|
Netflix'te yayınlanacak Famagusta dizisine Türkiye'den tepki!
-
-
Disneyi Atatürk dizisinin iptali sebebiyle kapatmıştım.Netflix 3 senedir kullanmıyorum.
Hadi bakalım Atatürkçü vatanseverleri göreceğiz netflix iptal edeceklermi.
Disney iptal etmeyen Sözde Atatürkçü kitlede bundada benzer bir durum olursa hiç şaşırmam.
-
-
Bunlara ayrı gün trollere ayrı gün doğuyor. Elde veri yok bi şey habire sallıyor her iki taraf.
-
KKTC’den tepki yağacağını zannetmiyorum.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Netflix bunu yayınlayamaz, Türkiyede çok sayıda müşterisi olan Netflix bu kadar büyük bir hataya düşemez şayet düşerse cevabını vermesini biliriz. (Yayınlarsa resmen Türk milletini karşısına alacak demektir.) Disney’in Atatürk dizisini iptal ettiği saniyeden beri izlemiyorum kimseye de izletmiyorum, ama ilginç olan nokta şu hala bu zat Türkiyede yayın yapmaya devam ediyorsa izleyen tipler var demektir.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Seviyeli bir açıklama olmuş bakanlıktan. Diplomatik gayet.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Ülkemizde yayınlanması bile bence Tepki olarak iptal edilmelidir.Niyetleti yalan üzerine olan bir platform maddi desteği doğru bulmuyorum.
-
Katılıyorum 👍🏻
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Bir ülkenin durumu aşağıdaki gibi olunca, sürekli tantana çıkmaya devam eder:
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin dış ilişkileri
quote:
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC), sadece Türkiye tarafından tanınmakta, diğer ülkeler ve Birleşmiş Milletler (BM) tarafından tanınmamaktadır. Ülke, hukuken Kıbrıs Cumhuriyeti'ne bağlıdır. Birçok devlet ve uluslararası kuruluş, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ni de facto (fiili) devlet olarak tanımlamaktadır.
...
...
...
tr.m.wikipedia.orgKuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin dış ilişkileri - Vikipedihttps://tr.m.wikipedia.org/wiki/Kuzey_K%C4%B1br%C4%B1s_T%C3%BCrk_Cumhuriyeti%27nin_d%C4%B1%C5%9F_ili%C5%9Fkileri#:~:text=Kuzey%20K%C4%B1br%C4%B1s%20T%C3%BCrk%20Cumhuriyeti%20(KKTC,hukuken%20K%C4%B1br%C4%B1s%20Cumhuriyeti'ne%20ba%C4%9Fl%C4%B1d%C4%B1r.
Çözüm: Öncelikle şu an Azerbaycan ile Ermenistan'ın yapmaya çalıştığı gibi Barış anlaşması ile "Sınır" problemlerini çözüp; sonra da zamanla siyasi ve kültürel problemleri çözmeye çalışmak.
Ermenistan, 10. barış anlaşması öneri paketini Azerbaycan'a teslim etti
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
bu sorun emin ol azerbaycan ermenistan meselesinden daha buyuk bir sorun.
kuzey kibris halkinin buyuk bir bolumu turkiye'nin onlari kullandigini ve kucuk gordugunu, ekonomilerinin turkiyeye bagli olmasini istememeleri ve turkiyeden bagimsiz olup ab tarafindan taninmak gerektigini dusunuyor.
2004de annan plani referandumla halka sorulmustu, kuzey kesiminin 65%lik bir bolumu birlesme icin evet derken rum kesimi 75% ile hayir demisti.
bu anlasmaya gore kibris tek devlet olup ab tarafindan da taninacakti, devlet baskanlari da bir turk, bir rum seklinde sirayla degisecekti.
tabii tamamen masum degildi, bazi maddelerinde turk tarafinin kazanilmis topraklarini kaybetmesi gibi durumlar da mevcuttu.
o donem turk basini da dahil olmak uzere bunun cok buyuk bir sans oldugunu soyluyordu, ama aradan seneler sonra sanirim rauf denktasti, bu plan icin iyi ki reddedilmis demisti.
annan plani haricinde bugun dahi kuzey kibris halkinin buyuk bolumu halen birlesme ve ab tarafindan taninmak, turkiyeyle baglari kopartmak istiyor.
bir kac sene once sosyal medyada kibrisli gencler videolar cekmeye baslamisti federasyon ve birlesme istediklerine dair.
sanirim turkiye tarafindan cok tepki aldilar videolarin hepsi ucmus internetten:
https://eksisozluk.com/kibrisli-genclerin-federasyon-cagrisi--6899910
-
Siyasî, politik içeriklerde gerçekler önemli değildir. Zaten bu tarz içeriklerin amacı, algı yönetimi ve propagandadır. O yüzden yeterince propaganda yaparlarsa marslıları bile Türklerin öldürdüğüne ikna edebilirler o yüzden lobicilik ve diplomasi çok önemli
-
(Alıntılamadığınız için bildirim gelmedi, yeni gördüm)
Mersin'de yaşayan, KKTC'de akrabası olan, Kıbrıs Barış Harekatı'nda yakınları savaşmış olan biriyim.
Bu problemin çözümü tabi ki Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki ilişkilerden çok daha zor ama ırkçı ve/veya dinci yaklaşımlarla çözülmeyeceği de kesin
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
ben sadece durumu anlattim hocam. bu sorunun ne savas derecesinde cok buyuyecegini ne de tamamen yok olacagini dusunmuyorum.
bu sekilde devam eder, yunanistan da turkiye de koz olarak elinde tutmaya devam eder. zaten orasi karisirsa da sebebi orasi olmaz direkt iki ulke arasinda ipler koptugundan olur.
ermenistan ve azerbaycanin gecmisinde xocali soykirimi ve tum dunya tarafindan taninan bir devlet var. ustune yakin zamanda savas da oldu. fark olarak kastettigim bu.
turkiyenin yapabilecegi tek ve en dogru sey kibrisin diger devletler tarafindan taninmasini saglamak.
-
Netflix erişime kapatılırsa hiç şaşırmam.
-
Nota mı verdiler ?
-
Görsel sanatların bu kadar önemli olduğu bir çağda Türkiye'nin tarihsel haklılığını ön plana çıkaran doğru dürüst bir yapımının olmaması zaten başlı başına bir rezalet. Özellikle Mustafa Kemal ve onun gibi onlarca tarihi kişiliğin olduğu bir geçmişin varken senin bunu ilk başta Türk gençliği için perdeye çıkarman, sinemasını dizisini yapmak gerekir ama öyle saçma sapan yalan ve abartmalarla değil tarihin ağırlığını olduğu gibi sunarak. Yoksa tarih başlı başına sıkıcı ve okudukça hikayeleşen masallaşan bir şey, tarihin gerçek ağırlığını bir çok insan görsel sanatlarda görebiliyor metinlerde değil. Sen filmini dizisini çekmezsen işte çıkar saçma salak şeyler çekerler sen de en fazla yasaklarsın.
-
Tamamdır. 3 aşağı 5 yukarı ben de sizinle benzer şeyler düşünmekteyim.
Uzun süredir vakit buldukça oradaki gelişmeleri de takip etmekteyim. Arada bir BRT yayınlarını da izliyorum.
Tartışma yaratmak istemem ama son yıllarda KKTC toplumu da bizimkine benzemeye başladı. Meselenin çözümü hakkında neredeyse benzer çoğunlukta iki zıt kesim oluştu. Kıbrıs Rum kesimi de yine benzer havada.
Evet, bu koşullarda bir süre daha barış zor gibi. Masa boş halde beklemekte.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Üyeliğimi iptal ettim.
-
Yabancı dizilerin birçoğunda bizimle ilgili saçma sapan şeyler var. Vikings Valhalla dizisinde Bizans'a askerler dönerken mehter marşı çalıyor sanki onların marşıymış gibi. Çok küçük ayrıntılar ama bilerek ve isteyerek yapıyorlar.
Only Murders In the Building dizisinde İzmir'deki Türk işgalinden (!) kaçıp Avustralya'ya giden masum Yunanlılar anlatılıyor.
Into the Night dizisinde İtalyan olan adam Türk olana "Sizin tarihte askeri ne başarınız var?" diyor. Yalnız hem Doğu Roma'yı hem de Batı Roma'yı Türkler yıktı :)
Daha 4-5 farklı dizide buna benzer şerefsizlik var.
Disneyi Atatürk dizisinin iptali sebebiyle kapatmıştım.Netflix 3 senedir kullanmıyorum.
Hadi bakalım Atatürkçü vatanseverleri göreceğiz netflix iptal edeceklermi. Disney iptal etmeyen Sözde Atatürkçü kitlede bundada benzer bir durum olursa hiç şaşırmam. |
Yabancı dizilerin birçoğunda bizimle ilgili saçma sapan şeyler var. Vikings Valhalla dizisinde Bizans'a askerler dönerken mehter marşı çalıyor sanki onların marşıymış gibi. Çok küçük ayrıntılar ama bilerek ve isteyerek yapıyorlar.
Only Murders In the Building dizisinde İzmir'deki Türk işgalinden (!) kaçıp Avustralya'ya giden masum Yunanlılar anlatılıyor. Into the Night dizisinde İtalyan olan adam Türk olana "Sizin tarihte askeri ne başarınız var?" diyor. Yalnız hem Doğu Roma'yı hem de Batı Roma'yı Türkler yıktı :) Daha 4-5 farklı dizide buna benzer şerefsizlik var. |
Görsel sanatların bu kadar önemli olduğu bir çağda Türkiye'nin tarihsel haklılığını ön plana çıkaran doğru dürüst bir yapımının olmaması zaten başlı başına bir rezalet. Özellikle Mustafa Kemal ve onun gibi onlarca tarihi kişiliğin olduğu bir geçmişin varken senin bunu ilk başta Türk gençliği için perdeye çıkarman, sinemasını dizisini yapmak gerekir ama öyle saçma sapan yalan ve abartmalarla değil tarihin ağırlığını olduğu gibi sunarak. Yoksa tarih başlı başına sıkıcı ve okudukça hikayeleşen masallaşan bir şey, tarihin gerçek ağırlığını bir çok insan görsel sanatlarda görebiliyor metinlerde değil. Sen filmini dizisini çekmezsen işte çıkar saçma salak şeyler çekerler sen de en fazla yasaklarsın. |
Benzer içerikler
- whatsapp durum video kalitesi düşüyor
- whatsapp çevrimiçi kapatma
- ses yükseltme programı
- st ne demek
- spotify ne kadar internet yer
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X