Şimdi Ara

Nikon D 70

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.652
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bir slr almayakaralıyım ve Nikon D 70 düşünüyorum, tecrübesi olan arkadaş varmı acaba?

• Sevgili @feedive,

Öncelikle bir yanlışlık olmasın, Nikon D70 SLR değil D-SLR sınıfına girmektedir. Ayrıca forumumuz içerisinde bir arama yaparsan Nikon D70 hakkında çok detaylı bilgilere ve kıyaslamalara ulaşabilirsin.
  • Arama yaparsan istemediğin kadar bilgi bulacaksın...
  • Bu konuda seni en iyi mtkn3 hocamız bilgilendirecektir. Zaten satın alma topic'inde de yeterince bilgi var D70 için
  • d70 yerine d70s almanı tavsiye ederim. gördüğüm kadarı ile d70'in yavaşlık problemini çözmüşler. Kesinlikle güzel bir makina.
  • Sevgili @antropo,

D70'in yavaşlık probleminden bahsetmişsin. Bunu biraz açıklar mısın? Ben hiç bir yavaşlık göremedim de.
    D70 ile D70S arasındaki fark D70S'de LCD ekranın daha büyük olması (fakat ekran çözünürlüğü D70 ile aynıdır), deklanşörün siyah olması ve vizör lastiğinin (eye cap) biraz daha büyük olmasıdır.

Nikon kendi sitesinde "D70'lerinizi D70S'e upgrade edin" başlığı altında yeni firmware dağıtmaktadır. Bu firmware sayesinde D70'lerin D70S'den hiç bir yazılımsal farkı kalmamaktadır. Yeni firware ile Auto Focus'un performansının artacağı açıklanmıştır ancak ben, yeni ve eski firmware arasında Auto Focus performansı açısından pek bir fark hissetmiyorum, belki milisaniyelik bir değişme olmuştur

• Çok teşekkürler diğer başlıklarda gerçekten doyurucu şeyler buldum. Makine de aksilik olmazsa pazartesi elime geçecek.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • D70 elime geçmişti ayarlarını çözene kadar gitti.

Sana bir faydası olurmu bilmiyorum ama bende bari sana D70 le çekilmiş fotoğraflar göndereyim

Not : Bu fotolar intteki inceleme safyalarından alınmış fotolar değil

• d70 ve d70s kullandım hatta hala kullanıyorum, canonlardan daha rahat kullanılıyorlar.
    memnun olursun sanırım çok çok profesyonel bişi aramıyorssan yani, d2x gibi
  • d70s gerçekten iyi bi makina. fiyatı biraz yüksektir ama kullanımı rahattır. başlangıç olarak iyi, hatta iyiden de öte bir makinedir. bunun yanında; baya bi geşişmiş beyaz ayarı olayı vardır.

ama yine de paraya kıyıp bi canon eos 20d alıp, uzun süre bu makineyle idare edebilirsin. zira son çıkan makinelerde artık cmos teknolojisi kullanılıyo. bu şimdilik d70s'te yok ama çok büyük bir kayıp değil. ama eos 20d'de var. m.p. si de biraz fazlaca. paran varsa onu al. (benim icimde kalan bi uktedir bu).
  • Cmos sensör bir yenilik değildir.Daha iyi olduğunu da söyleyenler yok.Yani uzay araştırmaları(yıldız ve galaksi fotoğraflama ,Mars yüzeyi tarama) ve bilimsel araştırmalarda CCD kullanılır.Ama Cmos 'u da filtrelersen gökyüzü fotoğrafı çekersin amam CCD daha yatkın bir teknolojidir.
    Fakat normal fotoğraf çekiyorsan CMOS sensör daha yatkındır bu işler için
  • Bir D70 fotoğrafı daha

• Sevgili @posoff

D70 hakkındaki düşüncelerine genel olarak katılıyorum fakat otomatik beyaz ayarı kötü olan bir makinedir. Genellikle beyazlarda maviye kaçma vardır.
  • Evet Bu resmi daha etkileyici buldum Bu gün inceledim aleti ve hayran kaldım. 80 - 400 yine nikkor lens vardı üzerinde. Auto focus 'a uyuz oldum biraz. Manuel daha rahat kullanılıyor. Belki bi de geniş açıyla denemek gerekirdi. Neyse dört dörtlük bi alet. 950$ body için nasıl sizce?
  • Sevgili Kemal,

Ben D70'in otomatik beyaz ayarından memnunum, ayrıca böyle bir memnuniyetsilik söz konusu olursa ya da hatalı bir beyaz ayarı ile karşılaşılırsa, NEF (RAW) formatı ile çekilen fotoğrafların Nikon Capture Editor ya da benzeri yazılımlar ile en ince kelvin ayarlarının (Tıpkı D2X'deki gibi) kayıpsız olarak yeniden yapıldığını sanırım hatırlatmama gerek yok. Ben sürekli nef formatında fotoğaf çekiyorum.
  • bir arkadaşımın d70s'iyle çekilmiş bir boğaz manzarası...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilker.d -- 26 Eylül 2005, 23:48:12 >
  • eger otomatikte kullaniyorsaniz tum makinalar asagi yukari beyaz ayari hatasi yapiyor. buda cok yuksek miktarda degil sayet bu konuda cok titiz iseniz tek cozum raw. tabi fotografla gecen bir gun sonunda 500 megabayt raw ile ugrasmak adamin canini bazen sikmiyor degil ama kalite cok yuksek ouyor. sayet capture one veya benim favorim bible lab gibi bir raw editoru kullaniyorsaniz cok geniz bir araliktaki pozlama yanlisliklarini, noise problemlerini bile cozebiliyorsunuz. piyasadaki tum dslrler raw destekli. sayet dslr almayacaksaniz da raw ozelligini destekleyen bir makina secin.
  • Sevgili Mertkan,

Nef formatında söylediğin gibi fakat JPEG kayıtta bana bu biraz problem gibi geliyor. Beyaz ayarıyla ve raw kayıtla uğraşmak istemeyen kullanıcılar için bu durumu belirtmek istedim. Geçen gün bir japon sitesinde D50 ile D70s'in otomatik beyaz ayarında çekilen karelerinin karşılaştırmasını incelemiştim. D50 beyaz tonları çok iyi verirken, D70s neredeyse fotoğrafların hepsinde maviye kaçmış. Makineyi ayarlarla oynamadan kullanmak isteyen kullanıcılara bilgilendirme osun :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.