Konuyu tam anlayamamışsınız. Burada genelde bitrate problemlerinden bahsediliyor. Yani çözünürlük ile kalite aynı değil. Netflix 2160p içerikleri 7Mps ile verdiği gibi 15 Mps ile de veriyor. Aralarında çok fark var. Benimde bir bu bitrate, birde ekranı tam kaplamayan içerikler soğutuyor netflixten |
Netflix Türkiye | Bitrate ve Kalite Sorunu (10. sayfa)
-
-
quote:
Orijinalden alıntı: jagataiÖğrenebildiğim kadarıyla şöyle olmuş ağustostan beri netflix sabitlenmiş değil ayarlanmış bitrate geçmiş yani karanlık sahnelerde düşük bitrate(haliyle düşük internet) hareketli ışıklı ve canlı sahnelerde yüksek bitrate geçmiş bu durum internet gereksinimini %50 azaltmış. Netflix aynı görüntü kalitesini daha düşük veri ve hız gereksinimi ile verebildiğini söylemiş. Görüntü uzmanlık alanım değil teknik bilen inceler, ben şöyle bir test yaptım our planet sığ sular bölümü 4k için 11.44mbs kullandı genelde, bir başkadır dizisi 1. bölüm ilk 2 dk sı 4k için 1.9mbs kullandı. Dedim bu saçma 4k desteği olmayan diğer tv de açtım 1080p 0.9mbs kullandı.Netflix müşteri hizmetlerini aradım eğer 4k çözünürlük görüyorsanız hız önemli değil o 4k dir dedi.
senin paylaşımından sonra içeriklerin bitrate kalitesine bakınca çok farklı içerikler var. O yüzden netflix müşteri hizmetleri doğru söylüyor. Çözünürlük evet 2160p ama işte bitrate farkı kaliteyi olumsuz etkiliyor. Artık yavaş yavaş torrent sitelerinden bluray indireceğim. O zaman tam farkı söylerim sana
-
Bilgi alanım olan birşey değil bitrate olayı fark var mı yok mu merak ediyorum açıkçası. En kolay yol aynı sahneyi farklı bitrate oranlarında izlemek sanırım -
quote:
Orijinalden alıntı: jagatai
Bilgi alanım olan birşey değil bitrate olayı fark var mı yok mu merak ediyorum açıkçası. En kolay yol aynı sahneyi farklı bitrate oranlarında izlemek sanırımhocam şu an bir bluray indireceğim bitrate 60 Mbs, farkı sana söylerim. Bitrate özetle o videonun kalitesi ve sıkıştırma oranını belirler. Şu an indirdiğm film torrent sitesinde iki ayrı şekilde rip edilmiş. Bir tanesi 62 Mbs ve 64 Gb diğeri yarı kapasitede. Malesef netflix server yoğunluğu yada farklı sebepler ile filmlerin bitrate oranlarını değiştiriyor. Sonra bize sorunu tvlerde arıyoruz.
-
Yüksek bitrate daha kaliteli o konuda hem fikiriz ama örnek veriyorum 4k 16-24 arası bitrate değerine sahip şimdi 16 ile 24 arasında gözüm fark eder mi onu merak ediyorum. Misal alttaki video da gösterdiği gibi bir fark oluyorsa ben hep akıcı görüyorum.
https://www.youtube.com/watch?v=vLIznXy27Pc&feature=youtu.be -
Hocam bu aralar Netflix seyrettiğim 4K içeriklere hep 15.25 mbs yani Netflix in en yüksek bitrate değerini görüyorum. Bu kalite yeterli sayılır. Ama kendi indirdiğim 60 mbs bitrate değeri arasında çok fark var. Göz ne kadarı farkla anlar anca aynı yayını izleyerek anlayabiliriz. Ama imkan varsa ben hepsini en yüksek bitrate ile izlemk isterim. Mart ayında Netflix 7mbs yapmış, altyapı sıkıntısından, demek ki tekrar yukselmiş
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Neyi 15mbs ile izledin dostum baztan üçlemesinin (kemiklerin mirası ve firtına için kurban) son 2 filminde 2mbit 4k oynattı. Bumblebee 8mbs full hd mesela. Bumblebee nin 4k sí yok -
-
Bende o filmi deneyeyim belkide altyapıya göre veriyor malum benim hız düşük TV ye gelen. -
quote:
Orijinalden alıntı: jagatai
Neyi 15mbs ile izledin dostum baztan üçlemesinin (kemiklerin mirası ve firtına için kurban) son 2 filminde 2mbit 4k oynattı. Bumblebee 8mbs full hd mesela. Bumblebee nin 4k sí yokBu filmler actim ben de 2mbs civarinda. Netflix bizle egleniyor
11.44 hatta 9.53 ile gösteriyor sanırım internet altyapısı ilede değişiyor. Bu arada film görüntüsü gayet güzel bence. -
Biraz bekleyince bende 15.25mb çıkıyor. Yavaş yavaş yükseliyor. Biraz bekle bakalım çıkacak mı
-
Takip
Bende Sony android tv var görüntü böyle bulanık gibi yüzlerin arkasında iz kalıyor. 2.80/1080p olarak oynatıyor genelde. Aynı tv de prime çok daha net
-
Dün midnight sky filmini 2.54 ile oynattı 1080p olarak. Kendi oluşturduğum görüntü ayarı doğal mod ile izliyorum samsung tv de. Gayet iyi görüntüsünü. Tabikide yüksek bitrate ile dağlar kadar fark var ama çamur da izlemedim yani. Bende normalde 4k bluray arşiv yapıyorum indirip görüntüleri çok daha kaliteli.
-
Bu akşam the midnight sky 15.25 mbs ile izledim. Keyif veriyor. Neye göre bu bitrate veriyor anlamadın. Filme göre mi o anki izleyen kişi sayısına göre mi
Bulunduğum bölge kırsal olduğu için 24 mbps 'ye kadar vdsl olarak internet kullanıyorum. Sabah saatleri hız yüksek fakat akşam vakitleri yavaş oluyor. Türk Telekomun sitesinden hız testi yaptığımda download 19,5 mbps çıkıyor fakat Fast.com 'da yaptığımda ise sonuç aşağıdaki gibi görünüyor. Nerdeyse Türkiye'deki hızımızın çeyreğine kadar kısıtlamaya maruz kalıyoruz şeklinde yorumluyorum hızımı doğru mudur? Superonline kullananlarda da aynı durum var gibi.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Huseyinn31Bulunduğum bölge kırsal olduğu için 24 mbps 'ye kadar vdsl olarak internet kullanıyorum. Sabah saatleri hız yüksek fakat akşam vakitleri yavaş oluyor. Türk Telekomun sitesinden hız testi yaptığımda download 19,5 mbps çıkıyor fakat Fast.com 'da yaptığımda ise sonuç aşağıdaki gibi görünüyor. Nerdeyse Türkiye'deki hızımızın çeyreğine kadar kısıtlamaya maruz kalıyoruz şeklinde yorumluyorum hızımı doğru mudur? Superonline kullananlarda da aynı durum var gibi.
Ben uzun yıllardır hız ölçümlerimi speedtest by Ookla ile yapıyorum. Normalde böyle bir şey olmaması lazım. İşin içinde turtelekom oldumu herşeyi beklerim. Ben Turkne kullanıyorum uzun zamandır. Böyle bir farklılık görmedim.
-
Dediğiniz gib fast.com hız daha düşük gözüküyor. Ben aynı anda iki test yaptım. Speedtest 70 mb hız alırken. fast.com üzerinden 25 mbs alıyorum.
-
bunun bir kaç kriteri olabilir iss netflix kısıtlıyor olabilir. Hız testleri en yakın noktada maksimum hızı gösteriyor ama fast.com direk netflix sunucusu üzerinden alıyor. Tahminen paket yüküde farklı bu testlerin arasında. Bu boyutta fark bana telekomun işi gibi geldi bir şikayet oluşturun derim.
@chemsul midnight ilk gününde bende 15mbs ağırlıklı izledim hız düştüğünde 4k danda düştü. Neye göre yapıyor tam anlamadım ama tv nin donanımı görüntünün aydınlık karanlık oluşu hepsi etken sanırım. Ayrıca ne boş film olmuş gene. Netflixin kendi çektiği 10 üzerinden 8 geçen filmi yok neredeyse 6-8 arası vasat filmlerine denk geldim ben hep. Kadrolarla insan çekiyor gibi hep.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X