Şimdi Ara

Neta 8970 uydu alıcısı hakkında.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.834
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • KabloNet'in ana konusuna yazdığım mesajın aynısını arada kaynayacağından yada benimle benzer sorunları yaşayanlar olabileceğinden gözden kaçmaması için buraya kopyalıyorum.

Türksat'ın satmış olduğu Neta 8970 uydu alıcısını kullanıyorum. Aşağıdaki yazmış olduğum sorunları yaşıyorum.

Akıllı televizyonumda sync özelliğini açıkken uydu alıcısı kapanmıyor kapanmış gibi gözüküp ardından yeniden başlıyor. Televizyonumun sync özelliğini kapatarak olayı çözdüm. Ama durun daha bitmedi... Playstation 4 Pro da kullanıyorum ve playstation'un kolundan ps tuşuna basıp playstation'ı açtığım zaman uydu alıcısı yine açılıyor...
    Ben böyle saçma birşey görmedim.

Durun daha da bitmedi.

Uydu alıcısı ilk geldiğinde kapatmaya çalıştığım zaman sürekli reboot etmesinden dolayı ürünü arıza kaydı oluşturarak müşteri hizmetlerine bildirdim. Telefondaki eleman yanlış arıza kaydı almış neyse... Teknik servis geldi ona da durumu izah ettim gitti aşağıdan yeni bir cihaz getirdi cihazı tv'ye bağladı telefonla destek birimini arayıp cihazın seri nosunu vererek aktif edecekken karşı taraftaki eleman arızanın giderilmesi için servise göndermesini söyledi. Aslında ürün bozuk/ayıplı çıktığından direk ürün değişimi yapması gerekiyordu.
    Neyse iyi dedik alın yapın. Eve gelen eleman geçici bir uydu alıcısı bırakıp 1 gün önce sıfır olarak almış olduğum ürünü alarak gitti. 1 hafta sonra tamirden geldi. Taktık çalışıyor gibiydi. Ama bu seferde ya hiç kapanmıyor yada cihaz donuyordu. Kablo tv'nin bürosuna gittim durumu izah ettim. Ya cihaz değişimi yapın yada iade alın bu ürünü kesinlikle istemiyorum dedim. Ürün değişimi yaptılar. Teknik servis eve geldi başka bir sıfır cihaz ile cihazı tv'ye bağladık aynı sorunu yaşadık!!! Kapanmıyor kapattığınız zaman cihaz kendisini reboot ediyordu. Teknik servis elemanıda afalladı. Dedim bunda bir gariplik var. Şunun hdmi kablosunu bir çıkaralım öyle kapatalım. Kapandı sorunsuz bir şekil de! Ondan sonra tv'nin sync özelliğini kapattım şimdi öyle kullanıyorum.

Tamir için tamire giden cihazı teknik servis ve eve gelen teknik eleman dahil hiçbirisi sorununu anlamadı ve sorunu ben çözdüm. Garip değil mi?

Cihazdan hiç memnun değilim. Tek kumanda kullanacakken iki kumanda kullanıyorum. Ps'yi açtığımda uydu alıcısı da açılıyor tamamen saçmalık. Neta 8970 cihazını alırken bu sorunların olduğunu bilin.

Bir güncelleme çıkartıp sorunu düzeltirler mi bilmiyorum.

Bunlara ek sanırım yine uydu alıcısından kaynaklı kanal değişimi yaptığım zaman görüntü 1-2 saniyelik yavaşlık ardından normal izlenme seviyesine giriyor.

Dip not: Televizyonum Sony XE9005

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• O alıcı dandik zaten çok birşey beklememek lazım

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cadavaros

O alıcı dandik zaten çok birşey beklememek lazım
    Aldık bir şekil de kullanıyoruz.

Tv'yi ayda yılda bir izliyorum zaten. Uydu alıcısı 4K yayınıda desteklemiyor.

Olurda bu 4K yayınlar yaygınlaşırsa değiştiririm artık.

• quote:

Orijinalden alıntı: BigCLawRex

Aldık bir şekil de kullanıyoruz.

Tv'yi ayda yılda bir izliyorum zaten. Uydu alıcısı 4K yayınıda desteklemiyor.

Olurda bu 4K yayınlar yaygınlaşırsa değiştiririm artık.

Alıntıları Göster
    Yeni uydu alıcısı çıktı 4k uyumludur

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cadavaros

Yeni uydu alıcısı çıktı 4k uyumludur

Yeni çıkan alıcı da 4k desteklemiyor. Kablo tv'de 4k izlemenin tek yolu tv destekliyorsa modül kullanmak. (Gerçi şuan 4k destekli sadece bir tane kanal var, ileride sayısı artar mı bilmiyorum.)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hala bir çok kanal SD formatında yayın yapıyor. İnsanlara Çok sayıda HD Ready ürün sattılar. Sonrasında bundan daha da fazla HD ürünler satıldı. UHD Kolay kolay yaygınlaşmaz. Diyelim yaygınlaştı kanallar ellerinde olan dizi/film arşivlerinden yayın yapacaklar olsa olsa yeni çekilen dizileri yada önceden çekilmiş kısıtlı sayıdaki filmleri UHD olarak verecekler. Şahsen önümüzdeki 10 yıl boyunca buda iyimser tahminle UHD'nin yaygınlaşacağını düşünmüyorum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    HD uydu alıcısı tavsiyesi
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.