Şimdi Ara

Nexstar mı Goldmaster mi (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
114
Cevap
0
Favori
18.242
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • değil arkadaşım ne alakası var görüntüsüde seside donanımıda iyi nereden çıkarıyorsunuz fabrikada berabermi üretiyorsunuz nextle beraber şuan türkiyede en çok satan marka next tabiki meyva veren ağaç taşlanırmış diğer markalar gibi aynı cihazı kasa değiştirip 10 kere piyasaya farklı model gibi sunmuyor birine 3 yıl garanti verip diğerine 5 diğerine 10 yıl demiyor müşteisini aldatmıyor kandırmıyor benim bu konuda son sözüm bunlar kimseye dert anlatcak ta değilim sorunu olan yazsın hayatında next cihazın kumandasını eline almamış adamlar burada orum yapıyor sağdan soldan duydukları ile
    quote:

Orjinalden alıntı: kelepironline

goldmaster daha kaliteli cihazlar getiriyor ama emuda çok cimri

next ise görüntü ve ses kalitesi berbat cihazlar getirip satıyor ama emu için iyi organize olmuş öyle gözü boyuyor.

.
    emuya önem vermeyen goldmasteri tercih etsin bence.

• Uzun yıllardır next kullanıyorum ve 8000 x-cam haricinde hiçbir cihazdan mağdur olmadım,o ise zamanında fazlası ile görevini yapmıştır.şimdi ona yazılım verilmiyor.
  • her zaman söylerim söyliyecegim. next ye işi yazılımla götürüyor.1 nci kalite malzeme kullanılmıyor...tabii bu da onların politikası.
    doktor ... iyi bilir benim yazılarımı..
    piyasa kraldan çok kralcılarla dolmuş..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ertugrulgazi -- 22 Mart 2008; 23:37:48 >
  • 1.kalite malzeme kullanmıyordan kastın nedir açıklayabilirmisin
    quote:

Orjinalden alıntı: ertugrulgazi

her zaman söylerim söyliyecegim. next ye işi yazılımla götürüyor.1 nci kalite malzeme kullanılmıyor...tabii bu da onların politikası.
  • en basit tuner..
  • quote:

her zaman söylerim söyliyecegim. next ye işi yazılımla götürüyor.1 nci kalite malzeme kullanılmıyor...tabii bu da onların politikası.

evet haklısınız,siz next urlaya bakmayın oda biliyor işi ama anlamamazlıga vuruyornext'i bu duruma getiren bal gibide kaon cihazlardır,kabul etmeselerde,en iyi cihazları kaon tabanlı ve harikadır ama kaon pahalı olunca daha basit ucuz,kalitesiz malzemeye döndüler,paraya para dememek için next piyasadaki en kötü malzameli cihazlardan biridir,ya oraya yaptırır ya buraya,fasoncu firma,bende zamanında doktoru çıldırttım,sonunda beni forumdan attı,başa çıkamayınca,kendini bu dagları ben yarattım sanıyor,birde eskiden burada bir başlık vardı,DOKTOR KOREDEN DÖNDÜ,çokta tınisterse mevlana gibi dönsün,kalite yok ortada.

• kıskananlar çatlasın next 1 numara
  • next 200cıs aldım ama görüntü berbat kanal geçişleri hızlı şifreli kanallar açık yuv çıkışından lcd ye bağlanamadım altın uçlu scart aldım bir problem var galiba bağlanmıyor belki ordan baglayınca görünytü düzelir .nasıl bağlancağini bilen varsa yardımcı olsun lütfen ayrıca tüm arkadaşlara verdikleri bilgiden dolayı tşkür ederim
  • Fanatiklik yaparak ve kendi dükkanında sırf next satıyor olmak demek next kötüsünün 1 numara olması demek degil,sondan 1 numara demekse haklısınız,nesi 1 numara next dreambox,tripledragon,gibi cihazların kumanda dügmesi bile olamaz,kendinizi kandırmaya devam edin,yazık başımızı ne zaman kumdan çıkaracagız acaba,anlamaynalar böyle fanatikler yüzünden kanıyor paralarını sokaga atıyorlar,dünyada ne kadar kötü ürün bileşeni varsa next içine toplanmış
  • bende hem fikirim doktorla bundan 4 sene önce bildigim dogruları savundum halada savunurum.
    burda next ye yi savunanlar belki bilmezler mazide neyin ne oldugunu
    next firması vasat cihaz satıp yazılımdan işi götürüyor. tr de birinci olması yazılım destegi olmasından kaynaklanıyor.
    yazılarım ve makalelerim ortada

*************************************************************************************
    bu yazıyı 02-06-2004 de yayınladım.

dijital uydu sektöründe öne çıkan markalar

--------------------------------------------------------------------------------

• Merhaba
    • Hızla gelişen uydu sektöründe dijital cihazlar için yaptığım geniş bir araştırma sonucunda hafızamda oluşan bilgileri sizlerle paylaşmak ve aynı zamanda dijital cihaz almak isteyenler için yol gösterici nitelikte olacağı kanaatindeyim.
    • En başta dream box 7000 S cihazından bahsedeyim.
    • 250 MHz IBM PowerPC Processor (350 Mips)
    • 1 adet DVB CI Slot ve 2 adet Kart Okuma yuvası
    • MPEG4 destekli full DVB uyumlu (DVB-S, DVB-T, DVB-C)
    • 100 MBit full duplex Ethernet Interface
    • Limitsiz TV ve Radyo Kanal Listesi
    • V.24/RS232 Interface, büyük ekran LCD gösterge,64 MByte RAM
    • 120GB kadar dahili HardDisk uyumluluğu
    • 1 sn. altında kanal değiştirme hızı
    • Mükemmel açma/kapama hızı
    • Ayrıca cihaza özel yazılımlarıyla diger cihazların modül ve kartlarla çözebildiğini modül ve kart kullanmadan çözüyor.klavye ve mausla beraber internete bağlanıp cihaza yazılım yüklenebiliniyor .Kamerada bağlanabiliyor.AC3 optik çıkışı var, Linux tabanlı olarak imal edilmiş Dream box 7000 S kaynak kodları açıktır ve bilgisi olan herkez tarafından geliştirilebilir özelliğe sahiptir. Fiyatıda 450 euro civarında. Dijital uydu cihazların içinde en mükemmelidir.
    • Next YE 8000 modelin X CAM lısı gömülü conax tabanlı modülü ve içindeki modüle direk yazılım destegi var .Flash belleği 16 mb ,program bellekte 64 mb sd ram , işlemcisi ise st 5512, 60 mhz ana cpu (yeni model next ye 8000 plus larda ise st 5518 işlemci var).En önemlisi cihazın yenilige açık yazılım destegi olması.Eksikliği ise AC3 optik çıkışı yok. Flash bellekte müsait olmasına ragmen kaliteli 4-5 tane oyunda olabilirdi.İçindeki gömülü conax modülün emu proğramları kullanan alt grup diger marka cihazlara göre çözülen kanallar bazında pek fazla avantajları şu an için yok.Next markalarının içinde en iyi ve en kalitelisi olan 8000 modelleridir.
    • Bir alt gruba gelince bunlarda flash bellekleri 1-2 mb olan cihazlar
    • Aklınıza bu 1-2 mb olan cihazlar kalitesiz mi diye gelebilir hayır değil dream box ve next 8000 e göre kapasiteleri ve işlevleri daha sınırlıdır.(DCI) olanlar yani dijital kartlı olan cihazlar içinde ( teknik özellik,yazılım desteği,kullanım kolaylığı ve servis güvencesi) ile ilgili özellikler üzerinde uzunca bir araştırma süreci sonunda hafızamda üç marka oluştu.( kaon ksc 511 cı,next ye 2000 cı plus,topfileld 3400 cı) dır.
    • Topfield 3400 cı çok kaliteli olması ve diger cihazlarda olmayan uydudan yazılım güncelleme özelligi sayesinde türkiyede satılan uydu cihazları içinde tekdir.yanlızca görgüğüm tek eksigi kullandığı flash bellek 1 mb olmasıdır.
    • Kaon a gelince tercih etmemin en önemli nedenlerinden biri (sunny,ora,diğix,diğiçağ,xtreme,goldmaster,onwa,di ğimaster,hemco,diğiline)cihazlarına orijinlik etmesidir.Bu saydığım markalara kaon fason üretim yapıyor. kullanılan tüm modüllerde sorunsuz çalışması. ksc 511 cı ların yeni üretilenlerinde flash bellek 2 mb proğram dram 8 mb ,AC3 optik çıkış var, güncel yazılımlarla eski modellerede yeni fonksiyonlar kazandırılması çok ama çok güzel bir özelliktir.
    • Next ye 2000 cı plus’a gelince onunda yeni çıkan cihazlarında flash belleğinin 2 mb’a geçtiğini duydum.artıları : kullanıcılar genelde memnun gözüküyor bunda kuşkusuz yazılım destegi çok önemli yer tutuyor.benim gördüm kadarıyla eksileri en başka kasası çok hantal albenisi yok,işlemcisi st 5512 daha hızlı olan st 5518 olabilirdi.oyunu hiç yok,kaliteli 4-5 adet oyun olmalıydı.kullanılan tüm modüller uyum sağlamıyor,AC3 optik çıkış yok, bu çok önemli eksikliktir.
    • Not:burada olmayan humax,hyundai,nokia….gibi cihazlardan bahsetmememin sebebi yalnızcı kullanıcı bazında çok az kitlelere hitap ediyor olmasıdır.Yoksa kalitesini herkes biliyor.Sözlerimi tamamlarken dijital cihaz alırken ne marka alırsanız alın en önemlisi satıcı, ithalatcı firmaların yazılım ve servis agı destegi varmı yokmu.birde özbar firmasından bahsetmeden geçemiyeceğim(dijital dünyada kendini yeniliyememesi ve kullanıcıların beklentisine cevap vermemesi bence firmanın yakın zamanda yok olacagı emaresidir).hoşça ve mutlu kalın, sevgiler….

bu yazım dahada genelleştirilmiştir

***************************************************************************************
    bu yazımda 14-10-2004 tarihli

Dİjİtal Uydu SektÖrÜnde Öne Çikan Markalar (2)

--------------------------------------------------------------------------------

• Merhaba
    • Hızla gelişen uydu sektöründe dijital cihazlar için yaptığım yeni araştırma sonucunda hafızamda oluşan bilgileri sizlerle paylaşmak ve aynı zamanda dijital cihaz almak isteyenler içinde yol gösterici nitelikte olacağı kanısındayım.
    • En başta DREAM BOX 7000 S cihazından bahsedeyim.
    • 250 MHz IBM PowerPC Processor (350 Mips)
    • 1 adet DVB CI Slot ve 2 adet Kart Okuma yuvası
    • MPEG4 destekli full DVB uyumlu (DVB-S, DVB-T, DVB-C)
    • 100 MBit full duplex Ethernet Interface
    • Limitsiz TV ve Radyo Kanal Listesi
    • V.24/RS232 Interface, büyük ekran LCD gösterge,64 MByte RAM
    • 120GB kadar dahili HardDisk uyumluluğu
    • 1 sn. altında kanal değiştirme hızı
    • Mükemmel açma/kapama hızı
    • Ayrıca cihaza özel yazılımlarıyla diger cihazların modül ve kartlarla çözebildiğini modül ve kart kullanmadan çözüyor.Klavye ve mausla beraber internete bağlanıp cihaza yazılım yüklenebiliniyor .Kamerada bağlanabiliyor.AC3 optik çıkışı var, Linux tabanlı olarak imal edilmiş DREAM BOX 7000 S kaynak kodları açıktır ve bilgisi olan herkes tarafından geliştirilebilir özelliğe sahiptir. Dijital uydu cihazların içinde en mükemmelidir.
    • Next YE 8000 modelin X CAM lısı gömülü conax tabanlı modülü ve içindeki modüle direk yazılım destegi var .Flash belleği 2 megabayt ,program bellekte 8 megabayt sd ram , işlemcisi ise st 5512, 60 mhz ana cpu (yeni model next ye 8000 plus larda ise st 5518 işlemci var).En önemlisi cihazın yenilige açık yazılım destegi olması.Eksikliği ise AC3 optik çıkışı yok. Flash bellekte müsait olmasına ragmen kaliteli 4-5 tane oyunda olabilirdi.İçindeki gömülü conax modülün alt grup diger marka( EMU ) proğramları kullanan cihazlara göre çözülen kanallar bazında şu ana kadar pek fazla avantajları yok.NEXT markasının içinde en işlevsel ve yenilige açık olan 8000 X CAM modelidir.
    • Bir alt gruba gelince bunlarda flash bellekleri 2 mb olan cihazlar
    • 2 mb olan cihazlar aklınıza kalitesizmi diye gelebilir hayır değil DREAM BOX ve NEXT YE 8000 X CAM ‘a göre kapasiteleri ve işlevleri daha sınırlıdır Dijital (sayısal) olan cihazlar içinde ( teknik özellik, donanım , yazılım desteği, kullanım kolaylığı ve servis güvencesi)ile ilgili özellikler üzerinde en son beş marka en önlerde. Bunlar ………. KAON(XTREME-SUNNY) , NEXT , TOPFİELD ) dır.
    • TOPFİELD çok kaliteli olması ve diger cihazlarda olmayan uydudan yazılım güncelleme özelligi sayesinde türkiyede satılan uydu cihazları içinde tekdir.Yanlızca gördüğüm tek eksigi kullandığı flash bellek 1 mb olmasıdır. Model olarak TF 5200 CI- TF 4000 PVR—TF 6100 FTA öne çıkıyor.
    • KAON a gelince tercih edilmesinin en önemli nedenlerinden biri (XTREME,SUNNY,GOLDMASTER,DİĞİX,DİĞİÇAĞ,ORA,ONWA,Dİ ĞİMASTER,HEMCO, DİĞİLİNE ve son olarakta NEXT’İN yeni üretilen modelleri )saydığım bu markalara orijinlik ve fason üretim yapıyor olmasıdır. Bu KAON haricindede SUNNY (Atmaca elektronik) ve XTREME markalarıda (donanım,teknik kapasite,yazılım desteği,servis ağı )ile ilğili olarak diğerlerinin önündedir. KAON -(SUNNY,XTREME)’nin yeni üretilenlerinde flash bellek 2 mb proğram dram 8 mb’ dır.KAON ve XTREME ‘de AC3 optik çıkış var,özellikle KAON ’da güncel yazılımlarla eski modellerede yeni fonksiyonlar kazandırılmasıda çok ama çok güzel bir özellik olarak gözden kaçmıyor. KAON VE XTREME ‘de kullanılan tüm modüllerde sorunsuz çalışmasıda önemlidir.KAON’da ( KSC 511 FTA,CI,KSC 511 H )--SUNNY’de (7010 FTA,CI -7011 FTA,CI-AT 1030 CI SKY)XTREME ‘de( XSC 550 FTA,CI,PVR )NEXT ‘de ise ( NEXT YE 2005 CI,FTA)(NEXT YE 7600 SKY) modelleri öne çıkıyor.Detay :NEXT YE 2005 FTA da (AC 3 optik çıkış yok)
    • NEXT’ te gelince bir önceki yazımda eksileri kasasının hantal ve albenisi olmadığı,AC3 (optik çıkış) ve oyunuda yoktu , cihazların çoğunda flash bellek 1 mb ve işlemcisinin STİ 5512 olmasını tespitlerimde eleştirmiştim.Eleştirilerimi haklı zeminlerde savundum ve doğruyu gördüler eksikliklerini kapatıp gelişen uydu dünyasında bizde varız dediler .Yeni çıkan cihazların NEXT YE 2005 CI,NEXT YE 2000 XCI,NEXT YE 2500XDPCI modellerinde AC3 (optik çıkiş)konmuş ,kasa degiştirilmiş şık olmuş. Gördüğüm kadarıyla NEXT YE 2005 CI da Flash bellek 2 mb olmuş ve oyunda eklenmiş.Artılarıda genel olarak kullanıcılar memnun gözüküyor bunda kuşkusuz yazılım destegi çok önemli yer tutuyor.NEXT YE 2005 CI NEXT&NEXTSTAR marka kartlı cihazları içinde dış görünüm ve AC 3 optik çıkış,2 mb flash bellek ,oyunlar ile emsallerinin bir adım önünde görüküyor.Eksisi ise kullanılan tüm modüllere uyum sağlamaması .
    • Ayrıcada bahsetmeden geçemiyeceğim,dikkatimi çeken next markasını birden çok firma sahipleniyor olması.Tabiri caiz ise yedi kocalı Hürmüz gibi. Örneğin: NEXT&WAWE bir firma NEXT&NEXTSTAR içinde yüksel elektronik , ithalatçı ve servis olarakta ayrıca yazılım desteği veren BOTECH firması var.BOTECH burada sanki arka planda çalışan esas aktör gibi gözüküyor.Hatırlanırsa 3-4 sene önce NEXT markasınıda BOTECH pazarlıyordu.
    • Burada adı geçmeyen NOKİA,PACE,HUMAX,SAMSUNĞ,HYUNDAİ..….gibi cihazlardan bahsetmememin sebebi yalnızcı kullanıcı bazında çok az kitlelere hitap ediyor olmasındandır.Yoksa kalitelerini herkes bilir. Sözlerimi tamamlamadan önce özetlersem dijital cihaz alırken en önemlisi ne marka alırsanız alın ithalatcı, satıcı firmaların yazılım ve servis agı destegi varmı yokmu mutlaka araştırıp öyle alın yoksa pişman olabilirsiniz..Çünkü alınan herhangi bir marka cihazın donanımı,teknik kapasitesi ne kadar kaliteli ve son teknolojide olsa yazılım desteginden yoksun ise hızla gelişen dijital dünyada 5-6 ay geçmeden cihaz demode olacaktır,bahsi geçen beş markanın en öne çıkmasının sebebi yazılım desteği ve servis ağı destekleniyor olmasıdır.Son olarak ÖZBAR firmasından bahsetmeden geçemiyeceğim(dijital dünyada kendini yeniliyememesi ve kullanıcıların beklentisine cevap vermemesi beraberinde firmaya itibar kaybettirmiştir.).hoşça ve mutlu kalın, sevgiler….

bu yazılarımın tamamını okuyan kişi sayısı 46.921

GERÇEKLER GÜN GİBİ ORTADA GÜNEŞ BALÇIKLA SIVANMAZ.........

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ertugrulgazi -- 23 Mart 2008; 12:05:10 >

• arkadaş next bayii ya savunacak tabii, erol abisine kıyak.

ben goldmasteri savunmuyorumki, onlarında ticareti berbat, müşteriyi yanıltıcı reklam yapıyorlar ama cihazları nextten daha kaliteli olduğu kesin.

next; nasılsa her yeri bayii yapmış, her 10 m. 1 adet next bayii var :) nerdede yazılım, emu ile desteklenerek satılabilir hale zoraki getirilmiş cihaz varsa ucuza kapatıp sürüyor piyasaya.

kalitesiz cihazları, 5-6 kart destekli share veya emu ile destekleyip satıyor. 900o ultra diye çöp çıkarttı yazılımda bile çuvalladı

atlantanın funbox diye bir cihazı var örnek: 800-900 kanal açıyor cihaz çok iyi değil ama tak kullan canavar gibi çalışıyor. bunun benzerini nexttede vardı ne oldu? sonuç fiyasko.

nedeni? zihniyet.

ekonomik dar boğazdaki tonla dükkanı, bayii olarak kredi ile kendine köle etmiş dandik cihazları sürüyor piyasaya.

O kadar bayii son dönende yanlış seçimlerden cihaz satamaz oluncada nerede büyük market varsa vermeye oradan sürmeye başladı piyasaya artık hızla bayiileride batar bu zihniyetle.

aslında bunların hepsi aynı; doğru dürüst ses ve görüntü kalitesi olan makul cihaz getiren yok.

• buda 28 MART 2006 yılında yazdıgım makalem....

Dİjİtal Uydu SektÖrÜnde Öne Çikan Markalar (3)
    Gönderildi 28 Mar, 2006 - 01:14 PM

Merhaba,
    Tekrar sizlerle dijital uydu sektöründe öne çıkan markalar yazımda birlikte olmaktan mutluyum. Sizlere yine şu yaşadıgımız 2006 yılında neler oluyor hangi markalar ön planda göz atalım. Öncelikle DREAMBOX 7020 S Multimedya UYDU ALICISI modelini inceliyecegiz.

250 MHz IBM PowerPC İşlemci (350 Mips
    - Linux open source (büyük kısmı GPL lisansı altında)
    - Linux Standard API desteği (Direct-FB, Linux-FB, LIRC)
    - 1 x DVB Common Interface Slot
    - 2 x Smartcard Okuyucu
    - Entegre Compact Flash Interface Slot
    - 100 MBit full duplex Ethernet
    - USB Port
    - Analog Modem
    - 12v switch anahtarlama
    - V.24/RS232C
    - Büyük ekran LCD Display
    - 32 MByte FLASH Hafızası
    - 96 MByte RAM
    - Entegre edilmiş IDE UDMA66 Master/Slave Interface
    - HDD desteği (tüm HDD leri destekler)
    - Web Browser / Mail clients türü değişik uygulamalar.
    - Harici IR için MINI-DIN bağlantı
    - RF Modülatör
    - TV ve Radyo için sınırsız kanal kapasitesi
    - Kanal değişim hızı < 1 saniyenin altında
    - Tamamen otomatik full servis tarama
    - Doğrudan paket listesi güncelleme
    - EPG (electronic program guide)
    - Çok fonksiyonlu LNB-Switch kontrolü (DiSEqC Motor)
    - Pekçok dilde OSD gösterimi (arauüz desteği ile)
    - SPDI/F dijital ses akışı (AC-3 / DTS)
    - 2 x Scart çıkışı (CVS/RGB * yazılımla tam kontrol)

DREAMBOX un 7025s 7000s ve 500s modelleride mevcuttur.********

*************************TRİPLE DRAGON DBS-3000 ************
    TRİPLE DRAGON DBS-3000 (GRİ veya SİYAH RENKTE) Özellikler siyah veya gri renklerde CPU IBM PowerPC 405 RAM 64 MB (işletim sistemi ve uygulamalar için) 16 MB framebuffer (görüntü için) ROM 8 MB Flash EEPROM Tuner Giriş 1x F-connector Çıkış 1x F-connector Giriş-/Çıkış-Empedans 75 Ohm IF-Frekans Aralığı 950 - 2150 MHz IF-Sinyal Seviyesi -65'ten -25'e dBm Kanal Bant Genişliği 10 - 30 MHz arası değişken (2,5 MHz aralıklarla) Tuning Sistem PLL-synthesizer Minimum tuning adım boyu 125 KHz PLL- Locktime typ. 20 ms / max. 50 ms LNB-Kaynak Voltajı 14 / 18 V max. LNB-Kaynak Akımı 400 mA LNB-Kontrol Sinyali 22 KHz / 0,6 Vpp Çözücü Modülasyon Tipi QPSK (DVB-systems) BPSK* (DSS-systems) Symbolrates 2 - 45 Mbaud FEC DVB: 1/2, 2/3, 3/4, 5/6, 7/8 DSS: 1/2, 2/3, 3/4, 5/6, 6/7 MPEG Şifre Çözücü Video MPEG-2 acording ISO/IEC 13818-2 MP@ML MPEG-1 acording ISO/IEC 11172-2 Ses MPEG-1 / MPEG-2 (layer I ve II) and MPEG-1 layer III (MP3) Ses/Görüntü Giriş-Çıkışları Birleşik Giriş ve Çıkışlar 2x Euro-AV (SCART), 1x RGB/YUV TV-out (optional with sync on green), composite video (CVBS) ve stereo ses 1x Aux-In for RGB, composite video (CVBS) ve stereo ses 1x RF-Out (UHF-Modülatör - yazılımla kontrol dilebilir) Görüntü Giriş ve Çıkışları 1x RCA (Cinch) composite video out (CVBS) 1x RCA (Cinch) composite video in (CVBS) 1x Mini-DIN (Hosiden) s-video out Ses Giriş ve Çıkışları 1x RCA (2x Cinch) stereo audio out 1x RCA (2x Cinch) stereo audio in 1x RCA (Cinch) electriksel S/PDIF dijital ses çıkışı 1x Toslink optik S/PDIF dijital ses çıkışı Veri Giriş-Çıkışları Ağ 1x RJ45 100 Mbit/s Full Duplex USB 1.1 1x Typ A opsiyonel kablo adaptörü ile beraber Systembus 1x 50-pin Mini-Sub-D Connector for DVR-3000 IDE 1x 40-pin şerit kablo konnektör (ek sabit disk için) Ücretli TV Kanalları Entegre 2x Conax lisanslı kart okuyucu Talep ve lisans ile diğer sistemler Ortak Arabirim 1x Slot (CI-modüller için) Kullanıcı Arabirimi Global Ekranda Gösterge OSD, TV ve LC-Display OSD-/LCD-Dilleri İngilizce, Almanca, Yunanca, İtalyanca, Norveççe, Polca, Rusça, Slovakça ve Türkçe Kanal Yönetimi Kaydedilebilir Kanallar Kanal ismine bağlı olarak 6000 ile 8000 arasında Hafıza yönetiminin baştan düzenlenmesi ile daha arttırmak mümkün Favori Listesi Sınırsız , düzeltilebilir,değistirilebilir Kanal Araması(Her uydu İçin) Otomatik olarak bütün ayarlanmış uydular için,ayarlanmış bazı uydular için ve ayarlanmış bir uydu için seçilebilir. İstenirse bütün kanalları kaydedebilme veya yalnızca ücretsiz kanalları kaydedebilme imkanı Kanal Araması(Her Şifre Çözücü İçin) var, uydu girdisi ile- ve şifre çözücü verisine dair Anten Kontrolü Mini-DiSEqC Var DiSEqC 1.0 Var DiSEqC 1.1 Var DiSEqC 1.2 (Motor) Var USALS (Motor) var (henüz onaylı değil) 12V Düzenleyici var , aynı zamanda DiSEqC/USALS ile kombinasyon halinde LNB- Güç Polarite kontrolü için veya özel amaçlı düzenlemeler için ayrılabilir C-Band Yayınını Alma Var Görüntü Çıkışları RGB SCART-konektör yoluyla, eğer RGB seçilirse YUV yok YUV SCART-konektör yoluyla, eğer YUV seçilirse RGB yok S-Video Adanmış çıkış Mini-DIN-konektör Composite Video (CVBS) Adanmış çıkış Cinch-konektör ve SCART-konektör HF-modulated UHF kanal 21 - 69 arası, yazılım ile ayarlanabilir Video Biçimleri 50 Hz Sistemler PAL-B/G/H, PAL-N, PAL-I, PAL-K, SECAM-L/D/K, SECAM-H 60 Hz Sistemler NTSC-M, PAL-M Görüntü en-boy oranı 4:3 bu durumda 16:9 mektup kutusu gibi ya da yakınlaştırılmış gibi 16:9 Bu durumda 4:3 düşey kenarlarla birlikte Otomatik 4:3 / 16:9 SCART-switching voltaj yoluyla TV'ye sinyal vererek Ses- Seçenekleri Dolby Dijital AC3 Eğer kanal tarafından destekleniyorsa. Bitstream çıkışı S/PDIF-çıkış'a DTS Eğer kanal tarafından destekleniyorsa. Bitstream çıkışı S/PDIF-çıkış'a Elektronik Program Rehberi EPG Kısa durum bilgisi Kanal değiştirirken seyredilen yayın ve sonraki yayın için veya istenmesi Durumunda Uzun durum bilgisi Bütün uygun kanal yayınlarında, istenmesi durumunda Teleteks Yazılım-Şifre Çözücü Level 1.5 'e uygun olarak gelişimlerle birlikte Saklama 4000 sayfa , alt sayfalarla beraber Karakter Takımları Bütün alt kümelerini kapsayarak Latin, Cyrillic ve Yunan Navigation Sistemleri TOP, FLOF ve imleç Alt Başlıklar Aynı zamanda OSD yoluyla sayfa numarası hakkında bilgi sahibi olmadan Yazılım Güncellemeleri PCden ağ üzerinden Windows PC ile özel ücretsiz yazılım,TFTP-server-yazılımları ile Linux PC ile, Linux-integrated TFTP-Server Programlama Arayüzü Ek yazılımlar USB-Bellekten yüklenebilir İçindekiler Cihaz Güç kablosu Uzaktan kumanda 2 x Micro AAA pil Kullanıcı Kılavuzu Sabit disk için montaj parçası, önceden bağlanmış kablolar Boyutlar ( 17 inch Hifi-cihaz standart ölçülerine uygun olarak ) Genişlik Yaklaşık olarak 43 cm / 17 inch Yükseklik Yaklaşık olarak 8,5 cm / 3,3 inch Derinlik Yaklaşık olarak 31 cm / 12,2 inch********************************************** ******
    Bu saydıgım DREAMBOX 7020s ve TRİPLE DRAGON cihazları piyasada satılan diger cihazlardan daha üstün ve fonksiyonel olmakla beraber DREAMBOX 7020s in TRİPLE DRAGON a göre artıları daha fazladır.ayrıca bu cihazların özel yazılımlarıyla diger cihazların modül ve kartlarla çözebildigini modül ve kart kullanmadan çözebiliyor.DREAMBOX da internete klavye ve mausla TRİPLE DRAGON ise internet baglantı özelligi olan bu iki cihazda yazılım yüklenebiliyorAC3 optik çıkışları varDREAMBOX da LİNUX *** TRİPLE DRAGON ise hem LİNUX hemde WİNDOWS tabanlıdır.Her iki cihazda kaynak kodları açıktır ve bilgisi olan her insan tarafından geliştirilebilir özellige sahiptir.***************************************** *********
    Bunların haricinde bir alt grup olan flash bellek 2 mb olan diger cihazları degerlendirecegiz.
    İlk iki cihazın yanında 2 mb olan cihazlar kalitesizmi diye düşünebilirsiniz degil biz o cihazları DREAMBOX ,TRİPLE DRAGON ‘ a göre işlevsel özelligi kısıtlı olarak diyebiliriz.
    Bu söyledigim 2 mb flash bellek cihazlar arasında en çok ön plana çıkan cihazların başında KAON MEDİA ürünleri gelmektedir zaten dünyada uydu cihazlarının imalatını yapan çok az firma var ve en önde gelenlerin başında KAON MEDİA ürünleri gelmektedir.Neden derseniz piyasada satılan marka cihazların çoguna fason üretim yapıyor olmasıdır.
    Başlıca Xtreme, DigiX, AtSat, Arnion, Sunny, Digiline, Ora, Goldmaster, Onwa, Megastar, Next, StrongTech., EchoSat, Mastersat, Magike, eSpecta, SAB, StreamSystem, SatStation, MagicBox, Vision, Samsung Corp., Technosat, Televes, Manhattan, Digiquest, Ariza/ BlackBird/ Winstec CyclonePro/ Enforcer+, Kiatell, Legend Digital, HYD, DSN, Digicag, Hemco, Force, ITN, , Finest sayılabilir.
    *
    *******KAON un KVR 1000 PLUS MULTIMEDIA RECORDER modeli****
    • KART UYUMLU DİJİTAL UYDU ALICISI
    • 64 MB SD RAM
    • SEÇİLEBİLİR KONUM VE BOYUTTA (PIP) 2 CANLI GÖRÜNTÜ İÇİNDE GÖRÜNTÜ
    • 9000 KANAL KAPASİTELİ
    • ÇİFT TUNERLİ
    • KABLOSUZ GÜVENLİK ALARM SİSTEMİ İLE OTOMATİK KAYIT YAPABİLME ALGILAYICI DESDEĞİ
    • ÇİFT MODÜL SLOTLU
    • 17 LİSAN'LI KULLANICI MENUSÜ
    • ARŞİVLEME OLANAKLI ÇIKARILABİLİR YAPIDA 80 GB HARD DİSK KAPASİTELİ
    • DISEqC 1.2 SWİTCH VE DİSEQC MOTOR UYUMLU
    • VDF DISPLAY (Vacum Floresan Display)
    • 32 AYRI FAVORİ KATAGORİLİ
    • PC YE VERİ AKTARIMI İLE VERİ SAKLAMA İŞLEVLİ USB 2.0 BAĞLANTI İMKANI
    • 4 MB FLASH BELLEKLİ
    • RMS İNTERNET ARACILIĞI İLE CİHAZI KONTROL EDEBİLME CAMERA SERVER
    • AYNI ANDA 2 AYRI POLARİTEDEN TOPLAM 6 KANAL KAYIT YAPABİLME
    • LAN ETHERNET NETWORK BAĞLANTISI
    • HARİCİ GİRİŞTEN SEÇİLEBİLİR ÇÖZÜNÜRLÜKTE KAYIT İMKANI
    • MP3 DİNLEYEBİLME RESİMLERİNİZİ SLAYT GÖSTERİSİ İLE GÖREBİLME VE HDD DE ARŞİLEYEBİLME
    • KANAL KİLİTLEME, ATLAMA,TAŞIMA EKLEME, SİLME UYDU ,ŞİFRE TÜRÜ, A dan Z ye Z den A ya KANAL SIRALAMA
    • KAMERA BAĞLANTISI İLE İNTERNET ÜZERİNDEN GÜVENLİK AMACLI GÖRÜNTÜ ALABİLME
    *
    *******************************KAON KSC 511 CI ve FTA MODELİ*
    • 60 Uydu kayıt etme imkanı
    • Toplam 8000 kanal kayıt edebilme (TV ve Radyo dahil)
    • 2 adet CAM modül girişi DiGiX modelinde ayruca 1 adet smart Card girişi Matrix Reloaded CAM (Mr.1.????)
    • SHARP Tuner
    • Ekranda 256 renkli grafikler
    • Kolay uydu kurulum ara birimi
    • CD kalitesinde ses, LD kalitesinde görüntü
    • 13/18 V 0/22 Khz ton kontrolleri
    • Değişken LNB polarite kontrolü 13/18 V , 0/22 KHz ton , 0/12 V, DISEqC, Mekanik ve Manyetik poleratör
    • Yazılım yükleme ve bazı başka iletişim araçları için RS-232C
    • SMATV sistemlerine uyumlu
    • Ön panelde kanal bilgilerini gösteren display
    • Bekleme konumunda ön panelde görülen saat
    • Kolay anten kurulumu için sinyal seviye göstergesi
    • 8 ayrı Favori ve 14 adet ayrı katagorili kanal listeleme
    • Elektrik kesintilerinde hafızanın korunması
    • İleri düzeyde menü işlevleri : TV ve Radyo PID değerlerini, kanal adlarını ve
    • Uydu Transponder'ları düzenleme
    • 64 kademeli ses kontrolü
    • Güçlü ve kolay kanal düzenleme: TV ve radyo düzenleme, kanal ve uydu ismi taşı,sil atla foksiyonları
    • DISEqC 1.2 ve USALS uyumlu
    • 8 ayrı dilde menü (Türkçe , İngilizce ,Almanca,Espanyolca,Fransızca Rusça , Arapça ve Farsça)
    • TV'niz teletext'li olamasa bile teletext fonksiyonu
    • Çok seçenekli Favori kanal özelliği
    • C/Ku band uydularından SCPC/MCPC yayınlarını alabilme
    • Son kanalı hafızada tutabilme
    • Alt yazı (bunun için yayıncı kuruluşun uydudan gelen sinyalle beraber alt yazı desteği de var ise kullanılabilir.)
    • Değişik görüntü ölçüleri (4:3 ve 16:9)
    • Kanal yayın bilgilerini gösteren EPG
    • Değişik kilit sistemleri: Uydu, Ayar ve Çocuk kilitleri
    • Uydudaki kanal tarafından destekleniyorsa çok dilde yayın alabilme
    • 8 ayrı VCR zamanlayıcı (Video zamanlayıcı kontrolü) ile harici kaynaktan kayıt kontrolü
    • Uydu alıcısından uydu alıcısına veri yazılım aktarabilme
    • İnternet üzerinden yazılım versiyon yükseltebilme
    • AC-3 Dolby Dijital ses çıkışı
    • 9 adet Eğlenceli Oyun ( Tetris/ Hexa/ Puzzel/ Slider/ Mine/ Snake/ Poker/ BlackJack/ Sokoban )
    Ayrıca KAON un KSF-100 FTA ile KSC 100 CI modelleri mevcuttur. Kaon'un fason üretim yaptığı en önde gelen ve piyasası olan Sunny'den bahsedeceğim.
    *********************** SUNNY 9000 VR *****************

TEKNİK ÖZELLİKLER
    • ÇİFT TUNER
    • 80 GB. HARD DİSK
    • VFD DISPLAY
    • USB 2.0 V. BAĞLANTISI
    • RMS, İNTERNET ARACILIĞI İLE CİHAZI KONTROL EDEBİLME
    • LAN / ETHERNET BAĞLANTISI
    • MP3 FORMATINDA KAYIT YAPABİLME VE DİNLEYEBİLME
    • MODÜL UYUMLU
    • ÇİFT SLOT
    • PIP
    • MEVCUT KAMERASI İLE İNTERNET ÜZERİNDEN GÜVENLİK AMAÇLI GÖRÜNTÜ ALABİLME
    • ALARM SİSTEMİ
    • 4 MB. FLASH
    • 64 MB. SD. RAM
    • 9000 KANAL KAYIT
    • 17 LİSANLI MENÜ
    • AYNI POLARİTEDE 6 KANALA KADAR KAYDEDEBİLME
    • DISEqC MOTOR UYUMLU
    • KANAL KİLİTLEME, ATLAMA, EKLEME, SİLME
    • KANAL SIRALAMA SEÇENEKLERİ
    • FAVORİ KANAL LİSTESİ
    • PAL BG / PAL I / PAL D / K / SECAM L / NTSC M
    Bunun haricinde AT-9080 CI/FTA***AT-9070 CI/FTA****AT-9060 CI/FTA****AT-9040 CIX (CONAX )
    AT-9030 CI/FTA***DT-9020 CI (crytoworks)***AT-8020 DCI/FTA***AT-8012 DCI/FTA***AT-7020 DCI/FTA***AT-7011 DCI/FTA***AT-7010 DCI/FTA***AT-1030 DCI(sky)***AT-1020 DCI(ucas)***AT-1010 DCI(sky) modelleri mevcuttur.
    ********* ************************ NEXT YE ******************
    NEXT YE-7600 SKY***NEXT YE 2500 DCI/FTA***NEXT YE 2005 DCI/FT
    .****************************** GOLDMASTER ********************
    SAT-7200 FTA***SAT-7300 DCI***SAT-7400 CIM (sky)***SAT-7800 PVR***SAT-10600 CIM(sky)
    **************************************XTREME ******************
    XSC-550 CI*********XSC550 ANV (SKY)***
    ***************************************DİGİX ***************
    DSC-911 A(SKY)***DSC-911 U (UCAS )***DSC-911 HU( PVR Lİ)UCAS
    **************************************DİGİLİNE**** ***********
    EK-60040 DCI/FTA********EK-60040 DCI (SKY)
    ***********************************NEXTVİSİON***** **********
    NV-8050 DCI/FTA*********NV-8050 DCI(SKY)
    ************************************HEMCO********* ********
    GT-60030 DCI/FTA*********GT-60030 DCI(SKY)
    **********************************DİGİÇAG********* **********
    AT-6010 DCI/FTA*********AT-6030 DCI(SKY
    ****************************************ORA******* *********
    AT-5010 DCI/FTA
    *****************************************ONWA***** *********
    X2/X3 FTA****X5 DCI***X7-CIM(SKY)***X9-PVR
    ************************************MEGA STAR***************
    MS-800 DCI/FTA******MS-800 CIM(SKY)

SAYDIGIM CİHAZLARI TÜRKİYEYE FASON OLARAK KAON MEDİA ÜRETİYOR.

UYDU SEKTÖRÜ TÜRKİYEDE EN ÇOK RAGBET GÖREN MARKA VE MODELLER
    KAON ********** KSC- 511 CI ****KVR-1000 PLUS
    Kaonun burada diger markalara göre en büyük artısı yeni bir kasa ve model üretmektense genelde önceki üretilen cihazlarınada destek vermesidir
    ***************************SUNNY****************** ********
    SUNNY* AT-1030 DCI(SKY)*AT-9040 DCI (CONAX)*DT-9020 DCI*AT 9010 DCI(PVR)*AT 9000-VR
    *******************************NEXT YE**********************
    NEXT *NEXT- YE -7600 DCI(SKY)*NEXT YE-2005 DCI/FTA*(NEXT YE 2000 X PLUS DCI/CIP/CIS/FTA)
    ************************************TOPFİELD****** **********
    TF-5000 DCI(SKY)***TF-5000(PVR)***TF-5200 DCI***TF-6100 FTA
    NOT:Tek eksileri flash bellekleri hala 1 mb olması (firma olarak emu yazılımlarına sıcak bakmamalarının bu hususta etkili oldugu söylenebilir). Onun dışında çok kaliteli ve kullanışlı cihazlardır.
    **********************************GOLDMASTER****** ***
    SAT-9400 V DCI*******SAT-80800 DCI *********************
    *

Ayrıca yazımda bahsi geçmiyen dünyada isim yapmış diger marka cihazların ülkemiz piyasasında çok fazla kullanıcı kitleye hitap edememiş olmalarından kaynaklanmıştır.
    Sözlerimi tamamlarken hangi marka cihaz alırsanız alın buradaki en önemli konu ithalatçı, satıcı firmaların servis ağı ve yazılım destegi varmı yokmu bunu araştırın ve öyle cihaz tercihi yapın. Çünkü alınan herhangi marka cihazın teknik kapasitesi, donanımı, en son teknoloji olması servis ve yazılım desteginden yoksun ise hiç bir şey ifade etmemektedir. Örnekleme yaparsak servis ve yazılım desteksiz bu cihazlar çok degil 5-6 ay içerisinde demode olabilir. Tercih yaparken bunlara dikkat etmelisiniz.
    Özbar (taplin) firmasındanda bahsetmeden geçemiyecegim (öncelikle firma olabilmenin koşullarını yerine getirip önceki ürettigi modellerinede destegini sürdürmelidir). Birkaç tane yeni çıkarttığı ürünü övmenin sanki başka ürünleri yokmuş gibi ortaya çıkmanın bir alemi yoktur.

TARİH 28 MART 2006

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ertugrulgazi -- 23 Mart 2008; 23:48:58 >

• HDD Lİ İYİ Bİ CİHAZ ALMAK İSTİYORUM TAVSİYENİZ NEDİR ?
  • next'in en iyi görüntü kalitesine sahip modeli hangisidir.kaon tabanlı modelleri deniyor?bunlar hangisidir?
  • quote:

Orjinalden alıntı: ozgurozgun

HDD Lİ İYİ Bİ CİHAZ ALMAK İSTİYORUM TAVSİYENİZ NEDİR ?

Biraz bekleyip dreambox 8000 almanızı öneririm..Şuana kadar üretilmiş en iyi hd cihaz olduğuna inanabilirsiniz..
  • dreambox 8000 de bıktırdı çıkmadı gitti...
  • quote:

dreambox 8000 de bıktırdı çıkmadı gitti...

Cihaz hazır da piyasaya sürülmedi henüz..
  • şu ana kadar çıkmalıydı...
  • quote:

Orjinalden alıntı: snek1

quote:

Orjinalden alıntı: next-urla

Next 2000 in özellikleri

• 1 Adet Kart okuyucu girişi
    • 1 Adet Modül Girişi
    • Kör Tarama Fonksiyonu
    • Conexant 2. nesil Chipset
    • USB Girişi ve Bu Girişten Yazılım-Data Güncelleme
    • MP3 Dosyalarını Cihaz Üzerinden Dinleyebilme
    • JPG, JPEG Resimleri Slayt Show Olarak TV’de Gösterebilme Özelliği
    • 10000 kanal kapasitesi
    • Mükemmel hızda kanal geçişleri ve uydu tanıma
    • Kolay kullanım ve programlama
    • Türkçe ve 6 seçilebilir dil
    • EPG
    • TV`de olmasa da cihazdan teletext ve altyazı desteği
    • 8 kategorili özel favori listesi
    • Uydu seçimi ve tüm kanalları tek listede görebilme özelliği • Mükemmel kanal dizme özellikleri
    • Timer
    • Uydu alıcısı kumandasından renk, parlaklık ve kontrast ayarlarıyla mükemmel resim imkanı
    • Türkiye`ye özel yazılım desteği
    • Sinyalmetre
    • 3 seçilebilir bilgi barı
    • Merkezi sistemlere uyumlu
    • Diseqc 1.2 Motor ile hareketli çanak kullanabilme özelliği
    • Onlarca mükemmel fonksiyon
    • 4 MB Flash/32 MB SDRAM
    • 5 Oyun
    • Takvim
    • Hesap makinesı
    • LCD ve Plazma TV ler için YUV çıkışı
    • Özel Tuner Hassasiyet Ayarı (LT)
    • Ekranı 13 Kareye Bölme Özelliği (Biri Canlı)
    • Ses, Resim Manuel Senkron İmkanı Hareketli OSD
    • Yayının şifre sistemini 5 sisteme kadar otomatik gösterebilme özelliği
    • Ülkemizde kullanılan tüm modüllere uyumlu
    • Memory Backup
    • Resim dondurma, kare kare oynatma, zoom özellikler ile benzer

hepsi güzelde bide görüntü kalitesi iyi olsa...

• next 2000cıs modelini aldım lcd ye bağladım görüntü vasattı ama.yuv çıkışından altın uçlu kabloyla bağladığımda mükemmmel bir görüntü alde ettim.kalitesiz diyen arkadaşlar bu cihaza bence haksızlık ediyolar cihaz mükemmel herşeyiyle.kanal geçişleri hızlı şifreli kanallar anında açılıyor görüntü mükemmelherkese tavsiye ederim
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.