Şimdi Ara

Netbook Hızlanmıyor

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
558
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar atom işlemcili (n270 1.60) ve pasif soğutmalı bir (vestel 8.9") netbook sahibiyim. Diğer netbook'lardan hissedilir derecede yavaş olduğu için incelemeye ve veri toplamaya başladım. Sonucu özetlersek...

pc pasif soğutmalı. Diğer netbook'lar genellikle aktif soğutmalı. Buna dayanarak pc çabuk ısınıyor ve çalışma performansını iç denetimli olarak kontrol ediyor diye düşündüm. win7 üzerinde bazı güç planı değişiklikleri yaptım. Sonra da pcnin içini açıp pasif soğutmaları başka soğutucu materyallerle genişletip açık halde performans testine tuttum. Bu testte "everest" "karşılaştırmalı tesler"den faydalandım

Sonuç olarak EN KÜÇÜK FARKLILIK olmadı.
    Anladığım kadarıyla daha hassas ayarları olan bir noktada değişiklikler yapmalıyım. Bios'ta bu tür ayarlara rastlamak artık pek mümkün olmuyor.

Sanırım sorunumu anlatabildim. Sizlerden yardım bekliyorum.

• Merhaba..
    Eğer sorun kesin olarak sıcaklıksa, piyasada bolca bulunan fanlı laptop stand - soğutuculardan alarak, sorundan kurtulabilirsin.
    Linkte bir örneği var ama piyasada daha uygun fiyatlı olanlarını bulabilirsin.

http://www.vatanbilgisayar.com/cooler-master-nbn-5228-gp-johnlone-12---15.4-notebook-sogutucu-(2-port-usb)/productdetails.aspx?I_ID=41581

• Yok arkadaşım. Eğer yaptığım testlerde bir hata yapmadıysam sorun soğutmada değil. Sanırım sorun soğutma kapasitesi minimum olan sistemi, hiçbir zaman tehlikeli sıcaklıklara ulaşamayacak ayarda tutmak için sistemlerin özelliklerinden kısılmış olmasında. Bilgisayar ısındıkça yavaşlamıyor. Hep aynı hızda. Sıcaklıkta ufak dalgalanmalar oluyor sadece.

Mesela performans testi sırasında (soğutucuları eski halindeyken) 71 dereceye çıkıyor. Ekstra soğutucuları devreye sokuyorum ve sıcaklık 50'li derecelerde geziyor ama TEST SONUÇLARI AYNI çıkıyor. Çözemedim gerisini..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.