_imkansız_ hocam slm... cumartesi günü cihazı aldım(525)cihaz açıkken mi şarj edilmeli,yoksa farketmez mi?
quote:
Orijinalden alıntı: airtor
_imkansız_ hocam slm... cumartesi günü cihazı aldım(525)cihaz açıkken mi şarj edilmeli,yoksa farketmez mi?
pc den şarj ederken kapalı olması daha iyi olur,daha çabuk şarj olur
hocam cihaz oldukça sade. kullanımıda kolay.kitapçığı okumadım.sanırım zamanla öğrenirim. güncelleşme yaptınız mı hiç? bu konuyla ilgili bir uyarı geliyor mu? bu arada teşekkür ederim bu cihazı tavsiye ettiğiniz için... sizi sorularımla zaman zaman rahatsız edecğim.
şuan için bir harita güncellemesi yok yapılacak,yanlız firma üzerindeki primo yazılımını güncelleyecekmiş onuda Buradan Duyururlar zaten
Next yeni modellerde TMC özelliği vardı değil mi? Yanlış hatırlamıyorum umarım...
Evet 525 ve 545 serilerinde bu özellik var yani TMC donanımını firmadan satın alıp cihaza takıp TMC kullanabiliyorsunuz.
hocam TMC nedir ne işe yarar.
Kısaca TMC FM bandı üzerinden yayın yapan ve yol,trafik,sıkışıklık vs. gibi bilgileri veren bir sistem,Türkiyede henüz kullanılmaya başlanmadı,fakat harita sağlayıcı başarsoft geçenlerde burada forumda yazmıştı "TMC yakında geliyor " diye fakat bu Türkiyenin her yerinde olmaz şimdilik sadece İstanbul,Ankara gibi illerde olur
_imkansız_ hocam selamlar.. ekranla ilgili kafama takılan bazı sorularım olacak. yardımcı olursan sevinirim.
2-yolda giderken şehir içinde110 km yazıyor hız sınırını normalde 50 yazması gerekmiyor mu?
3-radarların altından geçiyorum hiçde uyarmıyor sanırım 200-300 m kala uyarması gerekmiyor muydu?
hocama çok teşekkür ediyorum şimdiden..
1- Zaten o gördüğünüz normal yol görüntüsüdür,seyahat sırasında öyle görünecek.İlk resimdeki gibi olan kavşak görüntüleridir,özellikle büyük şehirlerde kavşaklara yaklaşırken bu görüntü gelir.
2- Hız sınırları yollarda karayollarının ve belediyelerin belirledikleri tabelalarda yazar,eğer farklılık varsa bunu hata olarak Başarsoft'a yazmalısınız.
3- Radarları bu cihazların hiç biri tespit etmez,sadece eğer dosya yüklediyseniz gelmeden uyarır.Orada varmı yokmu bilmez bu dosyayıda asıl yapılan yerindenhttp://www.turke****.com/satforum/showthread.php?t=647570 alabilirsiniz.
quote:
_imkansız_ hocam selamlar.. ekranla ilgili kafama takılan bazı sorularım olacak. yardımcı olursan sevinirim.
2-yolda giderken şehir içinde110 km yazıyor hız sınırını normalde 50 yazması gerekmiyor mu?
3-radarların altından geçiyorum hiçde uyarmıyor sanırım 200-300 m kala uyarması gerekmiyor muydu?
hocama çok teşekkür ediyorum şimdiden..
1:çizgi şeklinde (3.resimdeki gibi)olması normal diğeri kavşak görüntüsü.Harita datasında işli olan yerlerde o görüntüyü görebilirsiniz.
2:Yoldaki hız sınırları harita datasına ne işlenmişse onu gösterir,yanlış gösteriyorsa haritada hatalı olduğundandır,
3:Paylaşılan radar noktaları dosyasını cihaza eklemediyseniz bu uyarıyı alamazsınız.Birde uyarı almanız için,oradaki radarın dosyaya işlenmiş olması lazım.
quote:
Orijinalden alıntı: osman_goksel
545 modelini geçen hafta satın aldım. Cihazdan memnunum şimdilik bir problem yok. Sorusu olan arkadaşlara yardımcı olabilirim.
Hayırlı olsun iyi günlerde kullanın
arkadaşlar sağolun.. kullanım klavuzu biraz karışık geldi bana.
rota planlama yöntemlerinden hangisini seçtiniz? hızlı kısa ekonomik kolay var. en iyi seçim hangisidir?
benim favorim hızlı ve kolay olanlar.Kısa seçeneği şehir içinde dar sokaklara vs yönlendiriyor.Ekonomik seçeneği olmaması lazım onun yerine yeşil rota var onu da hiç denemedim.
1-bimeksden 525 almayı düşünüyorum. nextburada'dan sipariş vermek şart mı?üye olmak mı gerekiyor buradan sipariş vermek için...
2-545 ile aralarında çok mu fark var?
bu cihazlara hariici kart mı takılıyor ve takılıyorsada ne işe yarayacak. teşekkürler....
1 - istediğiniz yerden alabilirsiniz nextburada yada bimeks farketmez , 2 - 545 ile arasındaki fark ekran çöznürlüğü ve BT olması , 3 - micro sd kart takabilirsniz fotnav , mp3 yada film yüklemek isterseniz mutlaka kart takmanız firma tarafından tavsiye ediliyor.
Sevgiler ++
NAVİGASYONUN İŞLEMCİSİ ÇOK HIZLI.BU GÜZEL ANCAK 70 KM İLE GİTMEM GEREKEN YERİ 30 İLE GÖSTERMESİ VEYA HIZLI GİDİLMEYECEK YERLERDE ÖZELLİKLE Sabit radar kameralarıNIN OLDUĞU YERLERDE 110 GÖSTERMESİ ÇOK İLGİNÇ. İNSANI ZOR DURUMA SOKABİLİR.
HOCAM KAVŞAKLARA GELMEME RAĞMEN HARİTADA ÇİZGİ ŞEKLİNDE GÖSTERMESİ HAHKAKTEN CAN SIKICI.O RESİMDEKİ GB YOL GB GÖSTERSE DAAHA İYİ OLMAZMIYDI. ACABA BEN AYARLAMASINI MI YAPAMADIM?
quote:
quote:
NAVİGASYONUN İŞLEMCİSİ ÇOK HIZLI.BU GÜZEL ANCAK 70 KM İLE GİTMEM GEREKEN YERİ 30 İLE GÖSTERMESİ VEYA HIZLI GİDİLMEYECEK YERLERDE ÖZELLİKLE Sabit radar kameralarıNIN OLDUĞU YERLERDE 110 GÖSTERMESİ ÇOK İLGİNÇ. İNSANI ZOR DURUMA SOKABİLİR.
Bu harita datasındaki hız sınırlarının yanlış işlendiğinden kaynaklanıyor.
quote:
HOCAM KAVŞAKLARA GELMEME RAĞMEN HARİTADA ÇİZGİ ŞEKLİNDE GÖSTERMESİ HAHKAKTEN CAN SIKICI.O RESİMDEKİ GB YOL GB GÖSTERSE DAAHA İYİ OLMAZMIYDI. ACABA BEN AYARLAMASINI MI YAPAMADIM?
Bu her yerde yok bazı yerlerde var ankara istanbul ve tem oto yolunda buralardan geçerken elbet birgün görürsünüz.
AA HOCAM ZOR O ZAMAN BURSADA YAŞIYORUM. 1 AY EVVEL ALMANYADAN FRANSAYA KADAR ARAÇ KİRALAMIŞTIK.TOMTOM NAVİGASYON ARACINI VERMİŞLERDİ. İNANIN KUSURSUZDU.YOLLARDAKİ HERŞEY SANKİ TEK TEK İŞLENMİŞTİ. HERHALDE ORADAKİLERİ BURADA ARADIĞIM İÇİN BİRAZ HAYAL KIRIKLIĞI OLDU BENDE. CİHAZDA TÜMYOLLAR TUPKI RESİMDEKİ GB YOL ŞEKLİNDE GÖSTERİLMİŞTİ.SADECE KAVŞAKLARI DEĞİL TÜM YOL O ŞEKİLDE GÖSTERİYORDU.