Şimdi Ara

Nikon 18-105 lensin tırnağını değiştirdim. Karanlık göstermeye başladı.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.201
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Nikon 18-105 lensimin body ile tutunmaya yarayan tırnağı (bayonet) kırılmıştı. Yenisini alıp kendim değiştirdim.

Fakat şimdide fotoğraflarım çok karanlık çıkmaya başladı.

Nedendir bilgisi olan var mı?

• Nikonlarda lens makineye takili degilken diyafram en kisik konumunda oluyor. Makinaya takinca da en acik konumda oluyor. Montaj yaparken hata olmustur diyafram hep kisik kaliyordur.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: skylineGTR_34

Nikonlarda lens makineye takili degilken diyafram en kisik konumunda oluyor. Makinaya takinca da en acik konumda oluyor. Montaj yaparken hata olmustur diyafram hep kisik kaliyordur.

Öncelikle cevap için çok teşekkürler.

Sanırım dediğiniz gibi diyafram kısık kalmış. Ama ben bunu kurcalarken bayonete vidalı olan kabloyu yanlışlıkla koparttım. Bu akşam yeni bi kablo çekip tekrar denicem. Umarım bir aksilik çıkmaz.
  • İleride aynı sorunu yaşayıp bu konuyu bulacaklar için bilgi olsun diye yazıyorum.

Cihazı toplarken basit bir hata yapmışım. Diyafram telini fazla zorladığım için en kısık haldeyken içeride takılmış.

Takıldığı yerden çıkarttım düzeldi.

Yalnız şimdide Otomatik netlemeyi açıp kapattığımız üzerinde titreşim engelleme VR On/Off tuşu bulunan parçanın flexini yanlışlıkla kopardım.

Şimdi benim acilen o parçayı bulmam lazım

Tuşlarıyla beraber 15 dolar ama bana sadece kablosu lazım
    https://store.donanimhaber.com/ec/b5/80/ecb5802715d01f8348a12c5b875f5db7.JPG

• quote:

Orijinalden alıntı: seizure

Selamlar.

Nikon 18-105 lensimin body ile tutunmaya yarayan tırnağı (bayonet) kırılmıştı. Yenisini alıp kendim değiştirdim.

Fakat şimdide fotoğraflarım çok karanlık çıkmaya başladı.

Nedendir bilgisi olan var mı?

Hocam gecmis olsun , lensi toplamissindir diye dusunuyorum, benimde 18 105 lens imin tirnagi kirildi ve internette satan uygun fiyatli biryer bulamadim.siz nerden aldiniz kirik bayoneti yardimci olursaniz sevinirim.

• O zamanlar parçayı Muğla'da bir satıcıdan kargo dahil 20 liraya alıp kendim değiştirmiştim. Ama parça çok kalitesiz olduğu için yine kırıldı, sonra İstanbul'da bir arkadaşın elinde fazladan varmış onuda 20 lira gibi bir maliyetle aldım ama oda pek sağlam görünmüyor. Yakında bunda kırılır. Nikonun bazı lenslerinde metal mayonet kullanılmış. Çok araştırdım ama 18-105 için metal bayonet ne yazık ki bulamadım.

Almayı düşünürsen malum sitede şaun sadece bir tane ilan görebildim. Oda bu
    http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-fotograf-kamera-yedek-parca-nikon-18-55-18-105%2C18-135-55-200-lens-icin-bayonet-parcasi-181693126/detay

• Kirik tirnaklari japonla yapistirmistim, tutmamisti.busefer sokeyim dedim bayonet alip takayim olmadi yapismis sokulmuyor .gittim sirkeciye verdim ustaya yapti saolsun ama epey ugrastirdim 70 liraya yapti.bikac yol kabloda koparmisim onlarida yapti.bu isler cok ince hassas isler, bazen ustasina teslim etmek gerekiyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • plastik bayonetler böyle dayanıksız oluyor
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.