Şimdi Ara

Netmaster Infinity 401 yeni modem (24. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.808
Cevap
46
Favori
299.478
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hocam ürünün linkini paylaşabilir misiniz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • wi-fi cidden kotu guncelleme ile bile gerekenden cok uzakta, ya ciddi bir guncelleme denemeliler , yada toplatip baska urun vermeliler, sonucta para veriliyor bunlara...
  • quote:

Orijinalden alıntı: zulu123

Arkadaşlar evet modemler özellikle router tarafı açısından kötü. Ama biraz düşünmek lazım bu konuda. Infinity 401 özelliklerine sahip bir modemin Amazon fiyatlarına bakın (24*8, AC, Telefon, Docsis 3.0) 300$ altında cihaz bulamazsınız. Netmaster bu özelliklerde cihazı zamanında 48tl'ye verdi, şu anda 144tl fiyatla satıyor ve isteyenlere ayda 2tl'ye de kiralıyor. 144tl nire 1000-1200tl nire? Bu arada Türkiye'de faaliyet gösteren modem ve ağ ürünü üreticisi firmalardan bir babayiğit çıkıp da cihazını piyasaya sürdü de biz mi kaçırdık acaba? Kablo hiçbir zaman benim sattığım modemi kullanacaksın diye zorlamıyor. Ama cihazını getir ben test edeyim benim altyapımda çalışır onayını vereyim sisteme de tanıtayım git sat diyor firmalara. Kaç firma bunu yapıyor?

Nasıl zorlamıyor. Artık kendi modeminizi alıp takıp çalıştıramıyorsınuz mac değerini müşteri hizmetleri yetkilisi kabul etmeden açılmıyor artık.

• quote:

Orijinalden alıntı: erkansevinc

quote:

Arkadaşlar evet modemler özellikle router tarafı açısından kötü. Ama biraz düşünmek lazım bu konuda. Infinity 401 özelliklerine sahip bir modemin Amazon fiyatlarına bakın (24*8, AC, Telefon, Docsis 3.0) 300$ altında cihaz bulamazsınız. Netmaster bu özelliklerde cihazı zamanında 48tl'ye verdi, şu anda 144tl fiyatla satıyor ve isteyenlere ayda 2tl'ye de kiralıyor. 144tl nire 1000-1200tl nire? Bu arada Türkiye'de faaliyet gösteren modem ve ağ ürünü üreticisi firmalardan bir babayiğit çıkıp da cihazını piyasaya sürdü de biz mi kaçırdık acaba? Kablo hiçbir zaman benim sattığım modemi kullanacaksın diye zorlamıyor. Ama cihazını getir ben test edeyim benim altyapımda çalışır onayını vereyim sisteme de tanıtayım git sat diyor firmalara. Kaç firma bunu yapıyor?

Nasıl zorlamıyor. Artık kendi modeminizi alıp takıp çalıştıramıyorsınuz mac değerini müşteri hizmetleri yetkilisi kabul etmeden açılmıyor artık.

MAC adresini tabi ki kontrol edecek MH. Kablo sistemi herkesin kafasına göre cihaz takıp kullanabileceği bir sistem değildir. Çünkü onaylanmamış veya sertifika verilememiş bir cihaz taktığınızda bölgenizdeki herkesin sorun yaşamasına neden olabilirsiniz. Amerika'daki Amazon'da satılan modemlerin üzerinde tek tek onaylanan kablo servis sağlayıcılarının ismini yazarlar. İşte nedeni budur. Türkiye'de de Türksat Kablo ile sorunsuz çalıştığına dair Türksat Kablo'da onay almak zorundadır. Bu durum dünyadaki tüm kablo servis sağlayıcıları için geçerlidir. Size tabi bu gerçekler anlatılmadan forumlarda dayanağı olmayan bilgiler aktarıldığından olayın gerçek yüzünü görmeniz zorlaşıyor. Sonuç olarak modem üreticisi firmanın ensesi kalınları zahmet edip prosedürü tamamlayıp sisteme kayıtlarını yaptıracak. Gördüğünüz gibi suç aslında Türksat Kablo'da değil modem üreticisi firmalar ve onların Türkiye distribütörlerinde. Kablo Modemler de fiber modemler gibidir. Nasıl FTTH kurulumlarında kullanılan modemleri kafanıza göre sisteme bağlayamıyorsanız Kablo sisteminde de aynı kurallar geçerli. DSL sisteminde modemler kapının dış mandalı konumunda olduğundan bu kadar sıkı kurallara tabi olmuyorlar henüz.

• quote:

Orijinalden alıntı: İbo954

Aynı modemi ben de yeni kullanmaya başladım. Modem salonun uzak köşesinde, kapı/koridor/kapı geçerek banyoda güzelce (üstelik 2,4 ) kesintisiz çekiyor. Hız testi yapmadım.
    Bir yatak odasında (Koridorun sonunda salon ile arasında duvar var) güzelce çekiyor.(2,4). Diğer yatak odasında (koridorun sonunda fakat salona göre çapraz) heryerde çekmiyor. Bu da (çok anlamam ama) muhtemelen çevrede/ apartmandaki çok sayıda mevcut wireless in parazitleri yüzünden oluyor. Ben 10. kattayım. Aşağı katlara nisbetle bu yabancı wireless parazitine daha az maruz kaldığımı sanıyorum. Ona rağmen cihazlar 10 dan fazla wireless sinyali görüyor. Sizler eğer zemine yakın oturuyorsanız çevre wireless lerin parazitlerinin etkisini unutmayın derim.

Parazit ile alakası yok dostum.

Wi-Fi Analyzer indirip çevrendeki Wi-Fi lerin hangi kanaldan yayın yaptığına bakıp boştaki kanalı kullanabilirsin.

Bu şekilde parazit azalır ben sürekli bu şekilde kullanıyorum ama bu modeme o bile fayda etmiyor.

3-4 senelik 5650 bile daha iyi çekiyor.

Ayrıca modemi yüksek bir yere sabitlemeye bakın derim.

Bu modem ısınmaya aday önümüz yaz sonuçta.

• quote:

Orijinalden alıntı: ellekem

Hocam ürünün linkini paylaşabilir misiniz?

Kampanya bitmiş 167 ye almıştım dün

www.hepsiburada.com
    TP-Link Archer C50 AC 1200 Mbps Kablosuz Dual Band Access Fiyatı
    http://www.hepsiburada.com/tp-link-archer-c50-ac1200-kablosuz-dual-band-router-p-BD805549

• Shadow Fox kullanıcısına yanıt
    Sizin aldığınız ile TP-LINK Archer C20i AC750 modeli asagıdaki linkteki ürün arasında ne fark var ve sizce bu fiyata asagıdaki ürün alınır mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ellekem -- 26 Nisan 2017; 17:54:23 >

• quote:

Sizin aldığınız ile TP-LINK Archer C20i AC750 modeli asagıdaki linkteki ürün arasında ne fark var ve sizce bu fiyata asagıdaki ürün alınır mı?
    http://www.hepsiburada.com/tp-link-archer-c20i-ac750-dual-band-2-4ghz-300mbps-5ghz-433mbps-stand-dizayn-1-usb-port-ipv6-wireless-ac-router-p-BD802220

bu 750mbps...5 GHz de 450 mbps hız veriyor...Diğeri 1.2 gbps total...Ama buda iş görür, sorun değil..Ama dış anten olmaması sinyal gücünü etkileyebilir, onu araştırmak lazım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shadow Fox -- 26 Nisan 2017; 19:44:52 >

Anteni içindeymiş 3 anteni varmıs.

• erkansevinc E kullanıcısına yanıt
    Alıntıladığınız Arkadaşı takmayın kendisi troll bir şirket çalışanı. Atıp tutuyor heryerde sivrizeka. TP-Link'te tplink diye tutturmuş. Bide bunun MU-MIMO klasiği var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yetercell -- 26 Nisan 2017; 22:39:39 >
  • zulu123 Z kullanıcısına yanıt
    KES! Firma Çalışanı. Yeter artık bıktık senden. Forumdan gidermisiniz? Paralı çalışan. NetMASTER böyle şöyle. Bıktım hem onu duymaktan hemde senin zırvalıklarını. Sence neden NetMASTER ucuz hiç düşündünmü ? Kablonet tek bir modem üreticisi ile anlaştığından olabilirmi? Bu modemler türkiye için seri üretimde olduğundan olabilirmi? Düşünme yetiniz de yok. Amerikada Sağlayıcılar istediğiniz ürünü kullanabilirsiniz ister bizden alın ister istediğiniz firmadan der. Ülkemizde Tek seçenek NETMASTER. Amerikada Arris, Asus , Motorola ürünlerini sunar ve issler ile anlaşma yapmazlar. Kendi Modemine sahip olmak isteyen fiyatından alır. Umarım okuma yetıniz hala vardır?
  • Dün taktım TP-LINK Archer C50 AC1200 ü...Kurulumu ztn çok basit 1 dk da bitti

Evde heryer full oldu..Konsolları 5Ghz üstünden bağladım, ac desteklemeyenler 2.4Ghz den....

Hiçbir problemim kalmadı. ZN modem vardı bende
  • quote:

Orijinalden alıntı: Shadow Fox

Dün taktım TP-LINK Archer C50 AC1200 ü...Kurulumu ztn çok basit 1 dk da bitti

Evde heryer full oldu..Konsolları 5Ghz üstünden bağladım, ac desteklemeyenler 2.4Ghz den....

Hiçbir problemim kalmadı. ZN modem vardı bende

İşte bu! Günlerdir insanlara anlatmaya çalıştığım çözüm yöntemini başarıyla uygulamışsınız. netmaster'ın modem işlevlerinde sorun yok. Sorun routerında. Onun da çözümü bu. Tonla para verip yurt dışından kablo modem almaya gerek yok. Archer serisinin en ucuz modellerinden birini almanıza rağmen bakın ne kadar mutlu olmuşsunuz. Artık IP değiştirmek için MH'yi de aramaya gerek kalmadı. Nasıl yapacağınızı henüz keşfetmediyseniz özelden mesaj atın size anlatayım.
    Hocam bende TP-Link Archer serisi router alacam fakat bağlantı ayarları nasıl yapılıyor. Modem ve router arayüzünde.

• quote:

Hocam bende TP-Link Archer serisi router alacam fakat bağlantı ayarları nasıl yapılıyor. Modem ve router arayüzünde.

Gelen dökümanda gösteriyor ama kabaca şöyle
    - Kablomodemden ethernet kablo ile TPLink internet portuna kablo tak
    - PC den 192.168.1.1 den router arayüze gir (kablomodemde 192.168.0.1 dir benim)
    - Quick setup dan ayarları başlat...Bitti
    - Sonrasında kablomodeme bağlan 192.168.0.1 den...Kablosuz yayınını kapat..Bu kadar
  • quote:

quote:

- PC den 192.168.1.1 den router arayüze gir (kablomodemde 192.168.0.1 dir benim)
    - Sonrasında kablomodeme bağlan 192.168.0.1 den...Kablosuz yayınını kapat..Bu kadar

Alıntıları Göster
    ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zulu123 -- 28 Nisan 2017; 14:31:52 >

• quote:

quote:

Bu şekilde bağlantı sağlarsınız ancak modemin routerı hala devrede olur sizin taktığınız router modem routerınden IP alarak çalışır. Bu durumda sizin yeni routerınızın kablosuz kalitesi dışında routerın avantajlarından faydalanma şansınız olmaz.

En sağlıklı ekstra router kullanma yöntemi;
    1. Modeme 192.168.0.1 adresiyle Ethernet kablo bağlantısı üzerinden bağlanın
    2. Modemin 2,4 ve varsa 5Ghz kablosuz bağlantılarını kapatın.
    3. Modemin güvenlik sekmesinden Güvenlik Duvarı Korumasını kapalı yapın.
    4. Routeri Ethernet ile portlardan birine bağlayın ve çalıştırın.
    5. Yine aynı yerde bulunan Mod ayarını Bridge olarak seçin ve "uygula"ya tıklayın.
    6. Modem kapanıp açıldıktan sonra modeminiz bridge modunda açılır ve bağlı olan routerınız herhangi bir ayar yapmadan otomatik olarak kendine WAN IP alır.
    7. Routerinizin kablosuz bağlantısına bağlanın.
    8. Artık modemin routerı devre dışıdır ve kullandığınız tek router yeni taktığınız routerdır.
    9. Modeme bundan sonra 192.168.100.1 ile ulaşabilirsiniz. Modem arayüzünde sadece bridge modunda kullanılacak ayarlar kalmış olduğunu göreceksiniz.
    10. Routerınıza normal arayüz erişim IP'si ile (normalde 192.168.1.1) erişebilir ve diğer router üzerinden yapmak istediğiniz DNS değiştirme, MAC değiştirme, çeşitli güvenlik ayarları vb gibi ayarları yapabilirsiniz.

• 383ZN Pc Hızından Memnunum Fakat Wifi Pek İyi Olduğunu Söyleyemem 401 İnfity Durum Aynımı Geçmeye Değermi 150 TL Yeni Alıcam Sözleşme İle Yoksa Router Alıp Takılayımmı ?
  • quote:

quote:

quote:

Bu şekilde bağlantı sağlarsınız ancak modemin routerı hala devrede olur sizin taktığınız router modem routerınden IP alarak çalışır. Bu durumda sizin yeni routerınızın kablosuz kalitesi dışında routerın avantajlarından faydalanma şansınız olmaz.

5. Yine aynı yerde bulunan Mod ayarını Bridge olarak seçin ve "uygula"ya tıklayın.
    6. Modem kapanıp açıldıktan sonra modeminiz bridge modunda açılır ve bağlı olan routerınız herhangi bir ayar yapmadan otomatik olarak kendine WAN IP alır.
    8. Artık modemin routerı devre dışıdır ve kullandığınız tek router yeni taktığınız routerdır.
    9. Modeme bundan sonra 192.168.100.1 ile ulaşabilirsiniz. Modem arayüzünde sadece bridge modunda kullanılacak ayarlar kalmış olduğunu göreceksiniz.
    10. Routerınıza normal arayüz erişim IP'si ile (normalde 192.168.1.1) erişebilir ve diğer router üzerinden yapmak istediğiniz DNS değiştirme, MAC değiştirme, çeşitli güvenlik ayarları vb gibi ayarları yapabilirsiniz.

ZN de bridge modu göremedim nerede bunun yeri ?

• quote:

quote:

quote:

quote:

ZN de bridge modu göremedim nerede bunun yeri ?

Durum->Güvenlik bölümüne girin. Güvenlik Duvarı Koruması, Fabrika Ayarlarına Dön ve Mod ayarlarını göreceksiniz. Güvenlik Duvarı Korumasını kapalı yapın ve Mod ayarını Bridge yapıp "Uygula"ya tıklayın.

• 
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.