Şimdi Ara

Netmaster Infinity 401 yeni modem (71. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.808
Cevap
45
Favori
299.681
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6970717273
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Değerli Kullanıcımız,

Yaşadığınız sorun ile ilgili teknik yardımı Vodafone Çağrı Merkezini arayarak alabilirsiniz.

Saygılarımızla.
  • Merhaba, kablonet kullanıyorum modemin arayüzüne giremiyorum. Yardımcı olur musunuz
  • iceberg1907 kullanıcısına yanıt
    Değerli Kullanıcımız,

Mevcut fabrikasyon bilgileri ile giriş yapamıyorsanız modeminizde bulunan reset butonuna 25 saniye kadar basılı tutarak modemi resetlemeniz gerekmektedir. Bu resetleme işleminden sonra modem etiketinde yazan bilgiler doğrultusunda giriş yapabilirsiniz. Problemin devamı halinde Destek Hattımıza ulaşarak yardım alabilirsiniz.
    Netmaster Destek Hattı (216 - 366 66 96 / destek@netmaster.com.tr) hergün 08:00-22:00 saatleri arasında hizmet vermektedir.

Saygılarımızla.
  • NetMASTER_ N kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim halletim
  • @NetMASTER_ 401 modellerinde 5ghz için neden tek anten var ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrtgfb -- 15 Nisan 2020; 17:19:47 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • statip ip sahibi olmama rağmen port açamıyorum.sorun nerde olabilir?
  • mrtgfb M kullanıcısına yanıt
    Değerli Kullanıcımız,

Modem üzerindeki kablosuz 5ghz özelliği için tek anten yeterli olarak görülmüştür. Bu yeterlilik için öncesinde gerekli yazılım ve donanım testler yapılarak bu şekilde karar verilmiştir.

Saygılarımızla.
  • CrashTrainer C kullanıcısına yanıt
    Değerli Kullanıcımız,
    Aşağıdaki adımları sırasıyla uygulayarak test etmeniz gerekmektedir. Sorun devamı halinde Destek Hattımız ile irtibata geçebilirsiniz. Netmaster Destek Hattı (216 - 366 66 96 / destek@netmaster.com.tr) hergün 08:00-22:00 saatleri arasında hizmet vermektedir.

PORT YÖNLENDİRME

Dikkat edilmesi gereken önemli husus
    Modem Web ara yüzüne giriş yaptıktan sonra üst kısımda Temel seçeneğine tıklayınız. WAN başlığının altında yer alan IP Adresi 100.XX.XX. ile başlıyorsa öncelikle Kablonet (0850 804 44 44) ile irtibata geçerek Sabit IP başvurusu yapılmalıdır. Aksi takdirde port yönlendirme işlemi çalışmayacaktır. Eğer 100.XX.XX IP dışında farklı bir IP adresi var ise aşağıdaki adımları uygulayarak port yönlendirme işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Aşağıdaki işlemleri adım adım uygularsanız port yönlendirme işlemini gerçekleştirmiş olacaksınız.

1. Web tarayıcınızı açınız.
    2. Adres çubuğuna 192.168.100.1 IP adresini giriniz ve Enter tuşuna basınız.
    3. Giriş sayfası açılacaktır. Kullanıcı adı ve parolayı aşağıdaki gibi giriniz ve “Giriş”i tıklayınız.

(Mevcut kullanıcı adı parola ile giriş yapamıyorsanız, modeminizin ayak kısmında yer alan reset deliğine ince bir cisim ile 25 saniye basılı tutarak fabrika ayarlarına çevirerek giriş yapabilirsiniz.)

Port Yönlendirme
    1. Gelişmiş / Yönlendirme alanına tıklayınız.
    2. IPv4 Yarat butonuna tıklayınız.
    3. Lokal IP adresi kısmına modeme bağlı olan istemcinin (Kayıt cihazı, Pc, Oyun Konsolu vs.) IP adresini yazınız.
    4. Lokal Başlangıç ve Bitiş Port adresleri kısmına yönlendirilmek istenen port adresini yazınız.
    5. Harici IP adresi kısmı “0.0.0.0” olarak kalacaktır.
    6. Harici Başlangıç ve Bitiş Port adreslerine aynı şekilde yönlendirilmek istenen port adresi yazınız.
    7. Yönlendirmek istenen port adresinin Protokolü’nü seçiniz. (TCP – UDP )
    8. Tanım kısmına herhangi bir açıklama yazınız.
    9. Etkin alanını “Açık” olarak seçiniz.
    10. “Uygula” butonuna tıklayınız.
    Netmaster Infinity 401 yeni modem

NOT: Yönlendirmek istenen istemcinin (Kamere Kayıt cihazı, Pc, Oyun Konsolu vs.) DNS adresleri mutlaka modeminizde tanımlı olan DNS adresler olmalıdır. Temel seçeneğine tıkladıktan sonra alt kısımda yer alan IPV4 DNS Sunucuları kısmında yer alan IP adresleri tanımlanmalıdır. Farklı bir DNS adresi tanımlanmış ise port yönlendirme işleminiz çalışmayabilir.
    Oyun konsolu vs. gibi uygulamalarda Port yönlendirme işlemi yapıldığında direkt olarak port kapalı olarak gözükebilir. Oyun ne zaman o portu kullanacak ise o zaman aktif duruma geçer ve kullanımı bittiğinde port kapalı olarak gözükür.

Saygılarımızla.

• quote:

Orijinalden alıntı: NetMASTER_

Değerli Kullanıcımız,

Modem üzerindeki kablosuz 5ghz özelliği için tek anten yeterli olarak görülmüştür. Bu yeterlilik için öncesinde gerekli yazılım ve donanım testler yapılarak bu şekilde karar verilmiştir.

Saygılarımızla.
    Ben anten takmak istiyorum bu konuda yardım

• konuyu ben açmıştım ama daha sonra yeni evime taşınınca ttnet'e geçtim şimdi tekrar kablonet'e dönesim var taahhüt bitmek üzere. hala modem çekim sorunu devam ediyor mu dostlar? :) benim eski evime ankara'dan incelemeye gelmişlerdi. kablonet müşteriyle ilgilenme konusunda mükemmel bir şirket. şimdi hakkını yemeyelim netmaster da çok ilgileniyor zaten forumdaki aktif cevaplarından belli ama modemleriyle ilgili gerekli mevzuat gereği iyi çekim alamıyoruz bunu herkes biliyor. evde şu anda tp-link modem var 50mbps ttnet kullanıyorum doğruya doğru bugüne kadar hiç sorun yaşamadım ama fiyatı yüksek. 100tl veriyorum 50mbps, kablonet 90tl 100mbps. bir yandan geçmek istiyorum bir yandan eski evimde yaşadığım çekim gücü sorunu beni düşündürüyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: darthskywalker

konuyu ben açmıştım ama daha sonra yeni evime taşınınca ttnet'e geçtim şimdi tekrar kablonet'e dönesim var taahhüt bitmek üzere. hala modem çekim sorunu devam ediyor mu dostlar? :) benim eski evime ankara'dan incelemeye gelmişlerdi. kablonet müşteriyle ilgilenme konusunda mükemmel bir şirket. şimdi hakkını yemeyelim netmaster da çok ilgileniyor zaten forumdaki aktif cevaplarından belli ama modemleriyle ilgili gerekli mevzuat gereği iyi çekim alamıyoruz bunu herkes biliyor. evde şu anda tp-link modem var 50mbps ttnet kullanıyorum doğruya doğru bugüne kadar hiç sorun yaşamadım ama fiyatı yüksek. 100tl veriyorum 50mbps, kablonet 90tl 100mbps. bir yandan geçmek istiyorum bir yandan eski evimde yaşadığım çekim gücü sorunu beni düşündürüyor.
    Bu modelin yeni versiyonu yeni sürümü filan geldi mi bilmiyorum şuan yeni abonelere ne dağıtılıyor onu da bilmiyorum ama ben modemi 2017'den beri, ilk çıktığı zamanlardan beri kullanıyorum. Çekim gücü konusunda bir fark yaratan yazılım güncellemesi gelmedi onu soruyorsanız eğer. 3 yıl önce neyse aynı modem, aynı performans var yine. Gerçi arayüz ayarlarını illa ellemeniz gerekiyor bu modemde kendi optimum tercihlerinize göre. Ha siz zaten ayarlarını o zamanlar kurcalamıştım diyorsanız geçmişte yaşadığınız sorunları tekrar yaşamanız muhtemel.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reauxi -- 21 Nisan 2020; 18:23:52 >

• amma velakin kullanıcısına yanıt
    Airties 5650’yi router yapamadim bir turlu. Yardimci olursaniz cok faydaniz olur :)

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bu modemin Vodafone versiyonunu türksatta kullanmam mümkün değilmidir? Netmaster ile görüşmemde mümkün olmadığını söylediler ama bu bir yazılım işi değilmidir? Elimde olan modem için gidip tekrar kiralayarak paramı vermem gerekiyor. Vodafone üzerinden alınan bir modemi ben çöpemi atacağım?
  • vodafone aboneliğim ile türksat altyapısıyla fiber olarak bu modemi kullanıyorum. Günde 6-7 kes modem kendi kendini resetliyor. Türksat ekibi geldi bağlantıda sorun yok dedi modemi değiştirdi gitti. ancak sorun hala devam etmekte. bence modemde kronik bir sorun var bunu nasıl çözebilirim?
  • Değerli Kullanıcımız,

Yaşamış olduğunuz sorun ile ilgili Vodafone Müşteri Hizmetleri ile iletişime geçmeniz gerekmektedir. Modeminizin tüm desteği Vodafone tarafından sağlanmaktadır. Vodafone Çağrı Merkezine 0542 542 00 00 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz.

Saygılarımızla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NetMASTER_ -- 30 Nisan 2020; 10:38:11 >
  • Merhaba,

Mülküyeti bana ait olan 401 modemde . 3 adet soket var..

Cihazı dik tuttuğumuzda ön kısmı bana bakacak şekilde 5 ghz için anten soketlerinden hangisine siyah kablo küçük olan anteni hangi sokete takacağım.
    Alt 1.
    Orta 2.
    Üst 3.

Desteğinizi rica ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrtgfb -- 29 Nisan 2020; 23:3:50 >
  • mrtgfb M kullanıcısına yanıt
    Değerli Kullanıcımız,

En alt kısımda bulunan soket, 5Ghz'e ait anten soketidir. Diğer orta ve üst kısımdakiler ise 2.4Ghz anten soketleridir. Diğer sorun ve bilgiler için Destek Hattımız ile de irtibata geçebilirsiniz.
    Netmaster Destek Hattı (216 - 366 66 96 / destek@netmaster.com.tr) hergün 08:00-22:00 saatleri arasında hizmet vermektedir.

Saygılarımızla.
  • Infinity 401 modemlerin bildiğimiz üzere Wifi kapsama alanı çok dar. Bu nedenle ek bir router bağlayarak bridge mod özelliği ile yeni takacağım router üzerinden wifi yayını yapmak istiyorum. Konuda araştırdım fakat bulamadım. Çok denemeler yaptım fakat yeni router üzerinden bir türlü internete çıkamadım. Desteğinizi rica ederim.

AP olarak kullanacağım router marka model: Huawei HG255s

Infinity 401'de güvenlik duvarı kapalı wifi kapalı. sonrasında bridge modu aktif ettim.
    Infinity 401 ip adresi 192.168.0.1

Huawei HG255s modemine giriş yaptım. Wifi açık. Güvenlik duvarı kapalı. DHCP kapalı.
    Local ip adresini ise 192.168.1.1'den 192.168.0.50 olarak değiştirdim.

Sonrasında cihaz kendini yeniden başlattı.

Infinity 401'in 1. Lan portundan kabloyu Huaawei routerın WAN portuna taktım.

2 cihazıda kapattım. Önce Infinity 401'i açtım sinyaller oturunca Huawei modemi açtım. Sonuç hüsran :) Yardımlarınızı bekliyorum

• NetMASTER_ N kullanıcısına yanıt
    Merhaba

İlginize teşekkürler anteni monte ettim çekiyor son bir soru..

Neden 2.4 iki anten boyutları büyük iken 5 ghz anteni küçük? normalde 5 ghz anteni büyük olması gerekmiyor mu kapsama için?

2.4 bağlı olan anteni 5 ghz takabilir miyim? bilgi rica ederim
  • quu kullanıcısına yanıt
    Benim tavsiyem, Bu gibi durumlarda her iki modemide fabrika ayarlarına döndürüp, sonra bridge moda alın netmaster ı, öyle deneyin internet bağlantısı. Olduysa adım adım ayarlamaları her iki modemde yapın sürekli internet bağlantısını test ederek.

Bundan önce ama ilk huawei router da wan bağlantıda dhcp yi açın. Açık olmalı diye biliyorum sabit ip yoksa, belkide sabit ip de bile.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Miraclescape -- 30 Nisan 2020; 16:4:13 >
  • 
Sayfa: önceki 6970717273
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.