Şimdi Ara

Network Sorunu Gibi Duran Çözemediğim Sorun

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
531
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Şimdiden konuya bakan ve yorum yazan arkadaşlara teşekkür ederim.
    Gelelim problemimize :

Sistem :

2 adet PC ( Bana ait ) 1 Adet Laptop ( Kıl kardeşime ait Kardeşimde sisteme dahil bir bünyeye sahiptir.)

1. Pc -> Windows XP Service Pack 2 - Server
    2. Pc -> Windows' un öküz home basic vistası - Client
    3. Laptop -> Windows' un öküz home basix vistası - Client olduğu görülmemiştir, süs eşyası
    4. Modem-Roter Özelliğine sahip U.S. Robotics Wireless MAXg ADSL Gateway
    5. USB bağlantılı WD harici hard disc 500GB

1. Durum : Client PC <-> Modem Bağlantısı Ethernet Yolu ile : Realtek RTL8101E -> 100 Mb/s ~= 100/8= 12.5 MB/s olması gereken max. bağlantı hızı
    2. Durum : Server PC <-> Modem Bağlantısı Wireless Yolu ile : US Robotics Wireless Adapter -> 54 Mb/s ~= 54/8 = 6.7 MB/s olması gereken max. bağlantı hızı
    3. Durum : Server PC <-> WD Harici Hard Disc USB Yolu ile : 700 MB dosya kopyalaması yaklaşık 35 küsür saniye -> ~25 MB/s

Problem :Client pc' den Server' a bağlantıdaki yavaşlık.

1. Client, USB bağlatılı WD' den dosyayı Server üzerinden çekerken yaklaşık olarak 1 MB/sn ile çekiyor. Olması gereken 1. Durum yani 6.7 MB/s görmem gerekiyor.
    2. Client, Server üzerindeki dosyayı direk çekerken aynı şekilde 1 MB/sn ile çekiyor. Olması gereken ise 12.MB/s.
    3. Laptop üzerinden test edemiyorum Laptop - Client kıl kardeş' in önemli chat işleri varmış.
    Sonuç : Hesaplamalarımda mı bir yanlış var yoksa ayarlarımda mı anlayamadım. Bir çözüm bulabilirseniz minettar kalacagım gibi her dosya cekimimde size bir adet dua ile
    Sevap level' inizi attıracağım . :)

Şimdiden teşekkürler ....

Çözüm

• Hiç bir cevap gelmemiş. Bile yok heralde... Neyse ki arkadaşlarla yaptığımız bir beyin fırtınasından sonra 1 M/s olan aktarım hızımı 2.5 çekmeyi başardım. Eğer modem channel değerini varolan 11 yerinde daha az kulllanılan bir değere getirisek iyileşme oluyor. Bunun sebebini ise wireless modem' in daha az yoğun bir frekansta çalışarak performansının artışıdır. Ama hedefim en az 5 bunu da başarabicekmiyim görecegiz
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.