Şimdi Ara

Next NextStar | Genel Konu | Sorularınızı bu konuya sorunuz. (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
196
Cevap
3
Favori
42.519
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

2 gün önce yeni cikmis olan next ye 20000HD cihazimi almis oldugum yer olan teknosa ya teslim ettim. orada kurallar geregi müsteri memnuniyeti denen bi olay asla yok.. aldiginiz cihaz eger arizali ise ,alali bir saat bile olsa, yinede arizayla basbasa kaliyorsunuz.. geri iade yada degistirme diye bisey yok.. cihaz arizalari direk olarak müsteriye kaliyor,servise gidip gelme zaman araliginda magduriyetiniz ne olursa olsun, asla umurlarinda degil.. cihazlari kendileri bizzat denenmistir tastikli ibare ile satacaklari yerde, satilmis satilmistir mantigi ile satis yapiliyor..cok sikayetim vardi, hepsini anlattim,seviste bakilmasi gerektigi söylendi.. bende diyorumki, o zaman neden tam olarak kontrol edilmeden satisa sunuldu, neden bunun ceremesi tüketiciye cektiriliyor..cihazi teslim ettim, servise gitti.. sikayetlerimi sirali olarak bildirdim..almak isteyen arkadaslarin yararlanmasi amaci ile yaziyorum.. unutmadan evvel, teknosadan alis veris yapacak arkadaslara selam olsun, 1 liralikta olsa 10 bin liralikta olsa, aldiginiz dakikadan itibaren,memnuniyetsizlik diye bisey kabul görmüyor, arizalida olsa artik mal sizindir..gidip gelme araligindaki gecen zaman magduriyeti onlari ilginlendirmiyor..cütük yada bozuk , artik mal sizindir..bir daha teknosa denen yere asla ugramayacam..zaten genel olarak cok pahali satiyorlar..sanki herseyleri birebir denetimden gecipte öyle satiyorlarmis gibi.. yazik vatandasa..

cihazla ilgili olarak sikayetlerimi yaziyorum..

1.. kanallar arasi gecis seri degildir..donmalar yasiyorsunuz..bazan öyle oluyorki, normal oynama aninda bile donuyor, kumanda bile is görmez hale geliyor..cihazi anahtarindan kapatip acarak müdahale edebiliyorsunuz..

2.. cihazdaki kayitli kanal sayisi arttikca alet cok fena kasmaya düsünmeye basliyor..

3.. kanal ayirmasi yapiyor, yani biraz düsük sinyallerde eski reciverim calistigi halde . 20000HD calismadi..bütün sinyallerin kuvvetli olmasini bekliyor..3-5 derecelik düsüleri bile dikkate aliyor, parcali bulutlu göstermeye basliyori yada sinyal yok diyor..

4...uydu taramasi cok agir kaliyor..adeta tarama yapmak zorunda kalacam diye korkmaya basliyorsunuz..

5...kumandadan kanal gezerken, bakiyorsunuz mute sinyali gitmis, ses kesilmis.. yada 189 uncu kanalda iken 190 a gecmek istediginizde, bakmisinizki 6 ci kanala gitmissiniz..adeta nisan almak gerekiyor..az bisey saga sola kaymalarda zaten görmüyor..seri olarak yapilan haraketleri zaten görmüyor, düsünüyor ve pesinden yapmis oldugunuz tuslamalari kendiliginden yapmaya basliyor..hatta pilleri dün takilidigi halde, bugun yine degistirmistim..

6..arayüz öyle kötüki, gelisi güzel bir cihazda olan arayüz mevcut..kalitesiz renklendirmeler, kalitesiz görünümler..sanki atari takmisin gibi..

7.. medya oynaticisi ile bi cok formatlarin gecerliligini yazmislar.. ama hic birisini acamadim..avi bile acamadim..

8... alet ilk yarim saat icinde bile öyle isiniyorki,uzun süreli calisaa acaba ne olacak, yada devamli olarak acik kalabilceni düsünün.. düsünmek bile istemiyorum..

9..heleki ortak anten tesisati olan bir dairede oturuyorsaniz, isin icinden cikmaniz mumkun degildir... neye göre üretiliyor bu cihazlar.. cok daireli apartmanlarda, catilar canak anten tarlasinami dönmeli ..

teknosayi kiniyorum..ödemesi yapildi..bir gün bile kullanamadan ben bugun cihazsiz kaldim.. servisten dönünceye kadar ben baska bir recivermi almam gerekiyor..

next firmasina gelince... next reciver kullandigim icin yine next tercih etmistim.. iyilestirceklerine kötülestirmemi yapiliyor.. bu cihaz 45-50 liralik cihaz degilki.. 300 liraya almis oldugum bir cihaz..neye göre hangi arastirma gelistirme deneme yada kullanmaya göreye piyasaya böyle aletler sürüyorlar ,.. hersey paramii. sizin adiniz ne olacak peki..bugun ben yarin bir baskasi.. yaziktir vatandasin cektiklerinin hesabini kim verecek..teknosaya özel yada piyasaya özel, sonucta bir cihaz üretiyorsunuz ama kalite kontrolunu yapmadan veriyorsunuz... next gibi bir firmaya dogrusu hic yakismadi..yeni islemcimisi varmis ) birakin arkadasim vatandasin cebi ile oynamayi.....

• selam dostum.. öncelikle söyleyeyim ben makinadan pek anlamıyorum.. emu için verdiğiniz dosyayı yükledim receiver kapandı birdahada açamıyorum n yapabilirim
  • yahu ilk yazıdaki eklentiyi indirip yükledim, cihaz cortladı nasıl iştir bu beyler bilen birisi yardımcı olsun lütfen :(
  • Arkadaşlar bende 4-5 aydır bu cihazı kullanıyorum. Ben usb flash belleke kayıt yapmak istiyorum ama pc de izleyebileceğim formatta kayıt nasıl yaparım bilmiyorum.Mpeg veya mp4 formatlı olabilir mesela. Ayrıca bir kanalda kayıt yapıyorken başka bir kanalı nasıl izlerim
  •  Next NextStar | Genel Konu | Sorularınızı bu konuya sorunuz.

Merhaba,

Bende resimdeki uydu alıcısı var, 3 sayfayı da satır satır okudum. Fakat sorunuma çözüm bulamadım...

Öncelikle NTV Spor'da La Liga maçları için BISS ayarlarında bir problem yok, onu yaptım.

Fakat şöyle bir sıkıntım var, günlerdir beni rahatsız ediyor. Uydu alıcısını kapattıktan sonra açılmıyor. Uydu alıcısının dijital ekranında hiçbir sayı, yazı, ışık çıkmıyor. Uydu alıcısını açabilmek arkasından 0/1 yapıyorum. Öyle yapınca açılıyor ancak. Uzaktan kumanda ile kapatınca, uzaktan kumanda ile açamıyorum!

Bu sıkıntı next destek sitesinden yazılım güncellemesini yaptıktan sonra olmaya başladı.

Uydudan tekrar güncelleme yaptım, hâlâ aynı sıkıntıyı yaşıyorum... Yardımlarınız ve çözüm önerileriniz için şimdiden teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: billypostman

Next NextStar | Genel Konu | Sorularınızı bu konuya sorunuz.

Merhaba,

Bende resimdeki uydu alıcısı var, 3 sayfayı da satır satır okudum. Fakat sorunuma çözüm bulamadım...

Öncelikle NTV Spor'da La Liga maçları için BISS ayarlarında bir problem yok, onu yaptım.

Fakat şöyle bir sıkıntım var, günlerdir beni rahatsız ediyor. Uydu alıcısını kapattıktan sonra açılmıyor. Uydu alıcısının dijital ekranında hiçbir sayı, yazı, ışık çıkmıyor. Uydu alıcısını açabilmek arkasından 0/1 yapıyorum. Öyle yapınca açılıyor ancak. Uzaktan kumanda ile kapatınca, uzaktan kumanda ile açamıyorum!

Bu sıkıntı next destek sitesinden yazılım güncellemesini yaptıktan sonra olmaya başladı.

Uydudan tekrar güncelleme yaptım, hâlâ aynı sıkıntıyı yaşıyorum... Yardımlarınız ve çözüm önerileriniz için şimdiden teşekkürler.

Bu problemin neden kaynaklandığına dair kimsenin bir fikri yok mudur? :(

• yazılım sorunundan dolayı olur yetkılı servıse goturup yenıden yukletın
  • bu cihazın görüntüsü full hd mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: cgty89

bu cihazın görüntüsü full hd mi?

hayır sadece hdmi çıkışı var
  • Slm arkadaşlar... Bende Next YE-18500 HD var.İlk aldığım zaman bi de server attırdım.Kurulumu yapmaya gelen usta uydudan otomatik yazılım güncelleme özelliğini kapattı.Uydudan yazılım güncellemesi yaparsam serveri siler diye.Şimdihttp://www.nextdestek.com/ sitesinde hazır USB ile yapılabilen son yazılım ve kanal lsiteleri bulunuyo. nasıl yapıldığı güzelce açıklanmış.Ben yazılım güncellemesini,kanal listesi güncellemesini vb değişiklikleri USB ile yaparsam yine server silinirmi
  • uydudan usbden farketmez yazılım yuklersenız sılınır ***** satın aldıgın yerden bılgılerını ıste kumandadan gırebılırsın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatihmc -- 11 Kasım 2011; 23:04:16 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: toronto1

quote:

Orijinalden alıntı: cgty89

bu cihazın görüntüsü full hd mi?

hayır sadece hdmi çıkışı var

peki o zaman normal bir scart bağlantılı alıcıya göre bunların görüntüsü daha netmi olur?birde ben dsmartın denema paketini kullanmıştım.goldmaster hd kutu getirmiştiler.görüntü çıkışı 1080i 50hz di.bu hd kutulara gelen yayın yine bu şekilde mi yoksa bu görüntünnün yüksek kaliteli(1080i) gelmesinin sebebi platformdan kaynaklımı?yani kısacası dsmartın yada digitürkün hd kanallarının yayın kalitesiyle bu kutulardaki yayın kalitesi aynımı?
  • Merhabalar arkadaşlar. c650 televizyonumu merkezi sistemde duvardan gelen cıkışla kullanarak yalnızca karasal yayınları izliyordum. elime next ye2005 uydu geçti fakat izlediğim odadaki duvarda yalnızca karasal cıkısı vardı. ben de başka bir odadaki çift çıkışlı (karasal ve dijital) soketi söküp izlediğim odadaki soketle değiştirdim. duvardan yalnızca tek bir kablo geliyor fakat bağladığım soket hem karasal hem dijital çıkışlı. iki ucu F konnektörlü kablonun bir ucunu duvara diğer ucunu uydunun LNB In cıkısına taktım. Uyduyu da TVye scart ile bağladım. fakat ekranda uydunun arayüzünü görebilmeme rağmen sinyal alamıyorum. duvardaki soket bağlantısını muhtemelen doğru yaptım çünkü karasal çıkısından hala sinyal alabiliyorum. hatayı uydu kablosu ve F konnektör bağlantısında mı yaptım acaba? bir de söyle bir durum var ki uydunun kumandası çalışmıyor. uydu üzerinden menü tuşuyla kuruluma geliyorum fakat benden 4 haneli pin istiyor, kumanda da çalışmadığı için pin giremiyorum. önceden kullanılan bu uyduyu tekrar baştan kurmam gerekir mi yoksa tek sıkıntı kablolamada mı?

• slm ustadlar ustadlae sıze bır sey danısacaktımda next nex stardan hd uydu alıcısı almayı dusnuyorum bu nexsın hd uydu alıcısında en sorunsuz ve hızlı kanal gecısıne sahıp modelınde yardımcı olma ıhtımalınız varmıydı bırde bu ınternet baglantısı fılan yazmıs bazı forum uyelerı ben pek anlamamda bu ıslerden) bıde normal uydu alıcısıyla hd uydu alıcısı arasında baya goruntu farkı varmıydı normal uydu alıcı alsam yeterlımı full hd tvım vardaevde ınternet var ama kotalı yanı ınternete baglıyamam hd uydu alıcısını yardımcı olabılırsenız cok makbule geccek sımdıden cok tsk ederım bıde ılla nex olması lazım modellerı belırtebılırsınız ısallah kolay gelsın bıde ustadlar sızden rıcam en az arıza cıkaran modellerı soyluyebılırmısınız nexsın hd olması lazımda kolay gelsın
  • konuyu açan ve bilgisini paylaşan herkese tşk ederim, nihayet sorun çözüldü.
  • BEYLER STAR TV NİN YENİ FREKANSINI NASİL YAZİYORUZ ? Bİ YARDİMCİ OLUN
  • manuel transporter ekle
    11054 h 30000
    elle tarat
  • quote:

Orijinalden alıntı: virtue051

SANİRİM GORUNUMDEN BAŞKA FARK YOK.EGER İSTANBULDAYSAN KARAKOYDEN AL.

cx modelinde digiturk kart okuyucu var mı ?
  • slm arkadaşalr next 5000 var kanal arama yapıyorum %80 lere geldiğinde %80 de kalıyor ilerlemiyor böyle olunca yeni kanalları ekleyemiyorum problem nedir nasıl düzeltebilirim teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maradona83 -- 25 Ocak 2012; 15:50:52 >
  • s.a bugün bu next in ye-18000 hdmı/cx serisini aldım. yukarıda ki fotoğraftakinden yani. ben bunu alırken adam divx i açıyor 1 tblik hddyi taktım görüyor dedi. bende aldım usb den film izlemek için. eve gelince taktım usb belleği. filmi açtı ama sesi çıkmıyor. ac3 ü okumuyor sanırım :S bunun dışında dvd rip lerinde bazısını açıyor ama ses yine yok :S şimdi pişman oldum bu yüzden. yazılım yükleme ile falan bu sorun aşılabilir mi :S yada bende mi sorun var acaba :S bu cihazı kullanıpda film izleyen arkadaşlar yardımcı olurlarsa çok sevinecek bi çağre bulamazsam en kısa zamanda geri verecem cihazı.
    bunun dışında bana 100 tl civarında usbden film izleyebilecem uydu alıcı önerecek arkadaşlar olursa şimdi den teşekkür ederim.
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.