Şimdi Ara

nikon beni kurtarabilir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
885
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar ilk fotoğraf makinem sony dsc w120 aldım 3 gün sonra geri verdim nedeni beni hiç tatmin etmedi
    fuji s5800 aldım aynı şekilde o da tatmin etmedi fotograflar net degil yani içime sinmedi onu da geçen gün sattım
    şuan artık noktayı koymak istiyorum araştırmalarıma göre bütçeme en uygunu nikon d40 araştırdım resimleri de net geldi gerçekten nikon kullanıcıları ndan istegim d40 benim ihtiyacımı karşılar mı?ben fotografta netlik istiyorum canlılık istiyorum yardımlarınızı bekliyorum

bu s5800 ile çekilmiş bir foto ama malesef hiç te canlı ve net degil böyle istemiyorum

• hocam seni allah kuratarır çok kötü bir durumdasın
  • ya bence yeteri kadar canlı ve net aslında ama siz bilirsiniz tabi ama d40 yerine bence pentaxk100dsüper alın , bir çok özellik bakımından çok çok daha iyi...
  • o verdiğin fotoyu biraz oynayarak bu hale getirdim. eğerki nikon d40 alırsan yanında verilen kit lensle de istediğin kadar canlı fotolar çekemeyebilirsin. lense yatırım yapman gerekecek. bilmiyorum fotoğrafçılıkta ne kadar geçimişin var. fuji s5800 kötü bir makine değildir. elbette nikon d40 daha iyidir ama umduğunu bulamayabilirsin. raw formatlı fotolarda canlılığı arttırarak bence jpeg yapsan s5800ün kötü olmadığını anlardın.
  • Fotografta onemli olan dogal renkler dogal goruntudur. Her fotograf makinasında doygunluk, kontrast, keskinlik seklinde ayarlar mevcut bunların ayarlarını arttırarak istedigin sonucu alabilirsin. Fuji renklerinin doygunlugu ile meshurdur. Aslında olay makinadan cok ceken kiside bitiyor. Yani fotografcılık bilgisi arttıkca elde edilen karelerde o oranda iyilesiyor. Yeni baslayan biriyle, tecrubeli birinin eline aynı makinayı verdiginizde cıkan sonuclar anormal derecede sasırtır insanı mesela. Sanki farklı forograf makinaları kullanmıslar gibi etki bırakır. Tecrubeli ellerde dogru islenmis kompozisyon, dogru kadrajlama ve dogru pozlamayla en ideal fotograf elde edilirken sıradan birinin elinden sıradan, ilgi cekmeyen yanlıslarla dolu fotograf cıkacaktır. Eger fotografcılık sizin icin bir tutku seklinde degilse D-SLR makinalar hic bulasmayın cok pahalı bir dunya. D40 body olarak ucuzdur sebebide govdede af motor yoktur. Objektif alırkende extra para odersin AF icin. Uzerindeki kit objektifte oyle muazzam sonuclar vermez illaki objektif almanız gerekir. Tek objektiflede yetinmek zor. Cunku genis acı objektif, tele acı objektif, macro objektif, 50mm objektif derken cok ciddi paralar cıkıyor. Bence kompakt yada slr-like sinıfta bir secim yapın ve tonlamaları arttırın. En guzeli raw cekmek ve bilgisayarda kayıp olmadan max kalite ile islemektir.

• konu sahibi arkadaşın demek istediğini sanırım anladım. ilk başlarda ben de bu tarz şikayetlerde bulunmuştum.

fotoğrafların canlı ve net olması çeken kişinin yanında ışık durumu ve çekilen nesne/manzaranın renk durumuna bağlı.aynı yerleri aynı noktadan farklı ışık koşullarında aynı ayarlarda çektim. sonuç çok farklı. netlik ve keskinlik bakımından en çok beğendiğim fotoları bulutlu havalarda yada akşam saatlerinde çektim.

tam öğlen saatlerinde fazla güne varken bu fotoğraf bu kadar net ve canlı olur. yada braz daha fazla. çok mükemmel sonuç vermez.

ayrıca çekilen fotolara foto düzenleme programlarıyla renk doygunluğu verebilirsiniz. + olarak a720 de renklerim özelliği var. çekilen fotoğrafa otomatik olarak renk doygunluğu ekliyor.
  • kurtarır ama d40 değil :) nikon d3 alırsan
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: yavkaysaw

o verdiğin fotoyu biraz oynayarak bu hale getirdim. eğerki nikon d40 alırsan yanında verilen kit lensle de istediğin kadar canlı fotolar çekemeyebilirsin. lense yatırım yapman gerekecek. bilmiyorum fotoğrafçılıkta ne kadar geçimişin var. fuji s5800 kötü bir makine değildir. elbette nikon d40 daha iyidir ama umduğunu bulamayabilirsin. raw formatlı fotolarda canlılığı arttırarak bence jpeg yapsan s5800ün kötü olmadığını anlardın.

evet arkadaşım renklerle oynamıssın ben de bu tarz oynuyorum ama farkındaysan karşı netlik gitmiş mesela eşşeklerin cogu gözükmüyor yani bağzen bakıyorum s5800 de ii çekimler çıkarabiliyordu ama nadir.mesela bi manzara fotoğrafı çekiyorum karşıdaki evler kaya gibi neredeyse aynı şekilde fotoğrafların cogunu picasa da renk açarak kullanıyorum fotoğraflara cok gölge düşürüyor yada arıza bende

• sony w120'yi kaça sattın.? garantisi varmıydı?
  • "Kötü kompak adamı D-SLR sahibi yaparmış" diye ir atasözümüz olacak yakında
    Ben de aynı sorunu S5700 de yaşadım.Fuji evet renk doygunluğu açısından iyi bir makine olsa da keskinlik ve yüksek ISO da gren konusunda gerçekten insanı çileden çıkaran bir markadır bence.Aynı zamanda biraz da yavaştır Fujiler.Bu özellikleri görünce ve fotoğraf bir tutku haline gelince ben de yeni bir arayışa girdim önce SLR-like almayı düşünürken bunun çok mantıksız olacağına kanaat ettim ve SLR makineye geçiş yapayım dedim ve sonunda Nikon D60 almaya karar verdim.Ve D40 in da kit lensi ile şikayetlerinize çözüm olacağına inanıyorum bir arkadaşımdaki D40 la kit lensi ile yaptığım çekimlerden ben gayet tatmin oldum ama dendiği gibi kit lensi ile makro ve yüksek zoom konusunda sıkıntı çekebilirsiniz.Bu arada Af motoru olmamasına aldanmayın artık lenslerin bir çoğunda kendi motorları mevcut ve fiyat olarak çok fazla farketmiyor.Ve Nikon pentax dan ya da canon dan daha iyidir bir iddiam yok ama şöyle bir iddiam var "AF motoru ve çok odak noktası canonu ya da pentaxi nikondan daha iyi yapmaya yetecek özellikler değildir".

• quote:

Orjinalden alıntı: parantezz

"Kötü kompak adamı D-SLR sahibi yaparmış" diye ir atasözümüz olacak yakında
    Ben de aynı sorunu S5700 de yaşadım.Fuji evet renk doygunluğu açısından iyi bir makine olsa da keskinlik ve yüksek ISO da gren konusunda gerçekten insanı çileden çıkaran bir markadır bence.Aynı zamanda biraz da yavaştır Fujiler.Bu özellikleri görünce ve fotoğraf bir tutku haline gelince ben de yeni bir arayışa girdim önce SLR-like almayı düşünürken bunun çok mantıksız olacağına kanaat ettim ve SLR makineye geçiş yapayım dedim ve sonunda Nikon D60 almaya karar verdim.Ve D40 in da kit lensi ile şikayetlerinize çözüm olacağına inanıyorum bir arkadaşımdaki D40 la kit lensi ile yaptığım çekimlerden ben gayet tatmin oldum ama dendiği gibi kit lensi ile makro ve yüksek zoom konusunda sıkıntı çekebilirsiniz.Bu arada Af motoru olmamasına aldanmayın artık lenslerin bir çoğunda kendi motorları mevcut ve fiyat olarak çok fazla farketmiyor.Ve Nikon pentax dan ya da canon dan daha iyidir bir iddiam yok ama şöyle bir iddiam var "AF motoru ve çok odak noktası canonu ya da pentaxi nikondan daha iyi yapmaya yetecek özellikler değildir".

450d veya k200d yi d60dan daha iyi yapmış olan tek özellik değildir haklısın. bir çok özellik onları daha iyi yapar d60dan

• @makinto35

S5800 ile süper foto çıkaranlar var...Açıkcası sen becerememişsin güzel çıkartmayı.
  • iş makinada bitiyor olsaydı slr sahibi olan herkesin fotoğrafları harika olurdu.
  • Ben senin anlattığından şunu çıkardım arkadaşım.

Sanırım fotoğraflardaki renk doyumundan ve nesnelerin hatlarındaki yumuşaklıktan falan bahsediyosun... Net değilderken... Şimdi slr kullanırken bazı ölçümleri yapmak ve iyi bilmek gerekir başlangıç seviyesinde bile olsan. Şöle diyim fotoğrafı çektiğin an öğle saatleri yani ışığın yüzeye sert düştüğü saatler. Bu ışık koşullarında zaten contrast kaybedersin. Çünkü kısa pozlama süreleriyle fotoğraf çekiyorsun. Ayrıca diyaframında düşük sanırım yani 3.5 yada 6 arası bi değer vermişsin fotonun exif bilgilerini göremediğimden tahmini değerler üstünden konuşuyorum ve en önemlisi netlik konusundaki arıza nerden kaynaklanıyor? Gözünden net olarak seçtiğin alan hatalı net alanı yanlış noktada hapsetmişsin bu sebepten arka fonla ön kısım arasında netlik olarak cok fark var... Bunuda kısık diyafram değerleriyle ve göz yeteneğini geliştirerek halledebilirsin. Bu işte çok fotoğraf çekiceksin ve çok hata yapıcaksın böle böle öğrenirsin. Dediğin tüm makinelerde iş görür makineler ama d40 tabi slr olarak daha iyi diğerlerine nazaran. d40da kalmanı ve onunla ne olursa olsun denemeye devam etmeni tavsiye ediyorum. İlerde gözle görülür farklar olucaktır fotoğraflarında ama bunu makine değil senin gelişimin yapıcak...

Başarılar...

• quote:

Orjinalden alıntı: FelixCrail

iş makinada bitiyor olsaydı slr sahibi olan herkesin fotoğrafları harika olurdu.

Aynen katılıyorum acemi birine DSLR pro birine Kompakt iyi bi model verin tecrübeli olan kompaktla daha iyi resimler elde edecektir bence makineyi değiştirmeden önce kendimizi değiştirmeli(geliştirmeliyiz)
    ayrıca sizin ilk mesajdaki yüklediğiniz foto canlılık ve netlilk bakımından kötü değil bence fuji s5800 o kadarda iyi bi model değildir siz heralde daha kaliteli resimler istiyorsunuz ama kendimizi geliştirmeden ve uygun lens olmadan en iyi DSLR modellede istediğiniz fotoları elde edemeyebilirsiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi askan22 -- 2 Eylül 2008; 21:46:40 >
  • Fotoğraflarınızı jpeg yerine raw formatında çekmenizi ve bilgisayarda bazı değerleri elle ayarlayarak jpeg formatına
    dönüştürmenizi öneririm. Bana göre makinede doğru ayarlarla çektikten sonra, en kaliteli fotoğraf elde etme yöntemi budur.
  • arkadaşlarım bu işleri siznle öğrenecegim ilk aldıgımda gerçekten hiç başaramıyordum allah var biraz da olsa geliştim fakat hani demeliyim ki biraz huzursuz kaldım makineden bagzn iyi bagzn kötü sonuçlar veriyor.şunu da biliyorum ki s5800 le en kral adam çekse tahminim çok az iyi sonuç alabilir çünkü çok çekim denedim elimde enstantene diyafram anlatımını yazıcıdan çıkarttım denedimama yine de olmadı.

sol_ak makineyi teknosa ya verdim 60 ytl karşılıgı s5800 ile degiştirdim

bence en iyisi birazdaha kulagımın üzerine yatıp ii ce araştırmak korktum bu işten ben
    bir sorum daha olacak d40 ın üzerinde verilen lens ile hem kişi çekimi hem de manzara yapabilirmiyim?
    Hirotaro ben s5800 ün fotoları arasında nadir olarak begendiklerim var kardeşim gerçektn böyle fotoğrafları sanki ilerisini cansız gösteriyor

• üst konuyu oku hocam biraz diyafram perde hızı vs bi bakmanı isterim
  • quote:

Orjinalden alıntı: makinto35

arkadaşlarım bu işleri siznle öğrenecegim ilk aldıgımda gerçekten hiç başaramıyordum allah var biraz da olsa geliştim fakat hani demeliyim ki biraz huzursuz kaldım makineden bagzn iyi bagzn kötü sonuçlar veriyor.şunu da biliyorum ki s5800 le en kral adam çekse tahminim çok az iyi sonuç alabilir çünkü çok çekim denedim elimde enstantene diyafram anlatımını yazıcıdan çıkarttım denedimama yine de olmadı.

sol_ak makineyi teknosa ya verdim 60 ytl karşılıgı s5800 ile degiştirdim

bence en iyisi birazdaha kulagımın üzerine yatıp ii ce araştırmak korktum bu işten ben
    bir sorum daha olacak d40 ın üzerinde verilen lens ile hem kişi çekimi hem de manzara yapabilirmiyim?
    Hirotaro ben s5800 ün fotoları arasında nadir olarak begendiklerim var kardeşim gerçektn böyle fotoğrafları sanki ilerisini cansız gösteriyor

uygun ışık ortamı sağlandığında,doğru ayarlar yapıldığında şahane fotolar çıkıyor..

flickr ye bakmanı tavsiye ederim. O beğenmediğin S5800 le adamlar neler yapmış

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.