Arkadaşlar öncelikle herkese iyi forumlar dilerim. Bende Next YE-18000HDMI CX modelini kullanıyorum, bu konu başlığını baştan sona kadar okumama rağmen bu konu hakkında hiç bişey yazılmamış. Ben uydu üstünden hergüncelleme yaptığımda düzenlemiş olduğum kanal listesini yeniden güncellemek zorunda kalıyorum bunu önlemenin bir yolu yokmu kanalları sabit bir hale getiremiyormuyuz. kitapçığını belki 50 sefer okudum. neresini kaçırdım. bu konuda bilgisi olan arkadaşlara şimdiden çok teşekkürler...
Arkadaslar
Next 2000 CI PLUS cihazimda Star tv icin key eklemek icin Biss bolumu yok ne yapmak lazim acil yardim lutfen.
quote:
Orijinalden alıntı: infrared
ye-18000 hdmi cx cihazım var. arkadaşın ilk sayfadaki yazılımı kurdum şu an cihaz açılmıyor ne yapmam gerekli
hocam sanırım mesajların tamamını okumadın!
İlk sayfada verilen yazılım "cıs" modeli içindi eğer onu cx modeline kurduysan (ki kurulum sırasın cıs yazılımı diye görmüş olman lazım) makina kitlenmiştir. bi servise götürüp 5-10 tl civarı bir miktar karşılığında cihazı resetletirsin. Tabiki sorun sadece yazılımsal bişeyse. Eğer donanımda bi sorun çıkmışsa daha pahalıya mal olur!!!!
benim attığım mesajların arasında cx modeli için yazılımı bulabilirsin onu yüklersen biss şifreleri çözülür.
yanlız birkaç arkadaşın daha belirttiği gibi kanalı açtığında şifreli yazabilir sadece menüye girip çıkman gerekir.
quote:
Orijinalden alıntı: jeomuhemrealtintas
Arkadaşlar öncelikle herkese iyi forumlar dilerim. Bende Next YE-18000HDMI CX modelini kullanıyorum, bu konu başlığını baştan sona kadar okumama rağmen bu konu hakkında hiç bişey yazılmamış. Ben uydu üstünden hergüncelleme yaptığımda düzenlemiş olduğum kanal listesini yeniden güncellemek zorunda kalıyorum bunu önlemenin bir yolu yokmu kanalları sabit bir hale getiremiyormuyuz. kitapçığını belki 50 sefer okudum. neresini kaçırdım. bu konuda bilgisi olan arkadaşlara şimdiden çok teşekkürler...
dostum senin soruna gelince:
Sanırım favori kanal listesi oluşturursan bu sorun çözülür diye biliyorum. Güncelleme sonunda kanalların yeri yine değişir fakat sen normal kanal listesini değil de favori listeni kullanırsın. Cihaz kanalları bu listeye eklerken frekanslarına göre kaydettiği için favori listen değişmez.
hımmm çok mantıklı bir çözüm, favori listesi değişmez doğru diyorsunuz. ben bir de onu deneyeyim, çok teşekkürler... Emeğinize sağlık
bende bu cihazdan almayı düşünüyorum arkadaşlar. yaz aylarından beri hiç bir mesaj paylaşımı olmamasının nedeni buradaki arkadaşlar başka cihaz mı aldılar :) tavisye receiver modeli istiyorum next in
Aynı cihazdan kullanıyorum, yaklaşık 1 yıldır. Yazılım yeniledim herhangi sorun gözükmüyor, sadece bazı kanallarda ses az çıkıyor onuda tv'nin sesini açarak çözüyorum tavsiye ederim. Kullanımı basit fiyat performansta eğer çok extrem bişeyler düşünmüyosanız hakkını verebilen bir cihaz, elimden geldikçe arkadaşlara yardımcı olurum. ;)
quote:
Orijinalden alıntı: adogan6
quote:
dostum senin soruna gelince:
Sanırım favori kanal listesi oluşturursan bu sorun çözülür diye biliyorum. Güncelleme sonunda kanalların yeri yine değişir fakat sen normal kanal listesini değil de favori listeni kullanırsın. Cihaz kanalları bu listeye eklerken frekanslarına göre kaydettiği için favori listen değişmez.
quote:
hımmm çok mantıklı bir çözüm, favori listesi değişmez doğru diyorsunuz. ben bir de onu deneyeyim, çok teşekkürler... Emeğinize sağlık
Arkadaşlar malesef yazılım güncellemesi yapıldığında favori listesi siliniyor, bunu eski cihazlarda seri porttan pc'ye bağlayıp yazılımla yedek alarak düzeltirdik. Bu cihazda bende favori listemin silinmesine sinir oluyorum herhangi bir çözüm bulamadım. İster USB ister uydudan güncelleme olsun, favori listesi bende siliniyor. :(
sorunsuz ir hd alıcı almak istiyorum. 18500 modeli uygun mudur?
quote:
Orijinalden alıntı: 666
quote:
Orijinalden alıntı: janjarre
quote:
Orijinalden alıntı: ahmet_topcu54
arkadaşlar bendede bu uydu alıcısından var fakat şöyle bir sorun yaşıyorum fullhd lcd tv ye hd kablo ile bağlantı yapınca ekranda titreme yapıyor hatta ciddi bir titreme oluyor servisi aradım uydu alıcınız hd deil sorun ondan kaynaklanıyor diyorlar bende scart ile bağlantı yapıyorum sizde sorun varmı acaba..???
Demedinizmi servisdeki adama, o zaman ne *ok yemeye HDMI çıkış koyuyonuz diye.
Ben HDMI çıkıştan SD yayın izliyorum öyle bir sorun yok.Verin garantiye uğraşmayın.
Merhaba arkadaşlar,
Bende sony lcd tv ile yukarıdaki sorunu yaşıyorum. Bu NextStar YE-18000 HDMI CIS cihazı ilk aldığımda hem scart girişi ile hemde hdmı girişi ile denedim. Scart girişi ile taktığımda herşey normal, fakat hdmı ile taktığımda ekranda titremeler oluyordu rahatsız edecek derecede. Bu sebeple aynı gün iade ettim ve yenisini aldım geldim.
Tekrar denedim aynı gün ve yine aynı sorunu gördüm. Acaba tv de mi problem var dedim. Aldım bilgisayarı bağladım tv ye hdmı kablo ile ve hiçbir sorun görmedim. Gayet iyi bir şekilde her işlemi yaptım.
Cihazıda değiştirmiştim. Bende bu lnb de sorun var galiba veya başka birşeyde sorun var dedim geçtim. Scart la seyrettim bu güne kadar.
Bir hafta önce de taşındım başka bir eve. Orada merkezi sistem var. Gerekli bağlantıları yaptım ve hdmı ile tekrar denim dedim ve sonuç yine hüsran
Bilsem aynı gün iade ederdim.
HDMI ile seyretmek istiyorum ama ekran titriyor. Hiç yazılım güncellemesi yapmadım. Acaba yaptıktan sonra düzelir mi?
Ve güncelleme yaparken (usb üzerinden) nelere dikkat etmeliyiz..
cihazı farklı tv de deneyebilirsin, hdmi kabloyu sanırım pc bağlarken denemişsin ama yine de imkanın varsa başka tv, kablo vs. kombinasyonları ile denemende fayda var.
o zaman hangisinde sorun olduğunu kesin görebilirsin.
güncelleme yaparkende modeline uygun güncellemeyi yüklediğinden emin ol
en çok CIS ve CX modeli var çünkü CIS modelinin güncellemesi ilk sayfada yer alıyor CX modeli içinse ben yukarıda bir açıklama yapmıştım
zaten toplam 3 sayfa var mesajları dikkatlice okumanda fayda olur.
Bu yazılım güncelleme dosyasını indirince 3 adet dosya + 1 tane de sizin yazdığınız sanırım txt dosyası var. Siz 4 adet yazlım dosyası usb flash diske atılacak diyorsunuz yukarıda.Yoksa sadece 3 dosya mı ? Bu modelde eternet var mı ( siyah olan model ile aynı mı ) ? Usb dik olarak hdd bağladınız mı cihaz görüyor mu ? Ben de hiremco 3x var 500 gb hdd yi görüyor ve kayıt / oynatma yapabiliyor .Bu cihaz hdd leri okuyabilir mi hiremco 3x gibi ? Tşk ettim
arkadaşlar son 2 gündür star ve kanald'yi izleyemiyorum. Frekanslarımı değişti acaba?
bu cihazın network network ddns, , cccam, newcamd ayarları nasıl yapılır anlatabilecek biri varmı?
merhaba arkadaşlar bende bu cihazı kullanıyorum bi problemim varda yardımcı olursanız çok sevinirim donma problemi yaşıyorumm internet hızıyla alakalı olabilirmi acaba ?
quote:
Orijinalden alıntı: DusSoSa
bu cihazın network network ddns, , cccam, newcamd ayarları nasıl yapılır anlatabilecek biri varmı?
güncel
+
Next 18000 HDMI CX ile pcden izleme yapmak mümkünmü?
quote:
Orijinalden alıntı: DusSoSa
güncel
+
Next 18000 HDMI CX ile pcden izleme yapmak mümkünmü?
ben de babam Nextstar 18000 hdmi CX modelini aldım. bu modeli tercih etmemdeki önemli etkenlerden birisi cihazı aldığım sitede ve bazı sitelerde ,bu cihazda PIP (picture in picture) özelliğinin bulunduğu yönünde bilgilerin olmasıydı. ancak cihazı dün teslim aldım ve inceleyince PIP özelliğinin bulunmadığını gördüm. daha sonra next'in resmi sitesinden ürün özelliklerine ve kullanım kılavuzuna baktım, oralarda da PIP özelliğinden bahsedilmemiş. next'in sitesinden indirdiğim aynı model CIS cihaza ait kullanım kılavuzunda ise PIP özelliği var denilmiş , ayrıca kumdan üzerinde PIP düğmesi de mevcut. CX modelinde kumanda üzerinde PIP düğmesi yok.
ÖZETLE, konu içinde bazı arkadaşlar sormuşlar CX ile CIS arasında ne fark var diye... CX'de PIP özelliği yok, CIS'da var. onun haricinde pek bir fark yok sanırım.
arkadaslar bende nex marka uydu alıcısı kulalanıyorum ama bende devamlı donma yapıyo ıcınde 100 tl ye aldıgım server war acaba servermı kotu yoksa ayarlarında mı bı sey war bılemıyorum bana bıraz yardımcı olursanız cok sewınırım ?*
bizde ye 18000 hdmı fta usb modeli var güncellemek için ayrı bir yazılım gerekli mi? biss key özelliği var mı acil cevap yazarsanız malum ntvde eurobasket maçları var ve şifreli birde trt3te formula yayını olduğunda şifre giriyor onuda kırar mı? ve son soru trt hdyide izleyebilir miyim? ve birkaç kere donma sorunu yaşadım
Merhaba arkadaşlar,
Yeni bir Next kullanıcısıyım. Cihazı aldım, kurdum, kanalları güncelledim sıkıntı yok. Fakat kanalları dolaştığımda NBATV'nin olmadığını fark ettim. Forumlarda falan okumuştum. NBATV'nin şifrelerini veriyorlardı. Cihaza bu kanalı nasıl yükleyeceğim?