Şimdi Ara

Nİ-CD YERİNE Nİ-MH KULLANSAK FARK EDERMİ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
10.116
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • TRAŞ makinasının içerisinde AA ebatında tahmini 600mah olduğu sanılan bir pil var bunu söküp yerine 1300mah AA tip ni-mh kullansak ?

• tavsiyesi olan yokmu yahu ?

ni-cd ile ni-mh şarj sistemi aynımı ?
  • Ni-Cd ile Ni-Mh şarj aynıdır . Mh daha yeni teknolojidir.
    bataryayı bitirerek şarj ederseniz daha uzun ömürlü bataryalara sahip olursunuz . ilk şarjda 12-14 saat kesintisiz şarj etmeyi unutmayın ..
  • Ni-mh piller genelde ni-cd pillerden birkaç kat daha fazla kapasiteye sahiptir, tıraş makinenizin şarj cihazı tahminen 150 mah akım sağlıyordur. Ni-cd pillerin 600 mah olduğunu düşünürsek ortalama 4-5 saatte dolduklarını kabul edelim. Ancak piyasadan temin edeceğiniz Ni-mh bir pil ortalama 2000 mah civarında olabilir. (bu seçime bağlı tabi) o zaman şarj süresi en az 13-14 saat olmalı. Tabi bu ni- mh pil ile daha çok sayıda tıraş olabileceğiniz anlamına da geliyor.
  • Pardon ben takacağınız pilin 1300 mah olacağını dikkate almamışım. Bu durumda eskisine göre en az 2 kat sürede tam şarj olacaktır. Bunun dışında iki pil arasında kullanımda bir fark yok.
  • 2700 mah gp aa size taksam
  • mustyyyyy kullanıcısına yanıt
    NiMH pillerin akımı NiCD pillere göre daha zayıftır. Aletin motoru zorlandığında nimh pil varsa durabilir. Bunu da göz önüne alın. Kapasitesi yuksektir, fakat nicd piller kadar yüksek akım veremezler.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ups yi kapatmak iyi olurmu?
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Evet ni-mh pillerin deşarj akımı daha düşüktür fakat söz konusu tıraş makinesi olunca bu durum göz ardı edilebilir ama konu şarjlı tornavida gibi yüksek akımla çalışan bir cihaz olsaydı size katılırdım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: AdmGdk

NiMH pillerin akımı NiCD pillere göre daha zayıftır. Aletin motoru zorlandığında nimh pil varsa durabilir. Bunu da göz önüne alın. Kapasitesi yuksektir, fakat nicd piller kadar yüksek akım veremezler.

eminmisiniz ?canon fotoğraf makinası iki adet biri 2500mah biri 2200 mah mkina ciddi akım çekiyor yani teziniz yanlış
  • İçinden çıkan pil 1.2 Volt Nİ-MH pil , yine Nİ-MH pil takmanız gerek ,miliamper değeri farketmez büyük olursa daha uzun dayanır sadece daha geç şarj olur
  • Traş aletinden çıkan Nİ-CD yerine Nİ-MH taktım. Sakın denemeyin. şarja taktıktan sonra pillerden duman çıktı. hemen müdahale ettim ve piller ısınmıştı. Tabi ben tüm bunları yaparken sadece pil voltajını kale aldım. Pil türüne hiç dikkat etmedim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Babans

Traş aletinden çıkan Nİ-CD yerine Nİ-MH taktım. Sakın denemeyin. şarja taktıktan sonra pillerden duman çıktı. hemen müdahale ettim ve piller ısınmıştı. Tabi ben tüm bunları yaparken sadece pil voltajını kale aldım. Pil türüne hiç dikkat etmedim.
    Ni-Cd yerine Ni-Mh taktığınızda dumanlar çıkması çok çok ilginç. Cihazı çalıştırmadan mı duman çıktı?
    Çalıştırdıktan sonra ise şöyle olabilir; tıraş makineniz yeni taktığınız pile göre yüksek akım çekiyordur, pil bu akımı kaldıramamıştır.
    Ama bu da düşük ihtimal.
    Açıkçası ters bağlantı ya da kısa devre olduğunu düşünüyorum.

Birçok işte Ni-Cd yerine Ni-Mh kullanıyoruz böyle bi şey olmuyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • piladam kullanıcısına yanıt
    Iki pil vardı. Ters olmaması için sokmeden önce fotoğraf çektim. Ve ona göre bağladım. Hatta bağlandıktan sonra çalıştırdım da. Ancak şarja taktıktan sonra da bir sorun yoktu. Ne zaman ki çalıştırdım o zaman duman gördüm. (Bu sırada şarja takiliydi ve motoru çalışmadı.) Tek ihtimal mA uygun değildi. Eski piller 600mA iken yenileri 1000mA di. Yenileri yüksek diye sorun olmaz dedim ama oldu bir şeyler

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Babans kullanıcısına yanıt
    Olay Ni-cd veya Ni-Mh değil de sanki başka bir arıza olabilir. Şarj kablosunda kısadevre olabilir. Ne bileyim bir yerde bi sıkıntı vardır. Olacağı varmış size birşey olmamış geçmiş olsun. Bende uzun yıllar hem kadmiyum hem metal-hidrit pillerle çalıştım bir sıkıntı görmedim.
  • şarja takınca duman çıkmış ... ya ters kutup takıldı ya da kısa devre,

düğmeye basınca duman oldu koktu deseydiniz motor kabloları birbirine değmiş olma ihtimali veya motorda sıkıntı olup da hareket veremiyorsa kısa devre şeklinde davranır diyecektim , sıkıntılı yer eriyerek yer belli eder kendini veya duman kokusuyla. Pillere laf yok
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.