Bildirim
Next 2000 HD+Sony KDL-40W5710 Lcd tv var.En iyi görüntü için hangi kabloyu almalıyım? RESİMLİ !!!
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
arkadaşım en iyi bağlantı şekli hdmi-hdmi olarak kayıpsız veri olarak biliyorum -
HDMI
Komponent
Scart(RGB) -
HDMI - HDMI denedim ama Scart kadar verimli görüntü alamadım. Neden olabilir acaba... -
nedenini bilmiyorum arkadaşım . arkadaşımda seoul hiremco x3 var hdmi-hdmi ile bağlı. görüntüsü çok güzel. -
Whoops arkadaşımızdan alıntıdır her ne kadar doğrudur bilmiyorum;
hdmi kablo görüntüyü dijital olarak iletiyor. bu durumda görüntü ve ses kaynakta sayısala çevriliyor ve sayısal bir şekilde hedef cihaza gönderiliyor ve hedef cihazda tekrar oluşturuluyor. görüntü sayısal olarak iiletildiği için görüntüde bir kayıp falan olmaz (nsaıl ki fiber optikte olmuyorsa). eğer görüntüde sorun varsa televizyonun işlemci ve yazılımının yetersizliğindendir. (bir dosyayı başka bir diske kopyalayıp orada izlediğinizde nasıl görüntü kaybı olmuorsa burada da aynı mantık geçerli. görüntü bir nevi hedef cihaza kopyalanıyor ve orada açılıyor).
yukardaki mantıkla bunu aslında bir nevi network ortamı gibi düşünebilirsiniz. networkteki bir bilgisayara bağlanıp onun hardiskindeki filmi media player ile izliyormuşsunuz gibi. burada önemli olan networkun hızı. divx izlerken sorun yaşamazsınız ama yüksek bitrate li mkv leri izlerken görüntü kesilir. hele 30 gb lık ts formatlı bir filmi izliyorsanız görüntü iyice kesik kesik olur.
işte burada önemli olan kablonun hangi versiyonları desteklediği. 1.2, 1.3 falan. basitçe versiyon yükseldikçe ver transfer hızı artıyor. bu durumda alıcı ve verici cihazlar destekliyorsa daha yüksek bitrate te görüntüler transfer edilir. (1.2 şu anda her türlü film ve oyun için yeterli diye biliyorum).
çok ama çok kalitesiz bir hdmi kablo almadıysanız 20 liralık bir hdmi kablo ile 120 liralık bir hdmi kablo arasında görüntü kalitesi olarak fark kesinlikle yoktur. tek fark malzeme kalitesidir.
-
Buda başka bir arkadaşın dediği yorum sizin...
Arkadaşlar,
HDMI kablo için boşu boşuna altın uçlu bilmem neli özel kablolara para harcamayın. Çünkü bu tamamen gereksiz. Görüntünün kaliteli olması için scart, component, composite, svideo gibi kabloların kaliteli ve mümkünse altın kaplamalı uçlu olması önemli, lakin HDMI'da bu önemli değil.
Uzman görüşü aşağıda:
HDGurudan alıntıdır:
Satıcıların HDMI Kablolar Hakkında Bilmenizi İstemediği Şey
Upconvert eden bir DVD player, playstation 3 veya HD tuner almayı planlıyorsanız, satıcı size bir HDMI kablosuna ihtiyacınız olduğunu söyleyecektir. Upconvert özelliği olan bir DVD player 70USD (amerika fiyatı) fiyatındayken, size satmak isteyeceği 2-2.5 metrelik HDMI kablo 100-120USD arasında bir fiyatta olacaktır. Bu kablo neden bu kadar pahalıdır? Gerçek şu ki bir HDMI kabloyu bunun onda birinden daha düşük bir fiyata alabilirsiniz ve aynı mükemmellikte görüntü elde edersiniz. İşte bilmeniz gereken:
HDMI (High Definition Multimedia Interface) bir component görüntü kaynağı ile HD görüntü verici arasında genellikle en iyi bağlantıdır. Kablo dijital ses ve videoyu kopyalama koruması (copy protection) ile iletir. Satıcının size söylemeyeceği şey, bu kabloyu ne kadar para öderseniz ödeyin, iki tip görüntüden birini elde edebileceğinizdir – mükemmel veya kötü.
Mükemmel karlanma gibi kusurlar içermeyen görüntüyü ifade etmektedir. Kötü ise hiç görüntü alınaması veya çok kötü görüntü alınmasıdır. Satıcı sizi altın kaplamalı konnektörleri olan, daha kalın, kaliteli üretim ve markalı kablolara yönlendirecektir, lakin bu kablo, görüntü ve ses kalitesinde bir gıdım bile fark yaratmayacaktır. Bu kadar basit. HDMI kablodan geçen sinyal dijitaldir, yani 0 ve 1 taşır. Kim ne derse desin, HDMI kablosunun yaptığı tek şey 1lerden ve 0lardan oluşan sinyalleri bir uçtan diğer uca aktarmaktır. Kablo ne kadar pahalı olursa olsun görüntü iyileşmez.
O halde bir HDMI kabloya ne kadar ödenmelidir? Cevap basit, ne kadar az ödeyebiliyorsak o kadar az.
Sevgi ve saygılarımla.
-
YOKMU ÜSTATLARDAN YORUMLAR.
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X