Bildirim
Nikon D5100'den sonra hangisi
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
Neden böyle bir şey yaptınız? D7000 ile D5100 aynı fotoğrafı verir zaten. -
geniş açı lensin olmayacak. hergün portre çekmeyeceksin sonuçta. -
quote:
Orijinalden alıntı: coxackie
Neden böyle bir şey yaptınız? D7000 ile D5100 aynı fotoğrafı verir zaten.
Sizce makinayı değilde lens değişikliliğinemi gitmeliydim -
18-105 + 85mm daha mantıklı sanırım onu eklemeyi unutmuşum -
böyle bir kombinasyon elbette daha iyi.
5100 de satıldığına göre D7000 şimdi biraz mantıklı oldu. -
quote:
Orijinalden alıntı: xpug
böyle bir kombinasyon elbette daha iyi.
5100 de satıldığına göre D7000 şimdi biraz mantıklı oldu.
Arkadaşıma sattım parayı daha almadım normalde bugün vermesi gerekiyodu 1 hafta daha müsade ettim vermezse olmadı makinamı alırım güzel bi lens bakarım -
quote:
Orijinalden alıntı: #Hissizadam
quote:
Sizce makinayı değilde lens değişikliliğinemi gitmeliydim
Normal şartlarda 5100 satıp d7000 almak mantıklı değil. D7000 çok daha iyi bir gövde, ona laf yok, ama neye göre daha iyi gövde? İkinci LCD ekranı ve daha fazla fonksiyon tuşu var, daha sağlam gövdesi var vs. Ama fotoğraf kalitesi aynıdır. Lens almak daha mantıklı olurdu, ama geldiğiniz noktada yapılmış alışverişi iptal etmek etik değil.
Artık o iş bitmişse alırsınız bir D7000, yanına da 35mm 1.8, uzun süre işinizi görür. D7000 kullanmak daha keyiflidir, üstelik AF motoru da var, alacağınız başka lenslerde motorlu aramak zorunda kalmazsınız. Bence artık bu yönden bakın.
35mm lense gelince, hem portre, hem sokak çekimi, hem manzara için, günlük çekimler için yeterli, tek lens alacaksanız kesinlikle bunu tavsiye ederim. Sadece 85mm ile geniş açıda çok zorlanırsınız, iki kişiyi boydan yanyana çekmek için 10-15 metre geriye gitmeniz gerekir
-
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: #Hissizadam
quote:
Sizce makinayı değilde lens değişikliliğinemi gitmeliydim
Normal şartlarda 5100 satıp d7000 almak mantıklı değil. D7000 çok daha iyi bir gövde, ona laf yok, ama neye göre daha iyi gövde? İkinci LCD ekranı ve daha fazla fonksiyon tuşu var, daha sağlam gövdesi var vs. Ama fotoğraf kalitesi aynıdır. Lens almak daha mantıklı olurdu, ama geldiğiniz noktada yapılmış alışverişi iptal etmek etik değil.
Artık o iş bitmişse alırsınız bir D7000, yanına da 35mm 1.8, uzun süre işinizi görür. D7000 kullanmak daha keyiflidir, üstelik AF motoru da var, alacağınız başka lenslerde motorlu aramak zorunda kalmazsınız. Bence artık bu yönden bakın.
35mm lense gelince, hem portre, hem sokak çekimi, hem manzara için, günlük çekimler için yeterli, tek lens alacaksanız kesinlikle bunu tavsiye ederim. Sadece 85mm ile geniş açıda çok zorlanırsınız, iki kişiyi boydan yanyana çekmek için 10-15 metre geriye gitmeniz gerekir
İlgin ve cevapların için teşekkürler. tek lens olmasa da 18.105 + 85mm 1.8 nasıl olur 85mm çok keskin diye biliyorum 35mm hakkında bilgim yok malesef :) Sizce lens seçimi nasıl olmalı
-
18-105 ve 85mm ikilisi olursa tabi ki daha güzel olur. 85mm çok güzel lens. -
D7000 18 - 105 + 50mm f/1.8 güzel bir kombinasyon olur. Ben de D5100'den sonra D7000'e terfi ettim. -
crop makineden sonra crop bana mantıklı gelmiyor cok fazla, eger alabiliyorsaniz ff alin
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: Metabolism
crop makineden sonra crop bana mantıklı gelmiyor cok fazla, eger alabiliyorsaniz ff alin
aynı cevabı vereceğim. fotoğraf kalitesi gerçekten farkedilecek seviyede olabilir mi? direk full frame bir makine paklar bence bundan sonrasını.
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X