Şimdi Ara

.NET de Interface kousunda bir bolumda kavram karmasasi yasadim.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
164
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  •    Arayüzler soyut yapılar olduğu içini, doğrudan kullanılamazlar. Onları bir nesne (object) için yaptığımız gibi referans (işaret) edebiliriz. Bu referanslar ya null ya da arayüzü oluşturan nesneyi işaret ederler

yukarıda anlatılmak istenen nedir ? new ile yeni bir nesne olarak türetemiyoruz interface sınıflardan.

peki bu yukarıda anlatılan nedir ?

Araba araba = new Ford(); gibi olayı mı açıklamış ? Araba sınıfı bir İnterface sınıftır ve araba nesnesi Ford sınıfıda bu arayüzden türetilmiştir ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• guncel
  • quote:

Orijinalden alıntı: seyfi84

şurayı okuhttps://msdn.microsoft.com/en-us/library/ms173156.aspx çok güzel anlatmış. Dünyada herkese açık bir sayfa bu, ama sen faydalanamıyorsun. (google translate kullanmadan)
    C# programming guide genel olarak iyi bir dokümandır, nimettir, Oracle'ın sitesinde Java için muadili yok daha.

ek: sorduğun şey .Net değil C# sorusudur. daha ikisi arasındaki farkı bilmiyorsan ne kadar yamuk bir kaynaktan çalıştığını anla..

Csharp bolumu yok. o yuzden bir .net frameworku oldugu icin buraya acayim dedim.

yukaridakini ben de anlamadim. o yuzden sordum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• seyfi84 S kullanıcısına yanıt
    Adam bir interface nedir neden kullanılır diye sormuş eziklemeden duramamışsınız...
    tebrikler...
  • Kardeşim anltılmak isteneden: interface ve class arasında pek bir tanımlama farkı bulunmaz... fakat tanımladığın class tipinde bir değişken tanımlayabilirken interfaceden bir değişken tanımlayamazsın.. interface de tanımladığın özelliklere tanımladığın class a referans verek o classtan instance alıp işlem yapman gerekir
  • http://stackoverflow.com/questions/761194/interface-vs-abstract-class-general-oo

Burada çok iyi anlatılmış.

Ayrıca türkçe olarak anlatılması çok komik geliyor. Soyut, arayüz, dahili, kalıtım vs. Yakında osmanlıca anlatılır artık :D
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    SPL sinavi bir ise yariyor mu?
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.