Şimdi Ara

Netmaster Infinity 401 yeni modem (79. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.808
Cevap
46
Favori
299.478
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7778798081
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Tv boxta denedim. 2.4/5.0/kablolu da gayet güzel değerler aldım. 75-85-95 gibi değerlendirebilirim.

Asıl olay kapasitesi yüksek 2.4ghzli alıcı cihazda bitiyormuş. Modemde hata yok, alt yapıda hata yok. Hata= telefonda.

Çoğu telefon 50 mbps üstüne çıkamıyor en azından samsung m20 böyle 2.4 ghz destekli.

Buda araştıracak arkadaşlara bilgi olsun ileriye dönük.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ethernette bile 50 mbit alamıyorum ps4 üzerinde. Max 30 gördüm..

Deliricem.. netmaster infinity 401 modem var. Vodafone net ama kablonet altyapisi var bulunduğum bölgede.

İp tv de donuyor çıldırttı..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Modemin adaptörü bozuldu. Tavsiye edebileceğiniz markalar var mı?

• Bende internette kopma sorunu vardı ve çözümü teledünya alıcının elektrik adaptörü ile modemin adaptörünü değiştirince buldum 

Bende ki sorun modemi başka bir odaya taşıdığımda başladı, ana hattan gelen kablo çok uzun olduğu için kesip kısaltmıştım. Evde üç tane cep telefonu, bir tane kabloses telefonu ve bir bilgisayar bu modemi kullanıyordu. kısaltma işlemi yapıp modemi çalıştırdığımda hatta kopmalar başladı. İlk başta kabloyu düzgün bir şekilde takamadığımı düşündüm ve 3-4 tane farklı kablo ucu değiştirerek ve farklı metodlarla takarak denedim( kablodaki folyo ile, folyosuz, folyonun üstündeki ince telli olarak ve telsiz) ama her seferinde hat kopuyordu.

Kabloses telefonu da kullanamıyordum. Dışarıdan aranıldığında ''telefona ulaşılamıyor'' mesajı geliyor, dışarıyı aramaya çalıştığımda ise hat kopuyordu. On gün içinde 5 -6 defa şikayet kaydı oluşturdum, her aradığımda hat değerleriniz normal gözüküyor dendi bende çağrı merkezini aradığımda kabloses telefonunu da açarak hattın kopmasını sağladım ve teknik servisin ev ziyareti yapmasını özellikle istedim ama kimse gelmedi   . Sinirden delirmek üzereydim.

Bu yüzden de taahhütümün bitiminde iptal etme kararı almıştım.(bitmesine iki ay kalmıştı ve o iki ayı mecburen bu şekilde kullanacaktım) Bir gün öğle yemeği molası vermiş olan kablonet çalışanlarını görünce hemen yanlarına gittim ve sorunu onlara anlattım. Çalışanın ilk dediği şey ''adaptörleri karıştırmışsındır, modemin ihtiyacı olan amper kendi adaptöründe var diğerinin değerleri daha düşük bu yüzden modem çoklu yüklenmelerde kapanabiliyor '' oldu ve ''hat değerleri normalse başka bir şeyden olmaz'' dedi.

İnternette okudum bilgisayar da hattı kesebilirmiş dedim o da eğer ethernet kablosu ile bağlıysa olabilir dedi ama ben kablosuz olarak kullanıyorum dedim ondan olmaz dedi. Teşekkür edip eve döndüğümde dediğini aynen uyguladım,

adaptörlerin yerini değiştirdim ve ta ta ta internetim düzgün bir şekilde çalışmaya, kopmamaya başladı. İki gün sonunda hiç kopma olmayınca buraya yazıp eğer böyle sorunu olan varsa faydalansın istedim.

• İlkem22 kullanıcısına yanıt

bozulan adaptörü al bir elektrikçiye git bire bir aynı + - girişi, amperi ve voltu aynı olacak muadil bir adaptör iste...

• selam. az önce bu modem ile birlikte kurulumum yapıldı. yapmam gereken, önerdiğiniz ayar vs. var mı?

• Hayırlı olsun modem arayüzünde yapılması gereken pek bir işlem yok belki ayarlarından upnp yi açıp modemin kendi güvenlik duvarını kullandığınız başka cihazlarda sorun yaşamamak açısından kapayabilirsiniz. Şayet olursa wi-fi kopma bağlanmama hız düşüklüğü çekiş gücünde azalmalar modem arayüzünde wi-fi sekmesinde yapacağınız değişiklikler pek bir etkisi olmayacaktır.

Wi-fi ile bağlantı kuracaksanız veya evinizde akıllı ev ürünleri ve her daim wi-fi ile bağlı kalması gereken ürünler varsa wi-fi da kopmalar kapanmalar yaşayacaksınız yüksek ihtimal, kendimden örnek vereyim ilk 2-3 ay wi-fi sorunsuz ve güzel bir çekim gücüne sahipken zamanla 2 yan odada çekmemeye başladı. Çözümü ethernet kablosu girişli bir access point alıp modemden ona ethernet kablosu çekerek veya modeme ethernet kablosu ile bağlayacağınız ekstra bir router alıp tüm internet trafiğinizi(kablolu/kablosuz) router üzerinden giriş çıkış yapacaksınız verilen infinity401 modem sadece şu ucu sivri eski kablolu tv kablosu gibi kablo ile gelen interneti almanıza yarayacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi W O M B A T -- 7 Kasım 2020; 20:6:43 >

• W O M B A T kullanıcısına yanıt
    değerli yorumunuz için teşekkür ederim. ben bu interneti şahsi kullanım için aldım. benden başka kullanan olmayacak yani. modemi odama koydum ve bilgisayara ethernet ile bağlı. 2.4 ghz wifi devredışı bıraktım, 5 ghz ile telefonuma bağladım. şuanlık hiçbir problem yaşamadım. mutfağa gittiğimde sinyal epey düşüyor fakat yine de yeterli düzeyde. umarım ileride de bir sorun yaşamam.

• Merhaba,

Netmaster Infinity 401 (Kablonet) modeme bağlanan Wi-fi kameralarıma IP rezerve/sabitleme yapmam gerekli.

Elektrikler kesilip geri geldiğinde kameralar aynı IPleri tekrar alamadıkları için probleme yol açıyor.

Modemin "Temel>>DHCP" sayfasında herhangi bir cihaza sabit IP verme , IP rezerve etme gibi bir seçenek göremedim.

Aynı cihazın modeme her bağlandığında aynı IPyi almasını nasıl sağlarım ?

@NetMASTER_

• tolgakurban T kullanıcısına yanıt

Ben aradım sordum, malesef cihazda adres rezervasyon özelliği yokmuş.

• NetMASTER_ N kullanıcısına yanıt

Sevgili Netmaster üyemiz, kullanıcı olan bizlere yardımcı olmak istiyorsunuz anlıyoruz. Ama Castlenet ten aldığınız bu modemin sinyal gücünü yatak odasına götürmek için 2 access point çalıştırıyorum evde. ayrıca çevremdeki herkes bu yüzden sistemden hoşlansalar da bu ekim güçsüzlüğü yüzünden bırakıyorlar/vazgeçiyorlar.

Yeni bir firmware'i kali linux ile sistemden çekip biz mi kurcalayalım, castlenetten firmware bekleyip onu mu inceleyelim.Çoğu menüyü kapatmışsınız, sabit ipler bile veremiyoruz, evdeki IOT cihazlarına, niye bizi 2. 3. cihazlara muhtaç ediyorsunuz.

http://www.castlenet.com.tw/page/13

bari en azından şu gibi modifiyeli olanı getirseydiniz. (resimdeki ürün 2,4 yayın vermektedir, modifiyeden kastım antenleridir)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yeniceli2001 -- 10 Aralık 2020; 22:20:59 >

• quote:

Orijinalden alıntı: tolgakurban

Merhaba,

Netmaster Infinity 401 (Kablonet) modeme bağlanan Wi-fi kameralarıma IP rezerve/sabitleme yapmam gerekli.

Elektrikler kesilip geri geldiğinde kameralar aynı IPleri tekrar alamadıkları için probleme yol açıyor.

Modemin "Temel>>DHCP" sayfasında herhangi bir cihaza sabit IP verme , IP rezerve etme gibi bir seçenek göremedim.

Aynı cihazın modeme her bağlandığında aynı IPyi almasını nasıl sağlarım ?

@NetMASTER_

benim bulduğum çözüm dhcp kira süresini 3 ay gibi çok uzun bir zaman yapmak oldu bu şekilde her zaman aynı ip adresini alıyorlar tabi tam olarak istediğiniz ip adresini almıyor ama daha iyisini düşünemiyorum

• Netmaster Infinity 401 modeme router bağlayabiliyor muyuz? Sıkıntısızca kullanabiliyor muyuz?

• 5ghz bandın anasını ağlattılar, modemi 15 gün önce kiraladım infinity 401 geldigi günden beri 5ghz de her odada sorunsuz 98mbit alabiliyordum, modeme ne olduysa iki veya üç gündür modemden iki adım uzaklaşıyorsun tek dişe düşüyor kanser oldum, bunlar kafalarına göre firmware güncellemesi yaptı galiba anasını ağlattılar modemin, 2.4ghz de sorun yok gibi, 5ghz'i ya kasıtlı bu hale getirdiler yada başka bilmeden bozdular böyle birşey olamaz aynı odada 3 adım uzaklaşınca 4 dişten 1 dişe düşüyor vurucam amk yere modemi kiralık aldım ihale büyük olacak yok mu arkadaşlar parasını verip alabileceğimiz güzel bir modem öneriniz bu netmaster'dan hiç bir şey olmaz modemleri beş para etmez, sağlam modemi piç ettiler, kıyacağım yani paraya alacağım bir tane düzgün modem alternatif varsa, yoksa aboneliği bile bitireceğim o derece uyuz oldum bu yavşaklara 3 gündür sinir hastası oldum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erdo205 -- 19 Aralık 2020; 2:48:51 >

• erdo205 kullanıcısına yanıt
    Infinity 401 modemin düzgün çalışması beni şaşırttı açıkçası. Yeni docsis 3.0 modem bulmak zor olabilir. Bundan dolayı Router alırsanız sizin için daha iyi olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emrecndm -- 19 Aralık 2020; 11:56:25 >
  • erdo205 kullanıcısına yanıt

Sayın Erdo205,

Modeminizin 5 Ghz yayınında böyle önemli bir performans düşmesi varsa sizden bilgi almak isteriz.

Konu ile ilgili hızla yardımcı olabilmemiz için iletişim bilgilerinizi özel mesaj ile iletebilir misiniz?

İlginiz için şimdiden teşekkür ederiz.

• hashus_42 kullanıcısına yanıt

Vodafone cikisli netmasler modemlerde, bridge (kopru) modu engellenmis diye biliyorum. Bu sebeple takacaginiz keenetic, router mod yerine ap modunda calisir ancak.

• İyi günler. Bende de Vodafone aboneliği ile birlikte bu modemden var. Benim sormak istediğim farklı bir konu var . Malum pandemi nedeniyle uzaktan eğitim yapıyoruz. Evde de iki tane çocuk var ve ikisi de uzaktan egıdım yapıyor. Başlarda pek yoktu ama son zamanlarda dersi başlatıp arka plana alıyorlar ve online oyun oynuyor ya da YouTube dan video izliyorlar.

Günün belirli saatleri için girilebilecek sitelere izin verme şeklinde bir ayar var mıdır.
    Yani sabah 8 ile akşam 5 arası sadece benim istedigim sitelere ulaşsınlar. Sonrasında ise istedikleri siteye giriş yapabilirler.
    Bu şekilde saatlere göre site izni verebilir miyiz. .

• halbay kullanıcısına yanıt

Sayın Kullanıcımız,

Modeminizin ambalajında yer alan CD'de Kullanım Kılavuzu bulunmaktadır. Bu kılavuzda Ebeveyn Kontrolü bölümünde yapılması gereken işlemler detaylı olarak belirtilmiştir. Ayrıca aşağıda da yer almaktadır.

Ebeveyn kontrolünü etkinleştirmek için açılan sayfada "Oluştur" butonuna tıklayınız. Referans olarak gösterilen adımları izleyiniz.

1. Açıklama kısmına herhangi bir isim yazınız.
    2. MAC Adresi kısmına engelleme yapmak istediğiniz cihaza ait MAC adresini yazınız. (MAC adresi tanımlamadığınız takdirde yapılan bu işlem modeme bağlı tüm cihazlar için geçerli olacaktır)
    3. Alan Adı/IP kısmına engellemek istediğiniz site adını veya IP adresini yazınız.
    4. Belirli portları engellemek için Başlangıç Portu ve Bitiş Portu kısımlarına engellenmek istenen Port bilgilerini yazarak Protokolünü seçiniz.
    5. Engellemek isteğiniz günleri seçiniz.
    6. Engellemek istediğiniz saat aralığını yazınız.
    7. Izin ver/Engelle kısmından "Engelle" seçeneğini seçiniz.
    8.  "Uygula" butonuna tıklayarak işlemini tamamlayınız.
    9. Kaydettiğiniz işlem sayfanın alt kısmında listelenecektir.

Saygılarımızla,

• İyi günler sevgili @NetMASTER_ . Ben de Infinity 401 modem kullanıcısıyım. Online oyunlarda sorun yaşıyorum ve port açmaya çalıştığımda açık gözüküyor. Fakat web sitelerinden deneme yaptığımda port kapalı gözüküyor. Türksat teknik destekle görüştüm ve Netmaster ile görüşmem gerektiği söyledi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qu4dro -- 12 Ocak 2021; 18:30:18 >
  • 
Sayfa: önceki 7778798081
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.