Şimdi Ara

Nexus 5

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
4
Favori
1.622
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bir aylik Nexus 5 kullanicisiyim. Sorulariniz var ise cevaplayabilirim.

Onun disinda tum Nexus'lari kullandim ve hala N7, N10 ve N5 ile takiliyorum. O yuzden cekinmeden sorabilirsiniz.

Lg mobile altinda da bir konu acik. Oradan da takip edebilirsiniz.

Nexus5 -- Fotolar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi olcusenler -- 5 Ocak 2014; 22:43:42 >

• Yakın bir zamanda almayı düşünüyorum.

Pil durumu nasıl? Bir günü rahat çıkarır mı?
    iPhone dan geçiş yapacağım. Ham android iOS gibi stabil çalışıyor mu? Sıkıntı çıkardı mı hiç?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Egehanß -- 5 Ocak 2014; 23:19:10 >
  • Pil bir gunu rahat cikariyor. Hic sorun olmaz o konuda.

Android 4.4 hem stabil hem de yag gibi kayiyor. 2.1'den beri android kullaniyorum. 4.4 iso seviyesinde hizli ve stabil. Nexus5 su anda en hizli android cihaz.
  • Bir gunu rahat cikarirsin

4.4 Kitkat Ios kadar hizli ve stabil. Emin olabilirsin. En akici ve en hizli android surumu su ana kadar kullandigim. Tabi cihaz da fark yaratiyor. N7 2012 modelde bu kadar hizli degil.
  • Teşekkürler cevap için. Türkiye'ye geldiğinde G2 den daha uygun bir fiyatta giriş yaparsa alacağım büyük ihtimal o zaman.
  • Aralik ayindaki serilerde hoparlor izgaralarini buyutup ses ve power tuslarindaki malzemeyi degistirmislerdi sizinki hangisi?

İsik sizmasi var mi? Rica etsem kapkaranlik ortamda full parlaklik ekran tamamen siyah renkken ekranin fotografini cekebilir misiniz?

Kamera sensoru gorsellerde cok cirkin gozukuyordu. Kamera sensoru (daha dogrusu cercevesi) cok buyuk oldugundan ve arka tasarimi (bana gore) nexus 4'ten daha kotu oldugu icin nexus 4 alacagim. Kamera gercekte goze kotu gorunuyor mu?

Pil konusunu sormama gerek yok 1 gunu garanti cikariyordur. 1 gunluk kullanimdaki ekran sureniz nedir?

Tum nexuslari kullandiysaniz nexus 4'te yuvarlatilmis kenarlar (artik androidin temeli haline gelen) kaydirma hareketlerinde cok rahatlik sagliyormus. N5'te kaydirma yaparken parmaginizin ekran kenarina surtmesinden hic sikayetci oldunuz mu?

Dokumatik ekran hassasiyeti nasil. İphone'lar bu konuda cok iyiydi. 4.4 ile dokunmatik hassasiyet cok artti diyorlar. İphone gibi hassas mi dokunmatik.

Kamera diger telefonlarla karsilastirirsak kime benziyor kalite olarak. Hangsinden iyi hangisinden kotu.

Ekran renkleri dogal mi ve siyahlar ne kadar siyah bunu da aciklarsaniz cok memnun olurum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Balawitz -- 5 Ocak 2014; 23:39:31 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Benimki ilk surum. Ciktigi gun aldim. Ses ve guc tuslarinda hicbir problemim yok. Hatta cok kaliteli ve his olarak cok guzeller. Seramikler bu arada plastik degil.

Isik sizmasi yok. Dedigin fotografi atacagim. Ama sunu da soylemem gerekir. Lcd panele sahip herhangi bir cihazda cok asiri olmayan isik sizmalari cok normaldir. Evdeki iki televizyonda da isik sizmasi var. Ama gunluk kullanimda fark etmen imkansiz.

Kamera sensorunun cirkin olmasinin nedeni arkasinin magnet olup lens takabilmen. Iphonelara uyan tum lensler takilabiliyor. Arka tasarimi kotu demissin. Kisisel tabi, ben de nexus 4'u kullandim ve hala begeniyorum. Fakat eline aldigin anda artik nexus 4 gercekten ayni tadi vermiyor. Hicbir sekilde goze kotu gelmedigini soyleyebilirim. Ama diger postta yazdigim gibi keske dumduz olsaymis. Herkes lens kullanmiyor sonucta.

Kenar yuvarlakligi en buyuk hayal kirikligim. Diger postta da yazdim. Ilk seferinde cok uzdu beni bu durum. Ama telefona alisinca parmagin kenara surtse de hicbir problem yok kullanimda. Sanirim bu olayi google gozden gecirecektir. Ama telefon G2 den uyarlama oldugu icin genel tasarimi degistirme sansi olmadigi icin bu sefer boyle yapmislar. Nexus 4 her tarafi cam oldugu icin daha sik gorunuyor ama malzeme hissi ve eldeki tutus olarak acik ara onde nexus 5.

Dokunmatik sorunu ciddiye almiyorum bile. :) Oldukca hassas. Ayrica ekran boyut ve kalite olarak o kadar iyi ki (hayatta 5 inc telefon kullanacagim aklima gelmezdi.) kullanmak zevk.
    4.7 buyuk derdim ama kuculen bezeller sayesinde n4'ten daha kucukmus izlenimi yasatiyor n5.

Kamerayi cok denedim. Normal isikta Iphone 5 ve 5s imajlariyla arada hic fark yok. Hatta OIS oldugu icin bazi durumlarda daha net foto cekiyor. Lowlight durumunda ise Lumia ve 5s ten biraz geride. Ozellikle Lumia'dan. Ama bu da anlasilabilir bir durum. Hdr ile toparlaniyor. Ekteki foto baya dusuk isikta Hdr kapali cekildi. Bir incele derim. G2'den hicbir farki yok kameranin. Sadece 2 mp eksik. Kalite olarak iPhone 5 ile ayni. 5s bazi durumlarda ileride. Lumia dusuk isikta yok ediyor iki modeli de.

Ekranin renkleri oldukca dogal. O yuzden amolede ve yuksek saturasyona alisik birine renkler washed-out gelebilir. Siyah orani gunumuz ips lcd teknolojisiyle birebir. Amoled siyahi yok ama oldukca doygun ve kontrast yuksek. Linki bulamadim ama nette bir ekran incelemesinde renk doygunlugu ve duzgunlugu testinde N5 birinci tum testlerde. Linki ekleyecegim.

Lg'nin ekranlari her zaman iyi olur bu arada. Daha kotu ekran gormedim. Nexus4, G2, N5 ekranlari gayet iyi ve ortalamalarin hep uzerindedir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi olcusenler -- 6 Ocak 2014; 0:16:41 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    SAMSUNG GALAXY NOTE 1 HAFTALIK..
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bahsettigim test icin link:

http://www.theverge.com/2013/11/7/5078286/nexus-5-new-king-of-color-accuracy

Ek olarak pil omru:

Also note that the nits corrected battery test for browsing is only 2 minutes behind the iPhone 5s and the video test is only 10% lower.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi olcusenler -- 6 Ocak 2014; 0:17:47 >
  • Nexus 5 ile cekilmis fotograflardan olusan bir Google Plus komunu var. Fotolara daha detayli buradan bakabilirsin:

https://plus.google.com/communities/116008268765996520425

Ya da Flickr'da Nexus 5 tagli ve 5s tagli fotolara bak karsilastir.
  • Sizce 16 gb yeterli mi? Şimdi 32 gb'lığı 1600 tlye çıkartırlar aylarca beklemek durumunda kalırım almak için.
  • Beyler oyun pervormansı nasıl ? 2-3 yıl idare eder mi bide bu cihaz ?
  • Video basmiyorsan icine 16 gb yeter.
  • Uyurgezzer kullanıcısına yanıt
    adreno 330 en hizli gpu sinifinda. en az 2 sene gider. GTA'lari full ayarda oldukca akici oynatiyor.
  • olcusenler O kullanıcısına yanıt
    Şimdi alınmalı mı yoksa fiyat düşmeseni mi beklenmeli ?
    Teşekkür ederim
  • Hoparlör sesi nasıl ortalamanın altında mi ?
    Telefonun ısınması nasıl ?
    İnternet performansı nasıl ?
    Şarj durumu nasıl ? G2 ye göre sizce hangisi tercih edilir ?

• Hocam ekran süreniz kaç saat ve hangi % parlakıta kulanıyosunuz?

Bide internet teki video ları tam ekran açıyo mu

• Nexus 4 kullanan biri olarak nexus 4 ün sorunlarından biri olan gürültülü ortamda video çektikten sonra video yu izler iken özellikle pc ye attığınızda ses nasıl geliyor.

Nexus 4 malesef bu konuda çok kötü bir konserde veya düğün tarzı bir mekanda çekilen sesler karışık ve sanki patlak bir hoperlörden dinler gibi ses veriyor.

Alacak arkadaşlar için bir fikir olur denem şansınız olur ve paylaşır iseniz sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: olcusenler

Bir aylik Nexus 5 kullanicisiyim. Sorulariniz var ise cevaplayabilirim.

Onun disinda tum Nexus'lari kullandim ve hala N7, N10 ve N5 ile takiliyorum. O yuzden cekinmeden sorabilirsiniz.

Lg mobile altinda da bir konu acik. Oradan da takip edebilirsiniz.

Nexus5 -- Fotolar

hocam 1 gunu rahat cıkarıyor demıssınız bu 1 gun ıcınde telefonda neler yapıyorsunuz ? ayrıca 24 saat mı dayanıyor yoksa 1 gunden kastınız gunduzleri mi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PRO319 -- 9 Ocak 2014; 16:35:03 >

• quote:

Orijinalden alıntı: darkeagle66

Nexus 4 kullanan biri olarak nexus 4 ün sorunlarından biri olan gürültülü ortamda video çektikten sonra video yu izler iken özellikle pc ye attığınızda ses nasıl geliyor.

Nexus 4 malesef bu konuda çok kötü bir konserde veya düğün tarzı bir mekanda çekilen sesler karışık ve sanki patlak bir hoperlörden dinler gibi ses veriyor.

Alacak arkadaşlar için bir fikir olur denem şansınız olur ve paylaşır iseniz sevinirim.

Aynen bende bu sorunun cevabını merak ediyorum. Vakti zamanında Sensation sahibiyken telefonu değiştirmeme sebep olan sorun buydu.

Çektiğim bir videoyu paylaşayım, ne demeye çalıştığım anlaşılsın.

• Evoque E kullanıcısına yanıt
    Hocam bu konuda haklisin. Nexus 4'un sesle ilgili seyleri zayif. Ama burada da sen aleti yanlis kullaniyorsun. Hangi cep telefonu olursa olsun bu kadar yakinda yuksek sesi duzgun kaydetmez. Nexus 4 parasina kayit aletleri var sen dusun. Onlar bile giris seviye.

Stock app ile degil de kayit icin ayarlari olan bir programla denemeni tavsiye ederim, cunku bu gibi programlarda esik ayari, decibel ayari oluyor. Yani guzel bi app bulursan duzgun sonuc alirsin cok iyi olmasa da.

Nexus 5 ile macta ve konserde kayitlarim var. En kisa zamada post edecegim.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.