Şimdi Ara

NFS : SHİFT HATALARI ÇÖZÜMLENDİ(exe vb.) (4. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
434
Cevap
2
Favori
175.858
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • tam ekranda oynayamıyorsanız options graphics den Windowed seçeneğini 'OFF' yapın
  • ATI ile falan alakası olabilir ama bi yandan da katılmak istemiyorum....8800GT kullanıcısıyım işletim sistemim xp sp3 bende de oyundan atma,bazen ise bi arkadaşımızın bahsettiği gibi sadece stop lambaları ve ayna gözüküyo....Daha sonra ise shift.exe dosyası hata verip oyundan atıyo doğal olarak....Arkadaşımızın yardım ettiği olay sadece geçici bi olay ve tahmin ettiğim kadarıyla bu şekilde oynayanlar düşük fps'de oynuyorlar.....Razor'un sürümümü ve ya yeni bir crack ve fix dosyası çıkmadan sorun tamamiyle çözüleceğe de benzemiyor açıkcası...

İyi forumlar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokalp_tr -- 20 Eylül 2009; 3:50:06 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 2smoke

quote:

Orijinalden alıntı: by_the_king
    Usta bak şimdi ikiside aynı değil..Ben denedim..Manuel olarak grafikleri yapınca olmuyor işte!Denendi..Gene atıyor..Ayrıca ben oyunu full screen oynuyorum..Ve işletim sistemim Vista SP 2 dir..

Canım arkadaşım, oyuna gir ayarları full yap devam et oynamaya, hiç bişey olmaz. Bitanesini bile düşürsen (birtek motion blur etkilemiyor) atıyor oyundan yarışa başladıktan 4-5 saniye sonra.

Şimdi şu var oyunun bug ımı yoksa ilacınmı bilmiyorum, oyuna bi kere full ayarlarla girince ve bir yarışı o ayarlarlan başlatınca, daha sonra grafikten ayarları kısınca atmıyor oyundan, çözünürlük hariç, çünkü çözünürlük oyundan çıkıp tekrar girmemizi istiyor. Oyundan çıkıp tekrar girince de tırlıyor oyun zaten grafik ayarları düşürüldüğü için. Ha bu arada bu formullende grafik ayarlarını düşürsekte oyuna hiç bir etkisi olmuyor FPS olarak.

Win 7 yada vistanın driverları daha farklıdır belki XP den veya başka bişey vardır bilemeyecem. Youtube de video var adam aynı benim sistem ve benden daha düşük 2600pro ekran kartı ile (benimki XT) roket gibi oynuyor. Ya adamdaki oyun orjinal yada başka bişey var bizim XP lerde.

Senin verdiğin dosya zaten tüm ayarları full yapmış onun için oynuyor başka bişeyden değil. XP için konuşuyorum diğer sistemlerde denemedim.

Ha bide şunu ekleyim, sen o dosyayı eğer oynadığın oyundan alıp verdi isen, vistanın belgelerim yolu ile XP ninki farklı, acaba sen o çektiğin dosyayı doğru yeremi kopyaladın da onunla oynuyorum sanıyorsun, yoksa zaten oyundan herşeyi full yaptında ölemi oynuyosun. Full screen oynuyorum diyosun verdiğin dosyada pencere modu aktif. Bi çelişki var.

Neyse donanımına güvenen tüm ayarları full yapıp oynasın adam gibi ilaç çıkana kadar. Sorunun hepsi bu.

Bilmiyorum ama bendeki full screen..Options tan düzeltebiliyorsun..Sorun ATI'ler de büyük ihtimal kasma diyorsan..Bu oyun ATI gibi yapılmamış olabilir..Ama şundan emin olunki çoğu oyundaki kasmalar cracktendir..Oyunun orjinelinden farkıda bu Ya Patch yada crack olması lazım..Benden size öneri razor crack çok iyi bir cracktir..

• ATI den çektiğimiz sıkıntı nedir arkadaş ya anlamak mümkün değil bu gidişle Nvidia ya geçeceğim bende "2smoke" arkadaşımızında dediği gibi oyun tüm ayarlar full yapınca hiç bir sorun olmuyor ama herhangi bir ayarı kıstığımız vakit anında oyunda atıyor bende çok defa denedim bu olayı ve dediği gibi oluyor en iyisi düzgün bir ilaç beklemek.
  • Bende videoyu izledikten sonraki loading bitince hemen çıkıyordu exe hatası hiç oyunun içini görememişti. Dediğiniz gibi yaptım sonra kendi grafiklerimi ayarladım sorun devam ediyor.
  • s.a. arkadaşlar herkezin bayramını kutlarım öncelikle...

Benim pc de 8800gts ve 2 gb ramim var.

-ekran kartı driver ı son sürüm
    -sorunlarla alakalı yöntemleri de uyguladım ama gene de aşağıdaki resimlerdeki gibi görüntüde problemler var

http://img10.imageshack.us/i/nfssi.jpg/

http://img59.imageshack.us/i/nfsshift.jpg/

-acaba sorun torrentten indirdiğim oyunun iso su ile mi alakalı ?

yardım eden arkadaşlara şimdiden teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sakarya16 -- 20 Eylül 2009; 14:58:15 >

• windows 7 64 bit kullanıyorum. sorunları mı hiç bi şekilde çözemedim uyumluluk modu falan işe yaramıyor. bilgisayarı yeniden başlatıp oyuna girersem ilk loading ekranından sonra devam ediyor. yeniden başlatmazsam ilk loadingden sonra ekran kararıyor ve kalıyor öyle. oyuna girince de ilk yarışı yaptıktan sonraki loading ekranında kalıyor yani hiçbir şekilde oyunu oynayamıyorum. aferin EA.

sorunlar crackden kaynaklanıyor olabilir de (ama olmayabilir de) bu yüzden oyunun demosunu indirip bir de onu deneyeceğim.
  • Oyunda yarışa başlarken exe hatası olanlar Shadow OFF olarak ayarlarınızı değiştirip öyle oyuna tekrar girin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Love_For_You

Oyunda yarışa başlarken exe hatası olanlar Shadow OFF olarak ayarlarınızı değiştirip öyle oyuna tekrar girin.

hocam oyuna başlarken hata alıyorsa ayarları nasıl değiştirecek
  • Arkadaşlar ATI için patch geliyor EA tarafından 1 haftaya kadar, bugün demosunu indirip kurdum üşenmeden, o da aynı şekilde low ayarlarda atıyor sistemden, high yapınca tam gaz devam tabi düşük FPS ile, belki bu low/high olayı benim sistemle ilgilidir. Yani ilaçta sorun yok, sonuçta Demo orjinal değilmi. Hatta ilaçlı full sürüm 2-3 fps daha hızlı oynuyor :)

Bide böle bişey buldum nedir bilmiyorum.

http://games.softpedia.com/get/Patch/Need-for-Speed-SHIFT-Patch.shtml

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2smoke -- 20 Eylül 2009; 21:01:47 >
  • arkadaslar 9400 gt var 1280x800 yapiyorum hersey full 0xaa ve shadows off oyuna rahat giriyor oynuyor ama ne zamanki shadows low media high yapsam yarsia basladiktan 2 saniye sonar atiyor neden oluyor sizce?
  • Hiç bir sorunla karşılaşmadım oynadığım sistem

NVIDIA Sistem Bilgileri
    [Ekran]

İşlemci: Intel(R) Core(TM)2 Quad CPU Q6600 @ 2.40GHz (2400 MHz)
    İşletim Sistemi: Windows Vista (TM) Ultimate, 64-bit (Service Pack 2)
    DirectX sürümü: 10.0
    GPU işlemcisi: GeForce 9600 GT
    Sürücü sürümü: 190.62
    Akış işlemcisi sayısı: 64
    Çekirdek saat hızı: 650 MHz
    Shader saat hızı: 1625 MHz
    Bellek saat hızı: 900 MHz (1800 MHz veri hızı)
    Bellek arabirimi: 256 bit
    Toplam kullanılabilir grafik belleği:3327 MB
    Ayrılmış video belleği: 512 MB
    Sistem video belleği: 0 MB
    Paylaşımlı sistem belleği: 2815 MB
    Video BIOS’u sürümü: 62.94.0D.00.03
    IRQ: 16
    Veri Yolu: PCI Express x16

NFS : SHİFT HATALARI ÇÖZÜMLENDİ(exe vb.)

• mrblar...ikinci sorundakine benzer bir sorun var oyunumda ama araba , yol filanda gözükmüyor...kamera acılarını degiştirdigimde dikiz aynasından arka taraf gozukuyor , ibreler ve harita da gözüküyor ama araba , yol ve gözyüzü yine gözükmüyor...acaba çözümü var mı ? tesekkurler
  • Sanırm ati ekrankartlarında oluyor bu sorun. 1. mesajdaki dosyayı kopylayıp attım işe yarmadı yeni sürücüler gelsin bakalım umarım düzelir. Win 7 kullandıgımıda belirteyim
  • oyunun ilk loading ekranından sonra kararması crackden kaynaklanıyor sanırım demoda oyun direk açıldı.
  • isteyene yardimci olurum burda link yada bilgi vermem ceza olur yine
  • full ekran yapamadım bunun bir çözümü varmı arkadaşlar..........
  • Oyunu win98/me uyumluluk modunda çalıştıran arkadaşlar emin olun yarım performans alıyosunuz, CPU çekirdeğinizin tekini kullanıyor oyun o moda geçince. Bu moda geçmenize kesinlikle gerek yok Windows 7 ve XP SP 3 de ATI ekran kartı ile denenmiştir, siyah gökyüzü felan olmuyor.

@murat708, dostum Nvidialar da genelde sorun yok kaldıki zaten herşey HIGH olarak oynuyosun sen SS den belli. Nvidia da oluyomu bilmiyorum ama o verdiğin ayarlardan Shadow'u low yapıp dene bakalım atıyomu oyun, çünkü bende nezaman ayarları high tan aşağa çeksem atıyor, High yapınca sorun yok.

Ati de problem olduğu kesin, çünkü Demosu bile aynı hatayı yapıyor oyunun, ilaçla felan alakası yok.

@Hobar, arkadaşım psyhx den kaynaklanıyor kararma olayı, Nvidia dan son sürümü yada oyunun DVD sindeki sürümü kurabilirsin.

@melihcan00, gfrafik ayarlarını full yap oyna arkadaşım hepsi bu.

Oyuna hiç giremeyen, yada girince oyundan atan, oyuna girmeden pencere modu açıp kapamak isteyenler, BELGELERİM içindeki NFS SHIFT klasöründeki xml dosyasını resimde verdiğim gibi yapsın, sadece çözünürlük kısmını kendi ekran çözünürlüklerine göre değiştirsinler.

Dosyanın bi espirisi yok sadece herşeyi HIGH moda alıyor, eğer oyuna girebiliyosanız direk grafik ayarlarından kendinizde high yapabilirsiniz. Tabi ekran kartı düşük/orta olanlar benim gibi :), herşeyi high yapınca anca max 7-8 FPS veriyor haberiniz olsun.

ATI kullanıcıları eğer ati tray tool veya benzeri bişey kullanıyosanız, Geometry Instancing parametresini bulup eğer OFF ise enabled yapsınlar, oyun içindeki YIRTILMALAR, görüntünün abuk subuk çıkması, dağa tepe yerine uçan arabalar görmemizin sebebi bu parametre.

KISACA YAZAYIM

1.İlacın sorunu yok, sağlam ;)
    2.Muhakkak oyun DVD sindeki phsyX i yükleyin.
    3.Ayarları HIGH yapın.
    4.Yama haftaya geliyor ATI ler için. Kaynak Link

Oynamaya devam. :) Bu yazdıklarım ATI için, NVIDIA da bilmiyorum durum nedir.

Düzeltme:İmla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2smoke -- 21 Eylül 2009; 10:23:33 >

• arkadaslar bende yıllarca ati kart aldım ama baktımkı hep sorun sorun en son tepem attı artık sıstem dızdım zotac gtx 295 aldım (herkezın butcesı tabıkı yetmeyebılır.) ama nvidia ya dondum bu oyunda dahıl tek sorun yasamamaya basladım oyunları yag gıbı oynuyorum bu oyun mesela 1920x1200 oynuyorum hersey en sonda t260hd monıtorle tabıkı benım sızlere onerım nvidia alıp az fazla para verıp pc basında cıldırmama ve cıle cekmemenızdır. herkeze saygılar.
  • Evet ya, ne varsa NVIDIA da var, ATI neden hep böle geç kalıp millet hevesini aldıktan sonra ya sürücü çıkarıyor ya da fix anlayabilmiş değilim. Sanki haberleri yok oyunların çıkacağı günden. Kaldı ki bu tip firmalara oyun 1 ay belki de daha fazla zaman önceden yollanır testler için.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.