Şimdi Ara

Netmaster Infinity 401 yeni modem (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.808
Cevap
46
Favori
299.478
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: erkansevinc

Arkadaşlar merhaba. Ben 401 alalı bir hafta oldu 3 kere servis çağırdım wifi çekmiyor diye. PaZartesi iade etmeyi düşünüyorum. Ama bazı arkadaşlar köprüleme yap demiş. Eski docsis 3.0 modemim duruyor. Bana bu köprülemeyi 401 den eski modeme nasıl yaparım böyle güzelce anlatacak biri var mıdır ? Yani şöyle 401 modem olsun eski aletide wifi olarak kullanayım diyorum umarım yardımcı olabilirsiniz.

Ben anlatırım hocam bazı arkadaşlar modemi öve öve bitiremiyor ama Wi-Fi çekmiyor bu bir gerçek.

Modem marka modelini mesaj atın yardımcı olurum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • erkansevinc E kullanıcısına yanıt
    Eski docsis modemimizi takın gitsin hocam . İade edin hiç uğraşmayin.

• İlk defa beni anlayan birisini gördüm sağolun. Modemi ödemeden bitiremiyorlar. Ama gerçek belli. Her modeldeki gibi buda hüsran .

• quote:

Orijinalden alıntı: ammavelakinbin

quote:

Arkadaşlar merhaba. Ben 401 alalı bir hafta oldu 3 kere servis çağırdım wifi çekmiyor diye. PaZartesi iade etmeyi düşünüyorum. Ama bazı arkadaşlar köprüleme yap demiş. Eski docsis 3.0 modemim duruyor. Bana bu köprülemeyi 401 den eski modeme nasıl yaparım böyle güzelce anlatacak biri var mıdır ? Yani şöyle 401 modem olsun eski aletide wifi olarak kullanayım diyorum umarım yardımcı olabilirsiniz.

Ben anlatırım hocam bazı arkadaşlar modemi öve öve bitiremiyor ama Wi-Fi çekmiyor bu bir gerçek.

Sanırım arkadaşın yazdıklarındaki bir ayrıntıyı kaçırmışsınız. Eski netmaster modemi yeni netmaster modemin arkasına router olarak nasıl takarım diye soruyor. Bunun yapsa dahi eski netmaster modemi doğrudan kullanmakla farkı olmadığı açıklamasını yapmak yeterli bence.

• quote:

Orijinalden alıntı: zulu123

quote:

quote:

Sanırım arkadaşın yazdıklarındaki bir ayrıntıyı kaçırmışsınız. Eski netmaster modemi yeni netmaster modemin arkasına router olarak nasıl takarım diye soruyor. Bunun yapsa dahi eski netmaster modemi doğrudan kullanmakla farkı olmadığı açıklamasını yapmak yeterli bence.

O şekilde de olabilir iade edememe ihtimali için belirtmiştim. Yeni kampanya ile bu modemi ayda 2 liraya veriyorlar. Kampanyadan aldıysa iade etmesi şart değil bence. Wi-Fi olarak çöp olsa da çok daha yüksek hızları destekliyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: NITRO

Eski docsis modemimizi takın gitsin hocam . İade edin hiç uğraşmayin.

Teşekkürler ama kiralama olduğu için mac adresini versemde eski modeme aktarma yapamıyorlar. Öncelikle iade etmem gerekiyormuş infinityi.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: zulu123

quote:

quote:

O şekilde de olabilir iade edememe ihtimali için belirtmiştim. Yeni kampanya ile bu modemi ayda 2 liraya veriyorlar. Kampanyadan aldıysa iade etmesi şart değil bence. Wi-Fi olarak çöp olsa da çok daha yüksek hızları destekliyor.

Çok teşekkürler. Wifi 3 metreden bile çekmiyor.

Benim isteğim şu şekilde. Uydunet sinyalı infinity modeme gelecek wifi ise eski modemim docsis 3.0 olan

Cbw-383Z4 den gelsin.

Yani infinityi sadece sinyal almak ve kablolu da kullancağım. Eski modemimide wifi yapacağım eğer mümkünse tabi.

• Arkadaşlar uzun zamandır CBW-383Z4 + Router (Airties 5650) kullanıyordum bir sorun yoktu ama arada ki modemden kurtulmak istiyorum CBW-383ZN ilanı gördüm 60 TL gibi rakama onu alayım diyorum ayrıca evde Xiaomi Wifi yakınlaştırıcı kullanıyorum. CBW-383Z4 ile ilgili tek şikayetim wifi ağının hepinizin bildiği gibi sürekli kopması idi yoksa çektiği yerlerde en ufak sorun yaşanmıyordu tecrübeli arkadaşlardan öğrenmek istediğim CBW-383ZN işimi görür mü Wifi yakınlaştırıcıya ulaşsın yeter benim için ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Rachel Corrie

Arkadaşlar uzun zamandır CBW-383Z4 + Router (Airties 5650) kullanıyordum bir sorun yoktu ama arada ki modemden kurtulmak istiyorum CBW-383ZN ilanı gördüm 60 TL gibi rakama onu alayım diyorum ayrıca evde Xiaomi Wifi yakınlaştırıcı kullanıyorum. CBW-383Z4 ile ilgili tek şikayetim wifi ağının hepinizin bildiği gibi sürekli kopması idi yoksa çektiği yerlerde en ufak sorun yaşanmıyordu tecrübeli arkadaşlardan öğrenmek istediğim CBW-383ZN işimi görür mü Wifi yakınlaştırıcıya ulaşsın yeter benim için ?

Dürüst olmak gerekirse gereksiz macera olur bu hocam.

Alacağınız modem daha beter.

5650 normalde çok iyi genişletici de var. Bence boşver.

https://forum.donanimhaber.com/netmaster-cbw-383zn-kablosuz-wi-fi-sorunu--110067579

• Yukarıda belirtmedim ama açıkcası ufak bir hata yaptım ve Xiaomi Router aldım ve elimde ki Airties 5650'yi kardeşime verdim Router'ın çok güzel özellikleri var ama wifi gücü 5650 kadar iyi değil, 383ZN'den de çok iyi değildir diye düşünüyorum bu sebeple aradan Router'ı kaldırmak istiyorum bundan dolayı alayım diyorum wifi yakınlaştırıcı ile bağlantısı kurulsun yeter.

• quote:

Yukarıda belirtmedim ama açıkcası ufak bir hata yaptım ve Xiaomi Router aldım ve elimde ki Airties 5650'yi kardeşime verdim Router'ın çok güzel özellikleri var ama wifi gücü 5650 kadar iyi değil, 383ZN'den de çok iyi değildir diye düşünüyorum bu sebeple aradan Router'ı kaldırmak istiyorum bundan dolayı alayım diyorum wifi yakınlaştırıcı ile bağlantısı kurulsun yeter.

Dürüst olmak gerekirse hata yapmışsınız hocam 5650 şu an hala 200 TL den satıyor.

Letgo ve Sahibinden.com a bakın bence ISS den 2. modem alıp nakite çevirmek için ucuza satanlar var.

Bridge destekli iyi bir modem alıp rahat edebilirsiniz.

• Eyvallah teşekkürler.

• Selamlar, bizde kablonetin 2 yıl önce kullandığı modemlerden mevcut ve bu modemin wifisi rezalet ötesi hani çekmeyi geçtim bağlantı sürekli kopuyor sinyal sorunları yaşıyoruz.Netmaster infinity 401 kiralasak bu sorunu aşabilirmiyiz? Çekim gücünü geçtim bağlantı stabil olsa bize yeter şuanki modemde sinyal bir geliyor bir gelmiyor sinir bozucu olmaya başladı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: emmre129

Selamlar, bizde kablonetin 2 yıl önce kullandığı modemlerden mevcut ve bu modemin wifisi rezalet ötesi hani çekmeyi geçtim bağlantı sürekli kopuyor sinyal sorunları yaşıyoruz.Netmaster infinity 401 kiralasak bu sorunu aşabilirmiyiz? Çekim gücünü geçtim bağlantı stabil olsa bize yeter şuanki modemde sinyal bir geliyor bir gelmiyor sinir bozucu olmaya başladı.

infinity 401 de bağlantı stabil sadece Wi-Fi çekim sorunu var.
    Modeme yakın olursan ya da duvarlar kalın değilse sorun olmaz muhtemelen.
    Sorunun sadece Wi-Fi yse herhangi bir eski modemi bridge yapabilirsin.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar infinity 401 tam bir netmaster kazığı olmuş kablonete. Şuna için dördüncü servisim geldi eve ve netkopma ve WiFi çekim problemini çözemedikleri. Şöyleki 3 metre ötede banyoda çekmiyor. Balkonda tamamen sinyal gidiyor. İlk fırsatta iade edeceğim kullananlardan ve benim gibi düşünenlerden ricam her mecrada netmaster ile bu firma için bir daha kablonetin çalışmaması için elimizden geleni yapmamız.

• quote:

Arkadaşlar infinity 401 tam bir netmaster kazığı olmuş kablonete. Şuna için dördüncü servisim geldi eve ve netkopma ve WiFi çekim problemini çözemedikleri. Şöyleki 3 metre ötede banyoda çekmiyor. Balkonda tamamen sinyal gidiyor. İlk fırsatta iade edeceğim kullananlardan ve benim gibi düşünenlerden ricam her mecrada netmaster ile bu firma için bir daha kablonetin çalışmaması için elimizden geleni yapmamız.

Boşa uğraşma hocam eski mesajları oku görürsün.
    Modemi deli gibi savunan bir kitle var.
    Sen en iyisi ikinci bir modem bul ya da eski varsa ayarlar bridge modda başka modemden Wi-Fi dağıt.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • erkansevinc E kullanıcısına yanıt
    Aynı modemi ben de yeni kullanmaya başladım. Modem salonun uzak köşesinde, kapı/koridor/kapı geçerek banyoda güzelce (üstelik 2,4 ) kesintisiz çekiyor. Hız testi yapmadım.
    Bir yatak odasında (Koridorun sonunda salon ile arasında duvar var) güzelce çekiyor.(2,4). Diğer yatak odasında (koridorun sonunda fakat salona göre çapraz) heryerde çekmiyor. Bu da (çok anlamam ama) muhtemelen çevrede/ apartmandaki çok sayıda mevcut wireless in parazitleri yüzünden oluyor. Ben 10. kattayım. Aşağı katlara nisbetle bu yabancı wireless parazitine daha az maruz kaldığımı sanıyorum. Ona rağmen cihazlar 10 dan fazla wireless sinyali görüyor. Sizler eğer zemine yakın oturuyorsanız çevre wireless lerin parazitlerinin etkisini unutmayın derim.
  • Arkadaşlar evet modemler özellikle router tarafı açısından kötü. Ama biraz düşünmek lazım bu konuda. Infinity 401 özelliklerine sahip bir modemin Amazon fiyatlarına bakın (24*8, AC, Telefon, Docsis 3.0) 300$ altında cihaz bulamazsınız. Netmaster bu özelliklerde cihazı zamanında 48tl'ye verdi, şu anda 144tl fiyatla satıyor ve isteyenlere ayda 2tl'ye de kiralıyor. 144tl nire 1000-1200tl nire? Bu arada Türkiye'de faaliyet gösteren modem ve ağ ürünü üreticisi firmalardan bir babayiğit çıkıp da cihazını piyasaya sürdü de biz mi kaçırdık acaba? Kablo hiçbir zaman benim sattığım modemi kullanacaksın diye zorlamıyor. Ama cihazını getir ben test edeyim benim altyapımda çalışır onayını vereyim sisteme de tanıtayım git sat diyor firmalara. Kaç firma bunu yapıyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zulu123 -- 26 Nisan 2017; 9:44:21 >
  • quote:

quote:

Arkadaşlar uzun zamandır CBW-383Z4 + Router (Airties 5650) kullanıyordum bir sorun yoktu ama arada ki modemden kurtulmak istiyorum CBW-383ZN ilanı gördüm 60 TL gibi rakama onu alayım diyorum ayrıca evde Xiaomi Wifi yakınlaştırıcı kullanıyorum. CBW-383Z4 ile ilgili tek şikayetim wifi ağının hepinizin bildiği gibi sürekli kopması idi yoksa çektiği yerlerde en ufak sorun yaşanmıyordu tecrübeli arkadaşlardan öğrenmek istediğim CBW-383ZN işimi görür mü Wifi yakınlaştırıcıya ulaşsın yeter benim için ?

Dürüst olmak gerekirse gereksiz macera olur bu hocam.

Alacağınız modem daha beter.

5650 normalde çok iyi genişletici de var. Bence boşver.
    https://forum.donanimhaber.com/netmaster-cbw-383zn-kablosuz-wi-fi-sorunu--110067579

ZN, Z4 den çok daha iyi

Kötünün en iyisi ZN...Ama yinede önlerine router yada access point şart...

TP-Link AC serisi router aldım, gelsin onu takacağım..WiFi da daha yüksek hızlar için şart...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shadow Fox -- 26 Nisan 2017; 9:20:59 >

• Shadow Fox kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun1 Hangi modeli aldınız acaba? Arayüz yazılımı TP-Link'in oldukça anlaşılırdır. C serisinden sonra da iyice aşmışlar.
  • 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.