Şimdi Ara

Netflix Türkiye | Bitrate ve Kalite Sorunu (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
287
Cevap
3
Favori
19.968
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Son 2-3 haftadır inanılmaz parazit var neyle rip yapıyorlar ise karıncalar dans ediyor kimi ekranda ve bu sorun yüksek görüntü kalitesinde iyice belli oluyor 2k ve 4k da sorun olurkan 1080p de pürüzsüz sırf snowpiercer da yaşamıştım şimdi blackhat filmini izleyeyim dedim film fullhd olmasına rağmen aynı sorun 4mb ile fhd vermeye çalışıyor. Boşa 4k için para ödüyorum sanırım TV den şüphe ettirdi naletler

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Netflix Türkiye | Bitrate ve Kalite Sorunu

Arkadaşlar bu bitrate olayı karışık biraz sanırım netinize göre ayarlıyor kendini mesela aşk ve canavarlar 3 mbit gösteriyor ama kapayıp filmi bi daha başlattım 1.75 oldu değişiyor film içinde ara ara neye göre bilmiyorum tam.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • netflix resmen dolandırıcı başka birşey değil. lisansd diye birşey uydurmuş kafasına göre kaliteyi kısıyor. 4k üyelik var full hd bile alamıyorsun. ne telefonda ne pc de ne de tv de leş gibi görüntü kalitesi.

• Alıntı

metni:
    mesela aşk ve canavarlar 3 mbit gösteriyor ama kapayıp filmi bi daha başlattım 1.75 oldu değişiyor film içinde ara ara neye göre bilmiyorum tam.

Ona fazla takılmayın. Eğer ISS tarafında bant genişliğinizi daraltma yoksa bitrate içeriği seyrederken değişmez. Sadece ilk açtığınızda 0-30 sn içerisinde kendini max. bitrate'e geçirir ve öyle kalır. Stabil bir bağlantıda bu böyledir. Önce abonesi olduğunuz ISS bant genişliğinizi daraltıyor mu bir kontrol edin derim. Özellikle superonline kullanıyorsanız kesinlikle kontrol etmelisiniz bence, çünkü forumda çok sayıda şikayet var. Eğer öyle bir sorun yoksa sorun sizin ağınızdan veya cihazlarınızdan kaynaklı değildir.

Bu konuda bahsedilen asıl konu her dizi bölümünün veya her filmin bitrate'inin değişken olması ve çoğunlukla düşük olması. Netflix içerikleri çok fazla sıkıştırıyor. Kalite düşüyor. Prime Video'da 1080p kalitedeki içerikler saatte 6GB küsür tüketiyorken Netflix'te 2 saatlik bir film bile 2GB civarı tüketiyor. Bu internet hızına da yansıyor tabi. Mesela bahsettiğiniz hızlar bitrate'i iyi seviyede bir 1080p'yi yansıtmıyor.

• Benim fast testinde USA e bağlanmış. Franfurt DE sunucusuna bağlanması lazımdı. Bendede superonline ve ISS throttling sorunu var.

Pazartesi ekip modemi değişcek. Başka nelere bakmaları lazım ?

• arkadaşlar netfilixten av1 formatında ripleyerek yayın akışı yapmaya çalışıyor . Bu yüzden bitrateyi çok dah verimli kullanıyor

• Arkadaşlar Netflix Ten Apple TV ye geçtim görüntü kalitesi mükemmel 4K HDR En yüksek bitrate oranı İtunes deyimi, gerçekten Netflix ye içerik çok fazla ama sürekli bulanıyor aynı cihazda test ettik Netflix te 3-5 mbps de 1080p hatta 4K bile veriyor 4K adı üzerinde 1080p Den 4 Katı fazla piksele sahip olmak zorunda ama Netflix te 7 mbps de 4K yayım yapıyor , Apple yurtdışındaki üyeliği de güzel Appletv+ TR den de izleniyor 30 mbps ve üzeri yayınlar ve stabil bunu sadece test eden anlar tabi

• Hiç sorun yaşamamış biri olarak ben de güncel sonuçlar paylaşayım.

4K - HDR'da hiç 15Mbps altına indiğini görmedim. 4K - HDR (türleri) içerikler açtığım andan bitene dek fotoğraftaki hızda sabit kalıyorlar.

Netflix Türkiye | Bitrate ve Kalite Sorunu

Aşağıdaki de 1080p'de gördüğüm en yüksek bitrate.

• Merhaba,

Bu değerlere nereden ulaşıyorsunuz, ek bir uygulama üzerinden mi ulaşılıyor? Ben bilgisayar üzerinden edge tarayıcı ile oynatınca bu bilgilere ulaşamıyorum.

Sağlıcakla

• ring R kullanıcısına yanıt

Ctrl alt s tuslari

• Arkadaşlar laptopda 2K 2650x1600 ekrana sahibim. 10bit HDR ve DolbyVision destekli. Alette Hevc codec var yüklü, dolby ve HDR içerikler sorunsuz çalışıyor, netflix'de de öyle.

Fakat geçen haftaya kadar windows uygulamasında çözünürlük 2K ya kadar çıkıyordu. 1920x1080'i geçiyordu yani cam gibi oluyordu görüntü. Fakat geçen hafta windows uygulaması dizi izlerken dondu ve ondan sonra hiç 2K ya çıkmadı.

Edge'den deniyorum, 2K ya çıkıyor görüntü. Fakat aspect ratio saçmalıyor kendi kendine alttan üstten daha fazla kısıyor insanlar şişman şişman oluyor falan. Biraz dolby vision uygumsuzluğu var netflix'de. windows uygulaması son zamanda daha stabil olmaya başladı ama size de sormak istedim. PC'de 2k ve üstü ekran kullanıp yüksek çözünürlük problemi yaşayan var mı diye. Geçen haftadan beri 100mbit internet kullanmama rağmen 1920x1080 üstüne çıkmıyor windows uygulamasında.

• Ex Machine izliyoeum 0.65 mbps 1080 oynatıyor.Ama Squid Game 15 mbps 2160 alabiliyorum.Filmden mi sizce?

• Der Meister. kullanıcısına yanıt

Yüksek GB daha iyi görüntü kalitesi geride kaldı hocam. Sizin mantıkla i74790 300 güç tüketirken atıyorum nasıl olurda i7 8700 üst model işlemci 150 güç tüketirken 10 kat daha fazla performans verir veremeze geliyor düz mantık. Yeni teknolojide sıkıştırma ve video formatı hatta kullanılan uygulama algoritmaları o kadar gelişti ki. Netflix in düşük GB li videolarının Amazon prime dan çok daha kaliteli olduğunu aynı HD seçeneğinde söyleyebilirim ki ikisinide kullandım. Amazon prime da 6 GB ve fazlası yazıyor mesela en iyi seçeneğe, netflixte 1080p 2 kişilik olan pakette 12 13 GB lık filmler diziler mevcut tek bölümünden bahsediyorum fakat olmasa bile görüntü kalitesi benim izlenimimle amazondan daha iyi. Ayrıca amazonda 1080 1440 2160 hangi çözünürlük izlendiği ben en son kullanırken gözükmüyordu sanırım. Netflix bitrate çözünürlük ses kb/s buffering değerlerini bile paylaşıyor. Ben burdayım diyor kısaca adamlar. Sizde haklı olabilirsiniz belki bilgi eksikliği bende, ben kullandığım iki programın deneyimini aktarmak istedim.

• @Ramuli Sıkıştırma, video formatı, vs. doğru ama bahsettiğim onunla alakalı değildi. Sonuç olarak güncel içeriklerde olsun bitrate ne kadar yüksekse görüntü kalitesinin netliğine etki ediyor. Netflix'in görüntü kalitesi Prime Video'dan daha iyi değil, daha kötü. Sizin izleniminiz farklı bir konu tabii. Ama istediğiniz kişiye de sorabilirsiniz.

Alıntı

metni:
    Sizde haklı olabilirsiniz belki bilgi eksikliği bende, ben kullandığım iki programın deneyimini aktarmak istedim.

O kadar kesin cümlelerle karşı çıkıp sonda bunu yazmanız ilginç.

Alıntı

metni:
    Ayrıca amazonda 1080 1440 2160 hangi çözünürlük izlendiği ben en son kullanırken gözükmüyordu sanırım.

4-5 yıldır aboneyim, ben de yıllardır görünüyor. TV'de de görünüyor.

Alıntı

metni:
    Netflix bitrate çözünürlük ses kb/s buffering değerlerini bile paylaşıyor. Ben burdayım diyor kısaca adamlar.

Meraklısı için iyi ama günümüz internet teknolojisinde bir önemi yok. Bu gibi platformlar gerekli internet hızlarını ve veri tüketimlerini ana sayfa veya yardım sayfalarında belirtiyorlar. Diğer platformların eklememe sebebi gerekli olmamasıdır.

Düzenleme: Ekran görüntüsü eklendi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Der Meister. -- 30 Ekim 2021; 13:11:42 >

Ben farkındaysanız yüksek GB yüksek görüntü kalitesi eskide kaldı dediğimi açıkladım size hala da videonun kaç GB olduğuna göre kalitenin yüksek olmadığını arkasındayım. Amazon Netflix karşılaştırmasında UHD 4K karşılaştırması aynı cihazdan ikisinide izlediyseniz hangisi seyir olarak daha net doyuma ulaştırdığında sizin görüşünüz kendinize göre tercih edersiniz demek istemiştim. 8bit sıkıştırılmış bir video ,teknolojisine göre 10 bit hevc formatından 4 kat daha fazla yer kaplayabiliyor. Bitrate yüksek GB yüksek kalite yüksek diye bir şey yok bu kesin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ramuli kullanıcısına yanıt

Benim mesajimdan zorlayarak kendi anlamak istediginizi anlamissiniz. O mesajda yazdigim konu Netflix'in cok fazla sikistirma yapan bir platform oldugu ve bunun goruntu kalitesine etki etmesiydi. Bitrate oranlari genelde dusuk oluyor ve Prime Video gibi rakipleri Netflix'e oranla daha az sikistirma yaptiklari icin haliyle daha fazla veri tuketiyorlar. Burada onlarca uye yazmis. Herkes Prime Video'nun daha iyi goruntu kalitesi oldugundan hem fikir, bir siz yok sizin gorusunuz falana getiriyorsunuz.

MP3, FLAC'ten daha kaliteli demek gibi. Teknoloji sizin bahsettiginiz gibi bir durumda olsa zaten kalite degismeyecegi icin tek bir format olurdu.

• Benim 2K problemi çözüldü. Sanırım sistemsel sorundu. Artık tekrardan 2K monitörde 2K görüntü alıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yazılımcı Online -- 31 Ekim 2021; 0:10:38 >

Siz benim demek istediğimi ne anlamışsınız ne okumuşsunuz. MP3 FLAC'tan daha kaliteli diyen bi insan size 10 sene öncesinin bilgileriyle yazar. Sanırım 10bit x265 codecleri veya hevc video formatı nedir biraz okumanız gerek benim dediğimi anlamanız için. Ben onca insanın içinden size bilerek siz yanlışsınız doğrusu şu demedim farkındaysanız. Sizin 4K tv niz benim kullandığımdan yenidir amazonun kullandığı uygulama sizin televizyonunuzda daha iyi bir deneyim sunar ona karışamam bilemem diyorum. Size özel bir şey yazmadım gb yükselmesi bitrate yükselmesi ve video formatlarından bahsettim. iyi forumlar

• Şu av1 platformlarda yayınlaşsa keşke. Daha halen yüksek maliyetli hevc kullanılıyor.

https://www.donanimhaber.com/av1-kodegi-nedir-ne-kadar-verimlilik-sunuyor--125884

8K AV1 HDR 60FPS video 800MB küsür, müthiş bir kalite var. Hem de HDR görüntü. 45DK bir dizi olsa tahminen 9-10GB olur.

Altındaki 4K 60FPS video ise 2GB :D

Netflix Türkiye | Bitrate ve Kalite SorunuJacob + Katie Schwarzyoutube
    Morocco in 8k follows our journey through this enchanting country. Exploring the streets and markets of Marrakech, Fez, the blue city of Chefchaouen, the Arfoud desert, and the ancient city of Ouarzazate. WARNING: To view at 8K 60P you will need to use Chrome, Opera, Firefox, or Edge. ► INSTAGRAM: http://www.instagram.com/mysterybox ► INSTAGRAM: http://www.instagram.com/jacobschwarz ►WEBSITE: http://www.mysterybox.us ►FACEBOOK: https://www.facebook.com/mysteryboxdi... Make sure to follow us on Instagram for BTS and sneak-peaks at upcoming projects. LICENSING & BUSINESS INQUIRIES ► contact@mysterybox.us CHECK OUT OUR VIDEO PRODUCTION COMPANY ► https://www.mysterybox.us 8K PLAYLISTS ►https://www.youtube.com/watch?v=hVvEISFw9w0&list=PLXLKdWNhIakTigYLmTDlkU6VHqaB4xxG1 BLOG Check out our blog for great information on working in HDR and 8K. ► http://www.mysterybox.us/blog SUBSCRIBE FOR MORE VIDS ►https://www.youtube.com/user/jacobsch... MUSIC ► Bytheway May "Latent" ► SHOT ON Red Monstro Vista Vision Sensor Canon 16-35mm III Canon 70-200mm II MOVI PRO Final Cut and DaVinci Resolve LICENSING & BUSINESS INQUIRIES ► contact@mysterybox.us This video is subject to copyright owned by Mystery Box LLC. Any reproduction or republication of all or part of this video is expressly prohibited, unless Mystery Box has explicitly granted its prior written consent. All other rights reserved. Copyright © 2017 Mystery Box, LLC. All Rights Reserved.
    https://www.youtube.com/watch?v=hVvEISFw9w0&t=0s

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yazılımcı Online -- 31 Ekim 2021; 15:56:29 >

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.