Şimdi Ara

Nikon Coolpix p3 ayarında fotoğraf makinesi tavsiye edebilecek var mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
2.089
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar digital fotoğraf makineleri konusunda birçok şey yazılmış çizilmiş okuyunca ve fotoğrafları inceleyince iyice kafam karıştı. Benim nikon p3 makinem var fotoğraflar bazen canon canon eos550d'nin çektiğinden daha güzel gözüküyor. Digital olarak saklama olayı çok başarılı geliyor bana. Şu anda compact makineler içinde bu nikon ayarında makine var mıdır bildiğiniz ?

http://www.nikon.com.tr/productitem.php?pid=876-d9f70035bc

Örneğin bunda kullanılan lens vs. veya muadili günümüzde hangi makinelerde bulunabilir. Yardım ederseniz çok sevinirim çünkü 800 tl de versem güzel bi compact makine alamıycam gibi bir hisse kapıldım forumu okuyunca.

• Doğru 800'e de fotoğraf kalitesi bakımından iyi bir compact yok gibi.
    Sanırım üreticiler compact tercih eden müşteri kitlesini kendilerince tanımlamışlar ve bu tanım çerçevesinde ürünler üretiyorlar artık.
    Üretilen makinalardan gördüğüm kadarı ile bu kitleyi şöyle tanımlamış olabilirler
    - Megapixel'in yüksekliğine bakan
    - Bilgisayarında fotoğrafı monitörün(programın) açtığı boyutta açıp bakıp beğenen (Ne demek bu ? Yani bir fotoğrafı 1e 1 açıp bakmayan yada bunu bilmeyen)
    - Değişken sahnelerde fotoğraf makinasının ayarlarını detaylı olarak isteğine göre değiştirmeyi bilmeyen
    - Her zaman her yerde sorunsuz şekilde yanında fotoğraf makinası taşımak isteyen
    - Kimisi zum'un yüksekliğine önem veren..
  • quote:

Orijinalden alıntı: jiddi

Doğru 800'e de fotoğraf kalitesi bakımından iyi bir compact yok gibi.
    Sanırım üreticiler compact tercih eden müşteri kitlesini kendilerince tanımlamışlar ve bu tanım çerçevesinde ürünler üretiyorlar artık.
    Üretilen makinalardan gördüğüm kadarı ile bu kitleyi şöyle tanımlamış olabilirler
    - Bilgisayarında fotoğrafı monitörün(programın) açtığı boyutta açıp bakıp beğenen (Ne demek bu ? Yani bir fotoğrafı 1e 1 açıp bakmayan yada bunu bilmeyen)
    - Değişken sahnelerde fotoğraf makinasının ayarlarını detaylı olarak isteğine göre değiştirmeyi bilmeyen
    - Her zaman her yerde sorunsuz şekilde yanında fotoğraf makinası taşımak isteyen

Teknolojinin gelişmesini beklerken sürekli daha kötü fotoğraf çeken makinelerle cmos sensörlerle çıkış yapıyor en iyi dediğimiz markalar bile. Bana göre kaliteleri şu anki galaxy s ayarında daha fazla değil. CCD sensörlü bir makineniz varsa atmayın kıymetini bilin diyorlar demek ki doğruymuş. Acaba 2. ele mi yönelmeli ?

Şu makinenin artıları-eksileri nelerdir acaba fiyatını bir kenara bırakırsak? CCD sensör varmış bunda düzgün çekim yapıyor olabilir mi? Sanki başka artıları da var gibi geldi bana.

http://www.webdensiparis.com/urun/fujifilm-finepix-s3300-14mp-26x-optik-3--lcd-dijital-fotograf-makinesi---orjinal-canta_1002712.aspx?CatId=6616&ref=akakce&v=1.20.7

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onurkillinc -- 15 Nisan 2012; 15:07:28 >

• quote:

Orijinalden alıntı: onurkillinc

quote:

Doğru 800'e de fotoğraf kalitesi bakımından iyi bir compact yok gibi.

Teknolojinin gelişmesini beklerken sürekli daha kötü fotoğraf çeken makinelerle cmos sensörlerle çıkış yapıyor en iyi dediğimiz markalar bile. Bana göre kaliteleri şu anki galaxy s ayarında daha fazla değil. CCD sensörlü bir makineniz varsa atmayın kıymetini bilin diyorlar demek ki doğruymuş. Acaba 2. ele mi yönelmeli ?

Şu makinenin artıları-eksileri nelerdir acaba fiyatını bir kenara bırakırsak? CCD sensör varmış bunda düzgün çekim yapıyor olabilir mi? Sanki başka artıları da var gibi geldi bana.

http://www.webdensiparis.com/urun/fujifilm-finepix-s3300-14mp-26x-optik-3--lcd-dijital-fotograf-makinesi---orjinal-canta_1002712.aspx?CatId=6616&ref=akakce&v=1.20.7

Alıntıları Göster
    Linki açmadım bile S3300'ü görünce.
    CCD de olsa hiç bulaşmayın. Sizin mevcut makinanızdakinden ufak sensör olmasına rağmen göreceğiniz üzere 14 megapixel fotoğraf çekiyor.
    Şimdi siz makinaya daha küçük algılayıcı koyacaksınız buna ters orantılı olarak da megapixeli büyüteceksiniz ve bundan iyi sonuç bekleyeceksiniz !..
    Bu makinadaki olay üreticinin tam da dediğim kitleyi avlamayı hedeflemiş olması. 2 madde hariç diğerlerine uygun müşteri kitlesi için bu makina.

• quote:

Linki açmadım bile S3300'ü görünce.
    CCD de olsa hiç bulaşmayın. Sizin mevcut makinanızdakinden ufak sensör olmasına rağmen göreceğiniz üzere 14 megapixel fotoğraf çekiyor.
    Şimdi siz makinaya daha küçük algılayıcı koyacaksınız buna ters orantılı olarak da megapixeli büyüteceksiniz ve bundan iyi sonuç bekleyeceksiniz !..
    Bu makinadaki olay üreticinin tam da dediğim kitleyi avlamayı hedeflemiş olması. 2 madde hariç diğerlerine uygun müşteri kitlesi için bu makina.

Cevap için teşekkürler Nasıl alım yapacağımla ilgili fikir oluştu en azından kafamda. Peki 2. el makineleri düşünelim geçmişten aklınızda kalan model var mıdır çünkü sahibinden.com gibi sitelerde mp'i yükseltmek için satanlar var (1. kullanıcı kitlesi )

• quote:

Orijinalden alıntı: badboy_bad1985

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: badboy_bad1985

Alıntıları Göster
    Son 2-3 yılda Canon S90,95 ve 100 modelleri en başarılı kopmakt modeller olarak konuşuluyor.
    Olympus XZ1 bunlar kadar ufak boyutta değil ama iyi fotoğraf kalitesi var.
    İnceleme :http://www.dpreview.com/reviews/OlympusXZ1/
    -
    Panasonic LX5'de yukarıda modellerini yazdığım Canon'lardan biraz büyük bir kompakttır ama iyi fotoğraf kalitesine sahiptir
    İnceleme :http://www.dpreview.com/reviews/q42010highendcompactgroup/

• quote:

Son 2-3 yılda Canon S90,95 ve 100 modelleri en başarılı kopmakt modeller olarak konuşuluyor.
    -
    Panasonic LX5'de yukarıda modellerini yazdığım Canon'lardan biraz büyük bir kompakttır ama iyi fotoğraf kalitesine sahiptir

Teşekkürler. Bunun dışında makine önerebilecek var mı ? Amaç galaxy s2'den daha iyi fotoğraflar çekmek bunu yaparken de o ucuz cmos'lu ufak sensörleri kullanmayan bir çözüm bulmak.

• quote:

quote:

-

Teşekkürler. Bunun dışında makine önerebilecek var mı ? Amaç galaxy s2'den daha iyi fotoğraflar çekmek bunu yaparken de o ucuz cmos'lu ufak sensörleri kullanmayan bir çözüm bulmak.

Alıntıları Göster
    Ne kadar para vermeyi düşünüyorsunuz ?

• quote:

Eğer değeceğini bilirsem para önemli değil çok. Ama 2006'da aldığım makineden de kötü olmasın ki sizin linklerdeki makineler daha iyi duruyor. Taşınabilirlik de önemli adı üstünde compact bir şey arıyorum.

canon s90- s95 (s100'ün de görüntü işlemcisi daha iyiymiş galiba)
    ve verdiğiniz linklerdeki ürünleri değerlendiriyorum. Başka da önerebilirsiniz.

Yazık ya 6 yıl önce aldığım makine ayarında makine bulamıyorum o zamanlar 250 tl mi ne vermiştik.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onurkillinc -- 15 Nisan 2012; 16:11:40 >
  • quote:

quote:

Eğer değeceğini bilirsem para önemli değil çok. Ama 2006'da aldığım makineden de kötü olmasın ki sizin linklerdeki makineler daha iyi duruyor. Taşınabilirlik de önemli adı üstünde compact bir şey arıyorum.

canon s90- s95 (s100'ün de görüntü işlemcisi daha iyiymiş galiba)
    ve verdiğiniz linklerdeki ürünleri değerlendiriyorum. Başka da önerebilirsiniz.

Yazık ya 6 yıl önce aldığım makine ayarında makine bulamıyorum o zamanlar 250 tl mi ne vermiştik.

Alıntıları Göster
    Eee bilinçsiz tüketiciler üreticilerin verdiğine razı oldu ve hatta verdiğini "çok iyi" diye birer üretici askeri gibi savundular. Sonucunda da 1000 lira ve üzeri ancak iyi bir kompakt alınabilir olundu. Eskiden üreticiler daha ziyade birbirinin ürettiğinden daha iyisini üreterek pazar payını artırma çabasında idi sanki. Şimdi ise yazdığım maddeler bazında ürünlerde çeşitlilik yaparak tüketiciyi avlama yarışındalar.
    -
    Yazdığım makinalar harici aklıma şu an bir marka-model gelmiyor. Diğer arkadaşlar fikirlerini paylaşırlar herhalde. Benim de aklıma gelir ise yazarım yine.

• quote:

Eee bilinçsiz tüketiciler üreticilerin verdiğine razı oldu ve hatta verdiğini "çok iyi" diye birer üretici askeri gibi savundular. Sonucunda da 1000 lira ve üzeri ancak iyi bir kompakt alınabilir olundu. Eskiden üreticiler daha ziyade birbirinin ürettiğinden daha iyisini üreterek pazar payını artırma çabasında idi sanki. Şimdi ise yazdığım maddeler bazında ürünlerde çeşitlilik yaparak tüketiciyi avlama yarışındalar.
    -
    Yazdığım makinalar harici aklıma şu an bir marka-model gelmiyor. Diğer arkadaşlar fikirlerini paylaşırlar herhalde. Benim de aklıma gelir ise yazarım yine.

Millet nasılsa alıyor ihtiyacı var bir de para verdikten sonra artık aldı ya memnun kalıyor.. çünkü para verdi ve kısa ve orta vadede başka bir makine satın alamayacak. Dolayısıyla memnun kalmak zorunda. Ben böyle görüyorum. Zaten kapitalizm gerizekalılar üzerinden akıllıların para kazanma yöntemi değil mi ? Satsınlar da marka değeri güven vs. hiç önemli değil. Onlar memnun olmaya olduklarını sanmaya devam etsinler de bizim ihtiyacımız nasıl görülcek? Gerçekten 800 TL'den önce iyi fotoğraf çeken makine yok incelemeleri okudum o makineler de 1000 TL ve üzeri fiyatlardan gidiyor yani biraz daha kaliteli fotoğraf için değer mi hiç sanmıyorum. Yurt dışından alım yapmayı düşüncem bakalım... Olympos iyi gibi bir de powershot s95 diğerlerini çok beğenmedim. Teşekkürler cevaplar için

• quote:

quote:

-

Millet nasılsa alıyor ihtiyacı var bir de para verdikten sonra artık aldı ya memnun kalıyor.. çünkü para verdi ve kısa ve orta vadede başka bir makine satın alamayacak. Dolayısıyla memnun kalmak zorunda. Ben böyle görüyorum. Zaten kapitalizm gerizekalılar üzerinden akıllıların para kazanma yöntemi değil mi ? Satsınlar da marka değeri güven vs. hiç önemli değil. Onlar memnun olmaya olduklarını sanmaya devam etsinler de bizim ihtiyacımız nasıl görülcek? Gerçekten 800 TL'den önce iyi fotoğraf çeken makine yok incelemeleri okudum o makineler de 1000 TL ve üzeri fiyatlardan gidiyor yani biraz daha kaliteli fotoğraf için değer mi hiç sanmıyorum. Yurt dışından alım yapmayı düşüncem bakalım... Olympos iyi gibi bir de powershot s95 diğerlerini çok beğenmedim. Teşekkürler cevaplar için

Alıntıları Göster
    Ben bir düzeltme yapayım kendi fikrime göre sizin dediklerinize ! Haddim olmayarak...
    Kapitalizm'i tanımlamanız bir anlamda doğru olabilir. Fakat herkesin fotoğraf makinasına verecek 1000 küsür lirası olmayabilir, olup da buna gerek görmeyenler de olabilir. Bu gibi bazı sebepler bu fotoğraf makinalarını satın almayı tercih edenleri tanımladığınız kapitalizm tarifi içerisindeki biçimde adlandırılması doğru olmaz. Öhöm öhö...

• quote:

Ben bir düzeltme yapayım kendi fikrime göre sizin dediklerinize ! Haddim olmayarak...
    Kapitalizm'i tanımlamanız bir anlamda doğru olabilir. Fakat herkesin fotoğraf makinasına verecek 1000 küsür lirası olmayabilir, olup da buna gerek görmeyenler de olabilir. Bu gibi bazı sebepler bu fotoğraf makinalarını satın almayı tercih edenleri tanımladığınız kapitalizm tarifi içerisindeki biçimde adlandırılması doğru olmaz. Öhöm öhö...

Olmaz. Benim vurgu yaptığım şey her şeyin giderek kalitesizleştiği yönünde ve hangimiz her ürünü anlayarak satın alıyoruz kafayı karıştırıp en akıllımızı bile gerizekalı edip ihtiyaçlar yaratılarak bir satış politikası izleniyor. Benim dediğim ihtiyaca uygun mal üretmek yerine çöp cihazlar üreterek sonuçta hiç kimsenin ihtiyacının görülmemesi. Yaratılan ihtiyaçlar dışında... Bilmem daha net mi şimdi? Bu sistem, o parayı bir anda veremiyo dediğiniz kesime de pek güzel o paraları parçalayarak örneğin benim aldığım makine 6 yıl ihtiyacımı görmüşken hala batarya sorunu yokken, o ürünü vermek yerine 1 sene 2 sene gidecek ürün veriyor ve sonuç olarak kişi tekrar alım yapıyor. Bunun farkında olan kaç kişi var ki adam 800 TL lik laptop'ı aldığında daha aldığı gün teknolojisi eskimiş olarak alıyor. Ve 2000 tl lik laptop'ı alanla (değişim sayısını göz önünde tutalım) aynı parayı ödüyor ama taksit taksit. Her seferinde ucuz ürünü alarak da hiçbir zaman ihtiyacını tam olarak karşılamayacak şeye para vermiş oluyor bir sürü para bayılıyor ama memnun kalmıyor.

Yine en iyisini almak da çözüm değil çünkü bu sefer de başka teknolojileri hortlatıyorlar ve size başka bir high-end ürün ihtiyacı yaratıyorlar. Bunu bu kadar kısa sürede tasarlamak zorunda olan mühendislerin yaşadığı stresi bir düşünün bi de. Ürünler yazılımlar daha testleri tamamlanmadan stabil olmadan piyasaya çıkıyor update'lerle falan güncelleniyor. Hadi ona eyvallah sürekli güncel kalıyor cihazlar diyelim. Ama bu sistemin artıları kadar eksileri de var kimse bunları gözden kaçırmasın...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onurkillinc -- 15 Nisan 2012; 22:07:35 >

• quote:

Şu makine hakkında ne düşünüyorsunuz bunda da ccd ve yoğunluğu yüksek bir sensör var :

http://imaging.nikon.com/lineup/coolpix/performance/p7100/sample.htm

• quote:

quote:

Şu makine hakkında ne düşünüyorsunuz bunda da ccd ve yoğunluğu yüksek bir sensör var :

http://imaging.nikon.com/lineup/coolpix/performance/p7100/sample.htm

Alıntıları Göster
    Nikon Coolpix 7100 fena değil ama kaç para ? İşte fiyatına göre iyi değil bence. Ayrıca bunun Canon tarafındaki rakibi Canon G12 bundan çok daha iyi bence.

• quote:

Nikon Coolpix 7100 fena değil ama kaç para ? İşte fiyatına göre iyi değil bence. Ayrıca bunun Canon tarafındaki rakibi Canon G12 bundan çok daha iyi bence.

Teşekkürler çok pahalıymış gerçekten. Şu üründeki çekim kalitesini isteseler daha alt makinelere de koyabilirler ama pazarlama stratejisi işte. Bizimkilerden nikon p3'ü kapıyım en iyisi ben de kendilerine ne alırlarsa alsınlar.
  • quote:

quote:

Teşekkürler çok pahalıymış gerçekten. Şu üründeki çekim kalitesini isteseler daha alt makinelere de koyabilirler ama pazarlama stratejisi işte. Bizimkilerden nikon p3'ü kapıyım en iyisi ben de kendilerine ne alırlarsa alsınlar.

Alıntıları Göster
    Ben yakın zamanda Panasonic Lx 3 aldım;dinamik kontrast modunda özellikle siyah beyazı abartısız Leica tadında... Tavsiye ederim siyah beyaz Lx-3 çekimlerime birkaç örnek...http://500px.com/photo/6430118
    http://500px.com/photo/6162839
    http://500px.com/photo/5969039

• quote:

Orijinalden alıntı: Lubitel2

Ben yakın zamanda Panasonic Lx 3 aldım;dinamik kontrast modunda özellikle siyah beyazı abartısız Leica tadında... Tavsiye ederim siyah beyaz Lx-3 çekimlerime birkaç örnek...http://500px.com/photo/6430118
    http://500px.com/photo/6162839
    http://500px.com/photo/5969039

Gerçekten güzel gibi ama bulunur mu ki ? Bulabilirsem düşüncem... Canon s95 sanırım yeterli olcak gibi çünkü hiç de fena değil çektiği fotoğraflar o dediğiniz cihaz 2008 yılında satılmış çok tavsiye edilen bir cihazmış renkli fotoğrafları da varsa ekler misiniz ya da link atar mısınız ? Teşekkürler ...

LX-5'ün buna göre dezavantajı nedir acaba ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onurkillinc -- 16 Nisan 2012; 21:01:11 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.