Şimdi Ara

Nikah mı önce olur? Düğün mü?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
12.223
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar kızarkadaşımla bu konuyu konuştuk da, fikir birliğine varamadık. İnternetten ve çevremden gözlemlediğim kadarıyla, farklı uygulamalar var.

Bazısı önce nikahı yapmaktan yana. Ancak bu ikisinin farklı günlerde yapılacağını düşündüğümüzde, önce nikah yapılırsa, gelin resmen evli olmasına rağmen, düğün gününe kadar babasının evinde kalıyor.

Bazısı ise önce düğünü yapıyor. Gelinin, gelinlikle çıktığı baba evine dönmesi de bana garip geliyor.

Sizce bu ikisinin sıralaması nasıl olmalı?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Nikah ve Düğün Sırası

Nikah ve düğün, bir çiftin hayatında önemli iki olaydır. Ancak hangisinin önce yapılması gerektiği konusunda kafa karışıklığı yaşanabilir.

Türkiye'de Resmi Prosedür

Türkiye'de resmi nikah, düğün töreninden önce yapılmalıdır. Nikahın geçerliliği için resmi nikâh kıyılması şarttır.

Nikah ve Düğün Arası Süre

Tipik olarak, nikah ve düğün töreni birkaç gün arayla gerçekleştirilir. Bu süre, çiftlerin gerekli hazırlıkları yapmaları ve misafirlerin seyahat düzenlemelerini sağlamaları için gereklidir.

Düğünden Sonra Nikah

Düğünden sonra nikah yapılması yasaldır. Ancak bu durum, resmi nikâhın daha önce yapılmadığı durumlarda geçerlidir. Düğünden sonra yapılan nikah, öncelikle sembolik bir törendir ve resmi geçerliliği yoktur.

Düğünden Aylar Önce Nikah

Çiftler, düğünlerinden aylar önce nikah yapabilirler. Bu, özellikle misafirlerin uzak mesafelerden geleceği durumlarda veya çiftlerin evlenmek için sabırsızlandığı durumlarda tercih edilebilir.

Resmi Nikahın Önemi

Resmi nikâh, çiftlerin yasal olarak evli olarak tanınması için gereklidir. Miras, sağlık hizmetleri ve vergisel konularda hakların belirlenmesinde önemli bir rol oynar.

Nikah ve Düğün Aynı Gün

Bazı çiftler, nikah ve düğün törenlerini aynı gün gerçekleştirmeyi tercih ederler. Bu, zaman ve masraftan tasarruf sağlar ve çiftlerin tek bir etkinlikle hem resmi hem de sembolik bir kutlama yapmalarına olanak tanır.

Bu nedenle, nikah ve düğün sırası genel olarak aşağıdaki gibidir:

• Türkiye'de nikah, düğün töreninden önce yapılır.
    • Nikah ve düğün genellikle birkaç gün arayla gerçekleştirilir.
    • Düğünden sonra nikah yapılabilir, ancak sembolik bir törendir ve resmi geçerliliği yoktur.
    • Çiftler, düğünlerinden aylar önce veya aynı gün nikah yapabilirler.
    • Resmi nikâh, yasal hakların belirlenmesi için önemlidir.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Biz de genel de önce nikah olur. Düğünden sonra nikah hiç görmedim çevrem de. Olması gereken de nikahın düğünden önce olması bence.
  • Nikah olmadıysa olmayan bir şeyi kutlamak saçma olur. Nasıl olsa olacak demek de yanlış olur, belli mi olur belki sonra aksilik çıkar boş yere düğün yapmış olursun, o da kolay bir şey değil ki. Eğer tarih uymaması gibi bir sıkıntı yoksa nikahın önce olması daha mantıklı

@Blais bulunma hal eki olan -de birleşik yazılır

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nikah öğlen, düğün de aynı günün akşamı olur. Nikah kıydığın evlendirme dairesi düğün akşamı formaliteden gelip nikah cüzdanını gelin damada verir.
  • nikah önce olur heryerde
  • Aynı gün yapmak daha mantıklı hem insanları da bidaha bidaha toplaması var gelene de eziyet olbiliyor.
  • İki gönül bir olunca samanlık seyran olurmuş boş. Ne farkeder
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Cocuk olmasin da...
  • Ben 2 si aynı zamanda olur diye biliyorum aynı gün içinde nikah önce yapılır sonrada düğün olur...

• Önce düğünde oynarsın hocam, ertesi günü nikah kıyılır. Sonraki hafta da kınayı yaparsın. Arzu edersen 3-5 ay sonra nişan da yapabilirsin.
  • Türlü türlü uygulamaları var.Aynı gün gündüz nikah gece düğün,düğünün içine nikah memuru getirip evlenme.Bunlar klasik olanlar.Düğünden 1 ay 15 gün önce nikahlanan gördüm.Belki tarih sıkıntısı vardı düğün gününe denk gelemedi.Kim kimin evinde kalır geri mi gider orasını bilemem.Bir de memleketi dışında görev yaparken tanışan öğretmen memur vs. nikah yapıyolar izin günlerinde memlekete dönüp düğünlerini yapıyolar.Gözlemlediğim çeşitler böyle.Ama düğünü önce nkahı sonra hiç görmedim ben

• doğrusu nikah önce olur.
  • Bizde şöyle bir durum var. Kızın ailesi ve bütün çevresi İstanbul'da, benim ise Ankara'da. Dolayısıyla nikahı İstanbul'da, düğünü Ankara'da yapmayı düşünüyoruz ilerde.

Bir Cumartesi Pazar'ı ayarlayabilirsek, şu durumda Cumartesi nikah, pazar günü de düğün olacak.
  • Benim son yıllarda gördüğüm ise genelde şöyle,

Nikah günü ile düğün günü aynı oluyor.
    Düğün günü açılış nikah masasında nikah memurunun nikahı kıyması ile başlıyor sonra düğüne başlanılıyor.

Dolayısı ile ters bir görüntü olmuyor. Genelde bu şekilde yapılır.
    Bende öyle yapmayı planlıyorum.

Bu düğünlerde en ilginç görüntü nikah kıyıldıktan sonra mekanı koşarak terk eden nikah memuru oluşturuyor. Muhtemelen başka bir düğüne daha yetişmesi gerektiğinde bu görüntü oluşuyor.
  • İkisi birlikte olursa daha güzel olur. Düğüne anlam katar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rumpelstilzchen

Önce düğünde oynarsın hocam, ertesi günü nikah kıyılır. Sonraki hafta da kınayı yaparsın. Arzu edersen 3-5 ay sonra nişan da yapabilirsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Darkness

Bizde şöyle bir durum var. Kızın ailesi ve bütün çevresi İstanbul'da, benim ise Ankara'da. Dolayısıyla nikahı İstanbul'da, düğünü Ankara'da yapmayı düşünüyoruz ilerde.

Bir Cumartesi Pazar'ı ayarlayabilirsek, şu durumda Cumartesi nikah, pazar günü de düğün olacak.

Yolu da düşünürsen arada 1 hafta olması daha mantıklı kimse o yol yorgunluğuyla düğün yapmak istemez bence
  • LordMCK kullanıcısına yanıt
    Biz de öyle düşündük. Önce nikah İstanbul'da, bir hafta sonra da düğün Ankara'da.
  • nikah her zaman önce olur,eğer zenginsen çevren genişse nikah memuru'nu düğüne getirirsin ikisi bir arada olur.resmi nikahı kıydım diye düğün olmadan gerdeğe girecek değilsin.tabi o zamana kadar beklediysen...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.