Şimdi Ara

Net Bandwidth mantığı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
612
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Öncelikle sorumu sormadan önce profesyonel bir cevap beklediğimi belirtmek istiyorum. Lütfen konu ile ilgili yeterli bilgisi olan biri detaylı bir şekilde açıklarsa sevinirim. Benim kafama takılan konu internet band genişliğinin hangi kriterlere göre ağdaki kişilere dağıtıldığıdır. Örneğin ben internetten bir video izlerken ağdaki başka biri bir şey indirmeye başlayınca aniden 800kb/s hızı olan internet ile 600-700'lük indirme yapıyor. Kısacası internet hızının yarısından fazlasını sömürüyor ve benim videomun dolması inanılmaz derecede yavaşlıyor. Ben de indirme yaptığımda yine eşit olarak dağıtmıyor. Modeme bağlantı şeklinden (wireless veya kablolu, wireless ise sinyal gücü) kaynaklandığını düşünsem de yine yaptığım testler bu şekilde olmadığını gösterdi bana. Kaç yıldır bilgisayarla ve internetle iç içeyim ama şu saçmalığı bir türlü çözemedim. Çoğu modemin Quality of Service denen interneti limitleyen ayarı vardır. Bu bile işe yaramıyor kullandığımda. Bazen işe yarasa da bazı programlarda (torrent gibi) etkisi olmuyor sanırım. Bandwidth'i nasıl şu QOS saçmalığı olmadan gerçekten eşit ya da istediğim bir şekilde kullanıcılara dağıtabilirim.

Ek olarak sormak istediğim bir şey daha var.
    Windows'un internet band genişliğinin 20%'lik bir kısmının bizim tarafımızdan kullanılmasına izin vermediğini duydum. Dilersek bu 20%'lik kısmı açabiliyormuşuz. Diyelim ki 5 kişi bir interneti ortak olarak kullanıyor ve hepsinin bilgisayarında bu 20% lik kısmı kullanmak için gereken ayar yapılmamış durumda yani sadece 80%'lik kısmı kullanabiliyorlar. Bu 5 kişiden bir tanesi 20%'lik kısmı da bilgisayarında açarsa diğer 4 tanesi ne kadar torrenti (tabiri caizse torrente abanırsa abansın) kullanırsa kullansın 20%'yi açan kişinin sabit bir internet hızı olacak mıdır?

Cevaplarınız için teşekkürler şimdiden.

• quote:

Orijinalden alıntı: Krapcher

Merhabalar,

......

QoS'a saçmalık demişsin ama telekom operatörleri bile onu kullanıyor bu tarz işlemler için

Evde yapıyorsan bu işlemi QoS dışında bir seçenek de yok zaten.
    İyi bir modem ve doğru QoS ayarlarıyla belli türde trafiğe öncelik verebiliyor olman lazım.

Herhangi bir QoS olmaması durumunda, en yüksek talep hangi uygulama tarafından yapılıyorsa bandwidth ona göre atanıyor bildiğim kadarıyla.

Windows'un %20'lik kısma izin vermediği gibi bir şeyi hiç duymadım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.