Şimdi Ara

Netmaster cxc-150 serisi sorunlu mu?HAYIR,DEĞİLMİŞ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
2.780
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 6 aydır uydunetteyim.Bu modemi kullanıyordum,son 15 gündür zaman zaman "send" ledi yanıp sönüyor ve "online" olmuyord,kafasına göre net gelip gidiyordu.Uydunet servisi gelip bakınca resetledi ve modem çalışt,zaten aralıklı olarak net gidip geliyordu.Bugün de modemin arızalı olduğunu düşünerek forumdan aynı modemden alıp taktım,durum aynı.Servis geldi,herşeyi kontrol etti,herşey normal dedi ve modemin bu serisinde bu sorunlara çok rastladıklarını söyledi.Kendileri cbw-560 denedi,aslında o da bağlanmadı,ama bir ara çalıştı.
    Servis son söz olarak modemi değiştirmemi ve sorunun düzeleceğini bildirdi.
    Süzlerde durum ne,bu sorunu yaşayan oldu mu?
    Servisi haklı olabilir mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dr.amon -- 2 Temmuz 2012; 12:48:07 >

• Ben de aynı modemden kullanıyorum. 2 senedir hiç bir sorun yaratmadı bana...
  • cxc-150 lerden çok memnun olan arkadaşlar var bence sizin hatta başka sorun olabilir.
    zaten cxc-150 sadece kablonet modemi firewall dhcp vs yok o yüzden sade ve sorunsuz çalışır.
  • Yani 3.bir cxc-150 denemem gerkiyor,çünkü routerdan dağıtıyorum.
  • bana kalırsa modemden değil uydunetçilerin getirdiği modemde tam olarak stabil olarak çalışmış sayılmaz. bu arada router diger modemlerlerlede kullanabilirsiniz. bazım modemlerin router olarak yada bridge olarak çalışma ayarı var.
  • Tekrar herkese iyi forumlar.Sorunu galiba çözdüm,belki birini işine de yarar,bahsedeyim;
    Buı kablolu modemi linksys E300 router'a bağlayıp(wrt610v2'den software atıp E3000 yapmıştımve sonra da dd-wrt yüklemiştim) evdeki cihazlara wireless olarak dağıtıyodum.Cihazın çıkış gücü 251mV idi,200mV'a indirdim,sorun yok.Heralde bu çıkış gücü kablolu modemi etkiliyordu. Şu ana kadar sorun yok.
    İlgilelen herkese teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dr.amon

Tekrar herkese iyi forumlar.Sorunu galiba çözdüm,belki birini işine de yarar,bahsedeyim;
    Buı kablolu modemi linksys E300 router'a bağlayıp(wrt610v2'den software atıp E3000 yapmıştımve sonra da dd-wrt yüklemiştim) evdeki cihazlara wireless olarak dağıtıyodum.Cihazın çıkış gücü 251mV idi,200mV'a indirdim,sorun yok.Heralde bu çıkış gücü kablolu modemi etkiliyordu. Şu ana kadar sorun yok.
    İlgilelen herkese teşekkürler.

Yine olmadı,sorun devam ediyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • pc ni direk cxc 150 ye bağlayıp test et yine çalışmıyorsa access point ile ilgisi yoktur. bu arada kablo tv nasıl kanallarda sıkıntı vs yoksa tesisatında normaldir. iki tane cxc 150 denediğine göre ve bunları denerken her birisi için mac adreslerini müsteri hizmetlerine bildirdiğini düşünerek modemin ikisininde bozuk olmasına pek ihtimal vermediğimden sorunun çözümünün kablonettçilerde olduğunu düşünüyorum.
  • Biraz daha yol katettim.Bugün teknotel teknik servise durumu anlattım,sorunun uydunetin ip'yi aralıklı değiştirmesi ve bu modemin otomatik olarak yeni ip alamayışı ve hesildiği zaman modemi kapayıp açmam gerektiğini 700 serisinde ve 3.0 tabanlı oalnda bu ip'nin otomatik olarak modem tarafından alıdığını söylediler.Dinamik ip'e geçersem de sorun kalmıyacağını söylediler.Statik ip'e geçtim,şu ana dek sorun yok,galiba hallodu.
    Bu durumda ben dinamik ip bu modemle kullanamıyacak mıyım,bu modem uydunet ile uyumlu diye satılan bir modem.
    Bu adamları ben ne yapayım şimdi?
  • bana uydurma gibi geldi. bu modemi çok fazla kişi kullanıyor ve sorunsuz meşur modemlerden diye biliyorum. ve hale bu modemleri kullananlar olduğuna göre bence biraz sıkmışlar. bence sorun başka ama tabi kafanızı karıştırmayım biraz kullanın sorun yaşarsanız forumda bu modemi kullananlara bir sorun. bu arada madem öyle deyip sorun yaşamayan bir arkadaşınızın evinde sizin modemi onun modemide sizin evde bir müddet deneyim derim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: necc7

bana uydurma gibi geldi. bu modemi çok fazla kişi kullanıyor ve sorunsuz meşur modemlerden diye biliyorum. ve hale bu modemleri kullananlar olduğuna göre bence biraz sıkmışlar. bence sorun başka ama tabi kafanızı karıştırmayım biraz kullanın sorun yaşarsanız forumda bu modemi kullananlara bir sorun. bu arada madem öyle deyip sorun yaşamayan bir arkadaşınızın evinde sizin modemi onun modemide sizin evde bir müddet deneyim derim.

Bugün biraz deneyeyim de ,dediğiniz gibi birinde denerim,tekrar teşekkürler.Bir de şunu sorayım;modemi direk pc'e kablo ile bağlıyorum,ip no'ya bakıyorum,modemi resetliyorum,tekarr bakıyorum,o ip devam ediyor.Ama modemi routera bağlayıp pc'yi router üzerinden wireless bağlarsam da başka bir ip çıkıyor,cihazları rtesetlesem de o ip sabir.
    Bu durumda benim statik ip'm hangisi oluyor,evdeki cihazlara uzaktan erişimde hangisini kullanmam lazım?

• bu modem sade bir modem üzerinde router vs olmadığından uynunet tarafından atanan ip ne ise onu görürsünüz taki uydunet tarafından değişene kadar. araya router taktığınızda o ip routere veriliyor router sizin pc nize dhcp sinden bir ip atıyor. yani modemin verdiği gerçek ip nizi kullanarak birden fazla pc ye interneti dağıtıyor. bu olması gereken bir durum. benim modemde 178.132 li bir ip var bir kaç gündür aynı taki ip kira süresi bitene kadar böyle. ama pc lerin ipsi dhcp üzerinden aynı sizin pc nizin ip si gibi 192.168 li ip
    statik ip niz gerçek ipniz yani 178.132 li bendeki sizdeki pc yi direk cxc modeme taktığnızda gördüğunüz ip i.
    kolayca bu siteye girip gerçek ip nizi görebilirsiniz.
    http://www.ip-adres.com/

• Pc'yi routera bağlayınca router pc'e 192.168.0.116 nolu ip'i ataıyor.Ancak pc'den ip-adre.com'dan bakınca 178.233.xxx.xx nolu ip görünüyor,cihazları resetlesem de daima bu pc'den bu görünüyor.Ama pc'i direk modeme eternetten bağlarsam 46.xxx.xx.xx şeklindeki bir ip çıkıyor,cihazları resetlesem de daima bu ip.Yani routerın pc'e atadığı ip haricinde 178.233.xxx.xx şeklindeki ip ne oluyor?
    Bu arada yine koptu.Uydunet topu teknotele,teknotel uydunete atmaya başladı.
  • senin modem deki durum farklı anlaşılan benim modem arayüzünde ve ip gösteren sitelerde 178.li ip tek ip görünüyor. ama senin modem için normal olması lazım çünkü bir yerde türksat in fazla iki ip ye izin veriyor cxc 150 birini ethernetten birini usb den alıyor ve maxsimum iki pc ye bağlanabiliyor diye biliyorum. senin modemde firewall olmadığına göre iki ip yide explorer adres satırına yazıp dene bakalım hangisinden modem arayüzü gelecek. bir adet gerçek ip 46 ile başlayan bir adet sanal ip 178 ile başlayan olabilir diye düşünüyorum.
  • 2 yıldır cxc-150 kullanıyorum 1 kere sorun vermedi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cherkez26

2 yıldır cxc-150 kullanıyorum 1 kere sorun vermedi

Muhtemelen benim eve gelen hatta sorun bar,bişey yok dediler.Artık yeni modem talep ettim,yarın takacaklar.Onların arıza için 2.gelişlerinde bana önerdikleri cbw-700 wireless modemde de sinyal çakıp duruyordu,ama o sıra karambole geldi.Evden giderlerken modem değişikliğiile sorun kalmıcak dediler.Ben de modemi onlardan istedim,teknik servis yarı gelip takacak.Göreceğiz bakalım sonucu,heralde ondan sonra kavgamız başlıcak.
  • yanlış bilgilendirmişler sizi. CXC-150 sorunsuz bir modemdir.
    bende de var ve 2 yıldan fazla bir süredir hiç kapanmadan gayet güzel çalışıyor

büyük ihtimal sinyal değerleri sınırlarda geziniyordur.

CXC-150'takıp MAC adresini girin: http://62.248.80.10

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timurlénk -- 29 Haziran 2012; 19:25:31 >
  • quote:

Pc'yi routera bağlayınca router pc'e 192.168.0.116 nolu ip'i ataıyor.Ancak pc'den ip-adre.com'dan bakınca 178.233.xxx.xx nolu ip görünüyor,cihazları resetlesem de daima bu pc'den bu görünüyor.Ama pc'i direk modeme eternetten bağlarsam 46.xxx.xx.xx şeklindeki bir ip çıkıyor,cihazları resetlesem de daima bu ip.Yani routerın pc'e atadığı ip haricinde 178.233.xxx.xx şeklindeki ip ne oluyor?

Bu modemin arkasındaki cihazların veya routerın IP alması kaynaklı sorunu hangi marka modelde yaşıyorsun?
  • quote:

Orijinalden alıntı: anahtar222

quote:

Pc'yi routera bağlayınca router pc'e 192.168.0.116 nolu ip'i ataıyor.Ancak pc'den ip-adre.com'dan bakınca 178.233.xxx.xx nolu ip görünüyor,cihazları resetlesem de daima bu pc'den bu görünüyor.Ama pc'i direk modeme eternetten bağlarsam 46.xxx.xx.xx şeklindeki bir ip çıkıyor,cihazları resetlesem de daima bu ip.Yani routerın pc'e atadığı ip haricinde 178.233.xxx.xx şeklindeki ip ne oluyor?

Bu modemin arkasındaki cihazların veya routerın IP alması kaynaklı sorunu hangi marka modelde yaşıyorsun?

Sorduğunuz gibi bir sorun yok.Modem power ışığı yanıyor,receive ışığı sabit yanıyor,send ışığı sürekli çakıyor ve online ışığı yanmıyor.Buna bağlı router lynksys e3000.Router modeme sorunsuz bağlı,diğer cihazlar da routera sorunsuz bağlı durumda.
    Cumartesi uydunet servis tekrar geldi,4.kez,nihayet hatta sorun olduğunu kabul ettiler.Yeraltından çalışıcaklarmış.

• Yardım eden herkese teşekkürler.
    Sorun nihayet çözüldü,9.arıza kaydından sonra.
    Meğe ile ilgiliymiş,ama ben ne olduğunu bir türlü anlayamadım.
    Şimdilik sorun yok.
    tekrar teşekkürler.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.