Şimdi Ara

Netmaster Infinity 401 yeni modem (78. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.808
Cevap
46
Favori
299.565
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7677787980
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Değil. Modemin Wi-Fi yetenekleri oldukça kısıtlı. Tek cihaz bağlıyken oldukça stabil çalışan modem 4 5 cihaz bağlanınca bütün Wi-Fi çöküyor.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Selamlar bazen cs go lol gibi oyunlarda ping dalgalanması yaşıyorum.Stabil ayarları nedir bu modemin?
  • fergon F kullanıcısına yanıt
    Değerli Kullanıcımız,

Kablonet abonesi iseniz modem kullanıcı arayüzünde bulunan Temel seçeneğinin altında “Tanımlı DNS Kullan” kısmını işaretleyerek alt kısımda bulunan ilgili kutucuklara DNS adresi tanımlayarak kullanabilirsiniz.
    Vodafone veya Superonline aboneliğiniz var ise bu modemlerde DNS tanımlama özelliği bulunmamaktadır.

Diğer soru ve bilgi için NetMASTER Destek Hattına haftanın tüm günü 08:00-22:00 saatleri arasında 216 366 66 96 numaralı telefondan ulaşarak bilgi alabilirsiniz.

Saygılarımızla.
  • NetMASTER_ N kullanıcısına yanıt
    5ghz’de kac tane wifi kanali var?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar 2 aylık turksat üyesiyim. Bana da malesef bu modem uygun görülmüş. Dip odalarda kesinlikle çekmiyor. Online oyunlarda ping aniden yükselip düşüyor. Mesela pubgde koşarken 2 saniyede 1 adım geriye atıyor. Naptımsa soruna bir çözüm bulamadım.
    Download deseniz aşırı dengesiz. Turksat üyeliğimi iptal ettirmeyi düşünecek noktaya geldim.

• kurt gibi açım kullanıcısına yanıt
    Aynı durum bende de var. Çözümü ne ise Netmaster nickli arkadaş klişe cevap dışında cevap verirse memnun oluruz. Çünkü herkes genelde aynı sorunları yaşıyor.

• Wifi işi yaş . Tadilat yaparken kritik yerlere data kablosu çektim. TV ye ve masaüstü bilgisayara kabloyla bağlanıyorum. Kablosuzda Yan odada bile bazen sorun yaşıyoruz .

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Standart bir internet kullanıcıysanız Kablonet'te, Modemin arkasına bir AP --> A(ccess) P(oint) takarak kablosuz sorununu %80 aşarsınız.(1-2 kişi 4-5 cihaz)
    Yerel kablolu ağınız [LAN --> (L)ocal (A)rea (N)etwork] ve/veya yerel kablosuz ağınızda [WLAN --> W(ireless) L(ocal) A(rea) N(etwork)] 10'dan fazla cihaz çalıştırmak istiyorsanız eğer modemi BRIDGE MODA alıp arkasına sağlam bir router koymaktan başka fazla bir seçeneğiniz yok maalesef.

Bu Netmaster cihazları bu tip yoğun trafikleri hem kablolu hem de kablosuz olarak kaldıramazlar maalesef.

Sağlam bir router koyduktan sonra da istediğiniz AP yada MESH sistemini kurabilirsiniz.

15 yıllık Kablonet ve 10 yıllık Netmaster tecrübesiyle sabittir ! ! !

Bunun aksiyle uğraşıp Netmaster'ın kablosuzunu güçlendirmeye çalışmak, modemi soğutmak için ekstra fan falan takmak abesle iştigaldir, vakit israfıdır, boşuna uğraşmayın benden söylemesi.
  • Telefondan falan sıkıntı olmuyor (Modemden çok uzaktaysanız yukarıdaki arkadaşın dediği gibi router lazım) ama pc için kesinlikle kablo şart özellikle oyun oynayacaksanız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kurt gibi açım -- 7 Eylül 2020; 21:30:56 >
  • Herkese selamlar,

2,4 ghz olan 2 antenli CBW-383z4 kablonet modemimi infiniy 401 ile değiştirdim. Daha doğrusu kiraladım.

Şuan wifi kesilmeleri beni deli etmiş durumda. Araya bir router alip docsis modemlerin iğrenç wifilerinden kurtulmak istiyorum.

CBW-383z4 2 antenli netmaster modemimi geri kurup infinityi iade etsem, eski modemle birlikte alacağım routeri kullanıp hem menzili genişletip hemde 5 ghz wifi dağıta bilirmiyim ?

Yoksa infinty 401 kalsin wifi kapatip direk routerla mi devam edeyim.
    Son olarak önerebileceğiniz router varmi? Fiyat önemli yuksek olmamak koşuluyla :) Max 200tl şuan da Xiaomi Mi Router 4A Gigabit Router 180 tl civarında.

Şimdiden teşekkürler
  • Modeminiz, anlam veremediğiniz tuhaf problemler yaşatıyorsa ve Türksat ekibi size modeminizi değiştirmeniz gerektiğini söylüyorsa çağrı merkezini arayın ve modeminizi oradan resetlemelerini isteyin. Benim sorunum bu şekilde çözüldü. Size modem kiralatmak için böyle basit numaralara başvuruyorlar; kanmayın.
  • alierr A kullanıcısına yanıt
    Değerli Kullanıcımız,

5ghz bağlantı tipinde 3 adet band genişliği olup her birinin ayrı ayrı 16 kanal numarası vardır. Diğer soru ve bilgi için Destek Hattımız ile irtibata geçebilirsiniz.

Saygılarımızla.
  • Merhaba arkadaslar,

Netmaster Infinity 401 (4 portlu) modem ve Vodafone internet kullanicisiyim. Evimiz yaklasik 120 metrekare ve dubleks. Bircok kullanici gibi ben de wifi erisim problemi yasadigim icin modeme router ekleyerek ust katta ve yan odadaki cekim gucunu arttirmak istedim ve asagidaki kurulumu gerceklestirdim:

Infinity 401 Modem + TP-Link Archer AX10 AX 1500 Router

Modem tarafinda kablosuz devredisi, guvenlik duvari devre disi, WAN engelleme kapali, diger tum ayarlar default. Bizim modemde guvenlik sekmesi altinda ya da baska bir yerde Mode: Bridge gibi bir secenek yok.

Router modeme WAN port uzerinden bagli, Dynamic IP kullaniyorum, 5G kapali, DHCP acik ve diger tum ayarlar default olarak yeni bir kablosuz ag yarattim.

Sonuc olarak TP-LINK uzerinden yarattigim yeni internet baglantisi calisiyor fakat cekim gucunde hemen hemen hicbir degisiklik olmadi. Salonda 25 MBPS, yan odada 8 MBPS, salonun tam ustunde bulunan odada 1.5 MBPS hiza erisebiliyorum. Ayarlarda atladigim ya da degistirerek baglanti hizini gelistirebilecegim bir nokta var mi, size danismak istedim. Hiz artisi saglayamazsam yeni aldigim router'i geri vermeye calisacagim.

Tesekkurler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ademefendi -- 30 Eylül 2020; 18:54:51 >

• 24 mbps sınırsızdan, 100 mbps akıllı sınırsıza geçtim. 24 mbps iken 20-22 arası alabiliyorken 100 mbps paketimle 50 mbps bile göremiyorum. 2.4 ghz ile kullanıyorum. 5.0 ghz ile test edemedim cihaz yok ve ethernet kablosu takıp çalıştıramadım çünkü evde ethernetli cihaz da yok. Modemim netmaster infinity 401.

Sizce ne yapabilirim bu konu hakkında ?

Netmaster Infinity 401 yeni modem

Netmaster Infinity 401 yeni modem

• @NetMASTER_

Merhaba,

Yakın zamanda firmware güncellemesi gelecek mi? Uzun zamandır gelmemiş.

• bu modemi vodafone'dan aldım. başka bir internet sağlayıcısı ile kullanabilmemin bir yolu var mı?

• Sırf Netmaster modem yüzünden kablonet aboneliğimi iptal ettireceğim ne bu ya yok wifi için kanal taraması yok ayar için teknik servisi ara şunu kabul edin netmaster baş ağrısı demek insanı hasta eder hayatta gördüğüm en berbat modem ve ithalatcı verdiği cevap var forumda teknik servisi ara teknik servisi arasın turksatı ara

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lfkaya -- 8 Ekim 2020; 21:2:30 >
  • lfkaya L kullanıcısına yanıt
    Router alıp kafanızı rahatlatın. Router aldığım gündem beri bir kere dahi Wi-Fi kopma sorunu, ping sorunu, hız düşmesi yaşamadım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Emrecndm

Router alıp kafanızı rahatlatın. Router aldığım gündem beri bir kere dahi Wi-Fi kopma sorunu, ping sorunu, hız düşmesi yaşamadım.

Merhabalar

Hangi router aldınız?

• Net master infinity 401 modeme sahibim. Vodafone Net kablonet altyapısını kullanıyorum. Keenetic Giga satın aldım. Keenetic ürününü modeme router olarak bağlamak istiyorum fakat infinity 401'in bridge modu yok. Vodafone Nette gözükmüyor. Bu modemi nasıl saf dışı bırakıp keenetic ürününü kullanabilirim.
    Yardımcı olabilir misiniz?

• 
Sayfa: önceki 7677787980
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.