

quote:

quote:

Nereden Nereye geldiniz?

Hocam bana mı söylediniz?
    Ben 3 ayda 80 kg dan bahsetmedim eğer bana ise lafınız,15 aydır düzenli olarak yapıyorum ben 2.aydan sonra bench e başladım 25 kg idi sanırım yanlış hatırlamıyorsam.
    Topu topu 1 yılda 25 den 80 e geldim,kilo da 82 den 90 şu an .

özür dilerim hocam yanlış yazmışım, ScreamEagles yazacaktım sizinkiler normal benim de hemen hemen aynı bastığım kilolar.ben de 74 kilodan 86 ya çıktım 13-14 ayda

• Abi nasıl bir formla basıyorsunuz merak ediyorum. Ben gayet nizami yaptığımı düşünüyorum. Öyle paldır küldür indire kaldıra yapsam ya da kolları yarım kırıp geri bassam şuanki ağırlığın 1.5 katına çıkarım. Ama bu ağırlıkta yakaladığım gerilimin yarısı olmaz. Yani bir gelişim sağlamaz.
    Bodybuilding de vücut geliştirme ( fiziksel olarak ) sporudur. Güç kazanma hedefinde olanlar antrenmanlarını ona göre ayarlasınlar. Kasların lif yapıları farklıdır. Çeviklik, güç, hacim. Hepsi alakalı görünür ama farklı şekillerde geliştirilir.

Kısaca hacim alıyorsak kaç bastığımız önemli değil, bara ağırlıkları dizmek egoyu şişiriyor o ayrı
  • quote:

Orijinalden alıntı: LakrosEu

quote:

quote:

quote:

quote:

Ben ;

Sizin durumunuz nedir?

neyse

3,5 ay oldu

benchpress 20 iken 80
    squat 15 iken 70

Benim 10 ay oldu
    hack squatta 170 kilo

quote:

yok ondan değil spora yeni başlamış biri (önceden spor yapmamış) olarak herkes hesaba katıyor. Mesela örnek Kris Gethin diye biri 12 week tranformation videosunda geçirdiği ameliyat sonucu adam feci kilo almış ama adam önceden o kadar spor yapmış ki 3 ayda 150 poundluk(yaklaşık 60 kilo) dumbellar ile chest press yapıyor . O amelelik de şakaydı hani

Alıntıları Göster
    yok arkadaşım sizinle bir alakası yok ayrıca lafınıza da alınmadım:)Alıntı yapılınca öyle gözüktü.

@etzelious kullanıcısının yaptığı gereksiz yorum canımı sıktı hani insan kaldırır kaldıramaz o ayrı ama lastiğe hava mı basıyorsun gibi liseli cvpları vermek 23+ yaş ortalamasına sahip bu bölümlerde biraz garip duruyor.ben 100 kg de kaldırırm problem değil ama kiloyu hissederek kaldırmak indirip 2-3 saniye beklemek ve hızlı kaldırıp yavaş indirme prensibine sahip olduğum için daha az kiloları tercih ediyorum.

Bu arada bazı arkadaşlar yardımdan falan behsetmiş tabiiki yardım alıcaksınız en azından ben arkamda biri olduğu zman daha güvenli kaldırıyorum dokunmasa da arkamda olması çok önemli herengi bir durumda parmağını dokundursa bile güç alıyorum bence bu yardım değil sadece bir önlemdir.Zaten son sette yardım almalısınız saha ileriye gitmek için...

edit:alıntıları kaldırdım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ScreamEagles -- 22 Mart 2013; 21:18:07 >

• Orijinalden alıntı: etzelious

özür dilerim hocam yanlış yazmışım, ScreamEagles yazacaktım sizinkiler normal benim de hemen hemen aynı bastığım kilolar.ben de 74 kilodan 86 ya çıktım 13-14 ayda

Maşallahın var o zaman
  • quote:

Orijinalden alıntı: Executor06

Abi nasıl bir formla basıyorsunuz merak ediyorum. Ben gayet nizami yaptığımı düşünüyorum. Öyle paldır küldür indire kaldıra yapsam ya da kolları yarım kırıp geri bassam şuanki ağırlığın 1.5 katına çıkarım. Ama bu ağırlıkta yakaladığım gerilimin yarısı olmaz. Yani bir gelişim sağlamaz.
    Bodybuilding de vücut geliştirme ( fiziksel olarak ) sporudur. Güç kazanma hedefinde olanlar antrenmanlarını ona göre ayarlasınlar. Kasların lif yapıları farklıdır. Çeviklik, güç, hacim. Hepsi alakalı görünür ama farklı şekillerde geliştirilir.

Kısaca hacim alıyorsak kaç bastığımız önemli değil, bara ağırlıkları dizmek egoyu şişiriyor o ayrı

Bence hacim alıyorsak kaç bastığımız önemlidir?
    Çünkü yüksek ağırlığın altında kasların kasılır ve yıpranır.sonra toparlanır ve gelişir.

• quote:

yok arkadaşım sizinle bir alakası yok ayrıca lafınıza da alınmadım:)Alıntı yapılınca öyle gözüktü.

@etzelious kullanıcısının yaptığı gereksiz yorum canımı sıktı hani insan kaldırır kaldıramaz o ayrı ama lastiğe hava mı basıyorsun gibi liseli cvpları vermek 23+ yaş ortalamasına sahip bu bölümlerde biraz garip duruyor.ben 100 kg de kaldırırm problem değil ama kiloyu hissederek kaldırmak indirip 2-3 saniye beklemek ve hızlı kaldırıp yavaş indirme prensibine sahip olduğum için daha az kiloları tercih ediyorum.

Bu arada bazı arkadaşlar yardımdan falan behsetmiş tabiiki yardım alıcaksınız en azından ben arkamda biri olduğu zman daha güvenli kaldırıyorum dokunmasa da arkamda olması çok önemli herengi bir durumda parmağını dokundursa bile güç alıyorum bence bu yardım değil sadece bir önlemdir.Zaten son sette yardım almalısınız saha ileriye gitmek için...

edit:alıntıları kaldırdım...

Kesinlikle ağır kilolarda yardım alınması gerekir,hele kiloyu ilk kaldırış zamanlarında ve özellikle Bench ve Squat da.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Executor06

Abi nasıl bir formla basıyorsunuz merak ediyorum. Ben gayet nizami yaptığımı düşünüyorum. Öyle paldır küldür indire kaldıra yapsam ya da kolları yarım kırıp geri bassam şuanki ağırlığın 1.5 katına çıkarım. Ama bu ağırlıkta yakaladığım gerilimin yarısı olmaz. Yani bir gelişim sağlamaz.

Bence hacim alıyorsak kaç bastığımız önemlidir?
    Çünkü yüksek ağırlığın altında kasların kasılır ve yıpranır.sonra toparlanır ve gelişir.

Benden çok daha cılız olup daha ağır basan elemanlar görüyorum bazen. Şimdi bunlar benden iyi mi vücut geliştirme düzeyi olarak ? Uzun zamandır salona gelip gidiyorlar, muhtemelen düzgün beslenmedikleri için hacim alamamışlar, sadece güç kazanmışlar. Değilse ben de zamanla ağırlık artırıp kasları şaşırtıyorum.

• vucut yapısı ve kaldırılan ağırlıklar fiziksel şartlara göre değişir,mesela ben 1 yıldır yapıta 60 kaldırabiliyorken benden çok daha yeni olupda benle aynı ağırlığı kaldıranlarda gördüm.
    Dediğin gibi olay sadece ağırlık kaldırmak değil bunun yanında beslenme+uykuda çok öenmli .
  • ağırlık artışın en büyük etken doğru beslenme ve iyi takviyeler.
  • bende yazayım bari.3. yıla geliyor.salonumuz öyle vücut yapcak gibi bi salon eğil ayrıca bende de okadar potansiyel yok.

bench press 15 den 65 e
    squad 15 den 60 a(60 çok zorluyor ve yerden almam gerekiyor)
    deadlift 0 dan 80 e
    shrug 40 dan 100e(eldiven kullanmam gerekiyor)
    calf rise 40 dan 80 e ancak bağlarda sorun olduğundan çok zorlamıyorum
    barbell press 15 den 40 a (kulaklarımda ses keislmesi olduğundan daha yukarı çıkmıyorum)
    single arm row 10 dan 20 ye
    t bar row 40 (duruşu anca ayarlayabildim )

çok da bişey değil ,kiminizin başlangıcı belkide.
  • 100 kilo %22 yağ oranı ---> 86 %12 (4 ay)

bel çevresi 109-->92

kol 32-34( bu fazla değişmedi çünkü bir yandan kilo verince kaslarda bir miktar eriyor biliyorsunuz)

omuz 129 --->126

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cago135 -- 8 Ocak 2014; 12:07:22 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2 sene oldu. 105 kilodan 60 kiloya, 60 kilodan 80 kiloaya çıktım. Şuan 80 den tekrar düşmeye başlıyorum. Kol 36 diğerleri ölçemedim bilmiyorum
  • quote:

Deadlift riskli bir hareket yapmasıda zor.
    birçok spor salonunda tavsiye etmiyorlar hatta yapmayın diyorlar,belkide uğraşmak istemiyorlar.

yaparken benı bitiriyor ya
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.