Şimdi Ara

NETFLİX HESABIM HACKLENDİ. NETFLİX HESABINIZA DİKKAT EDİN!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Tigrisco , Tigrisco Daha Az
2 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 1 Misafir - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
31
Cevap
0
Favori
12.930
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bunu sadece bilgilendirmek için yazıyorum. Yoksa netflix ile çoktan görüştüm arkasında durmuyorlar.

2 ay önce ilk ay ücretsiz kampanyası ile netflix'e üye oldum. Çok dizi izlemedim ve ortaklaşa girmedikçe 40 tl vermeyi anlamsız buldum kapattım üyeliğimi. Kapatırken kredi kartı bilgilerini silme seçeneğini de aramıştım ama bulamayıp neyse koskoca netflix sonuçta diye kapattım. Meğerse zahmet edip beyfendilere özel bir maile kredi kartı bilgilerimi sil diye rica etmemiz gerekiyormuş. Neden acaba?

Neyse kredi kartı ekstremi kontrol ederken ne göreyim? Amsterdamdan 20 gün önce bir netflix hesabına para çekilmiş. Ulan bu benim hesap mı başka hesap mı diye kontrol etmeye çalışırken mail şifremi girmeye çalıştım, dadadaa mail tanınmıyor. Allah allaaah benim böyle bir mail ile hesabım vardı ne alaka şimdi, sonra kendi e-mail imi açtım ve netflix den gelen mailleri kontrol ettim.

Sırasıyla dünyanın farklı yerlerinden girildi diye mail atmışlar sonrasında da mail adresiniz değiştirildi e maili. Mail adresimi benden habersiz nasıl değiştiriyor KOSKOCA NETFLİX.Yıl 2019 telefonuma mailime şuna buna onay kodu atsın ben onay verirsem değiştirsin. Ne demek mailiniz değiştirildi.

Neyse yazdım netflix e böyle böyle muhtemelen hesabım hacklenmiş hacı napalım,bir iki sorudan sonra hesabı bana geri verdi. E dedim para nolacak. Onu geri veremeyiz dizi izlenmiş dedi. Nasıl dizi izlenmiş ben mi izledim ben hayatımda amsterdam a bile gitmedim derken ya sizi anlıyorum ama yapabilecek bir şeyimiz yok ama merak etmeyin bir daha para çekilmeyecek.

Bu nasıl bir açıklama ya. Neyse kısa bir tartışmaya girdim bu sizin suçunuz falan diye. Bana dedi netflix çok yüksek güvenlik ile koruyor kredi kartınızı muhtemelen mailiniz hacklenmiştir dedi. Kredi kartlarımdan amazona psn hesabıma steam hesabına aliexpress e kadar her şeyi tek bir hesapta yapıyorum onlar hacklenmiyor neden sadece netflix? Çok güvenli güvenlik diyorsunuz ama bana sormadan mail adresinim değiştiriliyor nasıl iş? diye sordum. Cevap alamadım.

Yarın türk netflix ine yazarım. Gerçi uluslararası olan böyleyse türk tarafı hiç umursamaz.

Nerde ürün yanlış geldi diye 100 doları aynı anda geri yollayan amazon, ürün gelmezse anında parayı geri veren aliexpress nerde netflix...

• Yapay Zekanın Yanıtı

NETFLİX Hesabınıza Dikkat Edin!

Netflix hesaplarının hedef alındığı son zamanlardaki bir dolandırıcılık dalgası, kullanıcıları alarm durumuna geçirdi. Dolandırıcılar, hesap bilgilerini çalmak için çeşitli yöntemler kullanıyor; bunlar arasında kimlik avı e-postaları, sahte web siteleri ve kötü amaçlı yazılımlar yer alıyor.

Hesabınızın ele geçirildiğini fark ederseniz, derhal aşağıdaki adımları izleyin:

• Netflix şifrenizi değiştirin.
    • Şüpheli tüm aygıtları hesabınızdan kaldırın.
    • Netflix ile iletişime geçin ve durumu bildirin.
    • Hesabınıza bağlı olan tüm kredi kartı veya ödeme yöntemlerini iptal edin veya dondurun.
    • Netflix kartınızı silin.

Netflix kartınızı silmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:

• Netflix hesabınıza giriş yapın.
    • "Hesap" bölümüne gidin.
    • "Abonelik ve Fatura"yı seçin.
    • "Kart Yönetimi"ne tıklayın.
    • Silmek istediğiniz kartı seçin ve "Kartı Kaldır" düğmesine tıklayın.

Hesabınızı güvende tutmak için şu ipuçlarını izleyin:

• Güçlü bir şifre kullanın.
    • Şifrenizi düzenli olarak değiştirin.
    • Netflix dışındaki web sitelerinde Netflix hesabınıza giriş yapmayın.
    • Kimlik avı e-postalarına veya mesajlarına yanıt vermeyin.

Hesabınızın güvenliği konusunda endişeleriniz varsa, Netflix Destek Merkezi ile iletişime geçmekten çekinmeyin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Netflix'ten kaynakli bir guvenlik sikintisi yok. Iki asamali guvenlik secenegi olsa bence de iyi olurdu fakat, 100M askin abone sayisi olan bir platformdan bahsediyorsunuz. Askeri duzeyde sifreleme ile korunuyor. Birisi sizin sifrenizi bulduysa bu Netflix'in sucu degil. Problemi de degil.

Bu arada Netflix, Turkiye'den gelen abonelik odemelerini Amsterdam uzerinden cekiyor. Benim de ekstrem de oyle gorunuyor. Bu durum normal. Netflix supheli durumlarda email adresine aninda uyari gonderiyor. Degistirildi veya hesaba farkli bir konumdan erisildi diye.. Bu durumda maalesef hemen Netflix Destege ulasmak ve haber vermek gerekiyor.

Kredi karti silme olayi bu gibi platformlarin hemen hemen hic birinde yok. Bu ozellik sadece Amazon'un aldigi ekstra bir onlem. Cunku Amazon cok farkli bir is icerisinde. En ufak bir durumda agir maddi zararlar cikabilir. Netflix ve diger streaming platformlari bu konuda biraz daha genis olabiliyor. Hesap calinsa bile calan kisi kredi karti bilgilerine erisemez. Cunku numaralar ve diger bilgiler sansurludur. Sadece aboneligi yeniden baslatabilir/iptal edebilir. Dedigim gibi bu durum Netflix'in problemi degil, o yuzden geri odeme alabileceginizi dusunmuyorum.

• Peki hesabınızdan para çekildiği zaman cep telefonunuza bir onay kodu gibi şey gelmedi mi?Geçmiş olsun bu arada.
  • Hocam hem 2 asamali guvenlik sistemi olmamasi (mailimi degistirirken benden onay almamasi) hem de kredi karti bilgilerini kolayca silememem (amazon disinda yok demissiniz cok fazla servis kullanmadim ama playstation networkde de kolayca silinebiliyor) ayrica ayni gun ya da 1 er gun arayla farkli ulkelerden girilmesini guvenlik sikintisi kabul etmemesi netflix in ayiplarijdan bence. Parasi zaten gelmeyecek ama bu 3 problemi ozellikle ilkini duzeltmedikce benim guvenimi kazanamaz. Bir de dalga gecer gibi mail adresiniz calinmistir demesi de cabasi. Sanki mailimdeki tek abonelik netflixmis gibi. Sifrem cok zor degildi ama orta guvenlikde bir sifreydi (icinde sayi barindirian bir sifre).
  • Sanal kartla abonelik yapin su tur platformlara bi ogrenemediniz
  • Alışverişten sonra internet alışverişine kapatın kartı.
    Kullanıcı hatası.
  • Bu olayı resim ile kanıtlar mısın?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bankaniza netflix hesabınıza başka yerlerden giriş yapılan mail dokumleri ile chargeback talebinde bulunun
  • quote:

Orijinalden alıntı: blackeyes

Bankaniza netflix hesabınıza başka yerlerden giriş yapılan mail dokumleri ile chargeback talebinde bulunun
    bunu biraz daha aciklar misin hocam bu benim de basima geldi bugun farkettim netflix amsterdam nl yaziyor cekilmis 39.99 lira
  • teacheroffclass kullanıcısına yanıt
    Chargeback denılen bır olay var.eğer siz mal veya hizmetı almadıysanız ve bunu bankaya belgelendirirseniz uluslararası kurallara da uygunsa banka karşı tarafdan parayı isteyip size öder.eğer karşı taraf ödemezse ve siz haklıysanız banka kendisi öder.
    Kartınızın ait olduğu bankanın internet şubesi veya çağrı merkezi aracılığıyla harcama itirazınıızı başlatın
  • blackeyes B kullanıcısına yanıt
    arkadaşımdan netflix hesabını istediğimde bana şifreleri kırılmış bir hesap atmış, bende 2 ay kendi hesabı diye kullanıyorum. umarım başım belaya girmez :'(
  • ShitPostinger S kullanıcısına yanıt
    O konuda bilgim yok maalesef
    Hocam başınız belaya girdimi ?
  • Kullanıcı kendi güvenliğini sağlamalı. 10 saniyelik "kredi kartı bilgilerini sil" işleminden kaçınmışsın.
  • Apple ile abonelik yaptım kafam rahat
  • yoo arkadaşım hala kullanıyor yakın zaman ödeme yenilenme tarihiymiş sabırsızlıkla bekliyor
  • 10 saniyelik derken? netflix'de ödeme seçeneklerini silme diye bir seçenek bile yok destekten talep etmek gerekiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ShitPostinger -- 7 Haziran 2019; 3:25:2 >
    destek talep ettiğim halde silinmiyor 10 ay sonra kendiliğinden siliniyor
  • Konu üzerinden baya geçmiş ama benzer bir olay yaşadım anlatayım belki ileride konuya gelenlerin işine yarar.

Yazın denemelik üyelik almıştım bunu da Enpara kartımdan yapmıştım. Enpara Steam kampanyası bittiğinden beri fazla bakiye tutmuyorum kart bilgim çalınsa bile içinde max 50 lira oluyor. Deneme üyelikleri için benzer bir yöntemi tavsiye ederim. Neyse hesap açıldı 2 gün sonra dizi izliyorum birden mail geldi telefona mail adresiniz değişti diye. Girmeye çalıştım giremedim çünkü şifre de değişmiş. Değişen mail adresi de random bir adres. Hemen Netflix desteği aradım siteden numarasını buldum durumu anlattım hemen maili geri çevirdiler şifreyi de sıfırladılar. Hesap yeni olduğundan 2 adımlı doğrulama açmamıştım onu da açmamı tavsiye ettiler. İleride olması durumunda da şikayet üzerine para iadesi yaptıklarını ve o kartı sistemde kara listeye aldıklarını söylediler özellikle yüksek bakiyeli kartı olanlara bunu tavsiye ederim. Telefonla 2dk sürmeden halledilmesi güzel ama onaysız mail adresi değiştirilmesi resmen 10 yıl öncenin mantığı.
    Mail ve şifrem nasıl ele geçti derseniz Town of Salem hesapları patlamıştı oradaki kombinasyonda olan mail, spotify, netflix, sosyal medya hesaplarını deniyorlar ve netflix hesabım aynı olduğundan tutmuş.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.