Şimdi Ara

Netmaster Infinity 401 yeni modem (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.808
Cevap
46
Favori
299.337
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Peki aranızda iptv kullanan var mı? Kablonette sıkıntı olduğuyla ilgili bir konu var nedir durum sıkıntı var mı?
    bir de arkadaşlar şu wifi konusunda şimdi 50 mbps internet için modemle aynı odada olan bir bilgisayar tv veya telefonda ne kadar hız kaybı olur az çekse de hız kaybı olmaz mı?

yıl 2017 olmuş konuştuğumuz şeye bak benim ilk adsl wifi modemim evin her noktasında çekerdi yıl 2005 falandı herhalde
  • boyieee kullanıcısına yanıt
    1 günlük deneme yayını aldım o yayında hiç sıkıntı çıkmadı sadece 1 gün deneme şansım oldu
  • quote:

Orijinalden alıntı: Apollo Reis

Memnuniyetimin ardında art niyet aranıyor.

Madem art niyetli olduğum iddia ediliyor, o zaman anlamak istediğiniz dilden de ifade edebilirim.

Benim şahsi kanaatim ürün hakikaten kaliteli.

Şöyleki, sigorta kutusu yanında YARASA gibi asılı olan 3 ay öncesine kadar kullandığım AIRTIES 5650 AIR MESH teknolojili iddiasındaki modem ile kopma yaşıyorduk.
    YARASA gibi aynı noktada asılı duran NetMaster infinity modem ile bırakın bulunduğu daireyi (5ghz kullanıyorum bulunduğum katta) her katta çift daire olan aile apartmanımızda tüm katta, hatta 2 kat alt üstünede 2 kat üsteki daireler de dahi 2.4ghz bandı sorunsuz kullanıyoruz.

Bazı teknoloji yoksunu sıradan insanlarımız, teknolojik ürünleri kullanmayı bilmiyorsa, bunda firma tabanlı yapılacak bir şey maalesef yok.

Ben de memnunum çok şükür.

• Acaba bende mi hata var dedim.

Evin aynı noktasında aynı sunucu üzerinden test ettim.

Testlerin ikisi de 2.4 GHz üzerinden yapıldı.

1- Netmaster İnfinity 401 ayarları KabloNet görevlileri yaptı.

Test sonucu :
    Speedtest.net
    Speedtest by Ookla - The Global Broadband Speed Test
    http://www.speedtest.net/my-result/a/2808414941

2- Airtes 5650 V2 köprü modem. (3-4 yıllık emekli.)

Test sonucu :
    Speedtest.net
    http://www.speedtest.net/my-result/a/2808412901

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amma velakin -- 21 Nisan 2017; 16:48:42 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 2.4ghz
    Speedtest.net
    http://www.speedtest.net/result/a/2739732343

5ghz
    Speedtest.net
    http://www.speedtest.net/result/a/2739731230

aynı noktadan hız testi. 2.4ghz ilk baştan 10 un altında görüyordu sonradan artmış hali bu ancak 5ghz de tek tık çekse bile yetiyor

• Cihazın Zenfone 2 sanırım
    Öncelikle test ettiğin cihaz AC destekli.
    Senin iyi sonuç alman modemi iyi yapmaz.

quote:

Orijinalden alıntı: fallofahero

2.4ghz
    http://www.speedtest.net/result/a/2739732343

5ghz
    http://www.speedtest.net/result/a/2739731230

aynı noktadan hız testi. 2.4ghz ilk baştan 10 un altında görüyordu sonradan artmış hali bu ancak 5ghz de tek tık çekse bile yetiyor

eew yine benim dediğim gibi 2.4 GHz çöp.

5 GHz zaten çok kısa mesafede stabil üstelik çoğu cihaz desteklemiyor.

Evinin yapısı en başta faktör ayrıca.

Bizim ki kalın duvarlı ve bu modem o duvarları geçemiyor.

Şu an duvar tanımayan teknolojiler mevcut.

Netmasterın websitesine bile koymadığı ürünü savunuyorsunuz burada.

Belli aralıklarla test et gör her adımda değişiyor hızı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amma velakin -- 21 Nisan 2017; 17:54:43 >

• Kardeşim kablonet kullanmadığım için bu modemdeki 2.4 ve 5 ghz olayını bilmiyorum. Bu isteğe bağlı modemin menüsünden mi değiştiriliyor bir de desteklemeyen cihazlar neler mesela smart tv, telefon, laptoplar destekler mi ya da model model mi değişiyor?

Şimdi baktım 802.11ac wifi cihazlarda 5 ghz destekliyor. O zaman tv ve telefon bende destekliyor. Laptop eski sanıyorum ki desteklemez o zaman wifi görüp bağlanmıyor mu yoksa hiç mi görmez?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi boyieee -- 21 Nisan 2017; 18:0:43 >
  • pirana1996 P kullanıcısına yanıt
    Deşifre etmişsiniz yeni modeli hocam

• Şu modemle tek sorunu olmayan ben miyim yahu. 2.4 te test ettim. 5 te de buna yakın sonuçlar aldım ilginç.011 kodlu son firmware ile 2.4 de ki problemler gitti bende. Yapmayanlar bir güncellemeyi alsın derim modemi kapatın tuşundan açın otomatik yapacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaterialScience -- 22 Nisan 2017; 1:44:5 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Core2han

Şu modemle tek sorunu olmayan ben miyim yahu. 2.4 te test ettim. 5 te de buna yakın sonuçlar aldım ilginç.011 kodlu son firmware ile 2.4 de ki problemler gitti bende. Yapmayanlar bir güncellemeyi alsın derim modemi kapatın tuşundan açın otomatik yapacaktır.

Aynen hocam son güncellemeden sonra modemin bir sorunu kalmadı 2.4ghz de. 5ghz inde zaten bir sorunu yoktu.

Arada iki duvar(koridor geçiyor) var. Uzaklık 7-8 metreyi bulur ve yaptığım hız testi

• ReauXi kullanıcısına yanıt
    O hızları biz Asus ile bahçeden alıyoruz yanlış anlamayın ama

• quote:

Orijinalden alıntı: NITRO

O hızları biz Asus ile bahçeden alıyoruz yanlış anlamayın ama

Asus modemi nereden temin ettiniz ne kadara geldi?
    Ben asus ac router kullanıyorum şu anda. Arkadaşım cm-32 aldi Türkiye'de çalıştırdı ayrica Asus Türkiye'de de uzun süre saha denemesi yaptı. Bende istedim banada getirecek Amerika'dan kendisi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi semihsozen -- 22 Nisan 2017; 12:12:35 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Denendi çalıştı diye dğerlendirme olmaz. Bakın burada birkaç arkadaş temin ettikleri Cable Modemleri (CM'ler) kendi imkanlarıyla test etti ve detaylı şekilde her marka ve modelin art ve eksilerini gayet doyurucu şekilde açıkladı. Bu marka ve modeli de kullanandan (ASUS denedi demişsiniz, dolayısıyla bunu ASUS'tan bekliyoruz) detaylı bilgileri almadıkça kimse dibini görmediği suya balıklama atlamaz. Ayrıca bu bahçeden çekiyor muhabbetini genelde bu konularda tecrübesi olmayan kişilere artı bir şey miş gibi anlatabilirsiniz ama donanım forumdakilere bunu yapmaya kalkmayın. Kablosuz sinyallerde sorun kapalı alanlardaki çeşitli engellerdenden etkilenmedir. Bahçede zaten bu engeller yoktur. Bahçeye bakan bir odadaki modem veya routerdan bahçede sinyal almak yan odada sinyal almaktan çok daha kolaydır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zulu123 -- 22 Nisan 2017; 11:37:42 >

• Speedtest.net
    http://www.speedtest.net/result/6238609743

şu anki hız ölçümü

modemle arada 2 oda 1 uzun koridor var 1 çubuk zor çekiyor

sadece tel değil pc lerde de aynı sonucu alıyorum benim şansım sanırım

• zulu123 Z kullanıcısına yanıt
    Bahçede çekiyor derken evdeyken aşağıya inip bakıyorum . Çok tatminkar dbm sinyal değerleri sunuyor. Buffallo Asus farketmez işini iyi yapsın yeter bize

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

şu anki hız ölçümü

Speedtest sonuçlarında kablonetlerin tamamı türk telekom olarak mı görülüyor?

• quote:

Orijinalden alıntı: boyieee

quote:

şu anki hız ölçümü

Speedtest sonuçlarında kablonetlerin tamamı türk telekom olarak mı görülüyor?

Lokasyona göre değişiyor sanırım hocam o ben kocaelindeyim darıca da bende de telekom gözüküyor.

Hayır. Modemin aldığı IP bloğuna göre değişir. Genelde Turk Telekom çıkışlarını kullanan IP'ler Turk Telekom olarak, SuperOnline çıkışlarını kullanan IP'ler Turksat Kablo olarak görünür. Ancak bazı SuperOnline IP blokları da SuperOnline olarak görülebiliyor. Mesela size örnek olarak gönderdiğim hız testlerindeki IP Turksat Kablo görünmekte ve SuperOnline çıkışlarını kullanan bir IP bloğuna ait.
  • Arkadaşlar merhaba. Ben 401 alalı bir hafta oldu 3 kere servis çağırdım wifi çekmiyor diye. PaZartesi iade etmeyi düşünüyorum. Ama bazı arkadaşlar köprüleme yap demiş. Eski docsis 3.0 modemim duruyor. Bana bu köprülemeyi 401 den eski modeme nasıl yaparım böyle güzelce anlatacak biri var mıdır ? Yani şöyle 401 modem olsun eski aletide wifi olarak kullanayım diyorum umarım yardımcı olabilirsiniz.

• 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.