Şimdi Ara

Next YE-GA 5720, YE-G 525 ,YE-G 545 Navigasyon Cihazları (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
832
Cevap
4
Favori
61.576
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Anlamadığım şey şu,bundan 1 sene önce tomtom'dada bu dediğiniz kavşaklar yoktu ? Alanlar kayıpmı oluyordu ? Bunlar sadece işin pazarlama satış tarafı,ve bu cihazlarda bu tip görüntüler sadece o anlık bir hoş görüntü olsun diye yapılır.Normal seyir halinde iken rotanızı göstermesi en doğru yoldur,yoksa filim izler gibi bu cihaz seyredilmez zaten.
  • arkadaşlar 545 in 4624 ten artısı olarak sadece av in girişi , bluetooth ve hız farkı mı var? video oynatma açısından deneyen oldu mu? birde nokia cihazım la bluetooth ile eşleştirmede sıkıntı yaşar mıyım?
  • quote:

Orijinalden alıntı: aksa_

arkadaşlar 545 in 4624 ten artısı olarak sadece av in girişi , bluetooth ve hız farkı mı var? video oynatma açısından deneyen oldu mu? birde nokia cihazım la bluetooth ile eşleştirmede sıkıntı yaşar mıyım?

545 modelde av-in girişi yok 4624' göre aralarındaki bazı farkları 545 modelinde işlemci AT V ekran 5" BT var ve ekran çözünürlüğü 800x480 vide o konusuna gelince seyredeceğiniz filmleri 400x240 olarak convert etmeniz lazım.Genelde filmler 720x300, 640x256 gibidirler.Ama elinizdeki cihaz 800x480 yani aşağı render yapmak zorunda ki bu çözünürlükte bu imkansız.bu yüzden bu çözünürlükte ekrana sahip cihazlarda convert etmeniz lazım gelir.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • blooetooth ve av ın girişini kullanmayacağımı düşünürsek hocam sizce 525 modelini mi yoksa 4624 ü almak daha mantıklı? Sanırım arada 60-70 tl oynayacak...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aksa_ -- 24 Ağustos 2011; 18:20:29 >
  • quote:

blooetooth ve av ın girişini kullanmayacağımı düşünürsek hocam sizce 525 modelini mi yoksa 4624 ü almak daha mantıklı? Sanırım arada 60-70 tl oynayacak...

Beni gideceğim yere götürsün ekran boyutu vs önemli değil derseniz bence 4624 alınabilir çünki fiatı baya uygun 178 tl ye gelmiş,
  • 2-3 ay önce hepsiburada dan Next YE-G 545 modelini almıştım, çok keyifli bir şekilde kullanıyordum.
    1-2 hafta önce cam vantuzuna cihazı takamadım, epey uğraştım halbuki çok kolay takılıyordu. Sonra çıkartıp bakınca cihazı vantuza taktığımız yerin bir çentiğinin eriyip, olması gereken yerde durmadığını farkettim epey üzüldüm.

hepsiburadaya arıza takip formu ile gönderi yolladım bildiğiniz gibi onlar hemen cevap veriyorlar, bir numara ile ücretsiz kargo yapıyorsunuz fakat elinize ulaşma süresi epey uzuyor. Ben hem bunu yaptım hem de Nextnavigasyon com sitesinden mail attım.

Bana hemen geri döndüler ve bu havalarda bu tip şeyler olabildiğini, araç güneşliklerini kullanırken vantuzu çıkarmamı ve adresimi göndermemi istediler.
    2-3 gün içinde adresime yeni vantuzu gönderdiler.

İyi ki Next almışım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: salihcaliskan

2-3 ay önce hepsiburada dan Next YE-G 545 modelini almıştım, çok keyifli bir şekilde kullanıyordum.
    1-2 hafta önce cam vantuzuna cihazı takamadım, epey uğraştım halbuki çok kolay takılıyordu. Sonra çıkartıp bakınca cihazı vantuza taktığımız yerin bir çentiğinin eriyip, olması gereken yerde durmadığını farkettim epey üzüldüm.

hepsiburadaya arıza takip formu ile gönderi yolladım bildiğiniz gibi onlar hemen cevap veriyorlar, bir numara ile ücretsiz kargo yapıyorsunuz fakat elinize ulaşma süresi epey uzuyor. Ben hem bunu yaptım hem de Nextnavigasyon com sitesinden mail attım.

Bana hemen geri döndüler ve bu havalarda bu tip şeyler olabildiğini, araç güneşliklerini kullanırken vantuzu çıkarmamı ve adresimi göndermemi istediler.
    2-3 gün içinde adresime yeni vantuzu gönderdiler.

İyi ki Next almışım.

gerçekten sevisi sorunsuz diyebiliriz

• En azından aldığın yere git muhabbeti olmuyor firmada
  • quote:

Orijinalden alıntı: _imkansız_

quote:

arkadaşlar 545 in 4624 ten artısı olarak sadece av in girişi , bluetooth ve hız farkı mı var? video oynatma açısından deneyen oldu mu? birde nokia cihazım la bluetooth ile eşleştirmede sıkıntı yaşar mıyım?

545 modelde av-in girişi yok 4624' göre aralarındaki bazı farkları 545 modelinde işlemci AT V ekran 5" BT var ve ekran çözünürlüğü 800x480 vide o konusuna gelince seyredeceğiniz filmleri 400x240 olarak convert etmeniz lazım.Genelde filmler 720x300, 640x256 gibidirler.Ama elinizdeki cihaz 800x480 yani aşağı render yapmak zorunda ki bu çözünürlükte bu imkansız.bu yüzden bu çözünürlükte ekrana sahip cihazlarda convert etmeniz lazım gelir.

545 modeline sahibim. Diyebilirim ki tek kötü yanı video performansı. 400x240 da çevirsem, divx de yapsam wmv de yapsam, olmuyor olmuyor.
    Bütün formatlarda bütün çözünürlüklerde takıla takıla gösteriyor.

Bir kere 800x480 çözünürlüğü unutun. Berbat.
    400x240 da biraz iyi ama gene takılıyor. Beğenmedim.
    Önceki cihazım 480x272 idi ama video izlemek zevkti, takılmıyordu. Artı navigasyonu da biraz daha hızlıydı. işlemcisi 400 mhz olmasına rağmen!!!
    545 modelinin navigasyonu da biraz ağır, ama gene de rahatsız edecek derecede değil. En azından çözünürlük yüksek, telafi ediyor.
    Video izleyecekseniz 545 den uzak durun derim.
    FM transmitter iyi.
    GPS uydu bulması vs gayet iyi.
    Ekran kalitesi iyi güneşte okunuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi osman_goksel -- 1 Eylül 2011; 13:26:04 >

• quote:

Orijinalden alıntı: osman_goksel

quote:

Orijinalden alıntı: _imkansız_

quote:

545 modeline sahibim. Diyebilirim ki tek kötü yanı video performansı. 400x240 da çevirsem, divx de yapsam wmv de yapsam, olmuyor olmuyor.
    Bütün formatlarda bütün çözünürlüklerde takıla takıla gösteriyor.

Bir kere 800x480 çözünürlüğü unutun. Berbat.
    400x240 da biraz iyi ama gene takılıyor. Beğenmedim.
    Önceki cihazım 480x272 idi ama video izlemek zevkti, takılmıyordu. Artı navigasyonu da biraz daha hızlıydı. işlemcisi 400 mhz olmasına rağmen!!!
    545 modelinin navigasyonu da biraz ağır, ama gene de rahatsız edecek derecede değil. En azından çözünürlük yüksek, telafi ediyor.
    Video izleyecekseniz 545 den uzak durun derim.
    FM transmitter iyi.
    GPS uydu bulması vs gayet iyi.
    Ekran kalitesi iyi güneşte okunuyor.

piranha infinity dede aynı takılma sorunu vardı kendi cihazımla karşılaştırma imkanım olmuştu hatta aynı videolarla karşılaştırmıştım hepsi değişik çözünürlükte olan çözünürlükten kaynaklandığına eminim

• arkadaşlar karşılıklı atışma içeren mesajlar yazmayalım lütfen.Tartışma yaratacak mesajlar kaldırılmıştşr.İyi forumlar herkese
  • 545 modelini aldım, öncelikle burada yorum yapan arkadaşlara ve @imkansız arkadaşa tşk.ederim
    sizlerin yorumlarıyla karar verdim ve doğru karar olduğuna inanıyorum , şu an şarzda.(kitapçığında ilk kullanım için 8saat şarz öneriyor)

diğer modellerin ömürboyu güncelleme seçeneği bir ara kararsız kalmamda rol oynadı ,fakat cihazla ilgili gerçek forum desteğinin olması en büyük etkendi sanırım.

ilk yaşadığım sevimli olayıda yazayım , çakmak girişi aracımda vites kolunun arkasında kaldığından araç adaptörünün 120cm lik kablosu yetmedi, sanırım ara kablo ile bir çözüm üreteceğim,veya arabayı değiştiririm :)

zamanla deneyimlerimi paylaşmaya çalışırım , selamlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Miralge

545 modelini aldım, öncelikle burada yorum yapan arkadaşlara ve @imkansız arkadaşa tşk.ederim
    sizlerin yorumlarıyla karar verdim ve doğru karar olduğuna inanıyorum , şu an şarzda.(kitapçığında ilk kullanım için 8saat şarz öneriyor)

diğer modellerin ömürboyu güncelleme seçeneği bir ara kararsız kalmamda rol oynadı ,fakat cihazla ilgili gerçek forum desteğinin olması en büyük etkendi sanırım.

ilk yaşadığım sevimli olayıda yazayım , çakmak girişi aracımda vites kolunun arkasında kaldığından araç adaptörünün 120cm lik kablosu yetmedi, sanırım ara kablo ile bir çözüm üreteceğim,veya arabayı değiştiririm :)

Hayırlı olsun cihazınız

• quote:

545 modelini aldım, öncelikle burada yorum yapan arkadaşlara ve @imkansız arkadaşa tşk.ederim

cihazınız hayırlı olsun güzel günlerde mutlulukla kullanırsınız insallah.Şarj kablosu yetmediyse firmaya bir mail atın bir çözüm önerebilirler

• quote:

Bence de bir mail at, kesin bir çözüm için gerekli yardımı gösterirler. Yeni uzun bir kablo bile gönderirler o kadar eminim yani :)

• dostlarım bir sorum var... bendeki g525 modeli

ben rotayı hesaplarken bana 4 rotayıda sorsun istiyorum ? nasıl yapacağım ona göre kısa yol yada hangi yollardan hangi rota gidiyor bana o lazım..o yüzden en son hangi rotayla gideceğime ben karar vereyim(kısa-hızlı-eko-yeşil )
  • rotayı çizerken diğer menüsünden alternatif rotaları hesaplatabilirsiniz
  • teşekkürler ,
    cihaz , üzerindeki yazılım ve donanım uyumu ile gerçekten başarılı. Şarz için yeterli uzunlukta kablo vermişler , firmanın iyi niyetinide suistimal etmemek gerekir diye düşünüyorum , bir çözüm üretmeye çalışacağım . Klima peteklerine takılabilen bir adaptor arıyorum , kullanım için daha yakın ve iyi olacak.

bir kaç basit ayrıntı dışında gönül rahatlığıyla alıp kullanabilir forumda kararsız kalan arkadaşlar.
    navigasyon yaparken müzik ,video vs için navi'den çıkmak zorunda kalıyorsunuz ,yeni yazılımla düzeltilir sanırım.
  • quote:

......Klima peteklerine takılabilen bir adaptor arıyorum , kullanım için daha yakın ve iyi olacak.

......

eBay
  • DD252Admin arkadaşıma teşekkür ederim. yardımları sayesinde 525 aldım dün izmire giderken kullandım. bluetootha çok ihtiyacım olmadığı için ve rotayı hızlı hesaplasın diye 525 aldım. yanlış bir dönüş yaptım çünkü bazı cümlelerini yorum sorunu yaşadım:) ilk defa kullandığım bir cihaz tabi. fakat rotayı ben panik yapmadan hesapladı:) en kısa yoldan geriye attı beni. ben çok beğendim cihazı. fakat bizim araç yeni kangoo. yani biraz heybetli. sarjı kısa geldi tabi. bende orta bölümde saat göstergesinin olduğu yere koydum orda da iyi durdu. müdahalesi imkansız ama derinde kalıyor. şimdilik yeri güzel idare ediyor olmadı çakmak girişi uzatıcıları varmış. onlardan kullanabilirim.
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.