Şimdi Ara

Netmaster Infinity 401 yeni modem (69. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.808
Cevap
45
Favori
299.754
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6768697071
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Beyler elimde router var bugün şunu yaşamaya başladım,

bridge moda almadan router üzerinden internete girebiliyorum, ancak bridge moda alınca kablo modemin yönetim ekranına girebiliyorum ancak internete giremiyorum.

Böyle bişey yaşayan varmı?
  • Rouvax kullanıcısına yanıt
    Değerli Kullanıcımız;

Modeminizi Bridge moduna almak için uygulanması gereken adımlar aşağıda bilgilerinize sunulmuştur.
    • Bağlantı yapıcak Access Point, Firewall, Router vs. cihazının WAN portunun DHCP(otomatik IP) modunda olması gerekmektedir.
    • Modem bridge moduna alındıktan sonra kesinlikle 2. bir cihaz bağlantısı yapılmamalıdır.
    • Daha öncesinde statik IP var ise bu IP adresi bridge moduna alındığında değişir ve farklı bir IP adresi atanır. Kablonet ile irtibata geçerek tekrar statik IP işleminin yapılması gerekmektedir.
    Kablolu bir şekilde modeme bağlantı sağlayıp, Web arayüzüne giriş yaptıktan sonra;
    1.Kablosuz seçeneğini tıklayıp kablosuz özelliğini devre dışı bırakarak uygula butonuna tıklayınız.( Kullanmış olduğunuz modemin modeli Infinity-401 ise üst kısımda yer alan “Kablosuz Bağlantı Tipi” seçeneğini 5Ghz seçerek aynı şekilde bu kablosuz özelliğini de devre dışı bırakarak uygula butonuna tıklayınız.)
    2.Daha sonra üst kısımdan Durum/Güvenlik seçeneklerini seçerek açılan sayfada Bridge özelliğini seçip uygula butonuna tıklayınız.
    Bilgisayar bağlantısını keserek sadece tek bir ethernet kablosu ile bağlantı yapılmak istenen cihazın (Router, Firewall vs. ) WAN portuna takınız. Modem ve diğer cihazınızı yeniden başlatarak bağlantı kurmasını bekleyiniz.

Bu adımları uyguladığınız halde sorun yaşamaya devam ediyorsanız Destek Hattımız ile iletişime geçebilirsiniz.
    Netmaster Destek Hattı (216 - 366 66 96 / destek@netmaster.com.tr) hergün 08:00-22:00 saatleri arasında hizmet vermektedir.

Saygılarımızla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NetMASTER_ -- 31 Ocak 2020; 10:7:46 >

• Arkadaşlar modem hakkında deneyimlerimi yazmak istiyorum

Öncelikli olarak sabit IP adresi kullanıyorsanız ve bridge mod ile routerin IP adresi almasını istiyorsanız. Sisteme 2 adet Mac adresi kayıt ettirmeniz gerekiyor. Ankara bölgesinde bu işi Ezgi diye bir kadın yapıyor. Müşteri hizmetlerine firewall devreye alacağınızı ve sabit ip mac adresi kayıt ettirmek istediğinizi özellikle belirtin. Yoksa CM Mac değiştirme işlemi yapıyor çoğu çalışan.

1- Sabit IP için Router Mac
    2- İnternet erişimi için CM Mac

Bu işlemi yaptıktan sonra Router DHCP üzerinden Türksat sisteminden size tanımlı olan IP adresini alacak, sakın ola elle IP tanımlamayın. Hemen sonra modem üzerinde bütün kablosuz özellikleri kapatılacak ve güvenlik duvarı devre dışı bırakılacak modemin sadece çevirici kafasında çalışması ve interneti direk routera teslim etmesini sağlayacaksınız.

---

Modeme gelecek olursak uzun zamandır kullanıyorum(ilk çıktığından beri), piyasadaki diğer netmaster modemlerden kat ve kat iyi wifisini hiç denemedim bile Unifi AC Pro kullandığım için gerek duymadım açıkçası. 24 kanal birleştirme ile muhteşem bir modem kendileri, Benim ayrıca dikkatimi çeken modem içerisinde kullanılan koaksiyel bağlantı aparatlarının hepsi docsis 3.1 destekliyor ancak kutuda docsis 3.0 olduğu yazıyor.

Yoksa kart üzerindeki broadcom çipler ve koaksiyel giriş docsis 3.1 desteği olan parçalar çoğunlukla var. Bu güzel bir şey turksat istese geçebilecez gibi

Benim tek derdim hala 2 kanal upload olması, keşke 4 çıkartılsa güzel olurdu :)

• quote:

Orijinalden alıntı: NetMASTER_

Değerli Kullanıcımız,

Infinity 401 model modemler yazılımsal ve donanımsal olarak ilgili İnternet Servis Sağlayıcı firmanın talebi doğrultusunda ve istediği özelliklerde üretilmektedir.
    Netmaster Destek Hattı (216 - 366 66 96 / destek@netmaster.com.tr) hergün 08:00-22:00 saatleri arasında hizmet vermektedir.

Saygılarımızla.
    merhaba,
    modemden dns değiştiremiyorum. bridge moduna da alınmıyor. vodafone da destek vermiyor.
  • oylmesn O kullanıcısına yanıt
    verdiği de görülmemiştir.
  • oylmesn O kullanıcısına yanıt
    Değerli Kullanıcımız,

Infinity 401 model modemler yazılımsal ve donanımsal olarak ilgili İnternet Servis Sağlayıcı firmanın talebi doğrultusunda ve istediği özelliklerde üretilmektedir. Yaşamış olduğunuz sorun ile ilgili Vodafone Müşteri Hizmetleri ile iletişime geçmeniz gerekmektedir. Modeminizin tüm desteği Vodafone tarafından sağlanmaktadır. Vodafone Çağrı Merkezine 0542 542 00 00 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz.

Saygılarımızla.
  • Merhabalar, 5Ghz Wifi ihtiyacı nedeniyle 1 hafta önce netmaster 383z4'ü emekliye ayırıp infinity 401 modem satın aldım. Yaklaşık 1 haftadır kullanıyorum son 2 gündür çok ilginç bir problemle karşılaşmaya başladım. TV den netflix veya puhu tv gibi stream yayınları izlerken belli bir süre sonra TV haricindeki cihazlardan youtube'a girdiğim zaman (bilgisayar telefon vs. tüm cihazları denedim hepsinde aynı) biraz yavaşlık oluyor ve asıl ilginci videoların resimlerini yüklemiyor. Yani youtube sayfası açılıyor (telefonda uygulamada da aynı) videolar çıkıyor ama videoların sayfa içerisindeki resimleri çıkmıyor, herhangi bir videoyu seçip başlatınca da video oynatılıyor ama normale göre biraz geç başlıyor. Biraz araştırdım bu modem QoS diye bir özellik varmış bu özellik stream isteklerine öncelik verdiği için diğerlerini bir kenara atıyor sanırım diye düşündüm en olmadı QoS u kapatırım vs. diye önemsmedim ancak izlediğim şey bittikten sonra denedim durum yine aynı, Acaba TV yi hala stream aygıtı olarak mı görüyor diye düşünerek TV yi kapattım, durum değişmedi. Taaki ben modemi kapatıp açıncaya kadar. modemi kapatıp açınca düzeldi ve ertesi güne kadar hiç problem yaşamazken TV den netflix i açıp birşeyler izlemeye başlayınca durum yine aynı oldu.. Sonra netflix i kapattım TV yi kapattım durum yine aynı... Neyse şu QoS denen şey iyi çalışmıyor bu cihazda demekki şu QoS u modemden kapatayım dedim ama ayarlardan kablosuz desteğinden WMM yi kapattım. uygula dedim. bu seferde cihazın wi-Fi yı düzgün çalışmaz oldu, hatta cihaz düzgün çalışmaz oldu arabirime bile zor girer oldum en son cihazı LAN kablosu ile bilgisayara takıp eski haline döndürebildim...

İlk aldığımda hem Wi-Fİ gücü ve özellikleri eskisine göre daha iyi hemde hat stabilitesi daha iyi olarak gözlemlediğim çok beğendiğim bir cihaz oldu, bununla beraber ilk bir hafta sonrasında çok garip ve saçma olan bu sorun ile karşılaştım, muhtemelen ilk taktığımdan beri olan bir durum ancak ben yeni farkettim.

Benzer sorun yaşayıpta çözebilen oldu mu?

@NetMASTER_

• tonythetonguc kullanıcısına yanıt
    Bu duruma halk arasında "Modem Şişiyor" deniliyor.
    Teknik olarak ise cihaz kaldırabileceğinden fazla trafiği yönetmeye çalıştığı için gitdgide ısınıyor ve ısındıkça da hantallaşmaya, kafası karışmaya ve en kötüsü kendini kilitlemeye kadar gidiyor.Bir süre sonra tepki vermez bir duruma düşüyor, hatta ETH üzerinden çok fazla trafik geçirmeye devam edersen PORTları yakman dahi mümkün olabiliyor.(Z4'te başıma gelmişti.)

Olay Kablonet'in modem+router kombosunu satmaya diretmesinden ibaret.Düzgün bir router alıp, Netmaster'ı bridge modda kullanıp bu tarz olayların önüne geçmen mümkün.
    Router işi tamamen bütçe ile alakalı, ne kadar ekmek o kadar köfte.Ama alacaksan da ₺500'ün altında sıfır bir routerdan da çok fazla bir şey bekleme derim.
  • Charmlander kullanıcısına yanıt
    Bu anlattığınız durumu çok iyi biliyorum çokça da başıma geldi ama bendeki durum bununla alakalı değil. Bu durum çoklu istemci olduğu zamanlarda oluyor. Netmasterı bırakın birçok giriş seviyesi ADSL modemde daha çok başıma geldi. Bir modeme 8-10 cihaz bağlanıp bu cihazlardandan 5-6 tanesi aktif istemci konumuna geldiği zaman aynen anlattığınız gibi ya 1 veya 2 istemciye (kullancııya) veri göndermez, hatta wi-fi ağından düşürür, daha da zorlarsan modem ısınır kitlenir. Yandığı başıma gelmedi ama yandığıda olabilir. Özellikle annemlerin evindeki adsl modem çok oluyor, hatta annemde kalabalık misafir gelince oluyor biz varken sorun yok diyor haklı olarak.

Bendeki durum farklı bu denediklerimden birinde evde sadece ben vardım ve bilgisayarım kapalıydı. Yani modeme sadece 2 cihaz bağlıydı biri TV biri telefonum, sonra deneme amaçlı bilgisayarı açtım. Ayrıca diğer istemleri yerine getirebiliyor örnek vereyim video aç deyip video oynatabiliyorum, veya diğer web sitelerine rahatlıla bağlanabiliyorum, hatta speedtestten hız testi bile yapabiliyorum. Sadece youtube da videoların görselleri açılmıyor.

2 istemcinin bu modeme ağır gelme gibi bir söz konusuda değil, anlattığınız durum başıma çok geldiği için modemi ilk aldığımda deneme amaçlı 7 cihaz açıp istemci olmasını sağladım ve bu yükü gayet sorunsuzca idare etti. PS4 download yaparken + 3 cep telefonu ile youtube da uzun bir video açıp bıraktım, TV de netflix açıp bıraktım ve bilgisayarımda dan da webde gezinmeye başladım bunu bu şekilde 1 saate yakın denedim, tüm cihazlara sağlıklı bir şekilde veri aktardı. Sadece bu denemeyi yaparken hiç youtube un sayfasını bilgisayardan açmadım daha çok web de DH'de filan gezindim, tüm bu yüke rağmen gayet akıcı tepkiler veriyordu modem. Hatta bu denemen sonra ilk etapta modemi çok beğenmiştim, ama şu youtube olayı çok garip oldu gerçekten.

Aslında haklısınız keşke imkanımız olsada şu ebay de satılan Motorola veya Arris gibi cihazlardan alabilsek ama maalesef Türkiye'de yok oradan getirtsek Türksat şebekesinde çalışır mı bilemiyorum. Netmaster meomdeler pek tat vermiyor ama yinede eski modellere göre çok düzeldiler. Docsis 1.0 emektar motorola Surfboard modemimden sonra ilk olarak bi docsis 2.0 dewstekli netmaster vermişlerdi rezalet bir modemdi ne hatta stabil kalır, ne wifi düzgün çalışır, az biraz yüklenirsin kilitlenir, çok yaka silkmiştim. Sonra DOcsis 3.0 a geçince netmaster 383 Z4 aldım, çokta fena hizmet etmedi özellikle sıcaklarda çok yüklenince arada bir kilitlenirdi, Wi-Fi gücü biraz sayıftı, ama çok bunalmadan son 4 senedir kullanıyordum. Ev içi Wi-Fi iletişimi hızlı olması için 5 GHz e geçeyim diye Infinity 401 aldım umarım pişman olmam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tonythetonguc -- 13 Şubat 2020; 0:57:25 >

Bu durumda bağlanan cihaz sayısından ziyade bağlanan cihazın (istemci/client) NAT oturum açma talepleri ile ilgili.
    Bir router'ın ne kadar iyi olduğunu genellikle NAT yönetimi belli eder.Bir PC tek istemci olarak 1000 NAT isteği gönderebildiği gibi 10 tane cep telefonu 100 istek gönderemeyebilir.
    Eğer PC yada Laptop varsa kablolu bağlayıp twitch ve youtube'dan aynı anda 4-5 video açın ve aynı zamanda speedtest yapın, o zaman modem kendini belli eder zaten.
    Bence yurtdışından Motorola/Arris KabloNet cihazları getirmeye gerek bile yok.Netmaster'ın bridge moda geçme sorunu yoksa bridge moda alın ve arkasına 4-5 yıl idare edebilecek kapasitede sağlam bir router takın.
    Değerli Kullanıcımız,

Bahsettiğiniz sorun ile ilgili bugüne kadar hiçbir şikayet almadık. Yaşadığınız sorunu incelemek isteriz. Konuyla ilgili Destek Hattımızı arayabilirseniz yada bize iletişim bilgilerinizi iletirseniz yardımcı olmak isteriz.

Saygılarımızla.
  • Charmlander kullanıcısına yanıt
    Yardımınız ve verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim ancak bendeki durum bununla bağlantılı olmadığını şu şekilde izah edeyim:

Evet anlattıklarınıza katılıyorum. Dediğiniz gibi bilgisayarı açarsınız video izlersiniz tek istemci olarak çalışır torrent veya başka bir p2p açarsınız 200 D/L 100 U/L bağlantı yapar aynı zaman diğer eşleri kontrol ederken topalm 500 adet ayrı bağlantı kurma istemi yapabilir. Bütün bunları çok iyi biliyorum. Hatta buraya yazmadım o bahsettiğim denemede torrentide açtım bilgisayarda aktif D/L ekelemedim artık internet bağlantısı iyice zayıflamasın diye ama U/L kanallarınıda kullanılsın diye paylaşımda olan 30 üzeri dosya vardı.

Kaldı benim deneyimlediğim olayda 1 adet TV ve 1 adet cep telefonu bağlıydı modeme hadi 2 side benden habersiz update yaptı diyelim ki TV nin öyle bir özelliği yok. telefonda push notifications servisi o sırada aktif olarak kullanımdaydı diyelim, benden habersiz update de yapıyordu diyelim. Aklımıza gelemeyen 2 servis daha aktifti diyelim. Toplam 5-6 ayrı istem yaptı. Bu cihaz 5-6 istemi kaldıramayacak bir cihaz değil daha önce daha aktif bir deneme yaptığımı belirtim. Buna ek olarak. Eğer modemin kaldıramamasından kaynaklanan bir durum olsa yavaşlığı hissederim birde o youtube da açılmayan resimler geçte olsa açılır, veya 1 açılır diğer 4 tanesi açılmaz. Veya başka bir uygulamaya girdiğimde de aynı şey ile karşılaşırım. Örneğin DH ye web e girdiğimde de benzer olayla karşılaşırım... Olay açık ve net sadece youtube da oluyor (belki başka yerlerde de oluyor olabilir benim gördüğüm bu şekilde) web e girebiliyorum sıkıntısız, hız testi yapabiliyorum vs. ama youtube un ne telefon uygulamasında ne de web sayfasında videoların görselleri açılmıyor. Yarım yamalak açılsa yine anlarım ve modem ve internette birşey var derim. 1 tanesi bile açılmıyor. 1 videoya tıklıyorum izleyebiliyorum. Web te 10 ayrı sekmede rahat rahat gezinebiliyorum. Yani şişme dediğiniz olay olsa bu işlemlerin hepsinde kendini az çok belli eder. Hatta ilk mesajımda da yazdım TV yi kapatsam dahi bu olay devam ediyor.. Yani modeme bağlı tek cihaz telefon ikende durum aynı...

Yukarıda dediğiniz video + speedtesti laptopta kablosuz olarak şimdi deniyorum biraz daha abarttım 7 video youtube da aktif çalıyor, 1 adet twicth, 2 adet vimeo birde speedtesti açtım testi açtım 25mbit bağlantınında 13 Mbit i speedtest sonucu olarak aldım, asıl önemli olan şey ise 6 ms ping değeri aldım.. Modem şişme durumlarında bu pingler modem sebebiyle çok şişiyor... birde kablolu olarak denemeye gerek var mı? Kablosuzda bile sonuç bu şekilde. Bugün TV stream yaparkenki sorun ile ilgili 1-2 farklı seneryo daha deneyeceğim buradan yazarım. Sizinde önerdiğiniz senaryo var ise söyleyin deneyebilirim.

Evet dediğiniz gibi router işimi çözecektir çünkü olay açıkça modemden kaynaklanıyor ve modemim modem kısmından değil ağ kısmı ile ilgili bir olay (QoS veya NAT sistemi ile alakalı bir durum) ama cihazın şişmesinden kaynaklanmıyor anlatmak istediğim bu. Benim derdim cihaz kalabalığı olsun istemiyorum yoksa Z4 varken Z4 üzerinede 5Ghz wifi ı olan bir router ekleyebilirdim, onuda düşündüm ama hem cihaz ve kablo kalabalığı olmasın hem de yüksek hız desteği ile geleceğe uyumlu olması açısından 401 almayı tercih ettim. Derdim işi tek cihazla olayı çözmek. Birde sorun çok garip bir sorun onu aklım almıyor onu çözme derdindeyim.

Bu arada Netmaster larda bridge fonksiyonunda da mı bir sorun var?

• quote:

Orijinalden alıntı: NetMASTER_

Değerli Kullanıcımız,

Bahsettiğiniz sorun ile ilgili bugüne kadar hiçbir şikayet almadık. Yaşadığınız sorunu incelemek isteriz. Konuyla ilgili Destek Hattımızı arayabilirseniz yada bize iletişim bilgilerinizi iletirseniz yardımcı olmak isteriz.

Saygılarımızla.
    Teşekkürler.

İletişim bilgisi pm olarak paylaştım.
  • Türkcell 24mbit fiber kullanmaktaydım huawei model modem vermişlerdi, vodafone evde 24mpbs, ilk 6 ay 50mpbs pakete geçtim, netmaster infinity 401 model modem verdiler, bu modem uyumlu yalnızca dediler.

Günde en az 2-3 kez kesinti yaşıyorum, whatsapp görüntülü konuşmalarda bağlantı problemleri, oyunlarda lag problemleri yaşıyorum. Öyle ki modeme 10-12 metre mesafede odamın kapısını kapattığımda wifi 2 dişe falan düşüyor, üst kattaki komşuma da vermiştim, o da yalnızca 1 odada kullanabiliyor vs.

Modemin kapasitesi bu kadar mıdır? vodafone'u aradığımda ayarları güncelledim yeniden başlatın dediler pek bir işe yaramadı. Bir tavsiyeniz olur mu ?
    IPLEAK Sitesinde DNS adresi ne gözüküyor ve 216.58.206.206 'a (Youtube) tracert atar mısın?
    Bazı Netmaster modemler bridge moda almana rağmen tekrar kafasına göre router moda dönme sorunu vardı ben kullanırken.Özellikle Infinity bunu çok yapıyordu.Şu an yazılım güncellemelerinde bu sorunu hallettiler mi bilmiyorum ama 2-3 yıl evvel bu sorun benim çok canımı sıkmıştı.
  • filantedivinita kullanıcısına yanıt
    Değerli Kullanıcımız,

Yaşadığınız sorun ile ilgili bize iletişim bilgilerinizi iletebilirseniz, sizi arayıp yardımcı olmak isteriz.

Saygılarımızla.
  • NetMASTER_ N kullanıcısına yanıt
    Netmaster 401’in vodafone versiyonundan bir sey anlamadim. İkinci el satanlar kablonet’te kesinlikle calisiyor, bayiden aldim vs diyor. Letgo’da satis yapan bayi gorunumlu profiller biz bayiyiz, calisiyor diyor.

Siz kesinlikle calismaz diyorsunuz. Bir sey anlamadim bu isten.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Charmlander

IPLEAK Sitesinde DNS adresi ne gözüküyor ve 216.58.206.206 'a (Youtube) tracert atar mısın?
    Bazı Netmaster modemler bridge moda almana rağmen tekrar kafasına göre router moda dönme sorunu vardı ben kullanırken.Özellikle Infinity bunu çok yapıyordu.Şu an yazılım güncellemelerinde bu sorunu hallettiler mi bilmiyorum ama 2-3 yıl evvel bu sorun benim çok canımı sıkmıştı.
    Yanıtınız için çok teşekkürler durum şu şekilde:

IP leak DNS lerim:

46.197.15.60

178.233.140.110

Bu arada sorun iyice ilginçleşti, dün akşamki 2 saatlik video streamden sonra modemi hiç kapatmadım bugün sabah sorun daha ilginç... google.com u açamıyorum aramada yapamıyorum. Şaka gibi. google.com.tr çalışıyor.. google.com çalışmıyor. Nasıl farkettim derseniz telefonda google arama yaptıramamaya başladım. Allah allah diyerek mobil bağlantımı açtım, onda sorun yok. Bilgisayarı açtım, firefox taki arama barından arama yaptıramıyorum, sonra google a gireyim dedim google.com.tr açılıyor ama google.com açılmıyor... Halada açılmıyor ve telefondan wi-fi a bağlı iken direk uygulama veya chrome arama çubuğu ğzerinden direk aratma yapamıyorum.

Bu arada netmaster yetkilileri ilgilendi sağolsun cuma görüştük uzak masaüstü ile bağlanarak 2,4 Ghz lik Wİ-Fi da ayarlar yaptılar şu anda 2,4 Ghz den bağlı tüm cihazlar bu sefer youtube da hiç sorun yok hem açılıyor hem video görselleri açılıyor bu sefer google.com başladı.. Bunun üzerine bende sizin gibi tanımlanan DNS te bir hata olabileceğini düşündüm ama tüm diğer siteler açılıyor. Youtube da sorunsuz.

Şu anda dediğiniz IP deki Youtube a Trace Route atamıyorum. ilk adımdan sonra 30 adım boyunca request time out alıyorum ama youtube u domain ile açabiliyorum yani youtube.com açılıyor ama yazdığınız IP adresi ile açamıyorum, hatta google da arattım bulduğum diğer birkaç IP ilede açamadım youtube adresini aynı şekilde trace route ta yapamıyorum. Bunun üzerine direk domain e yol izlettirdim sonuç şöyle:

quote:

Tracing route to youtube.com [172.217.169.110]
    over a maximum of 30 hops:

1 1 ms 1 ms 1 ms 192.168.0.1
    2 * * * Request timed out.
    3 14 ms 10 ms 9 ms 172.25.6.49
    4 27 ms 15 ms 17 ms 212.156.66.77.static.turktelekom.com.tr [212.156.66.77]
    5 18 ms 12 ms 11 ms 06-ulus-xrs-t2-2---06-ulus-t3-8.statik.turktelekom.com.tr [195.175.172.107]
    6 53 ms 11 ms 14 ms 06-ebgp-ulus-sr12e-k---06-ulus-xrs-t2-2.statik.turktelekom.com.tr [81.212.217.121]
    7 30 ms 32 ms 35 ms 307-sof-col-1---06-ebgp-ulus-sr12e-k.statik.turktelekom.com.tr [212.156.104.104]
    8 65 ms 85 ms 65 ms 74.125.51.94
    9 65 ms 64 ms 62 ms 108.170.250.161
    10 79 ms 63 ms 63 ms 216.239.49.199
    11 62 ms 61 ms 63 ms sof02s31-in-f14.1e100.net [172.217.169.110]

Trace complete.

Youtube aktif IP adresi bu imiş 216.239.49.199 bu IP adresine de yol izleme yaptırabiliyorum...

Şimdi DNS te mi sorun var diyerek şunu deniyorum:

Cep telefonundan mobil erişim noktasını açtım ve bilgisayardan mobil bağlantı zerinden internete bağlandım tahmin edeceğiniz üzere google.com açılıyor ve google.com a tracert yaptım:

quote:

C:\Users\Tonguc>tracert google.com

Tracing route to google.com [172.217.17.206]

C:\Users\Tonguc>tracert google.com

Tracing route to google.com [216.58.206.174]

1 4 ms 3 ms 4 ms 192.168.43.1
    2 32 ms 228 ms 288 ms 10.143.255.254
    3 * * * Request timed out.
    4 * * * Request timed out.
    5 * * * Request timed out.
    6 * * * Request timed out.
    7 * * * Request timed out.
    8 * * * Request timed out.
    9 * * * Request timed out.
    10 * * * Request timed out.
    11 258 ms 28 ms 29 ms ae4-17-ucr1.tuz.cw.net [195.2.23.129]
    12 69 ms 32 ms 28 ms ae9-ucr1.ese.cw.net [195.2.31.102]
    13 256 ms 57 ms 57 ms ae4-xcr1.sof.cw.net [195.2.27.89]
    14 96 ms 48 ms 48 ms 72.14.208.246
    15 93 ms 61 ms 57 ms 216.239.59.239
    16 236 ms 52 ms 48 ms 108.170.238.171
    17 102 ms 63 ms 58 ms sof02s27-in-f14.1e100.net [216.58.206.174]

Trace complete.

Sonuç yukarıdıki gibi. cep telefonundan bağlı iken 216.58.206.174 IP adresi ile google.com a girebiliyorum. Ama modemden bağlanıp bu IP adresini adres çubuğuna yazınca sunucu bulunamıyor... Dolayısı ile DNS te de bir problem yok sanırım... Amaaa modeme bağlı iken bu IP adresine tracert atabiliyorum buyrun:

quote:

C:\Users\Tonguc>tracert 216.58.206.174

Tracing route to sof02s27-in-f14.1e100.net [216.58.206.174]

1 1 ms <1 ms <1 ms 192.168.0.1
    2 * * * Request timed out.
    3 9 ms 9 ms 12 ms 172.25.6.49
    4 10 ms 9 ms 9 ms 212.156.66.77.static.turktelekom.com.tr [212.156.66.77]
    5 10 ms 10 ms 14 ms 06-ulus-xrs-t2-2---06-ulus-t3-8.statik.turktelekom.com.tr [195.175.172.107]
    6 10 ms 10 ms 11 ms 06-ebgp-ulus-sr12e-k---06-ulus-xrs-t2-2.statik.turktelekom.com.tr [81.212.217.121]
    7 27 ms 25 ms 28 ms 307-sof-col-2---06-ebgp-ulus-sr12e-k.statik.turktelekom.com.tr [212.156.104.42]
    8 70 ms 62 ms 67 ms 74.125.51.92
    9 67 ms 74 ms 65 ms 108.170.250.177
    10 157 ms 757 ms 71 ms 209.85.142.55
    11 99 ms 60 ms 59 ms sof02s27-in-f14.1e100.net [216.58.206.174]

Trace complete.

Gelinde çıkın işin içinden... 100% eminim modemi kapatıp açınca düzelecek..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tonythetonguc -- 15 Şubat 2020; 13:50:49 >

• Bugün bu modemden bağlayacaklar benim evime, kablosuzda sorun yaşanıyormuş galiba, bu iş için en uygun fiyatlı kaliteli router hangisidir? Ev çok büyük değil.
  • alierr A kullanıcısına yanıt
    Değerli Kullanıcımız,

Elinizde bulunan Vodafone Infinity 401 modem, Vodafone tarafından kullanıcılarına sadece kiralama karşılığında verilmektedir. Mevcut modemin mülkiyeti sizin üzerinize geçmiş durumdaysa size yazılım güncellemesi ile ilgili yardımcı olabiliriz. Vodafone ve Türksat modemlerinde yazılım sürümleri güncellense dahi mülkiyeti servis sağlayıcıda olan modemler diğer servis sağlayıcının alt yapısında aktif edilememektedir.
    Dilerseniz bizimle iletişime geçerek daha detaylı bilgi alabilirsiniz.

Saygılarımızla.
  • 
Sayfa: önceki 6768697071
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.