Şimdi Ara

.NET ülkemiz de neden sevilmiyor ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
548
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Nedir bu kadar çekememezlik. Bende bazen yeri geliyor açık kaynak üzerinden geliştirme yapıyorum yeri geliyor .NET üzerinden . İkisinin de bir birinden farklı yönleri var . Ama görüyorum ki adam C# 'ta kod yazmamış gelmiş C# çok kötü bir dil. Bu nedir arkadaş . Hele bir de pythoncular türedi. Ben burada python'u kötülemiyorum .Çok güzel bir dil. Ama her şeye de python abi. Abi python çözer. Eskiden bilgisayar da ses mi gelmiyor format abi , klavye mi çalışmıyor format abi diyenler vardı . Şimdi de adam bir soru soruyor abi python. Hepsinin kullanım alanı farklı . Ben mi bu konuda yanlış düşünüyorum arkadaşlar .

Nedir bu fanatiklik gerçekten anlamıyorum.

Adam soruyor yazılıma nasıl başlayım. Adam yazmış python ile başla . Yahu Yazılımla ilgileneceksen önce bir algoritmaları öğren sonra c , c++ mantığını öğren zaten bunları iyi bir şekilde kavradıktan sonra çoğu dili öğrenmekte zorluk çekmeyeceksin.

Şimdi bana burada gelip neden para vereyim demeyin lütfen.

• açık kaynakla .net birbirinin rakibi şeyler değil. zaten .net de açık kaynak artık.
    ülkemizde .net oldukça çok seviliyor, diğer topluluklara kıyasla.
    python yazılıma başlamak için ideal dillerden biri. bu konuda "en iyi" yol yok.
    programlamaya direkt algoritmayla başlamak yanlış zaten pek de mümkün değil.
    c değil ama c++ öğrendikten sonra çoğu dili öğrenmek çok rahat evet. zira dil çorba gibi her şey içinde var. ama bu iyi bi şey değil. öğrenmesi zor. kavraması zor. başlangıç için aşırı kompleks. zaten c++'ı tamamen öğrenmek ve tamamını efektif kullanmak pek mümkün değil bence.
  • Açık kaynak vs .net mantıksız olmuş diğer yandan ülkemizde diğer ülkelere göre c# daha fazla kullanılıyor. Özellikle devlet kurumlarında.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de aksini düşünüyorum nedense, kurumsal işlerde çok kullanılıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @Lord Nibbler c++ ile Windows, Mac OS X gibi işletim sistemleri, KDE, Qt gibi popüler masaüstü ortamları ve frameworkler ve milyonlarca satan oyunlar yazıldı. Ayrıca Android'te bazı uygulamalar sadece C++ ile yapılıyor. Ancak cok kimse bilmez Microsoft'un MFC framework 'u ile de C++ cok verimli kullanılıyor. Yani sıradan bir developer MFC ile C++ 'yı cok efektif kullanabilir, tabi ki temel MFC tutorial'ı bitirdikten sonra.

Onun dışında C# Türkiye'de cok yaygın. 2007'de İstanbul'da calıştığım firmada PHP kullanan websitesi yenilecekti. Bir yazılım firmasına €5500'e C# ile yeni site yazdırdılar. Yeni siteyi kurarken siteyi yazan kişi anlattı daha önceden Java ile yaptığımız bir e-ticaret uygulamasını C#'ya port ettik dedi.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: revivo72

@Lord Nibbler c++ ile Windows, Mac OS X gibi işletim sistemleri, KDE, Qt gibi popüler masaüstü ortamları ve frameworkler ve milyonlarca satan oyunlar yazıldı. Ayrıca Android'te bazı uygulamalar sadece C++ ile yapılıyor. Ancak cok kimse bilmez Microsoft'un MFC framework 'u ile de C++ cok verimli kullanılıyor. Yani sıradan bir developer MFC ile C++ 'yı cok efektif kullanabilir, tabi ki temel MFC tutorial'ı bitirdikten sonra.

Onun dışında C# Türkiye'de cok yaygın. 2007'de İstanbul'da calıştığım firmada PHP kullanan websitesi yenilecekti. Bir yazılım firmasına €5500'e C# ile yeni site yazdırdılar. Yeni siteyi kurarken siteyi yazan kişi anlattı daha önceden Java ile yaptığımız bir e-ticaret uygulamasını C#'ya port ettik dedi.

kastettiğim şey c++ efektif kullanılamaz değildi. c++'ın tüm özelliklerini bi projede efektif olarak kullanmak mümkün değil. çok fazla paradigmadan özellikler destekliyor. projeye ve developera göre bunların belirli bi alt kümesi kullanılır ve geri kalanına dokunulmaz genelde. bu da kötü bi şey değil yine c++'ın gücü. genelde de "c++ öğrendim" diyenler ufak bi alt kümesini öğreniyor aslında c++'ın. zaten fp için ayrı oop için ayrı dil öğrenmek, c++'da iki konsepti de öğrenmekten çok daha kolay. bu yüzden programlama konseptlerini öğrenmek için c++ kullanılabilir ama bu çok zor olur öğrenen kişi açısından.

• Selamlar, .NET Stack'i bence ülkemizde gayet aktif ve etkili bir biçimde kullanılıyor. Ancak şöyle bir durum da var ; Şirketler ve start-up'lar artık yavaş yavaş .NET teknolojisinin yanında kendi servislerini ve süreçlerini (mikro boyuttaki API'lerden bahsediyorum) hepsini olmasa da bir kısmını open source teknolojiler üzerine geçiriyor, geçirmeye çalışıyor. Mesela .NET ve SQL üzerinde çalışan bir API günün sonunda opensource bir teknolojiye geçebiliyor. Bunun da en büyük nedeni tek bir teknolojiye bağlı kalmamaktır. İşletmeler teknoloji yelpazesini ne kadar geniş tutarlarsa, bağlılakları da azalıyor dolayısı ile Microsoft gibi bir şirkete fazla bir miktar para ödemekten kurtuluyorlar.

.NET aslında sevilmiyor değil heryerde tercih edilmiyor. Ancak hala şirketlerin Core Süreçlerinde .NET yerini perçinlemiş durumda ve .NET CORE 2.0 release'i ile de bu tahtı kimselere vermez. Geride kalan ufak servis ve API'ler için ise çözüm Open Source teknolojiler(Docker,Couchbase,Postgre,Kubernates...)

Umarım açıklamışızdır :)

İyi Forumlar.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Dünya neden bu kadar adaletsiz ?
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Valla ben Virsual C# ile masaüstü uygulama geliştirmeyi seviyorum. Açıkçası kolay geliyor.

• @hseyindemirr SQL Server'ın Linux 'ta çalışan sürümü çıktı. Yani SQL Server artık resmen ücretsiz. Eh Mono sayesinde linux 'ta .NET ve C# zaten vardı. Visual Studio 'nun Linux versiyonu da var diye hatırlıyorum. Bu durumda tam tekmil .NET uygulamaları lisans yükü olmadan Linux'ta çalıştırılabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: revivo72

@hseyindemirr SQL Server'ın Linux 'ta çalışan sürümü çıktı. Yani SQL Server artık resmen ücretsiz. Eh Mono sayesinde linux 'ta .NET ve C# zaten vardı. Visual Studio 'nun Linux versiyonu da var diye hatırlıyorum. Bu durumda tam tekmil .NET uygulamaları lisans yükü olmadan Linux'ta çalıştırılabilir.

var abi artık visual studio code var onu ücretisiz linux platformlarında da kurabiliyoruz.

yanlış hatırlamıyorsam lazarus c# vardı .
  • Dil fanatikliği yapmanın bir alemi yok. .Net' in ülkemizde tercih edilmesinin en büyük sebebi arkasında microsoftun olması yani güvenilir bir yapı olması. Long Term Support mevzusu vs.

Dili bilen genelde bilmediği dile çamur atar yok şöyle yavaş yok böyle kötü falan. Aslında algoritma biliyorsan tüm dilleri biliyorsundur. Bir dil bilirken diğerini öğrenmek en fazla 3 ay sürer. Dilleri kötüleyenleri aldırmamak gerek.

Ayrıca .Net Core hızlı bir gelişim gösteriyor, geç kaldılar fakat arayı kapatmaya çalışıyorlar. Belki Web Assembly ile çok daha farklı yerlere gelir.
  • Microsoft hiç bir zaman internet teknolojisi firması olmadı.

Aman ofis satışım düşmesin diye, elinden geldiği kadar internetin içine etti. Pazarı domine ettiği ie5 ie6 sürecinde yok active x yok J script üstüne bir biri ile uyumsuz bir sürü quirk mode ile ortamı içinden çıkılmaz hale getirdi.

Batan netscape tarayıcının kodunu mozillaya verip aradan çekildi, Açık kaynakçılar böylece M$ a karşı ilk cepheyi kurdular, akabinde M$ un kaşarlıklarına karşı reklam gelirini garantilemek isteyen Google, yine açık kaynak projesi olan KDE Browserini alıp bu günki chrome un temellerini attı. Bu süreçte önce script.aculo.us maça dahil oldu devamında jQuery topa girip tarayıcılar arası javascript sorunlarını ortadan kaldırdı ve şimdi bildiğiniz otamına gelmiş olduk.

Bir zamanlar tablo kullanmadan cross browser web tasarımı diye bişey olamazdı. Javascript kullanımı iki alert bir history goback idi. M$ yüzünden web tabanlı yazılım teknolojileri 10 sene yerinde saymıştır.

M$ mevcut internetin hiç bir yerinde söz sahibi değildir, geliştirdiği hiçbir teknoloji vazgeçilmez değidir, M$ un ön ayak olduğu genel kullanıma açık alemde racon kesen hiçbir şey yoktur. Yani bu gün microsoft batsa, en fazla ya sen ne güzel desktop tun be windows abla dersiniz, ki telefon kullananlar PC kullananları çoktan geçti. 2 dakkada Android desktop yapıverirler.

Çalıştığınız şirketin oturmuş windows tabanlı bir ürünü vardır. Web de de bişi ler yapmak istersiniz açarsınız .net i fazla birşey öğrenmeden web de çözüm çıkarabilirsin.

Ancak m$ platformu ve araçları olmadan senin bilgin hiçbir şeye yaramaz. Dahası senin ürünlerin microsoft platformu dışında çalışmaz, bir android çözümü üretemezsin.

Bu gün sağlam python bilen adam embed çihazada yazar, sunucuyada yazar, pi yede yazar, Android telefona da yazar da yazar. Hemde 0 maliyetle yazar.

Micrsoftun çıkardığı o beleş editörde hiç bir şeye yaramaz. Kaynak düşmanı lüzümsuz eleman, sittim senedir yazdıkları şeyi bile doğru düzgün çıkartmıyorlar, para kazanmayacaklar ya.

Neyse. Özetle, gençliğinde, türlü türlü kaşarlıklarla yükünü tutmuş artık cebindeki parasından başka hiçbir özelliği olmayan mahallemizin eski kaşar teyzesidir M$, bu saatten sonra olsada olur olmasa da.

• Yaklaşık 3 yıldır ilgileniyorum hocam zaten DevOps konuları ile. Microsoft'un son zamanlarda yaptığı open source ve cross platfrom atılımları biraz samimi gelmiyor bana. Bunun sebebi de kişisel düşüncem değil, SQL Server on Linux'ı deneyimlememdir. Evet belki şu an daha erken net bir karara varmak için ancak lisanslama ücretlerini CPU CORE'a geçirmiş bir şirket için Linux üzerinde full-supported bir environment sunmak akıllıca değil gibi.

Ama dediklerine katılıyorum şöyle katılıyorum, Microsoft Community sınıfındaki geliştiriciler ve bu alanla ilgili kişiler artık daha açık bir platform haline geldi daha esnek bir platform haline geldi. Ancak Business seviyesinde durum malesef değişmedi.

Teşekkür ederim cevapladığın için.

İyi Forumlar.
  • .net surekli kendisini yenileyen bir dil. core mimarisi ile .net native gibi bir yapi da mesela bize sunuldu.

ingiltere de bir cok firma .net ile is yaparken , almanya`da sanirim java daha yukseliste.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lord Nibbler

açık kaynakla .net birbirinin rakibi şeyler değil. zaten .net de açık kaynak artık.
    ülkemizde .net oldukça çok seviliyor, diğer topluluklara kıyasla.
    python yazılıma başlamak için ideal dillerden biri. bu konuda "en iyi" yol yok.
    programlamaya direkt algoritmayla başlamak yanlış zaten pek de mümkün değil.
    c değil ama c++ öğrendikten sonra çoğu dili öğrenmek çok rahat evet. zira dil çorba gibi her şey içinde var. ama bu iyi bi şey değil. öğrenmesi zor. kavraması zor. başlangıç için aşırı kompleks. zaten c++'ı tamamen öğrenmek ve tamamını efektif kullanmak pek mümkün değil bence.

Yazacaklarimi yazmissiniz.

Su anda github'da en fazla acik kaynak kodlu uygulama sunan firma MS bu arada. Tabi `fanatik` yazilim gelistiriciler (o dil iyi bu dil kotu diyenler) bunlari bilmez. Onlarin isi gucu fanatiklik.

• Bence tam tersi, orta olcekli firmalarda en fazla kullanilan teknoloji .net. Turkiye'de neden alternatifleri yerine .net 'in bu kadar kullanildigini sorgulamak daha mantikli geliyor. Kullanilmasini elestirdigimden degil, problemi cozebiliyorsan ve senin beklentilerini karsiliyorsa sorun yok tabi.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.